ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

* Μην ξεχνάς ποιοί ευλογούσαν τη χούντα *

Όλοι στην δίκη των φασιστών που αποπείραθηκαν να δολοφονήσουν 17χρονο μαθητή!

Screen Shot 2014-04-21 at 12.11.17 PMΌλοι την Τρίτη 22 Απριλίου, στο Β’ ΜΟΔ Αθηνών
Την Τρίτη 22 Απριλίου θα συνεχιστεί στο Β’ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη των Αποστολόπουλου – Χατζηπαυλίδη που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση στο 17χρονο μαθητή έξω από το 3ο ΓΕΛ Π.Φαλήρου (28 Ιανουαρίου 2013).
Θυμίζουμε ότι, τη Δευτέρα 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ενόρκων, διαβάστηκαν τα κατηγορητήρια και οι μάρτυρες, αλλά η δίκη διακόπηκε, επειδή ο Χατζηπαυλίδης δεν είχε δικηγόρο υπεράσπισης (ορίστηκε νέος που ζήτησε προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας).
Θυμίζουμε επίσης ότι η υπόθεση έχει ενσωματωθεί στη μεγάλη δικογραφία που χειρίζονται οι δύο ειδικές ανακρίτριες για την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. Οι πρόσφατες καταδίκες σε Λιακόπουλο-Στεργιόπουλο (ισόβια για ανθρωποκτονία Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα) και Κοντομούς (14 χρόνια και 3 μήνες για τις φασιστικές επιθέσεις κατά Πακιστανών μεταναστών στη Μεταμόρφωση) αποτελούν θετικά γεγονότα. Μετά από μια ολόκληρη περίοδο προκλητικής ασυλίας, η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή είναι σήμερα αντιμέτωπη για πρώτη φορά με την προοπτική να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της.

Π. Βούλγαρης - Το Χρονικό της Δικτατορίας 1967-1974 Full movie


Επτά «πέτρινα» χρόνια μέσα από την κάμερα του Π. Βούλγαρη «Το Χρονικό της Δικτατορίας 1967- 1974», ένα ανέκδοτο ντοκιμαντέρ του Έλληνα σκηνοθέτη.
Το 37λεπτο ανέκδοτο ντοκιμαντέρ του Παντελή Βούλγαρη «Το Χρονικό της Δικτατορίας 1967- 1974». ταινία, η οποία περιέχει πολύτιμο αρχειακό υλικό· από την κηδεία των Γεωργίου Παπανδρέου και Γιώργου Σεφέρη ως τις δίκες του Αλέκου Παναγούλη και άλλων αγωνιστών.
« Σε αυτό το φιλμ υπάρχει ό,τι καταφέραμε εμείς που μείναμε στον τόπο » είπε ο σκηνοθέτης, ο οποίος θυμήθηκε ότι την ώρα του πραξικοπήματος του 1967 ο ίδιος συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας «Κιέριον» του Δήμου Θέου. « Συμμετείχαν όλοι» είπε συγκινημένος. « O Αγγελόπουλος, η Μαρκετάκη, ο Φέρρης, ο Βαλτινός. Ήταν μια ταινία όμως που άρχισε να φθίνει,γιατί άλλους τους συνελάμβαναν και άλλοι φεύγανε».
Σιγά σιγά άρχισε να καταγράφει ό,τι μπορούσε με μια κάμερα Super 8. Φυλακές του Μπογιατίου, κάποια στρατοδικεία... Αργότερα το υλικό έφθασε στο Παρίσι, όπου ο Κώστας Γαβράς το είδε μαζί με τον Κρις Μαρκέρ. Αμέσως βοήθησαν τον Βούλγαρη, στέλνοντάς του μια μηχανή 16 mm και φιλμ.

Φασίστες οτι και να κάνετε η ιστορία διδάσκει την καταληξή σας



Σαν σήμερα 21 Απριλίου διαδηλωτές εισβάλλουν στην Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας κατά τη διάρκεια ατιφασιστικής διαδήλωσης (1975)-βίντεο

Screenshot_4Εισβολή διαδηλωτών στην αμερικανική πρεσβεία, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης, στην πρώτη επέτειο του πραξοπήματος μετά τη μεταπολίτευση, στις 21 Απριλίου 1975. Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στην πρεσβεία, όπου τότε δεν είχε ακόμη περίφραξη (και τι να την κάνει άλλωστε αφού οι απριλιανοί ήταν αμερικανοδουλοι) πρόλαβαν να ρίξουν κόκκινες μπογιές στην πρόσοψη, έσπασαν τα εξωτερικά τζάμια και έβαλαν φωτιά στις κουρτίνες. Η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα.

Όπως διαπιστώνεται από τα πρωτοσέλιδα της εποχής στο τέλος του κλιπ, τίποτε δεν έχει αλλάξει στον καθεστωτικό τύπο.

Το πόσπασμα είναι από το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, “Μαρτυρίες”, του Νίκου Καβουκίδη.

Ο ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ "ΑΓΑΠΗ"

Οι αρχαιοελληνικές έννοιες και η διαστρέβλωσή τους από την υποκριτική χριστιανική ηθική


Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί απόσπασμα σεμιναρίου (1983) του Κορνήλιου Καστοριάδη, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στην "Ελληνική ιδιαιτερότητα, Τόμος Β΄, Η Πόλις και οι νόμοι" (εκδ. Κριτική, Αθήνα, 2008, μετάφραση: Ζωή Καστοριάδη.


Θα έβλεπα δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, που χαρακτηρίζουν τις διαπροσωπικές σχέσεις στην Ελλάδα και εκφράζονται με τις λέξεις φιλία και έλεος. Ας αρχίσουμε από την πρώτη. Ο Αριστοτέλης, ο οποίος είναι παραδόξως ο κατ’ εξοχήν φιλόσοφος της κλασικής πόλης, θα τη συζητήσει δια μακρών.

αντιFA_majore: Μουσική, Κινήματα και Αντιφασισμός, από τους "Σβήστε τους"


Το ντοκιμαντέρ "αντιFA_majore" ιχνηλατεί τις νότες των αντιφασιστικών τραγουδιών. Αναζητά τους κόμβους τους και αναδεικνύει την άρρηκτη σύνδεση των αντιφασιστικών κινημάτων με τη μουσική. Ισπανικός εμφύλιος, κίνημα παρτιζάνων, ελληνικό αντάρτικο στον ΒΠΠ, αμερική των μαύρων, θατσερική αγγλία, γαλλία των 80s και σύγχρονη ελληνική δημιουργία είναι οι κεντρικοί μας σταθμοί. 

Μια παραγωγή των "Σβήστε Τους / Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Νέων Χαλανδρίου".

SvisteTous.wordpress.com