ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Και για να μη ξεχνάμε ποιά είναι η δουλειά σας...









ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ- Θρησκευτικές επιθέσεις στον Νίκο Καζαντζάκη (ντοκουμέντο)

του Δημήτρη Δαμασκηνού, εκπαιδευτικού Δ.Ε.
negreponte2004@yahoo.gr 

Αναδημοσίευση από τα Χανιώτικα Νέα  

    

Μια ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ θρησκόληπτων εθνικιστών «κατοίκων» του Ηρακλείου Κρήτης, που, «αποκαλύπτοντας» το αντιχριστιανικό και γενικώς αντιθρησκευτικό, κακότεχνο, βάναυσο, χυδαίο και ανελεύθερο χαρακτήρα του έργου του Νίκου Καζαντζάκη θέτουν το 1954 ως στόχο τον αφορισμό του «αποστατήσαντος» και των θαυμαστών του έργου του από την Εκκλησία της Κρήτης…

13 Οκτωβρίου 1988: Επεισόδια έξω 
από τον κινηματογράφο «Embassy» 
στο Κολωνάκι κατά την προβολή 
της κινηματογραφικής μεταφοράς 
του Τελευταίου Πειρασμού 
από τον Μάρτιν Σκορτσέζε. 
Μετά από τα περιστατικά φωτιάς
και δολιοφθοράς
που σημειώθηκαν από εξαγριωμένα μέλη
παραθρησκευτικών οργανώσεων  
ο «Τελευταίος Πειρασμός»
γίνεται μία από τις ελάχιστες ταινίες
που απαγορεύτηκαν  μετά την μεταπολίτευση,
αν και είχε προλάβει να κόψει 160.000 εισιτήρια 1
    Ο Νίκος Καζαντζάκης ήταν ένας λογοτέχνης που πολεμήθηκε σκληρά τόσο από το συντηρητικό πολιτικό όσο και από το εκκλησιαστικό κατεστημένο στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια αλλά και την εποχή αμέσως μετά τον Εμφύλιο πόλεμο. Ας μην ξεχνάει, άλλωστε, κανείς πως το «κράτος των δωσιλόγων» της Κατοχής με τις συνεχείς παρεμβάσεις του από το 1946 έως το 1957 «πέτυχε» να μην του απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ στο οποίο ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος. Χαρακτηριστική είναι η φράση του Αλμπέρ Καμύ, ο οποίος πήρε το Νομπέλ το 1957, σε γράμμα του προς την Ελένη Ν. Καζαντζάκη: «…Και ακόμα δεν ξεχνώ πως τη μέρα που λυπόμουν να δεχθώ μια διάκριση, που ο Καζαντζάκης άξιζε εκατό φορές περισσότερο, επήρα από εκείνον το πιο γενναιόδωρο από όλα τηλεγράφημα…» 1.  

    Για την επίθεση που δέχθηκε ο Νίκος Καζαντζάκης οι συγγραφείς Τάσος Βουρνάς και Κούλα Ξηραδάκη έγραφαν στον τόμο τον αφιερωμένο στο μεγάλο Κρητικό συγγραφέα της σειράς "Οι μεγάλοι Έλληνες αμφισβητίες":


    «…Πρέπει εξαρχής να παρατηρήσουμε ότι η επίθεση που δέχτηκε για το έργο του

Απο τη σημερινή αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι (pics)

1622360_404886209654743_1167312338_oBfU-a-xIcAArEre

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ποιος είναι ο εχθρός των χρυσαυγιτών; Το στέκι Madriguera στην Πάτρα;

indexΟι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, βγαίνουν δειλά δειλά ξανά από τις τρύπες τους στις οποίες είχαν λουφάξει τόσο καιρό,φροντίζουν να μας υπενθυμίσουν από ποιους πραγματικά νιώθουν ότι “απειλούνται”, κατεβάζοντας το αντιφασιστικό πανό που είχε αναρτηθεί σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, προσπαθώντας να”ρίξουν” την σελίδα του facebook “ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” και γράφοντας εμετικά συνθήματα στο στέκι Madriguera στην Πάτρα, φροντίζοντας να μας υπενθυμίσουν τον πραγματικό εχθρό τους.
Όπως και τόσο καιρό, έτσι και τώρα, περισσότερο από πριν, δεν επαναπαυόμαστε! Τους υποσχόμαστε να επαληθεύσουμε τους φόβους τους! Με διαρκή αντιφασιστική δράση στο δρόμο, σε σχολεία, γειτονιές και χώρους εργασίας, θα τους στείλουμε άλλη μια φορά και για πάντα πίσω στις τρύπες τους μαζί με την μνημονιανική κυβέρνηση της λιτότητας και της καταστολής που εδώ και μήνες προσπαθεί να μας πείσει ότι “δήθεν” τους αντιμετώπισε!

Για τον Βαγγέλη που έφυγε...





ΠΗΓΗ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Η «φιλόζωη» Χ.Α. υπέρ του ακρωτηριασμού των σκυλιών!

Τον μανδύα της φιλοζωίας, που τόσο καλά φορά για καιρό το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής της Νίκος Μίχος, τον άφησε σήμερα να πέσει κάτω, αποκαλύπτοντας την αλήθεια τους…
Ο νεοναζιστής βουλευτής, ο οποίος κλέγεται στην Εύβοια, κατά την τοποθέτηση του σήμερα στη Βουλή για το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και λοιπές διατάξεις και αρμοδιότητες του ΥΠ.Α.Α.Τ.» τάχθηκε υπέρ του ακρωτηριασμού των σκυλιών των κυνηγών!

Θανάσης Γκα'ι'φύλιας & οι Σαμαρτζής με τον Μαυρουδή για Σαββόπουλο-χαμαιλέοντα...(γεια σου Διονύση)

Oι ναζιστικές ιδέες του Χριστόδουλου

epxr1Γράμμα από το ΛηξούριΑναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Σαν σήμερα πέθανε ο Χρήστος Παρασκευαϊδης (αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος) που προσπάθησε πανικόβλητος να αναβάλει την μετάβασή του στον «Παράδεισό» του, κλέβοντας μόσχευμα από τον, για πολλούς λόγους, δικαιούχο ασθενή, με τρόπο ιατρικά αστήρικτο και ηθικά άτιμο, κάνοντας χρήση της πολιτικής του δύναμης.
Η κατάφωρα αντιχριστιανική αυτή πράξη, δεν επέσυρε την αποδοκιμασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Συμπτωματικά ο θιγόμενος (που τελικά πήρε αυτό που δικαιούνταν και σώθηκε με καθυστέρηση), ήταν Εβραίος. Η περίπτωσή του δημοφιλούς Παρασκευαϊδη, ενδιαφέρει ιδιαίτερα, από την άποψη της ανάδειξής του στην κορυφή της ιερής πυραμίδας, ως επιβράβευσης των κτηνωδών ιδεών που διακινούσε, όπως:
1. H (τάχα επιστημονική) πρόταση της λοβοτομής των αντιρρησιών συνείδησης και…

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ένα κουπόνι για κάθε πνιγμένο παιδί...


Πολυσέλιδες κυριακάτικες εφημερίδες χωρίς ειδήσεις. Ποιο Φαρμακονήσι; Συνέβη κάτι εκεί; Όχι. Για πέντε από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία κυριακάτικες εφημερίδες δεν συνέβη το παραμικρό.
 
Και δεν είχαν ούτε λέξη σχεδόν στις πολυσέλιδες εκδόσεις τους για τα τραγικά γεγονότα με τα εννιά νεκρά παιδάκια. Ούτε ρεπορτάζ, ούτε ξεχωριστό θέμα, ούτε τίποτε. Να υποθέσουμε πως δεν θα χώραγαν στην ύλη; Προφανώς,
τόσοι τηλεοπτικοί έρωτες βρίσκονται εν εξελίξει, πρέπει να τους παρακολουθούν... στενά.

Με πρόσχημα την διαφυγή Ξηρού εξαπολύθηκε πογκρόμ ενάντια σε άτομα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συνεχίζεται το πογκρόμ εναντίον γνωστών ατόμων του αναρχικού –αντιεξουσιαστικού χώρου με εισβολές ορδών μπάτσων στα σπίτια τους, πάντα με πρόσχημα την αναζήτηση του Χριστόδουλου Ξηρού. Πληροφορίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο κάνουν λόγο ότι σήμερα υπήρξαν άλλες δυο μπατσάδικες εισβολές σε σπίτια, στην Πλατεία Βικτωρίας και στην Νέα Σμύρνη.
Είχαν προηγηθεί αρκετά παρόμοια περιστατικά. (Δείτε εδώ και εδώ).

Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Αντιγράφουμε απ’ το indymedia

Λίγα λόγια σχετικά με τις τελευταίες εισβολές σε σπίτια της Θεσσαλονίκης

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες με τις κατασταλτικές επιχειρήσεις του κράτους απέναντι σε αγωνιστές, είναι γνωστά. Από την Τρίτη 21/1 και για τις επόμενες μέρες έως και σήμερα, μπάτσοι και δικαστικοί εισβάλλουν καθημερινά σε σπίτια αναρχικών στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (μεταξύ των οποίων και μερικά δικά μας), προφασιζόμενοι “ανώνυμες καταγγελίες” είτε για ναρκωτικά, είτε για όπλα και εκρηκτικά, ακόμη και για υποτιθέμενες παραβιάσεις περιοριστικών όρων. Η τακτική αυτή δεν θα ήταν κάτι το ξεχωριστό αν αυτή τη φορά δεν συνοδευόταν από την επιτηδευμένη επίδειξη αυτοκινήτων αλλά και ανδρών της ασφάλειας στις γειτονιές μας.

Ετοιμάστε τα χρυσά κουτάλια, έρχεται το πλεόνασμα

To πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεπεράσει το 1 δισσεκατομύριο ευρώ (!) σύμφωνα με νέες δηλώσεις ανώτατου στελέχους του ΥΠΟΙΚ που επικαλείται το Reuters. Το στέλεχος που δεν κατονομάζεται κάνει λόγο για «καλά στοιχεία» από ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και γενική κυβέρνηση.
 
Η κυβέρνηση που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις βλέπει την πλάστιγγα να γέρνει από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, έχει εναποθέσει τις (εκλογικές) ελπίδες της στην ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat τον Απρίλιο. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε, σύμφωνα με την κυβέρνηση, την έναρξη των συνομιλιών για την απομείωση του δημοσίου χρέους με ενδεχόμενα επικοινωνιακά – εκλογικά οφέλη.
 

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ "ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"

* Μια πρόσφατη έρευνα έκανε λόγο για απώλεια του 80% των χρηστών του FB μέχρι το 2017. Με τέτοιες κωμικές πολιτικές που εφαρμόζει το FB σχετικά με τις αναφορές και το κλείσιμο σελίδων και την δυνατότητα που δίνει στον κάθε τυχάρπαστο κομπλεξικό φασίστα να κάνει report και να κλείνει σελίδες απλά και μόνο επειδή δεν του αρέσει το περιεχόμενό της, το FB το μόνο που θα καταφέρει είναι να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας. *

Το fb τη μέρα μνήμης του ολοκαυτώματος αφαίρεσε φωτογραφία κρατουμένων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης

Screen Shot 2014-01-28 at 12.07.28 AM
Γνωρίζουμε όλοι ότι οι φασίστες προσπαθούν, με συνεχείς αναφορές, να μπλοκάρουν τις αντιφασιστικές σελίδες και τα αντιφασιστικά προφίλ στο facebook. Αυτές τις μέρες δεχόμαστε καταιγισμό αναφορών, τόσο στη σελίδα “Λέμε Όχι στη Χρυσή Αυγή”, όσο και στη σελίδα “Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών”. Όμως, σήμερα, τα όρια ξεπεράστηκαν. Σήμερα, ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, το facebook αφαίρεσε από τη σελίδα “Λέμε Όχι στη Χρυσή Αυγή” φωτογραφία, αφιερωμένη σε όσους έχασαν τη ζωή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι φασίστες να ξέρουν ότι ό,τι κι αν κάνουν δεν μπορούν να μας σταματήσουν. Εμείς είμαστε οι πολλοί και θα νικήσουμε! Το facebοοk να ντρέπεται για το μήνυμα που μας έστειλε!

kar.org.gr

Υπό βροχή χιόνι και...ΜΑΤ η διαδήλωση στις Σκουριές 26 01 2014 (vid)





Δε λυγίζουμε, δε φοβόμαστε, δε θα σταματήσουμε τον αγώνα, κάτω οι χρυσοθήρες του κεφαλαίου.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αυτοί που απαιτούν αύξηση της θητείας στους 12 μήνες γιατί δήθεν νοιάζονται για τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου.
Αυτοί που μας μιλούν με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, για  «την εθνική άμυνα».
Αυτοί, που καταρρέοντας πολιτικά, καθώς εισπράττουν την οργή μας για τη δουλοποίηση των εργαζομένων, το ξεπούλημα στους διαπλεκόμενους φίλους τους κάθε κοινωνικού αγαθού που αποφέρει κέρδος, τις ατελείωτες  μίζες και τα σκάνδαλα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, απαιτούν «εθνική ενότητα»,καλώντας ξαφνικά συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, προβάλλοντας «τον εξ ανατολάς κίνδυνο» και τη πιθανότητα «θερμού επεισοδίου».
Αυτών η υποκρισία τους είναι ανεπανάληπτη.

Γιατί την ίδια ώρα επείγον σήμα του ΓΕΣ σε κρίσιμες μονάδες στα βόρεια σύνορα της χώρας απαιτεί την άμεση μετάθεση συναδέλφων φαντάρων με ακόμη πιο κρίσιμες ειδικότητες στο 485 Τάγμα Διαβιβάσεων στη Λάρισα για να τεθούν στην υπηρεσία του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ, που θα καθοδηγήσει την συνδρομή των ευρωπαίων μισθοφόρων στην γαλλική επέμβαση στην πρώην αποικία τους.

Φωτογραφία μιας Σύριας στα Ιταλικά χωρικά ύδατα. Αυτή επέζησε, το δίχρονο παιδί της όχι.

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε, ότι στην επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς, στην Ευρώπη υπάρχουν και φασιστικά,ναζιστικά κόμματα και στρατόπεδα συγκέντρωσης (22 στην Ελλάδα) και πως υπάρχουν οι κοινωνικοί αποδιοπομπαίοι τράγοι, όπως οι μετανάστες εργάτες.


ΣΠΕΝ ΣΑΜΟΥ: ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ-ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 298 Μ/Κ ΤΕ 79 ΑΔΕΤΕ της Σάμου οι συνθήκες στα ΣΠΕΝ είναι άθλιες. Για 80 άτομα υπάρχουν μόλις 4 τουαλέτες ενώ το στρατόπεδο μένει χωρίς νερό.

Την Τρίτη 28/1/2014 έχει προγραμματιστεί νυχτερινή διαβίωση, κοινώς τα λεγόμενα σκηνάκια.

Όμως η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Για αυτό λοιπόν οι αξιωματικοί και η διοίκηση βάζουν τους στρατιώτες να αγοράζουν με δικά τους έξοδα διάφορα είδη, για να αντέξουν το κρύο και να προστατευτούν από την καταιγίδα που θα ξεσπάσει.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Φυσσα για την χθεσινή επιθεση Χρυσαυγιτών

38cd3aa0e5a9eb96c9be3306ef5147c6Ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα για την επίθεση Χρυσαυγιτών εχτές στο Κερατσίνι
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η καταστροφή του μνημείου και των διαφόρων αντικειμένων-συμβόλων σχετικώς με τη μνήμη του Παύλου, η διανομή κατά τρόπο προκλητικό φυλλαδίων, οι ύβρεις και οι απειλές από παρελαύνοντες, έξω σχεδόν από την οικεία μας με πλήρη στρατιωτική αμφίεση, είναι προφανές ότι στοχεύουν όχι μόνο στον εκφοβισμό και την κατατρομοκράτηση της οικογένειάς μας, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και αποτελούν μια ακόμη μαχαιριά σε όλους εμάς, αλλά και μια μαχαιριά στην ύπαρξη και τη λειτουργία πανανθρώπινων αξιών.

Οι γονείς κaι οι φίλοι του Πάυλου Φύσσα

ΑΙΩΝΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ.

Χάος από 10.000 αντιφασίστες στην μάζωξη της φασιστικής ελίτ-Βιέννη (vid+pics)


ΑΝΤΙΦΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ-ΒΙΕΝΝΗ 24/1/2014
 Το βράδυ προχθές στην ετήσια συγκέντρωση όλης την φασιστικής ελίτ στο Χόφμπουργκ , στην πρώην αυτοκρατορική κατοικία στην πρωτεύουσα της Αυστρίας , όπου ο Αδόλφος Χίτλερ κήρυξε την Anschluss(..ήταν η κατοχή και η προσάρτηση της Αυστρίας στη ναζιστική Γερμανία το 1938..) αντιφασίστες συγκρούστηκαν σφοδρά με τους μπάτσους με σκοπό να εισβάλλουν μέσα και να διαλύσουν την συγκέντρωση. Πριν από δύο χρόνια η συγκέντρωση της ελίτ-ηγετών των νεοναζιστών,νεοφασιστών είχε γίνει από το το φασιστικό κόμμα(FPÖ)της Αυστρίας, το οποίο ηγείται ο Heinz- Christian Στράσε(φασίστας με μεγάλες διασυνδέσεις)Το φασιστικό κόμμα έχει αυτή τη στιγμή το 20% των ψήφων και είναι η τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα.Στην συγκέντρωση των ακροδεξιών παρέστησαν επίσης η δυνατότερη ακροδεξιά δύναμη στην Γαλλία Μαρίν Λε Πεν.Την συγκέντρωση όμως τους την χάλασαν 10.000 αντιφασίστες-συλλογικότητες συντρόφων,ομάδες της επαναστατικής αριστεράς,αυτόνομοι αντιφασίστες,αριστεροί,αντιρατσιστές κτλ.

Ρώσος καλλιτέχνης απαντάει στην καρέκλα της Ζούκοβα



Στη σύντροφο του Αμπράμοβιτς, Ντάσα Ζούκοβα, η οποία πόζαρε καθισμένη σε μία καρέκλα σε σχήμα… ημίγυμνης μαύρης γυναίκας, απάντησε με παρόμοιο τρόπο ο Ρώσος καλλιτέχνης Αλεξάντερ Καργκάλτσεφ.
 
Ο Ρώσος αισθάνθηκε πως η κίνηση αυτή δεν ήταν μόνο μια φυλετική επίθεση αλλά και μια ρατσιστική δήλωση απέναντι στις τάξεις, την ισότητα, την διαφορετικότητα του χρώματος και το ρόλο της γυναίκας στη κοινωνία. Μια γενικευμένη αστοχία που έπληττε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων ασχέτως σεξουαλικής προτίμησης, φύλου και εθνικότητας.

Μουσικό διάλειμμα!!

* LIVE YOUR FASCISM IN GREECE (2 pics) *



ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ

Υπέρ ενός συμβιβασμού της αριστεράς με τη δεξιά, εμφανίζεται μερίδα των Ελλήνων ψηφοφόρων, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Έθνος της Κυριακής». Σχεδόν έξι στους δέκα ερωτηθέντες δήλωσαν υπέρ του συμβιβασμού Αριστεράς και Δεξιάς προκειμένου να συγκυβερνήσουν.


Υπέρ του μεγάλου κυβερνητικού συμβιβασμού είναι το 58% των πολιτών, ενώ το 39% διαφωνεί, ενώ η συγκεκριμένη τάση διαπερνά όλο το κομματικό φάσμα. Συγκεκριμένα, με αυτό το ενδεχόμενο συμφωνεί το 65% των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά και το 45% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, θετικά απαντά το 79% της ΔΗΜΑΡ, το 64% του ΠΑΣΟΚ, το 59% των Ανεξάρτητων Ελλήνων το 45% της Χυσής Αυγής και το 34% του ΚΚΕ.

Τα Παιδιά που Έχουν Ανάγκη τη Φαρμακευτική Κάνναβη

Στη βεράντα του 5ου ορόφου του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία μαμάδες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, ακόμα και νοσηλεύτριες έχουν ακουμπήσει στο κιγκλίδωμα και χαζεύουν, καπνίζοντας. Με την Αλεξία έχουμε βγει επίσης για ένα τσιγάρο. Προς στιγμήν αφαιρούμαι από το φως και κάνω νόημα «όχι» σε μια κυρία που μας προτείνει να ψωνίσουμε εικόνες της Παναγίας. Αμέσως συνέρχομαι, δεν είναι το δικό μου μωρό στο δωμάτιο, δεν είναι ο γιος μου που παθαίνει σπασμούς κάθε λίγο για λόγους που κανένας γιατρός δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Και η Αλεξία κάνει το ίδιο νεύμα. Πόσες προσευχές ακόμα για να φτάσει λίγο λάδι κάνναβης σ' αυτό το μικρό δωμάτιο;  
Ο Θοδωρής έχει περάσει τους 10 από τους 14 μήνες της ζωής του στα νοσοκομεία, στο Αγία Σοφία, στο Αττικό, στο Ιασώ, στην Αγγλία. Μέχρι πρότινος, τρεφόταν μόνο με σωληνάκι, αφού οι σπασμοί δεν του επέτρεπαν να τραφεί κανονικά. Κουνάει τα χεράκια του συνεχώς ακούσια. «Έτσι είναι η κρίση;» ρωτάω τη μαμά του. «Όχι, πίστεψέ με θα το καταλάβεις όταν το δεις». Πράγματι αργότερα θα δω το παιδί να συγκλονίζεται σαν να το ΄χει διαπεράσει ηλεκτρικό ρεύμα. Να τεντώνει τα χέρια και τα πόδια, να γίνεται όλος πέτρα. Η Αλεξία θα τρέξει από πάνω του, θα του χαϊδέψει το κεφάλι, «έλα, θα περάσει».

Από το ΕΑΤ/ΕΣΑ, στο Φαρμακονήσι: Ο γιος του γείτονά σου είναι ακόμα εδώ.


«Πάνω από 1.5 εκατομμύριο Έλληνες είναι άνεργοι. Αυτό δεν μπορεί να το λύσει το κράτος. Δεν έχουμε κομμουνιστικό καθεστώς, για να είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε δουλεία και ένα πιάτο φαΐ στον κόσμο».

Μιχάλης Ταμήλος, -  Βουλευτής ΝΔ.
_________________

Είναι ξεκάθαρο τι έχει γίνει στο Φαρμακονήσι: Όταν απ’ τη μια μιλάει έναασήμαντο και καλοταϊσμένο ρεμάλι-γόνος πολιτικής οικογένειας,υπόδικο για κακουργηματική απιστία, το οποίο κάνει φιγούρα στα σκυλάδικα, σκορπώντας πολλά χιλιάρικα σε λουλούδια κι απ’ την άλλη μιλούν άνθρωποι, που είδαν τα παιδιά τους να πνίγονται μεσ’ τη θάλασσα, τότε ξέρουμε ποιον να πιστέψουμε.

Στο έγκλημα του Φαρμακονησίου, φάνηκε ξεκάθαρα η διαρκής και διαχρονική ύπαρξη/διατήρηση ενός φασιστικού παρακρατικού μηχανισμού, ο οποίος κάνει έντονη την παρουσία του σε ιδιαίτερα ρευστές περιόδους, όπως η σημερινή.