ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Τάσος Θεοφίλου: Ένοχος χωρίς αποδεικτικά στοιχεία



Ο Τάσος Θεοφίλου κρίθηκε σήμερα ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη ληστεία στην τράπεζα της Πάρου και για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του οδηγού ταξί που προσπάθησε να σταματήσει τους δράστες. Ο Θεοφίλου αθωώθηκε για τις κατηγορίες συγκρότησης και ένταξης στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ κρίθηκε αθώος και για την κατοχή εκρηκτικών και πολεμικού υλικού.

Ο Θεοφίλου καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξης.

Χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.


pitsirikos

Sochi 2014's Hell- Μαζική εξόντωση σκύλων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ρίγη και οργή προκαλεί η επιχείρηση εξόντωσης αδέσποτων σκύλων στο Σότσι εν όψει της έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. 




Ιδιωτική εταιρεία προσελήφθη για τις μαζικές δολοφονίες των ζώων λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα των Αγώνων, και ενώ ο δήμος είχε δεσμευτεί πως θα δημιουργήσει καταφύγια για τα χιλιάδες αδέσποτα που θα θυσιαστούν στο βωμό μιας... καθαρής διοργάνωσης.

Ο δήμος του Σότσι, όπως και οι τοπικές Αρχές σε όλη τη Ρωσία, αρνείται να στειρώσει τα αδέσποτα ζώα για λόγους δημόσιας υγείας και ασφάλειας, προτιμώντας να τα σκοτώσει για να λύσει εύκολα και γρήγορα το ζήτημα του υπερπληθυσμού τους.

Βόλος- Αφίσα για τις δηλητηριάσεις ζώων από ομάδα στην κατάληψη Ματσάγγου.

Ο ΝΕΟΣ Κ.Ο.Κ.

ΜΑΣΚΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

χρυση-αυγη
Τους προηγούμενους μήνες μετά τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, είχαμε γράψει, ότι το να βγει εκτός νόμου το εν λόγω μόρφωμα, θα αποτελούσε μια νίκη γι’ αυτό ή καλύτερα ένα δώρο εκ μέρους του “δημοκρατικού τόξου”.
Από τότε, αν και η προσπάθεια της κυβέρνησης να πλήξει το “αδελφό κόμμα” επικοινωνιακά ήταν μεγάλη (αλλά ανούσια και μόνο στο παιχνίδι των εντυπώσεων), ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού συνεχίζει -έστω και δημοσκοπικά- να στηρίζει την Χρυσή Αυγή. Σίγουρα, μπορεί τα πογκρόμ να μειώθηκαν και το φαινόμενο να περνάει κάμψη, ωστόσο η Χρυσή Αυγή δεν βγήκε από το παιχνίδι, αντιθέτως επιχειρεί να επιστρέψει με νέους όρους.

Νίκος Ζούδιαρης - Το καράβι της φυγής

Φοβᾶμαι...ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ


Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἑφτὰ χρόνια ἔκαναν πὼς δὲν εἶχαν πάρει χαμπάρι
καὶ μία ὡραία πρωία μεσοῦντος κάποιου Ἰουλίου
βγῆκαν στὶς πλατεῖες μὲ σημαιάκια κραυγάζοντας «δῶστε τὴ χούντα στὸ λαό».

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ μὲ καταλερωμένη τὴ φωλιὰ
πασχίζουν τώρα νὰ βροῦν λεκέδες στὴ δική σου.

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ σοῦ κλείναν τὴν πόρτα
μὴν τυχὸν καὶ τοὺς δώσεις κουπόνια καὶ τώρα
τοὺς βλέπεις στὸ Πολυτεχνεῖο νὰ καταθέτουν γαρίφαλα καὶ νὰ δακρύζουν.

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ γέμιζαν τὶς ταβέρνες
καὶ τὰ σπάζαν στὰ μπουζούκια κάθε βράδυ καὶ τώρα τὰ ξανασπάζουν
ὅταν τοὺς πιάνει τὸ μεράκι τῆς Φαραντούρη καὶ ἔχουν καὶ «ἀπόψεις».

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἄλλαζαν πεζοδρόμιο ὅταν σὲ συναντοῦσαν
καὶ τώρα σὲ λοιδοροῦν γιατὶ, λέει, δὲν βαδίζεις ἴσιο δρόμο.

Φοβᾶμαι, φοβᾶμαι πολλοὺς ἀνθρώπους.

Φέτος φοβήθηκα ἀκόμη περισσότερο.

Νοέμβρης 1983

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΦΑΝΤΑΡΟΙ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ!

Από την πρώτη στιγμή όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στάθηκε δίπλα στον σεισμόπληκτο πολίτη της Κεφαλονιάς. Από την μια μεριά ήταν η κυβέρνηση που απάντησε στα τεράστια προβλήματα  με επικοινωνιακούς όρους, έχοντας το βλέμμα της στραμμένο στις εκλογές.
Και ενώ τα δημόσια κτίρια κυρίως κατέρρεαν, ερείπια δίπλα στο κατεστραμμένο από την κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια, Κράτος Πρόνοιας, κάποιοι σήκωσαν τα μανίκια και έπιασαν δουλειά. Για να καλύψουν και πάλι τα κενά της κρατικής μηχανής. Δείχνοντας έμπρακτα και αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους.  
Αδιαφορώντας για τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονταν στην πλάτη τους, τις ίντριγκες στο ΓΕΕΘΑ και τα Επιτελεία, που αυξάνονται καθώς οι κρίσεις πλησιάζουν.
Τους εθνικιστές κάθε είδους και τους φασίστες που βγήκαν να πουλήσουν μιλιταρισμό.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Βίντεο από την σημερινή συγκέντρωση ενάντια στο κράτος εκτάκτου ανάγκης.

ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ!

Ολοένα και περισσότερα είναι τα κρούσματα διακοπών ή και αφαίρεσης ρολογιών από τους καρεκλοκένταυρους της ΕΥΔΑΠ, που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα.
Που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι το νερό δεν είναι ιδιοκτησία τους και η ΕΥΔΑΠ δεν είναι το τσιφλίκι τους.
 Ότι το Σύνταγμα της χώρας προστατεύει τις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Και αυτοί το γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια!
Φίλος, μακροχρόνια άνεργος,  μας έστειλε την φωτο που δείχνει πως προστατεύει το δικαίωμα στο νερό: Μπετονάρισε το ρολόι της παροχής.
Μόνο βέβαια με συλλογικό αγώνα και ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που βλέπει τις ανθρώπινες ζωές και τις ανάγκες μας σαν εμπορεύματα, μπορεί να δωθεί συνολική λύση.
Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές και εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!



Πρέπει να οργανωθούμε όλοι στο Κίνημα Δεν Πληρώνω και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα μέχρι να τους ανατρέψουμε και να χτίσουμε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!


epitropesdiodiastop

Ξετίναξαν το κατηγορητήριο οι συνήγοροι στη δίκη Θεοφίλου

Οι δικαστές αποφασίζουν με βάση την αρχή της ηθικής απόδειξης, χρειάζεται όμως και ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Δεν μπορείς να πεις «τον θεωρώ ένοχο», αλλά πρέπει να αποδείξεις και με αδιάσειστα στοιχεία γιατί τον θεωρείς ένοχο. Μ’ αυτή την επισήμανση, η οποία περικλείει τη βασικότερη αρχή του ισχύοντος Δικαίου, άρχισε την αγόρευσή του στη δίκη του Τάσου Θεοφίλου ο Σπύρος Φυτράκης, τελευταίος στη σειρά από τους τρεις συνηγόρους υπεράσπισης του Θεοφίλου. Σ’ αυτή την επισήμανση συμπυκνώνεται το δίλημμα που έχουν μπροστά τους οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων: με ποια στοιχεία μπορούν να οδηγηθούν σε καταδικαστική κρίση, όταν δεν υπάρχει ούτε ένα;

Πρώτη νίκη για την βιοποικιλότητα στο Ευρωπαΐκό Κοινοβούλιο

βιοποικιλοτηταΥπερψηφίστηκε στις 30/1/2014 από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, για την απόρριψη της πρότασης ευρωπαϊκής νομοθεσίας που θα υποχρέωνε τους Έλληνες και Ευρωπαίους αγρότες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά σπόρους των πολυεθνικών.

Σχεδόν ομόφωνα η Επιτροπή Περιβάλλοντος – που είναι η μεγαλύτερη νομοθετική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – είπε ένα ηχηρό «όχι» στον κερδοσκοπικό έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές. Παράλληλα, οι Ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν την τροπολογία, αντιτάχθηκαν στην επιβολή γραφειοκρατικών εμποδίων σε όσους αγρότες επιλέγουν να μην αγοράζουν σπόρους από το εμπόριο, ενώ υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε τροφή αλλά και τη διατροφική ασφάλεια.
Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Κρίτων Αρσένης εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει:

Έτσι εξηγούνται οι απανωτοί σεισμοί στην Κεφαλλονιά...

Πέσε κι εσύ απο τα σύννεφα...

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Οι μάρτυρες δεν αναγνώρισαν τους ληστές στο Βελβεντό

ΒελβεντόΚανένας από τους τρεις μάρτυρες που ήταν παρόντες στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης δεν αναγνώρισε τους έξι κατηγορούμενους (Ν. Ρωμανό, Γ. Μιχαηλίδη, Φ. Χαρίση, Δ. Μπουρζούκο, Αρ. Ντάλιο και Δημ. Πολίτης στις αρχές Φεβρουαρίου 2013.
Οι τρείς μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν ένας ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ πολύ κοντά στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ένας πελάτης στην τράπεζα, καθώς και ένας υπάλληλος στα ΕΛ.ΤΑ. όπου έγινε η άλλη ληστεία. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου και της υπεράσπισης ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους στην αστυνομία είχαν αναγνωρίσει κάποιον κατηγορούμενο.
Η μαρτυρία του ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ είναι χαρακτηριστική:

Βίντεο με τις αποδοκιμασίες κατά του Ν. Δένδια στην Κεφαλονιά

dendiasΌπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων της Κεφαλονιάς ήρθε ο Νίκος Δένδιας.
Ο υπουργός μόλις έφτασε στον πεζόδρομο της πόλης, στο Ληξούρι, και τον αντιλήφθηκαν άρχισαν να τον γιουχάρουν και να του φωνάζουν εξαγριωμένοι.
Τα τοπικά Μέσα γράφουν ότι όλο το Ληξούρι είναι ανάστατο αφού βλέπει τις περιουσίες του να καταστρέφονται.
«Δεν είναι δυνατόν να δίνεις 4 εκατομμύρια για να πιάσεις τον Ξηρό και εδώ οι άνθρωποι να μη μπορούν να μπουν στα σπίτια τους, να έχει πέσει το λιμάνι και να μην κάνετε τίποτα», είπαν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι στον υπουργό. «Δεν σας σηκώνει ο τόπος, να φύγουν τα κομματόσκυλα», φώναζαν άλλοι.

Η εκτέλεση του Περρίκου, που ανατίναξε στην Κατοχή τα γραφεία της φιλοναζιστικής οργάνωσης ΕΣΠΟ, η οποία ετοίμαζε σώμα Ελλήνων, που θα πολεμούσαν για τον Χίτλερ

Στις 4 Φεβρουαρίου του 1943, ο αγωνιστής της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιζομένων Νέων (Π.Ε.Α.Ν), υποσμηναγός Κώστας Περρίκος, έπεφτε νεκρός στην Καισαριανή, από τα πυρά γερμανικού εκτελεστικού αποσπάσματος.
Είχε καταδικαστεί σε θάνατο, για την ανατίναξη των γραφείων της ελληνικής φασιστικής οργάνωσης  ΕΣΠΟ, η οποία στρατολογούσε φιλοναζί  Έλληνες, για να πολεμήσουν στο πλευρό των Γερμανών.

Η ηρωική πράξη του Περρίκου και των αντιστασιακών συντρόφων του Αντώνη Μυτιληναίου, Σπύρου Γαλάτη και Ιουλίας Μπίμπα, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σαμποτάζ στην κατεχόμενη Ευρώπη, που σήμανε και το τέλος της προδοτικής οργάνωσης.

Χανιά : Κείμενο αστέγου που μπήκε να κατοικήσει σε χρόνια εγκαταλελειμμένο κτήριο του πολυτεχνείου κρήτης

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, Η «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΜΕ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΕΝΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ. ΣΤΙΣ 31/01/2014 ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΧΕΡΙΑΣ, ΕΜΕΙΝΑ ΑΣΤΕΓΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΩ ΣΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕΛΙΔΟΝΗ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΤΗΡΙΟ ΔΩΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1993 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Βασίλης Κολιτζάς, επάγγελμα δολοφόνος. Το δίποδο αυτό πιάστηκε στα πράσα να μοιράζει δηλητηριασμένη τροφή σε γάτες στο Παγκράτι.




Στις 4 το απόγευμα, βγήκε στο facebook η παρακάτω έκκληση αγωνίας.

Σταυρουλα Ζερβου 
SOS ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗ Margarita Sklizi,ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΓΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ,ΦΙΛΟΛΑΟΥ 206...ΝΕΚΡΑ,ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΓΑΤΑΚΙΑ..Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΕΙΔΕ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ..ΕΝΑ 70+ ΆΝΔΡΑ....ΕΧΕΙ ΚΛΗΘΕΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ..ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ,ΝΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΕΙ...ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Στις 8 το βράδυ, στον τοίχο της αγωνίστριας για τα ζώα Μάρθας Πουλτίδου, βγήκε η σύλληψη του δράστη: Κολιτζάς Βασίλειος, συνταξιούχος του Υγειονομικού.
"Πιάσανε τον παλιόγερο που το έκανε".
"Αν δεν φάει τη φόλα του, δικαιοσύνη δεν υπάρχει".
"Να πεθάνει ο βρωμόγερος με φρικτούς πόνους όπως οι γάτες. Αν δεν φάει γερή ποινή".

Τα παραπάνω είναι σχόλια στο facebook...

ΕΝ ΜΕΣΩ ΨΥΧΟΥΣ,ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΚΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ-ΦΩΤΟ

ΠΟΙΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΚΗΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΓΡΑΣΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ;;;
ΠΟΙΑ ΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΚΗΝΗ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ...ΕΝ ΜΕΣΩ ΧΕΙΜΩΝΑ;;
ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ;;;ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;;;ΠΟΣΑ ΚΑΨΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ;;;;
φωτο intime


ΠΡΕΖΑ TV

Μαρία Φωκά. Η γνωστή ηθοποιός που καταδικάστηκε σε ισόβια για κατασκοπεία, μαζί με τον Μπελογιάννη

Foka-prin-meta-193x193Η Μαρία Φωκά, για τους νεότερους, ήταν η αγαπημένη γιαγιά των σίριαλ, αλλά για τους παλαιότερους, που διατηρούν μνήμες από τα χρόνια του πολέμου, ήταν μια σεμνή αγωνίστρια του θεάτρου και της ζωής.
Η Φωκά στα μαύρα χρόνια της γερμανικής κατοχής πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και ως μέλος του ΚΚΕ  συμμετείχε στους αγώνες.
Πάλεψε για τις ιδέες της και στα μεταπολεμικά χρόνια κάθισε στο εδώλιο και καταδικάστηκε ως κατάσκοπος κατά της Ελλάδας! Ήταν η εποχή του ψυχρού πολέμου και οι κομμουνιστές αντιμετωπίζονταν ως πράκτορες της Σοβιετικής Ένωσης. η εποχή του ψυχρού πολέμου και οι κομμουνιστές αντιμετωπίζονταν ως πράκτορες της Σοβιετικής Ένωσης.
Την περίοδο της παρανομίας του ΚΚΕ, ήρθε σε επαφή με αριστερούς στο Παρίσι, που της έδωσαν χρήματα, για να τα μεταφέρει στο κόμμα στην Αθήνα. Έλειπε, όμως, ο άνθρωπος, στον οποίο έπρεπε να παραδώσει τα χρήματα. Ετσι, η Φωκά του άφησε ένα σημείωμα.
Η αστυνομία έκανε έφοδο στο αρτοποιείο, όπου θα παραδίδονταν τα χρήματα, βρήκε το σημείωμα και ενοχοποίησε τη νεαρή ηθοποιό. Αυτό ήταν αρκετό, για να την κατηγορήσουν -όπως όλους τους κομμουνιστές- για αντεθνική δράση και κατασκοπεία.

11 Φεβρουαρίου, ημέρα για τις ψηφιακές ελευθερίες, σε πέντε διαφορετικές πόλεις.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Τελευταία νέα απο Κεφαλονία

* ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ *

 Ασήμαντες φαντάζουν οι υλικές ζημιές από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις στο λιμάνι του Λιξουρίου Κεφαλονιάς μετά την ανάδυση γιγαντιαίου Γιακουμάτου από το βυθό του Ιονίου πελάγους. Ειδικοί εκτιμούν ότι το απόκοσμο τέρας με την χαρακτηριστική βλακόφατσα πιθανότατα κατάφερε να απεγκλωβιστεί από την άβυσσο με την βοήθεια του εγκέλαδου και τώρα αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για την αισθητική του κάθε μόνιμου κατοίκου, αλλά και τουρίστα του κεφαλονίτικου λιμανιού!

*jlaw*

Κλεάνθης Γρίβας: Τριάντα θέσεις για την κάνναβη


1. Η κάνναβη είναι φυτό του γένους των κνιδωδών, περιλαμβάνει ένα μόνο είδος, τηνΚάνναβη την ήμερη (Cannabis sativa) και υπάρχει στη φύση σε περισσότερες από εκατό παραλλαγές (cannabis indica, cannabis ruderalis, κ.α.), που διαφέρουν μεταξύ τους κυρίως ως προς την περιεκτικότητά τους σε ορισμένες δραστικές ουσίες.
 2. Για ολόκληρες χιλιετηρίδες η κάνναβη έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση του ανθρώπου ως πηγή ενέργειας, διατροφής, και ένδυσης και ως θεραπευτικό και ευφορικό μέσο. Αλλά εδώ και εξήντα χρόνια τέθηκε υπό καθεστώς διωγμού ως απειλή για την ύπαρξή του.
3. Η τύχη της κάνναβης κρίθηκε αποκλειστικά και μόνο από το συνδυασμό των πολιτικών, οικονομικών και τεχνολογικών αλλαγών που συντελέστηκαν κατά τη δεκαετία του 1930.
 4. Τα πολλά πλεονεκτήματα και οι εφαρμογές της κάνναβης, την καθιστούσαν υπολογίσιμο αν όχι μοναδικό ανταγωνιστή των προϊόντων πολλών βιομηχανικών κλάδων (πετρελαιοειδή, οινόπνευμα, καπνός, φάρμακα, παραγωγής χαρτιού), οι οποίοι και συνεργάστηκαν αρμονικά προκειμένου να πετύχουν την απαγόρευση της κάνναβης, στα κρίσιμα χρόνια 1930-37 που σφραγίστηκαν από 5 κυρίως γεγονότα.

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Die Zeit: Γερμανοί νεοναζί στην πορεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα


«Νεοναζί από το γερμανικό νότο υποστηρίζουν πορεία ναζιστών στην Ελλάδα» - αυτός είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Die Zeit» που αναφέρεται στο ταξίδι που πραγματοποίησαν στην Ελλάδα, μέλη νεοναζιστικών οργανώσεων από το γερμανικό νότο, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία που διοργάνωσε το κόμμα της Χρυσής Αυγής με αφορμή την επέτειο της κρίσης των Ιμίων (για τα γεγονότα και την αστυνομική επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση,διαβάστε αναλυτικά). Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, γερμανοί νεοναζί, μέλη της οργάνωσης «Ελεύθερο δίκτυο του Νότου» (FNS), ταξίδεψαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην ρατσιστική εκδήλωση «Πορεία για τα Ίμια» που διοργάνωσε το ελληνικό, νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, οι γερμανοί νεοναζί επισκέφθηκαν και το γερμανικό νεκροταφείο στην περιοχή του Διονύσου – Ραπεντόζης και απέδωσαν τιμές στους γερμανούς στρατιώτες που βρίσκονται εκεί ενταφιασμένοι.

Όταν η αστυνομική βία και το έγκλημα μετατρέπονται σε κατηγορητήριο για το θύμα

1891105_262672517229459_471561564_nΜε απόλυτο τρόπο στο δικαστήριο χτες, ο αυτόπτης μάρτυρας Εκτορας Κουφόπουλος, διέψευσε για ακόμη μια φορά, τα όσα έχουν πει οι αστυνομικοί για τον θάνατο του 24χρονου ομογενή Νίκου Σακελλίωνα, το Μάη του 2008 στο κέντρο της Αθήνας. Η μαρτυρία του καταπέλτης: «Ηταν δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν με μπουνιές, σφαλιάρες και αγκωνιές πίσω από το κεφάλι. Το παιδί δεν προσπάθησε να διαφύγει. Ούρλιαζε. Ενας αστυνομικός του έκανε κεφαλοκλείδωμα. Γονάτισε κι άρχισαν να τον σέρνουν. Πέρασε κάμποση ώρα μέχρι να του βγάλουν τις χειροπέδες. Δεν του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες ούτε του κάνανε μαλάξεις, όπως λένε. Κάθονταν και τον κοίταζαν μέχρι που ήρθε το ασθενοφόρο. Είδα τρομακτική ένταση στα χτυπήματα που δεχόταν. Αντιδρούσε σαν ένας άνθρωπος που δεν είχε κάνει τίποτα. Η βία ήταν συγκλονιστική…», είπε. Οι αστυνομικοί Γ. Πανέλας, Χ. Βαϊτσούδης, Χ. Παπαναστασίου και Μ. Μουστέλη κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και είχαν αθωωθεί τον περασμένο Ιούλη, από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. 

ΕΝΑ ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

Νέες επιβαρύνσεις περιμένουν από τις 5 Φεβρουαρίου τους οδηγούς που κινούνται στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου. Οι οδηγοί θα πληρώνουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις των σταθμών της Ελευσίνας και του Ισθμού, ενώ θα λειτουργήσουν και πλευρικοί σταθμοί διοδίων.
Οι οδηγοί θα καταβάλλουν 2,10 ευρώ ανά ...
κατεύθυνση στην Ελευσίνα και 1,80 ευρώ στον Ισθμό (από Αθήνα προς Κόρινθο και αντίστροφα).
Το κόστος πλέον ανεβαίνει στα 4,20 ευρώ στην Ελευσίνα (από 3,20) και στα 3,60 ευρώ στον Ισθμό (από 3,20).
Παράλληλα θα τεθούν σε εφαρμογή και πλευρικοί σταθμοί στους κόμβους Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων.


epitropesdiodiastop

Ο μπάτσος

Ο μπάτσος

Ο μπάτσος τρέφεται με τρεις κι εξήντα. Κι επειδή δε του φτάνουν, χορταίνει με Έθνος και Θρησκεία.


Το σύμπλεγμα κατωτερότητας που τον διακατέχει, το ξορκίζει με όσο αυταρχισμό και βία του επιτρέπει ο εντολοδόχος του.

Αποτελεί τον ορισμό του δουλοπρεπή ανθρώπου καθώς το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να υπακούει σε διαταγές.

Μέσα από τη δουλειά του έχει απολέσει οποιαδήποτε κριτική ικανότητα, καθώς το μόνο που έχει σημασία είναι τι θα πει ο ανώτερός του.

Πληρώνεται για να εξασφαλίζει την κυριαρχία της εκάστοτε Κυβέρνησης και των εκάστοτε συμφερόντων που οι Κυβερνήσεις εξυπηρετούν.

Παρόλα αυτά δεν έχει σκεφτεί ποτέ του να τα παρατήσει ώστε να ζήσει κάνοντας οποιαδήποτε αξιοπρεπή δουλειά. 

πιτσιρίκος: Οι δικοί μας «μαύροι» είναι οι νέοι

Αν για τις ΗΠΑ ήταν ταμπού 

η εκλογή ενός μαύρου στη θέση του προέδρου της χώρας, στην Ελλάδα είναι ακόμα ταμπού η εκλογή ως πρωθυπουργού ενός νέου ανθρώπου που δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι. Ο Μπαράκ Ομπάμα έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να γίνει ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Για να είμαι ακριβής, ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας μετά τον Επαμεινώνδα Δεληγιώργη, ο οποίος έγινε μεν πρωθυπουργός σε ηλικία 36 ετών το 1865 αλλά η μέση διάρκεια ζωής στην Ελλάδα τον 19ο αιώνα ήταν τα 36 χρόνια.

Δηλαδή, στην Ελλάδα του 19ου αιώνα, ο Δεληγιώργης ήταν πολύ γέρος στα 36 του χρόνια – σχεδόν νεκρός. Και πέθανε 50 ετών.

Οι περικοπές της ελευθερίας μας συνεχίζονται- Απαγόρευση πρόσβασης του κατηγορουμένου στη δικογραφία για την προστασία «δημοσίου συμφέροντος»

Η κυβέρνηση ζητεί από τη Βουλή να ψηφίσει διάταξη, σύμφωνα 
με την οποία ένας κατηγορούμενος δεν θα έχει πρόσβαση στη 
δικογραφία του, αν κριθεί ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την 
«προστασία του δημοσίου συμφέροντος» ή την «εθνική ασφάλεια»…
590_5097ebeef88db93f8c188c1da557e587Με το άρθρο 12 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2010/64/ΕΕ και 2012/13/ΕΕ στην ελληνική έννομη τάξη, οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών ζητούν από την Βουλή των Ελλήνων να προσθέσει διάταξη στο άρθρο 101 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που θα προβλέπει ότι, εφόσον δεν θίγεται το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, οι αρμόδιες αρχές θα μπορούν να μην επιτρέπουν στον ύποπτο ή τον κατηγορούμενο την πρόσβαση σε τμήμα του υλικού της δικογραφίας, εάν κρίνουν ότι αυτό απαιτείται «για την προστασία σημαντικού δημόσιου συμφέροντος, όπως στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η πρόσβαση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη διεξαγωγή έρευνας ή να βλάψει σοβαρώς την εθνική ασφάλεια».

Medical cannabis- Η μικροβιολόγος Ελένη Ιωαννίδου ζητά τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης.

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Τα ξέρεις αυτά τα παιδιά;

1797575_1453541151528345_385826159_nΤα ξέρεις αυτά τα παιδιά;
Τα παιδιά που ντύθηκαν στα μαύρα και κάλυψαν τα πρόσωπα τους με το χρώμα που τους δόθηκε απο κούνια;
Το βλέμμα τους σαν σε κοιτάξει σε τινάζει σαν ρεύμα κι είναι γεμάτο από ελευθεριά και καύλα για ζωή.
Τα ξέρεις αυτά τα παιδιά;
Που τα βάλαν σώμα με σώμα με μουχλιασμένα ρομπότ;
Που πέσαν πάνω σ’ οπλισμένο φασίστα για τον σύντροφο τους;
Που τ’ αρχίδια τους δεν κουνήθηκαν ούτε με χειροπέδες, ούτε με ξύλο, ούτε με τον συνεχή εκφασισμό.
Αν δεν τα ξέρεις μάθε πως δεν σου ζήτησαν τίποτα..
Είναι εδώ για να πάρουν τα πάντα..

Βασίλι Ζάιτσεφ. Ο Σοβιετικός ελεύθερος σκοπευτής, που σκότωσε 242 Ναζί και το ψέυτικο happy end του Χόλιγουντ.

zaitsev2
Οποιαδήποτε εξιστόρηση της επικής μάχης του Στάλινγκραντ δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τον Σοβιετικό αρχιλοχία Βασίλι Ιβάνοβιτς Ζάιτσεφ, ο οποίος φόνευσε 242 Γερμανούς αξιωματικούς και οπλίτες, δρώντας ως ελεύθερος σκοπευτής στη «θάλασσα» των ερειπίων της πόλης.
Στις 20 Σεπτεμβρίου, έφθασε στο Στάλινγκραντ ένας ελεύθερος σκοπευτής, με το όνομα Βασίλι Ιβάνοβιτς Ζάιτσεφ, ο οποίος είχε εξασκήσει τις σκοπευτικές του ικανότητες, κυνηγώντας ελάφια στα δάση της ιδιαίτερής του πατρίδας, στο Ελινίνσκι, στους πρόποδες των Ουραλίων. Το όνομά του (το οποίο στα ρωσικά σημαίνει λαγός), πολύ σύντομα θα γινόταν συνώνυμο του θρύλου.
Τις επόμενες δέκα ημέρες, 40 Γερμανοί έπεσαν νεκροί από τον «λαγό» της 284ης Μεραρχίας Πεζικού. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ο αριθμός των Γερμανών αξιωματικών και στρατιωτών, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα της θανατηφόρας τέχνης του, έφθασε τους 100.

ΑΓΑΠΗ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ!!!

Πόσο ακόμα;

τραυματίας syntagma b
Πόση βία ακόμα χρειάζεται; Πόσες εικόνες;
Πόσες στημένες καταδίκες; Πόσες αναίτιες επιθέσεις των κρατικών μηχανισμών απέναντι σε όλους;
Πόσο ξύλο αντέχεις να βλέπεις να τρώνε παιδάκια, γυναίκες και νέοι; Πόσοι ακόμα πρέπει να φυλακιστούν; Να προσαχθούν; Να βασανιστούν;
Πόσο ακόμα αντέχεις να βλέπεις τους μπάτσους με στολές ρόμποκοπ επενδυμένες με φασιστικά σύμβολα να περπατάνε δίπλα σου με την έπαρση της εξουσίας στο βλέμμα τους;

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΕΛΤΖΟΥΚ ΓΚΟΥΝΓΚΟΡ

Σήμερα (χθές), 1 Φλέβάρη 2014, οι δολοφόνοι της χρυσής αυγής κάλεσαν συγκέντρωση για την επέτειο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης. Συλλογικότητες του κοσμου του αγώνα κάλεσαν αντισυγκέντρωση στο Σύνταγμα σαν απάντηση στη φασιστική μάζωξη. Συγκεντρώθηκε αρκετος κοσμος ανταποκριμενος στο κάλεσμα αυτό, κλείνοντας την λεωφορό Αμαλίας μπροστά στη Βουλή και αναρτώντας πανό.
Τα ΜΑΤ, αποσκοπώντας να αποθήσουν τον συγκεντρωμένο κόσμο, άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα. Στο ύψος της Μεγαλης Βρετανίας, επί της Βασιλέως Γεωργίου, κατά την επίθεση των ΜΑΤ και την συνεπαγόμενη απομάκρυνση του κόσμου λόγω των χημικών, ο σύντροφός μας Selcuk Gungor, πέφτει κάτω, τον πιάνουν οι διμοιρίες που βρισκόταν εκεί και αρχίζουν να τον ξυλοκοπούν και να τον ποδοπατούν. Στη συνέχεια, του φοράνε χειροπεδες, ενω είναι πεσμένος κάτω και συνεχίζουν να τον χτυπούν, μέχρι που ο σύντροφος λιποθύμησε.

VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ 1-2-2014 #antireport


ΠΡΕΖΑ TV