ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

" Λαέ , λαέ , ο λόγος που πεινάς , δεν είναι οι μετανάστες , είναι ο Σαμαράς " !

K.Ε.Π.Ε. ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Κείμενο για την εισβολή – συλληψη μου. Λάμπρος Γούλας

Την Τετάρτη 22/1/2014 μετά απο τηλ. της μητέρας μου ειδοποιήθηκα οτι έχουν εισβάλει σπίτι μου άνδρες της κρατικής ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες.
Μετά απο λίγη ώρα που έφτασα στο σπίτι μου και τις ερωτήσεις που έκανα περι τίνος πρόκειται, η απάντηση που έλαβα ήταν οτι θα ενημερωθώ αφού ολοκληρωθεί η έρευνα.
Μετά απο 7 ώρες και αφού είχαν ψάξει όλο το σπίτι μου καθώς και μια αποθήκη στο υπόγειο της οικοδομής παίρνοντας παράλληλα DNA και αποτυπώματα, μου ανακοινώθηκε οτι συλλαμβάνομαι για παράνομη οπλοκατοχή και οτι η έρευνα πραγματοποιήθηκε έπειτα απο ανώνυμη καταγγελία που έλεγε οτι στο σπίτι μου κρύβω όπλα και σφαίρες. Στην αυτόφωρη διαδικασία μου επιβλήθηκε ποινή 9 μηνών και 600 ευρώ (6 μήνες για οπλοκατοχή και 3 μήνες για απείθεια αφού αρνήθηκα να δώσω φωτογραφίες και αποτυπώματα).

Πώς γεμίζουν οι ελληνικές φυλακές; Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ «ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ»



Oι φυλακές γεμίζουν συνεχώς, ενώ όλα τα προβλεπόμενα εναλλακτικά μέτρα μένουν στα χαρτιά. Μοναδική διέξοδος στις προσωρινές κρατήσεις… η οικονομική άνεση των κατηγορουμένων, ενώ η φτώχεια οδηγεί ανθρώπους στα κάγκελα.
Ολες οι προσπάθειες αποσυμφόρησης των φυλακών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και πάντα μετά από απελπισμένες κινήσεις ή και εξεγέρσεις κρατουμένων, ήταν περίπου εκ των προτέρων καταδικασμένες να αποτύχουν, πράγμα που έγινε. Στην Ελλάδα η τιμωρητική παράδοση ήταν, είναι και μάλλον θα συνεχίσει να είναι «όλοι μέσα». Οταν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες μείωναν και μειώνουν τις ποινές, καταργώντας ακόμα και την ποινή των ισοβίων ως ποινή που δεν συνάδει ούτε με τον σωφρονισμό ούτε με τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δικαιοσύνη -και η σωφρονιστική πολιτική- στην Ελλάδα όλο και περισσότερο διολίσθαινε στην αυστηροποίηση, στον εγκλεισμό και στην κατασκευή νέων φυλακών που γέμιζαν σε χρόνο-μηδέν.

* LIVE YOUR FARMAKONISI IN GREECE *

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Το λιμενικό βοηθά στη χάραξη των συνόρων με την Τουρκία.

Στις νάρκες του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου

Ο άνθρωπος που βλέπετε έχασε τους 2 γιους του, την κόρη του (εννιά, έντεκα και δεκατριών χρονών) και την γυναίκα του.

 Όπως είπε, οι λιμενόμπατσοι τους πέταξαν στη θάλασσα, αναποδογυρίζοντας το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν και τους έβριζαν. Άλλος διασωθείς είπε ότι προσπαθούσαν να ανέβουν στη βάρκα του λιμενικού και οι λιμενόμπατσοι τους χτυπούσαν με τα όπλα τους για να πέσουν πάλι στη θάλασσα. Το παιδί του ηλικίας ενός χρόνου, φώναζε ''βοήθεια'', ''μαμά'' και ''μπαμπά''. Έχασε τα τρία παιδιά του ηλικιών ενός, οκτώ και δέκα χρονών καθώς και τη γυναίκα του. Για να ακούσετε/διαβάσετε τις μαρτυρίες των ανθρώπων, εδώ-->http://www.youtube.com/watch?v=QRnT0l2ZOrI&feature=youtu.be και εδώ-->http://www.thepressproject.gr/article/55082/Ston-Peiraia-oi-16-metanastes-apo-to-Farmakonisi Υπενθυμίζουμε ότι οι εντολές για τους λιμενόμπατσους και για κάθε ένστολο χρυσαυγίτη, ήταν σαφείς από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.-->http://jungle-report.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html
(via https://www.facebook.com/SiopeSemaineiSynenoche?fref=pb&hc_location=profile_browser)

Άγριες καταστάσεις στα ελληνικά ψυχιατρεία: Αποτρελαίνουν τους νοσηλευόμενους παρά τους θεραπεύουν

Ελληνικά ψυχιατρεία… Μια παλιά, τραυματική για την ελληνική κοινωνία, ιστορία που σπάνια βλέπει το φως της δημοσιότητας παρά μόνον έπειτα από το ξέσπασμα κάποιου περιστατικού ικανού να προσελκύσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Τρανταχτά παραδείγματα, τη χρονιά που μας πέρασε ήταν, η αυτοδίκαιη αργία – λόγω εκκρεμούς ποινικής δίωξης – του χρυσαυγίτη διευθυντή ψυχίατρου κ. Κωνσταντίνο Παρασχάκη ή η επικείμενη παύση λειτουργίας μέχρι το 2015 τριών μεγάλων ψυχιατρικών νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, συνεπεία του συμφώνου Λυκουρέντζου-Andor, που απειλεί να αφήσει χιλιάδες ψυχικά πάσχοντες στο δρόμο δίχως βοήθεια.
Ωστόσο, ο νευραλγικός χώρος της ψυχικής υγείας δεν μπορεί να υπόκειται στο νόμο της ειδησεογραφικής επικαιρότητας, όπως άλλωστε και κάθε άλλος χώρος συναφής με το τεράστιο θέμα της υγείας των πολιτών μιας χώρας.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΡΧΙΑ…ίσως η πιο παρεξηγημένη θεωρία


Τη λέξη Αναρχία την χρησιμοποιούν οι Κρατιστές για να περιγράψουν μια κατάσταση χάους και αταξίας, μια κατάσταση εκτός ελέγχου. Έτσι ένας άνθρωπος απληροφόρητος επί του θέματος, μπορεί να νομίζει πως αναρχία σημαίνει χωρίς αρχές. ΛΑΘΟΣ! Η λέξη αναρχία προέρχεται από το στερητικό “α” και τη λέξη “αρχή” που σημαίνει εξουσία. Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε πως αναρχία σημαίνει “χωρίς εξουσία”. Η αναρχία είναι η θεωρία η οποία προτείνει μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεσμά της εξουσίας, μια κοινωνία όπου η κυρίαρχη ηθική αρχή είναι το να κάνεις στον άλλον ό,τι θα ήθελες να σου κάνει και αυτός υπό τις ίδιες περιστάσεις, μια κοινωνία με αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια που είναι αναγκαία για την επιβίωση και την εξέλιξη του ανθρώπου καθώς είναι κοινωνικό ον.

Τρόποι να πεθάνεις προσπαθώντας να εισέλθεις στην Ευρώπη






















Με γαλάζιο: Δια πνιγμού (βύθιση πλοίων, πνίξιμο σε ποτάμια ή λίμνες)

Με μωβ: Δια ασφυξίας (μέσα σε φορτηγά, κοντέινερ, κλπ)
Με πορτοκαλί: Δια υποθερμίας
Με πράσινο: Δια άλλων μέσων (νάρκες, ατυχήματα, εξάντληση)
Με κίτρινο: Δια της αυτοκτονίας
Με λευκό: Δια της εγκατάλειψης ή δια δολοφονίας από ρατσιστές και φασίστες
Με μαύρο: Δια της αστυνομίας
Η κόκκινη γραμμή: Περιοχή Συμφωνίας Σένγκεν

Αντιστοιχία σχημάτων-θανάτων:

Οι… τυχαίοι βανδαλισμοί σε σπίτια αναρχικών

Με το πρόσχημα της έρευνας για τον Ξηρό, αστυνομικοί έκαναν -ενώ αυτός απουσίαζε- γυαλιά-καρφιά την οικία του Χ. Σπήλιου στα Εξάρχεια προκαλώντας σοκ στην 85χρονη μητέρα του

Εμβρόντητοι οι ηλικιωμένοι γονείς γνωστού αναρχικού παρακολούθησαν την άγρια εισβολή στο σπίτι του γιου τους από άνδρες της ασφάλειας και ΜΑΤ χθες το απόγευμα, την ώρα που ο ίδιος έλειπε. Χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν, οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα του σπιτιού του και μπαίνοντας μέσα τα έκαναν όλα ρημαδιό. Η 85χρονη μητέρα έπαθε σοκ.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Τάσος Θεοφίλου: Δεν είμαι στους Πυρήνες, είμαι αναρχοκομμουνιστής





Απολογήθηκε σήμερα ο Αναστάσιος Θεοφίλου ο οποίος κατηγορείται για την ληστεία μετά φόνου το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο και για ένταξη στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Αρνήθηκε και τις δυο κατηγορίες. Υποστήριξε πως δεν έχει ουδεμία σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση γιατί, όπως είπε «είναι αναρχομηδενιστική», ενώ αναφερόμενος στην ληστεία στην Πάρο και τον φόνο του 53χρονου ταξιτζή, επισήμανε ότι ούτε οι αυτόπτες μάρτυρες δεν τον έχουν αναγνωρίσει, αλλά ούτε και ότι υπάρχει αξιόπιστο στοιχείο σε βάρος του.

«Η υπόθεση της Πάρου είναι σκευωρία.

Γιάννης Σκαρίμπας: Φυγή προς τα εμπρός

Γεννήθηκε 28 Σεπτεμβρίου του 1893 και «απόδρασε» στις 21 Ιανουαρίου του 1984. Έζησε στη Χαλκίδα. Κάτι τα «τρελά νερά» κάτι ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του, κάτι τα χρόνια που του έλαχαν, δημιούργησαν μια προσωπικότητα ικανή όχι μόνο να εισάγει υπερρεαλιστικά στοιχεία στη λογοτεχνία μας, αλλά και να βιώνει την πραγματικότητα με έναν ανάλογο τρόπο. Έγραψε ποίηση, πεζογραφία, θέατρο και κατάθεσε και μία δική του άποψη για τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία. Όλα τα γραπτά του και όλη η ζωή του σημαδεύονται από μια αντιπαλότητα με τις παραδεκτές αξίες του νεοελληνικού πολιτισμού. Ταξίδεψε ελάχιστα, αλλά το μυαλό του έφευγε και η ψυχή του δεν βολευόταν πουθενά. Χρόνια μετά τον θάνατο του τα «τρελά νερά» εξακολουθούν να μας τον θυμίζουν.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

οι τρομοκρατες απειλουν με νεα μετρα

To λιμενικό «έπνιξε» του μετανάστες στο φαρμακονήσι

Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του Ελληνικού λιμενικού σώματος για τον πνιγμό μεταναστών κοντά στο φαμακονήσι καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας: «Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, το σκάφος του Λιμενικού που ρυμουλκούσε το πλοιάριό τους κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές, όταν συνέβη το τραγικό συμβάν εν μέσω θαλασσοταραχής. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι φώναζαν για βοήθεια, δεδομένου ότι στο πλοιάριο υπήρχε μεγάλος αριθμός παιδιών».
Διεθνείς οργανισμοί έχουν καταδικάσει αρκετές φορές την πολιτική επαναπροώθησης μεταναστών που εισέρχονται παράτυπα στη

Έσπασαν στο ξύλο μια τρανς γυναίκα στο μετρό Πανεπιστημίου. Μέσα στο βαγόνι!

1070072_3206762066010_562947184_nΑπόψε έσπασαν στο ξύλο μια τρανς γυναίκα που έρχεται στις συνελεύσεις του QueerTrans στο μετρό Πανεπιστημίου. Μέσα στο βαγόνι! Ούτε μια μέρα μετά τον προπηλακισμό των τρανς γυναικών (μέσα σε αυτές ΚΑΙ το θύμα του ξυλοδαρμού) του QueerTrans στην πλατεία εξαρχείων.
Προφανώς είναι μικρό στατιστικό δείγμα, και ασύνδετα μεταξύ τους τα συμβάντα αυτά τα δυο, αλλά ΔΕΝ είναι μεμονωμένα περιστατικά, είναι απόδειξη της μηδενικής ανοχής της ελληνικής κοινωνίας, πάνω στα πετσιά μας τα ίδια.
Η κατάσταση στην Πλατεία έχει ξεφύγει, η ματσίλα και η καμενιά ειναι χωρίς όρια.
Για την ακρίβεια το περιστατικό εξελίχθηκε στα εκδοτήρια του μετρό Πανεπιστήμιο.
Κατεβαίνοντας στο μετρό από Κοραή είδα πολύ κόσμο και τροχονόμους(οι αστυνομικοί ήρθαν μετά)
να έχουν περικυκλώσει 6 αγόρια-μεταξύ των οποίων και παιδιά μεταναστών-και πιο ‘κει το κορίτσι να κλαίει..
Όταν τη ρώτησα τι έγινε μου είπε ότι της επιτέθηκαν λεκτικά και την χτύπησαν.
Αφού έκατσα λίγο μαζί της πήγα και στα αγόρια…

Κάτι δεν πάει καλά με τον τρόμο που προκαλεί ο Ξηρός στους πολίτες

Εγώ χρυσαυγίτης;

xrisiavgi1390314731Παρακολουθώντας τις απολογίες των διαφόρων μελών της Χρυσής Αυγής που παρελαύνουν τους τελευταίους μήνες από το γραφείο του εισαγγελέα, είναι να αναρωτιέται κανείς ποιοι είναι τελικά αυτοί οι χρυσαυγίτες.

Του Γιάννη Μπαμπούλια

Το ερώτημα είναι καίριο αν κοιτάξει κανείς τι υποστηρίζουν αυτοί οι άνθρωποι, με αποκορύφωμα τον βουλευτή του κόμματος Μπούκουρα, που είπε στα σοβαρά ότι ο ίδιος δεν είναι μέλος του κόμματος, αλλά περισσότερο “φίλος”.Απορεί κανείς, έχουμε να κάνουμε απλώς με θρασύδειλους ή με αυθεντικούς ηλίθιους; Και σε ποιον απευθύνονται άραγε; Περιμένω τον προφυλακισμένο Ν.Μιχαλολιάκο από μέρα σε μέρα να βγει σε κάποιο τηλεοπτικό στούντιο και να πει “Χρυσαυγίτης εγώ; Απλά παρέα κάνω με τα παιδιά. Κασιδιάρη, είσαι εσύ με τη ΧΑ;

Η συμβολή τής χύμα μαγιονέζας στην ανάπτυξη

                                                    Cogito ergo sum


Αυτό ήτουνα! Παίρνει αμπάρριζα και βγαίνει ο υπουργός ανάπτυξης, με μια σειρά προτάσεων οι οποίες υλοποιούν τις υποδείξεις τού ΟΟΣΑ. Ο στόχος είναι ευνόητος: να ανοίξει ο ανταγωνισμός και να μειωθούν οι τιμές.

Όντως, ο στόχος είναι υψηλός και ο σκοπός ιερός. Μπράβο, λοιπόν, στον υπουργό μας για τις εξόχως τολμηρές προτάσεις του. Κι επειδή είμαι σίγουρος ότι ανάμεσα στους αναγνώστες τού ιστολογίου υπάρχουν και μερικοί κακόπιστοι, ιδού ορισμένα από τα ριζοσπαστικά μέτρα που προτείνει η υπουργάρα μας:

(α) Κατάργηση του πενθήμερου στην διάρκεια ζωής τού φρέσκου γάλακτος.
Καιρός ήταν! Ειλικρινά, αυτή την ημερομηνία λήξης πάνω στο τετραπάκ δεν μπόρεσα ποτέ να την καταλάβω. Πρώτα-πρώτα, με λήξη στις 5 ημέρες μάξιμουμ, πώς να κάνει κάποιος εισαγωγή φρέσκου γάλακτος;

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

"Ο Χριστόδουλος λέει ό,τι λέει όλη η Ελλάδα"... Μια αλήθεια από τον δικηγόρο του Χ. Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούση. Κι όμως, οι πολίτες λένε περισσότερα από τον Ξηρό κι είναι περισσότερο θυμωμένοι... η 17Ν είναι πολύ πίσω από την λαϊκή οργή


Δικηγόρος Χριστόδουλου Ξηρού από CDemo83


Με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ, ο δικηγόρος του Χ. Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης τοποθετήθηκε σχετικά με την εμφάνιση του καταδικασμένου τρομοκράτη.
"Επιβεβαιώνω ότι το φωνητικό και η προκήρυξη είναι γνήσια, είναι μέσα στο πνεύμα του και στις...
συζητήσεις που είχαμε κάνει κατά καιρούς", είπε ο ίδιος. Και συμπλήρωσε:
"Δεν μπορώ να ερμηνεύσω μια προκήρυξη ούτε να δώσω λύσεις σε θέματα που με βάζουν σε προβληματισμούς, όπως το αν θα τον υποστηρίξω από εδώ και πέρα σε περίπτωση που σκοτώσει ξανά. Είμαι δικηγόρος και μου ζητάνε να αποκηρύξω τον Χ. Ξηρό και να καταδικάσω όσα θέλει να κάνει τα οποία δεν τα ξέρουμε ακόμα. Μιλάω με αγανάκτηση.

Προφητείες!!

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Προφητείες...

Εν Αρχή ην ο Σπόρος- Ο σπόρος είναι ο πρώτος κρίκος της διατροφής μας...




Αιώνες τώρα οι άνθρωποι έσπερναν τους σπόρους τους και καλλιεργούσαν την τροφή τους. Κρατούσαν ένα μέρος του σπόρου για να σπείρουν την επόμενη χρονιά, αντάλλασσαν τους σπόρους τους με τους γείτονες, τους φίλους, τους φιλοξενούμενούς τους από άλλα μέρη και έτσι, από χέρι σε χέρι και από καρδιά σε καρδιά διασφαλιζόταν η διατροφική επάρκεια, η βιοποικιλότητα, και ο πολιτισμός. Τα φυτά με τον καιρό προσαρμόζονταν στο εκάστοτε κλίμα και συνθήκες, και με τη φροντίδα των ανθρώπων γίνονταν ανθεκτικά κι εγκλιματίζονταν πλήρως στα νέα μέρη και διασταυρώνονταν με ντόπια είδη, παράγοντας έτσι νέες ποικιλίες.

Κείμενο ανάλυσης του Κώστα Γουρνά. " ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ"

Κείμενο του Κώστα Γουρνά από τις φυλακές Κορυδαλλού για την ελληνική προεδρία της Ε.Ε., τις επερχόμενες εκλογές και τους αντικαθεστωτικούς πολιτικούς κρατούμενους
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ
 
Η ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ελληνικό κράτος για το 1ο εξάμηνο του 2014 συμπίπτει χρονικά με την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου που θα καταλήξει με τις δημοτικές/περιφερειακές, τις ευρωεκλογές, ενδεχομένως και βουλευτικές εκλογές το Μάιο. Όπως και σε κάθε προεκλογική περίοδο όπου ο πολιτικός χρόνος πυκνώνει και η αντιπαράθεση οξύνεται, έτσι και σε αυτή αναμένονται κρίσιμες εξελίξεις. Γεύση από τις οποίες έχουμε ήδη πάρει, καθώς η συγκυβέρνηση παίζει τα τελευταία της χαρτιά για να επανακάμψει. Μετά την πλήρη αποτυχία της επικοινωνιακής καμπάνιας για την υποτιθέμενη θεαματική ανάκαμψη της οικονομίας το προηγούμενο διάστημα –που λοιδορήθηκε όχι μόνο από τον ελληνικό λαό, αλλά και από τον ξένο τύπο- παρατηρείται μια (επί)στροφή σε πιο παραδοσιακά δεξιά προπαγανδιστικά εργαλεία.

Πάρε και τον καναπέ σου μαζί αν είναι να κατέβεις στους δρόμους

ΩΠΑ ΡΕ ΡΑΜΠΟ!

Τι είναι άραγε αυτό που κάνει τους πασόκιους να νιώθουν τόσο σημαντικοί; Τι είναι αυτό που τους κάνει να πιστεύουν ότι η ύπαρξή τους είναι χρήσιμη και η απώλειά τους σπουδαία;  Τι είναι αυτό που τους έχει πείσει ότι μας είναι απαραίτητη η παρουσία τους και ότι η απουσία τους μας αφορά; Από ένα είδος προς εξαφάνιση θα περίμενε κάποιος περισσότερη ταπεινότητα. Θα περίμενε ότι λίγο πριν το τέλος θα έχουν αντιληφθεί τη ματαιότητα της προσωρινής παντοδυναμίας που προσφέρει η Εξουσία.
Μετά τον Θεόδωρο Πάγκαλο που δήλωσε πως αν κερδίσει τις
εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ «θα μπούμε στο αεροπλάνο και θα φύγουμε», έρχεται τώρα η κ. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ να μας απειλήσει πως αν οι ψηφοφόροι αποφασίσουν να δώσουν τη διακυβέρνηση της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ εκείνη θα μεταναστεύσει στο Παρίσι. Η πρώτη λογική αντίδραση στο άκουσμα αυτής της απειλής είναι «χεστήκαμε».