ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τα πογκρόμ της Λβιβ: Η ματωμένη από τους ναζί ουκρανική ιστορία

 
Ενισχύθηκαν μέσα από τους κόλπους των φιλοευρωπαίων διαδηλωτών της Ουκρανίας και κατόπιν έκαναν σαφείς τις προθέσεις τους. Πρώτος στόχος των νεοναζί της Ουκρανίας ήταν οι Κομουνιστές. Δεκάδες αγάλματα του Λένιν καταστράφηκαν όπως και το μνημείο του «άγνωστου στρατιώτη» του σοβιετικού στρατού που πολέμησε ενάντια στους ναζί στην «ματωμένη» πόλη της Λβιβ.
 Επίθεση δέχτηκαν τα κεντρικά γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας ενώ φωτογραφίες με το δημόσιο διασυρμό του Rostislav Vasilko, γραμματέα της ΚΟ του ΚΚ Ουκρανίας της πόλης Λβιβ, από ακροδεξιούς κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Ακολούθησαν οιπληροφορίες για επιθέσεις σε καταστήματα εβραίων και οι καταγγελίες εβραίων πως δέχονται απειλές να εγκαταλείψουν τη χώρα. Όλα αυτά σε μια χώρα που έχουν στοιχειώσει τα «πογκρόμ της Λβιβ».

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: "Το βαρύ πεπόνι"





Σκηνοθεσία: Παύλος Τάσιος
Σενάριο: Παύλος Τάσιος
Διάρκεια: 87'
Παίζουν:
Μίμης Χρυσομάλλης
Κατερίνα Γώγου
Αντώνης Αντωνίου
Λήδα Πρωτοψάλτη

Βραβεία - Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1977
Καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Γυναικείας ερμηνείας (Κατερίνα Γώγου), Ανδρικής ερμηνείας (Μίμης Χρυσομάλλης, Αντώνης Αντωνίου), Κριτικών κινηματογράφου


Υπόθεση:

Ένας σαλτάροντας πάνω από τα έδρανα προς το μέρος του του έκοψε το δρόμο και ένας άλλος του έριξε μία γερή σφαλιάρα. Επίθεση των μελών της ΣΠΦ στον μάρτυρα-εισαγγελέα Β. Φούκα

Στην 36η συνεδρία της δίκης για τις επιθέσεις της ΣΠΦ, ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας ήταν ο Βασίλης Φούκας. Ο Βασίλης Φούκας ήταν ένα από τα βασικά στελέχη (αξιωματούχος) της δικαστικής μαφίας. Ο ίδιος διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος στο εφετείο της 17Ν και ανακριτής στις υποθέσεις : 17Ν, ΕΛΑ, 1η Μάη, στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Πρέκα και στη συμπλοκή στο Γκύζη με νεκρούς το Χρήστο Τσουτσουβή και τρεις μπάτσους.
Ο Φούκας εμφανίστηκε ιδιαίτερα άνετος στο δικαστήριο καθώς του ήταν οικείο το περιβάλλον. Οι σύντροφοι της ΣΠΦ κατηγορούνται για τον εμπρησμό του σπιτιού του το 2009. Αφού στη διάρκεια της εξέτασής του από τους δικαστές κατέθεσε ότι τρομοκρατήθηκε από τη φωτιά και ότι εάν δεν ήταν ο ίδιος η γυναίκα του θα είχε πεθάνει, ήταν η σειρά των συντρόφων της Συνωμοσίας να του απευθύνουν ερωτήσεις. 

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σκουριές: παλεύοντας για το νερό, τον αέρα και το δάσος στην Ελλάδα της κρίσης

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ «ΑΚΡΟ»…ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ…

Του Τάσου Κωστόπουλου

Παρά τη δικαστική δίωξη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, η Ελληνική Αστυνομία και οι παραγωγικές σχολές του στελεχικού δυναμικού της παραμένουν μονομερώς προσανατολισμένες στην καταπολέμηση του αντίθετου «άκρου». Το διαπιστώνουμε από το αναλυτικό πρόγραμμα της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που έχει αναρτηθεί την τελευταία τριετία στον επίσημο δικτυακό τόπο «Διαύγεια», με αφορμή τις προκηρύξεις θέσεων για το εκεί διδακτικό προσωπικό.
Παρά τις αξιοσημείωτες αλλαγές που παρατηρούνται εκεί μεταξύ των εκπαιδευτικών ετών 2011/12 και 2013/14, η θεσμική μύηση των νέων αξιωματικών στο έργο της «κρατικής ασφάλειας» αγνοεί πλήρως την ύπαρξη της ακροδεξιάς και ρατσιστικής βίας, επικεντρωμένη αποκλειστικά στην αντιμετώπιση του «αναρχισμού».


Tα τμήματα

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η σοβαρή Χρυσή Αυγή στο τιμόνι της Ουκρανίας

Από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα μετά την αποπομπή Γιανουκόβιτς η ακροδεξιά έως και ναζιστική στροφή της χώρας έχει αρχίσει να κάνει εμφανή τα σημάδια της. Οι πρώτες αποφάσεις της Ουκρανικής Βουλής μετά την ανατροπή του καθεστώτος Γιανουκόβιτς επιβεβιώνουν όσους έκαναν λόγο για νεοναζιστική προβοκάτσια κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. 

Οι προτάσεις της Βουλής προς τα υπουργεία προβλέπουν την τοποθέτηση στελεχών ακροδεξιών ομάδων όπως ο Δεξιός Τομέας και το «Svoboda», ενώ από τις προτεραιότητες του νέου καθεστώτος είναι η απαγόρευση της δραστηριότητας του Κομουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας. 

Παράλληλα προωθείται η κατάργηση του δικαιώματος των μειονοτήτων, όπως οι Ρώσοι, οι Ρουμάνοι, οι Βούλγαροι, οι Ούγγροι και οι Έλληνες, να χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους όπως προέβλεπε νόμος του Γιανουκόβιτς για ορισμένες πολυπληθείς μειονότητες. 

Στη λίστα περιλαμβάνονται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iskra.gr 

* Το ποτάμι πάει στη ποταμιά *

Μετά την επιτυχία της ΕΛΑΣ στο ΙΚΕΑ, η συνέχεια...

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ασε μας κουκλίτσα μου!!! Στέλιος κΡόκος <<Το να μ` αγαπάς του Σιδηρόπουλου έγινε γνωστό όταν το είπα εγώ"

Τρίζουν τα κόκκαλα του Παύλου!
parta
Τάδε έφη από τον Στέλιο Rockος (θυμάμαι είχε γράψει έτσι το όνομα του σε έναν δίσκο του), ο οποίος ξύνεται μάλλον για να ακούσει τα εξ’ αμάξης.
Δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με καλλιτέχνες άλλης ιδεολογίας, κουλτούρας, ύφους και ποιότητας, αλλά αυτό κάθισε βαρύ μόλις το είδα.
Έπεσε λοιπόν μπροστά μου πριν λίγο μια συνέντευξη που είχε δώσει πριν μερικούς μήνες ο Στελάκης ο Ρόκκος στο site e-orfeas.gr (ήξερα ότι ήταν ποιοτική σελίδα, ο Κρόκος τι δουλειά έχει εκεί;) και αναμεταδίδω τις ερωτήσεις φωτιά:
Πριν από αρκετά χρόνια είχατε διασκευάσει το «Να μ’ αγαπάς» που έγινε γνωστό με τη φωνή του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

κείμενο του Τασου Θεοφίλου

Κείμενο του Τάσου Θεοφίλου για την καταδικαστική απόφαση για τα γεγονότα της Πάρου, την αθωωσή του για την ΣΠΦ και την αντιέφεση που του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Δράκο.

Λίγες μέρες μετά την  καταδικαστική απόφαση σε βάρος μου από το  Γ’τριμελές εφετείο κακουργημάτων και την 25ετή ποινή κάθειρξης που μου επιβλήθηκε για γεγονότα που μόνο από την τηλεόραση γνωρίζω, θεωρώ ότι προκύπτουν κάποια υπαρξιακής φύσης ερωτήματα και βγαίνουν κάποια πολιτικής φύσης συμπεράσματα.
 Ξεκινώντας από τα ερωτήματα λοιπόν, προκύπτει η απορία για το πως γίνεται ένας άνθρωπος, όπως ο πρόεδρος της έδρας, που θα ήταν ριψοκίνδυνο να του αναθέσει κανείς ακόμα και την διοίκηση επαρχιακού καφενείου, να έχει μια τέτοια εξουσία στα χεριά του. Πως γίνεται ο ίδιος αυτός άνθρωπος με την ίδια νοσηρή αφέλεια που δίκασε την υπόθεση μου να έχει δικάσει και καταδικάσει εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες ανθρώπους κι αυτό να μην αποτελεί σκάνδαλο. Πως γίνεται αυτός ο εμφανώς μη ευφυής άνθρωπος να κρατά στα χέρια του χιλιάδες ζωές. Πως γίνεται το κράτος να στελεχώνεται από τόσο ανεπαρκείς ανθρώπους και να μην μπορούμε ακόμα να οργανώσουμε την εναντίον του επανάσταση.

Τελευταία ελπίδα της Ουγκανίας ο Ευάγγελος Τιμοσένκο

Ουκρανία : Αντιφασίστες εθελοντές φτάνουν στην Ουκρανία για να ενταχθούν στην πολιτοφυλακή του Αντιφασιστικού Μετώπου

1920370_669596996429993_1137253452_n

24/02/2014
In this time thousands of Russian and Belarusian volunteers are reaching in Ukraine to join the militia of the anti-fascist Front #resistanceagainstfascism
Σήμερα χιλιάδες Ρώσοι και Λευκορώσοι εθελοντές φτάνουν στην Ουκρανία για να ενταχθούν στην πολιτοφυλακή του Αντιφασιστικού Μετώπου
Πηγή : World Riots 24/h

Μην κρυβόμαστε μεταξύ μας, ξέρουμε τι γίνεται". Περί φασιστικού χαιρετισμού ο λόγος.




Φασίστες στην Αγγλία προσπαθούν να χτυπήσουν έναν μαύρο αλλά… (video)

Screen Shot 2014-02-24 at 8.18.03 PMH σειρά του BBC της Σκωτίας “The Street” έδειξε την επίθεση φασιστών εναντίον ενός μαύρου τραγουδοποιού του Melo. O Francis Μuir επιτίθεται στο Melo και παράλληλα τον βρίζει, λέγοντας του εκτός των άλλων ότι είναι ένας από τους χιλιάδες που αρμέγουν καθημερινά τη χώρα του. Μαζί με ένα φίλο του, που δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους, προσπαθούν με γροθιές και κλωτσιές να τον χτυπήσουν κι αυτος αναγκάζεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του με ένα μεταλλικό τρόλεϊ που χρησιμοποιεί για τη μετακίνηση των μουσικών οργάνων του.
Ο Graeme Pearson, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας, δήλωσε : «Το ντοκιμαντέρ έχει πιάσει το είδος του περιστατικού το οποίο, δυστυχώς, συμβαίνει κατά πάσα πιθανότητα πολλά βράδια στη Σκωτία. Και στην Ελλάδα της κρίσης συμπληρώνουμε εμείς.
Ο Muir τελικά καταδικάστηκε σε συνολικά 10 μήνες φυλάκιση για την επίθεση και για άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό, αλλά βγήκε έξω με εγγύηση.

Α - ψήφισε αυτούς που σε σώζουν.

UPDATE: Η ΟΠΤΙΚΉ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΏΝ ΑΝΑΡΧΙΚΏΝ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΊΕΣ ΕΞΕΛΊΞΕΙΣ ΣΤΗ ΧΏΡΑ

Οι Ουκρανοί αναρχικοί δίνουν τη δική τους άποψη σχετικά με την εξελισσόμενη κατάσταση στη χώρα, καθώς η εξέγερση συνεχίζεται και ο αριθμός των νεκρών εκτοξεύεται. 

Ukraine_0

Καθώς τα γεγονότα τρέχουν με τρομακτική ταχύτητα στην Ουκρανία ήδη σε κάποια σημεία ακόμα και αυτή η ανακοίνωση που είναι δημοσιευμένη πριν 3 μέρες είναι σε κάποια σημεία ξεπερασμένη

Εμφύλιος πόλεμος άρχισε εχθές στην Ουκρανία. Μια λιγότερο από ειρηνική διαδήλωση συγκρούστηκε με τις δυνάμεις ασφαλείας του κράτους και τμήματα σχηματίστηκαν από τους θιασώτες της σημερινής κυβέρνησης κοντά στο Vekhovna Rada (το Κοινοβούλιο). Στις 18 Φεβρουαρίου, η αστυνομία, μαζί με τους παραστρατιωτικούς, προκάλεσαν ένα λουτρό αίματος στις κυβερνητικές συνοικίες κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν πολλοί διαδηλωτές.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ο Καμίνης ζητά από τους άστεγους βεβαίωση μόνιμης κατοικίας!

Καμίνης
Όταν είσαι άστεγος τί είναι το… πιθανότερο να μην έχεις; Η απάντηση είναι προφανής, τουλάχιστον για τους περισσότερους, και είναι «κατοικία». Όχι όμως και για το Δήμο Αθηναίων του οποίου ηγείται ο ανύπαρκτος στην καθημερινότητα της πόλης αλλά πανταχού παρών στα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης Γιώργος Καμίνης. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας» ο Δήμος ζητά από τους αστέγους βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή λογαριασμό ΔΕΚΟ, καθώς επίσης και μια σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων υγείας προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

VIDEO ΣΟΚ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ - RT PLEASE

€250.000 στην ΜΚΟ του… αγανακτισμένου Κραουνάκη

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπ.Εργασίας εδώ, μάθαμε ότι η Σπείρα-Σπείρα δεν είναι απλά η θεατρική ομάδα του Κραουνάκη αλλά και Μη Κυβερνητική Οργάνωση. 
Επιδοτήθηκε μάλιστα επί Νέας Δημοκρατίας με 250.000 από το Υπ.Εργασίας. Φέτος, ο Σταμάτης Κραουνάκης ένωσε τη φωνή του με τους Αγανακτισμένους καταγγέλλοντας το σάπιο πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς που “τα φάγανε”.

Οργισμένοι Ουκρανοί ξυλοφορτώνουν φασίστες(βίντεο)

 Ξύλο σε φασίστες στην Ουκρανία.
Σε μια πόλη της Ουκρανίας, όπου οι φασίστες δεν χαίρουν τόσο της Δυτικής υποστήριξης επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση.


Αντιφασίστες κάτοικοι της πόλης, όλων των ηλικιών πραγματοποιήσαν αντισυγκέντρωση και αφού διέλυσαν την φιλο-ευρωπαϊκή εκδήλωση των ναζί , επιδοθηκαν σε προπηλακισμούς και ξύλο εναντίων τους , με την αστυνομία να προσπαθεί να σώσει για ακόμη μια φορά τους ναζί από την οργή του κόσμου.

"Κατεβάστε" και ακούστε ένα CD στην μνήμη της ρεμπέτισσας Μαρίκας Νίνου

Σαν σήμερα, στις 23 Φλεβάρη 1957 αφήνει την τελευταία της μια μεγάλη ρεμπέτισσα τραγουδίστρια. Η Μαρίκα Νίνου (το πραγματικό της όνομα ήταν Ευαγγελία Νικολαΐδου), σε ηλικία μόλις 38 χρονών.
Η θρυλική μεταρεμπέτικη τραγουδίστρια με καταλυτική επίδραση στη εξέλιξη του λαϊκού κει ρεμπέτικου τραγουδιού άφησε πίσω τις μοναδικές ερμηνείες σε τραγούδια του Τσιτσάνη, του Στελλάκη Περπινιάδη και άλλων μεγάλων συνθετών.

Η τρικυμιώδεις ζωή της Μαρίκας Νίνου ενέπνευσε το σενάριο για την ταινία του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικο».

Απ’ το τεράστιο έργο της επιλέξαμε και φτιάξαμε ένα CD με 15 ερμηνείες της κάποιες εκ των οποίων ακούμε να συμμετέχει και ο Β. Τσιτσάνης.

Καλή σας ακρόαση


Βαθύ Κόκκινο

Αερόστατα στις Σταγιάτες και φέτος!

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης σας περιμένει στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών για να κατασκευάσουμε όλοι και όλες μαζί αερόστατα και φανούς και να τα πετάξουμε πάνω από τον βολιώτικο και πηλιορείτικο ουρανό. Το Σάββατο 1η Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα θα φτιάξουμε τα αερόστατα, θα τα στολίσουμε και θα γράψουμε πάνω τους συνθήματα αντίστασης και δράσης. Την Κυριακή 2 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα θα τα ανάψουμε για να πετάξουν, ελπίζουμε με επιτυχία, στον ουρανό του δειλινού. Τα υλικά δικά μας, η δημιουργική διάθεση και το κέφι όλων μας. Κρασί, τσίπουρο και μεζέδες καλοδεχούμενα!

Πολιτιζμός.

Τι; Τι γίνεται στην Γαλλία. Τίποτα, τίποτα...




Η φωτογραφία δεν είναι από το Κίεβο της Ουκρανίας. Όπου σύσσωμη η πολιτισμένη δύση μιλά για τα ανθρώπινα δικαιώματα των διαδηλωτών και βρίσκουν "λογικές αντιδράσεις" τις συγκρούσεις / σπασίματα / καψίματα.

Η φωτογραφία δεν είναι από την ΠΓΔΜ και το Μαυροβούνιο που μαζικές διαδηλώσεις θέλουν να περπατήσουν τα βήματα των Βοσνίων. Αυτές τις διαδηλώσεις δεν θα τις δεις στις ειδήσεις και πολύ. Λογικό. Δηλώνουν αλληλεγγύη στους Βόσνιους που με ταξικά χαρακτηριστικά βάλαν φωτιά στα πατζάκια των μεγάλων. Γι'αυτό και η ΕΕ μελέτησε αποστολή στρατιωτικής δύναμης για να τους καταστείλει στη Βοσνία Τι; Ούτε αυτό το είχες ακούσει ε;... Τέλος πάντων.

Ο δρόμος είναι μακρύς, του «Γέροντα Παστίτσιου»




Για πρώτη φορά στη ζωή μου βρέθηκα σε αίθουσα δικαστηρίου και είδα από κοντά πως λειτουργεί αυτός ο θεσμός που ίσως να αποτελεί το πιο νευραλγικό τομέα για την εύρυθμη λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτόν το θεσμό είκαζα πως οι δικαστές τον χειρίζονται με λεπτότητα και υπευθυνότητα αλλά τελικά η πραγματικότητα με διέψευσε. Ομολογώ πως περίμενα ένα χαλαρό κλίμα μιας και οι κατηγορίες περί εξύβρισης θρησκεύματος που έχω χρεωθεί δε στέκουν πουθενά καθώς ουδέποτε χρησιμοποίησα υβρεολόγιο μήτε με τη θρησκεία ασχολήθηκα. Αφελώς το περίμενα.

Μπερδευτηκαν. Νόμιζαν αναπηρία στο μυαλό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΕΞΩ") ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ AIDS ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚ , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ AIDS , ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV,ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟtwitter.com/kolastirio.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΕΝ ΕΤΕΙ 2014.