ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

«Χόρτο» του Θεού ή Άνθος του Κακού;


Πήγαμε στην πορεία υπέρ της αποποινικοποίησης και μιλήσαμε με τους διοργανωτές του Legalise Protestival, για τις διεθνείς πολιτικές υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης.

«Χόρτο του Θεού ή Άνθος του Κακού» είχε αναρωτηθεί μια αρθρογράφος στα Νέα. Η κατανάλωση της κάνναβης είναι εξαιρετικά διαδεδομένη αλλά το ελληνικό νομικό σύστημα συνεχίζει να απειλεί με φυλάκιση μέχρι και τους απλούς χρήστες. Για τα ελληνικά δεδομένα, η χρήση της κάνναβης παραμένει ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα ζητήματα, παρότι υπάρχουν έγκριτες μελέτες που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια σχετικά άκακη ευφοριακή ουσία, η οποία μάλιστα προκαλεί πολύ μικρότερη βλάβη από τα δύο «νόμιμα ναρκωτικά» της αγοράς: το αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα. Παράλληλα, έχουμε και τα ρυθμιστικά μοντέλα της Ολλανδίας, της Λισαβόνας και της Ουρουγουάης σχετικά με την αποποινικοποίηση της ινδικής κάνναβης, χάρη στα οποία παρατηρούνται προκλητικά θετικά αποτελέσματα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η παρούσα πολιτική τελικά απειλεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην ελληνική οικονομία, που σαφώς θα αναζωογονούσε η καλλιέργεια της κάνναβης, κλωστικής και ινδικής.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

10-5-44 Σήμερα πάω για εκτέλεση, Γλέζος Νίκος


Μανώλης Γλέζος …..13 Απριλίου 1944, οι αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού τμήματος συνέλαβαν τον αδελφό μου Νίκο, τον παρέδωσαν στην φρουρά των ανακτόρων, από εκεί στα τάγματα Ασφαλείας, κι αυτά στους Γερμανούς, οι οποίοι μετά τα βασανιστήρια στο κολαστήριο της οδού Μέρλιν τον πήγαν στο Χαιδάρι. Τον εκτέλεσαν στις 10 Μαΐου 1944, μαζί με τους 92 πατριώτες, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής………

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ-Ε.Ε.-ΔΝΤ: ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. «Να γιατί αυτοκτόνησε ο άνδρας μου, εξεγερθείτε» (βίντεο)


ΑυτοκτονίαΑκόμα μία αυτοκτονία προστέθηκε στη μαύρη λίστα των τελευταίων ετών. Αυτή τη φορά ένας 57χρονος από τη Θεσσαλονίκη έδωσε τέλος στη ζωή του. Η σύζυγός του, σε μία συγκλονιστική συνέντευξη στους αγωνιζόμενους δημοσιογράφους της ΕΤ3, φωτίζει τους λόγους της αυτοκτονίας και καλεί τον κόσμο σε εξέγερση. Ο σημαντικότερος ήταν το "κούρεμα" των ομολόγων του λόγω του PSI, του "έργου ζωής" του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Η αυτοκτονία αυτή έρχεται μόλις μερικές εβδομάδες μετά από την έρευνα που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», με βάση την οποία ένα στα δύο απονενοημένα διαβήματα οφείλονται αποκλειστικά στην οικονομική κρίση.

Κάτω από τις γέφυρες των Αθηνών ζουν οι "αλήτες του Ντάρμα"

Για να γράψω τούτο το άρθρο σκέφτηκα αρκετά… πώς να το γράψω… πως θα το «δώσω»… πως θα το «στήσω»… 
Τελικά κατέληξα πως θα μεταφέρω ακριβώς αυτό που είδα και ένιωσα.
Απογευματάκι κάπου στην Αθήνα (δεν έχει σημασία το που), κατά την διάρκεια μιας βόλτας – μάχης στο πλαίσιο της προεκλογικής μάχης για την πόλη μας, το τσούρμο σταματά λίγο πιο πέρα από μια γέφυρα. Σκιές φαίνονταν από μακριά αλλά κανείς δεν πλησίαζε. Ο Γαβριήλ έκανε μια κίνηση προς τα εκεί κάνοντας νόημα να μην ακολουθήσει το παιδί που έβγαζε φωτογραφίες. Σε λίγο ακολουθήσαμε κι άλλοι... 

Electric Moon - The Picture