ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

-Μπαμπά, γιατί δεν πιστεύεις ότι υπάρχει θεός; - Γι' αυτό παιδί μου...

Διάλογοι στον Επιτάφιο.

O άστεγος Κ. Π. υποψήφιος σύμβουλος Λάρισας με την «Ταυτότητα Πόλης»

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «είναι άστεγος , έχει απευθυνθεί στον δήμαρχο Λαρισαίων και δεν δέχτηκε να τον συναντήσει, πήγε για στέγαση στη μητρόπολη αλλά δεν έχουν κατάλυμα, πήγε στο κοινωνικό ιατρείο και είχε μία βοήθεια, χτύπησε την πόρτα της αντιπεριφέρειας αυτή δεν άνοιξε όμως ποτέ.
Ήταν μηχανικός και μετά από ένα εργατικό ατύχημα τον απέλυσαν , του οφείλουν  και 15.000 ΕΥΡΩ από την προηγούμενη εργασία του , η κοινωνική πρόνοια τον απέκλεισε λόγω έλλειψης βιβλιαρίου ΙΚΑ , θέλει να βρει  στέγαση.  ( Όλα αυτά θα τα καταθέσει όπου του ζητηθούν).
Με μεγάλη  μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο Κ. Π. θα είναι υποψήφιος σύμβουλος των προσεχών δημοτικών εκλογών  Λάρισας  με την «Ταυτότητα Πόλης»  και θα εκπροσωπεί θα εκπροσωπήσει τους 500 περίπου συμπολίτες μας που βρίσκονται σε καθεστώς οικονομικής εξαθλίωσης και έλλειψης σωστής στέγασης.
Τα στοιχεία του δεν θα δημοσιοποιηθούν ποτέ, δεν χρειάζεται το ψήφο μας χρειάζεται μόνο την αγάπη μας και θα την έχει!!!   


Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2014/04/17/o-astegos-k-p-ipopsifios-simvoulos-larisas-me-tin-taftotita-polis/#!prettyPhoto

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ


Προς τιμήν του ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Νανούρης παρουσίασε στην "Εφημερίδα των συντακτών" ένα σημαντικό άρθρο αφιερωμένο στη μνήμη της Αλίκης Τσουκαλά της νεαρής λαϊκής αγωνίστριας  που εκτελέστηκε πριν 65 χρόνια (16-4-1949) από το μοναρχοφασιστικό αμερικανόδουλο κράτος.

Το εν λόγω άρθρο βασίστηκε στο εκτενές αφιέρωμα-έρευνα του "Ευρυτάνα ιχνηλάτη" που είχε δημοσιευθεί στο blogμας πέρυσι στις 16 Απρίλη 2013.   


Παρακάτω παραθέτουμε ολόκληρο το χθεσινό άρθρο του Δ. Νανούρη στην «Εφημερίδα των συντακτών» :

«Αποκηρύσσω όχι τις ιδέες μου αλλά τον πατέρα μου»

Μια ιστορία βγαλμένη από αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκε στο έκτακτο στρατοδικείο Χαλκίδας από τις 15 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 1949 με πρωταγωνιστές μια θαρραλέα, εικοσάχρονη Επονίτισσα και τον 46χρονο δηλωσία πατέρα της

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή του Μάρκες

Screen Shot 2014-04-19 at 8.35.30 AMΈνα πεζοποίημα του «Γκάμπο» όπως φώναζαν τον διάσημο συγγραφέα, θεωρείται το στερνό του αντίο προς φίλους και αγαπημένους αφού το έγραψε όταν έμαθε ότι  χρειάζεται να δώσει την έσχατη των μαχών.
Διαβάστε την αποχαιρετιστήρια επιστολή του
….. “Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δεν θα έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ. Θα έδινα αξία στα πράγματα, όχι γι’ αυτό που αξίζουν, αλλά γι’ αυτό που σημαίνουν. Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατί για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φως. Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν, θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόνταν. Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα!