ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό: ΒΟΛΟΣ- 4η Πανελλαδική Συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτή...

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ - Δίκτυο Κινημάτων και Συλλογικοτήτων
symmaxianerou.blogspot.gr


Ανοιχτό κάλεσμα για την 4ηπανελλαδική συνάντηση
της Συμμαχίας για το Νερό
Βόλος 18-19 Νοεμβρίου 2017

Ένα χρόνο μετά την 3η Πανελλαδική Συνάντηση στην Αθήνα, όλα τα ζητήματα του νερού μένουν ανοικτά, ενώ η επίθεση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και των ξένων και ελληνικών επενδυτικών κύκλων κλιμακώνεται.
Η ιδιωτικοποίηση των ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ φαίνεται πως προχωράει ενώ το νερό χρησιμοποιείται ανοικτά πλέον ως φοροεισπρακτικό μέσο μέσα από την πολιτική της ανάκτησης του κόστους (Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κοστολόγηση και τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδατος).
Στην εμπορευματοποίηση του νερού συμβάλλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία παρακολουθεί και τελικά εφαρμόζει χωρίς καμιά αντίδραση τις αντιλαϊκές- μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, προωθεί με δική της πρωτοβουλία το ξεπούλημα του νερού (περιπτώσεις Βόλου, Μεσοχώρας, Σκουριές,  κά)
Τα ξένα και ελληνικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που στοχεύουν στην εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση του νερού συνιστούν έναν ισχυρό αντίπαλο για το κίνημα της προστασίας του νερού στην Ελλάδα.
Η ανάγκη για μια καλά οργανωμένη και καθολική αντίσταση είναι αυτονόητη. Αυτή άλλωστε η ανάγκη ήταν το κίνητρο για τη δημιουργία μιας πανελλαδικής Συμμαχίας ενάντια στο ξεπούλημα του νερού.
Ωστόσο, είναι παραδεκτό από όλες τις συλλογικότητες που συμμετέχουν στην Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό ότι δεν έχουμε καταφέρει ως τώρα να συντονίσουμε τη δράση μας, ενώ σχετικά με την οργάνωση μένει να κάνουμε αρκετά ακόμη για να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.
Οι τοπικές συλλογικότητες δίνουν μεγάλες μάχες τα τελευταία χρόνια, σε κάποιες περιπτώσεις με επιτυχία, γεγονός που αναγκάζει την απέναντι πλευρά να χρησιμοποιεί συχνά τη δικαστική και την αστυνομική καταστολή και να σέρνει στα δικαστήρια συναγωνιστές και συναγωνίστριες από κινήματα και συλλογικότητες (πχ Σκουριές, Βόλος).
Μέσα σε αυτό το κοινωνικο-πολιτικό πλαίσιο η 4η Συνάντηση της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το νερό θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο στις 18-19 Νοέμβρη με θέμα "Πως να οργανώσουμε το Κίνημα Αντίστασης στις αυξήσεις  και την ιδιωτικοποίηση και οι κατά τόπους αγώνες υπεράσπισης του νερού".
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή όχι μόνο προς όλες τις συλλογικότητες που συμμετείχαν σε προηγούμενες συναντήσεις αλλά και προς όλους (συλλογικότητες και άτομα) που θέλουν να συμβάλουν στο κίνημα αντίστασης ενάντια στην εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση του νερού.
για επικοινωνία: watervolo@gmail.com

Πρόγραμμα διημέρου

Σάββατο 18 Νοέμβρη (Εργατικό Κέντρο Βόλου)
11:00-11:30 – προσέλευση

·         11:30-15:00
«Το οργανωτικό μοντέλο για την αποτελεσματική και δημοκρατική λειτουργία της Συμμαχίας για το Νερό»
          11:30-11:45
            11:45-14:30 τοποθετήσεις
            14:30-15:00 αποφάσεις

·         15:00-16:00 διάλειμμα

·         16:00-19:00
«Οι επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια (ΚΥΑ), η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών ύδατος και η ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Πως οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας;»
16:00-16:30 εισηγήσεις
            16:30-18:30 τοποθετήσεις
            18:30-19:00 αποφάσεις

Κυριακή 19 Νοέμβρη (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Θόλος, αίθουσα Μ-ισόγειο)
·         10:00 – 14:00


«Οι τοπικοί αγώνες για το νερό – ενημέρωση, συντονισμός, οργάνωση της αλληλεγγύης»