ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Μια οικονομική πρόταση για "παστίτσιο" απο τον Γελωτοποιό

Παστίτσιο Με Διπλοπερασμένο Σακκά
Pastitsio
Μια απλή και νόστιμη συνταγή για παστίτσιο, που θα σας κοστίσει μόνο 5 εκατομμύρια ευρώ -και κάτι ψιλά:
Παίρνετε έξι νεοναζί και τους βάζετε στο ψυγείο. Έτσι θα διατηρηθούν φρέσκοι για να τους χρησιμοποιήσετε όποτε τους χρειαστείτε.
Έπειτα μαζεύετε μερικούς μεγαλοαπατεώνες από τον κήπο σας, τον κήπο που με τόση φροντίδα στήσατε.

Το δικό μου χιπ χοπ

krsone2Το δικό μου χιπ χοπ δεν άνθισε στα χλιδάτα στούντιο, δεν γεννήθηκε σε πεντάγραμμα και ωδεία. Φτιάχτηκε στους δρόμους των γκέτο από Αφροαμερικανούς «εξόριστους» από την καθώς πρέπει κοινωνία των ΗΠΑ.
Το δικό μου χιπ χοπ δεν επικαλείται το παρελθόν για να αποδείξει την αξία του. Είναι δεν είναι 35-40 ετών και πρόλαβε να περάσει από όλες τις φάσεις ανάπτυξής του.
Το δικό μου χιπ χοπ δεν είναι μερικοί μισογύνηδες νέγροι που «μιλάνε» αντί να τραγουδάνε. Είναι μια συνέχεια της μαύρης μουσικής που επενδύθηκε με στίχους που πονάνε γιατί είναι αφτιασίδωτοι.
Το δικό μου χιπ χοπ δεν είναι συμμορίες με όπλα που σκοτώνονται για το τίποτα. Είναι ζωή  που φτιάχνεται από ανθρώπους που γεννήθηκαν στην κόλαση και την νιώθουν σαν το σπίτι τους.

Με την απαγωγή Καραμολέγκου… γκουχ… χορτάσαμε λογοπαίγνια.

Κυριακή 19 Γενάρη 2014 – απεργία στον κλάδο του εμπορίου – δεν δουλεύουμε – δεν ψωνίζουμε – απεργούμε

apergia kyriaki 1901

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ - Ένα ντοκυμαντέρ για την ελληνική PUNK σκηνή..



ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ- ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ-ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

ΤΟΥΣ ΗΡΘΑΝ ΑΚΡΙΒΟΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
 
Σε μια εποχή που το σύνολο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπερασπίζει με νύχια και με δόντια την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών που αποφέρουν κέρδος, υπάρχει ένας τομέας που κρατικοποιείται.

Αυτός είναι η φύλαξη και ασφάλεια των πλοίων των εφοπλιστών που πλέουν στην Σομαλία.

Σύμφωνα λοιπόν με την αρθρογραφία σχεδιάζεται «Ελληνική επιστροφή στην επιχείρηση ATALANTA. Η Ελλάδα στέλνει πάλι φρεγάτα, σχεδόν δύο χρόνια μετά από την διακοπή της συμμετοχής της σ΄ αυτή την επιχείρηση λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε.

ΠΙΣΩ ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΙ ΕΜΠΡΟΣ!!! Όλοι σήμερα στην πλατεία εξαρχείων στις 6:30μμ δια να τιμήσωμεν τον μάρτυρα γέροντα Παστίτσιο!

Προσοχή τι τσίπουρο πίνετε!

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία κρούει η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), με αφορμή την έξαρση του φαινομένου της προώθησης παράνομα ελληνοποιημένων τσίπουρων στην εγχώρια αγορά τα οποία είναι πιθανόν να περιέχουν μεθανόλη σε τοξικά επίπεδα.

Η μεθανόλη είναι ουσία που υπάρχει ή μπορεί να απελευθερωθεί από τρόφιμα, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, ενώ επίσης παράγεται με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό. Ωστόσο, γίνεται τοξική σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα έκθεσης, όπως στην περίπτωση κατανάλωσης ορισμένων αλκοολούχων ποτών που παράγονται οικιακά με μεθόδους απόσταξης, σύμφωνα με τους επιστήμονες της EFSA.

Μεθανόλη είναι πολύ πιθανό να περιέχεται -σε τοξικά για τον οργανισμό επίπεδα- σε χύμα αποστάγματα που παράγονται συνήθως στο σπίτι, π.χ. τσίπουρο, που ειδικά το τελευταίο διάστημα και λόγω της κρίσης έχουν κατακλύσει την αγορά εγκυμονώντας ωστόσο κινδύνους για την υγεία, ακόμα και εν αγνοία των ίδιων των μικρών αποσταγματοποιών. Πόσο δε μάλλον όταν δεν πρόκειται για «σπιτικό» τσίπουρο, αλλά για παράνομα ελληνοποιημένο, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις.

OXI στην ταφή όπλων στην Κρήτη!

Oι Ολλανδοί εξεγείρονται

Άλλο ένα καμπανάκι κινδύνου χτυπάει τις τελευταίες εβδομάδες στην… Ολλανδία. Μια – μικρή αρχικά – ομάδα, που αποκαλείται «Groningen in Opstand» («Οι Εξεγερμένοι του Γκρόνινγκεν») πραγματοποίησε ήδη δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην ομώνυμη βόρεια περιοχή Γκρόνινγκεν.
Η βασική αιτία της διαμαρτυρίας ήταν το λουκέτο στο τοπικό μεταλλουργείο, ωστόσο, πολύ γρήγορα, τα αιτήματα των διαδηλωτών διευρύνθηκαν. Στη σελίδα τους στο Facebook, τα 1.000 μέλη (κυρίως όσοι έμειναν άνεργοι από το κλείσιμο του μεταλλουργείου) έγιναν 23.000 μέσα σε λίγες ημέρες και τα συνθήματα αφορούν πλέον την ανεργία, τις αρνητικές συνέπειες της εξόρυξης φυσικού αερίου στην περιοχή, τη μηδενική ανάπτυξη και την αδιαφορία της κυβέρνησης.
Παρά το γεγονός ότι η ανεργία στην Ολλανδία βρίσκεται μόλις στο 7% (πολύ πιο χαμηλά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο), πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στη χώρα από το 1996 και οι προβλέψεις για το 2014 είναι ανοδικές. Στις βόρειες επαρχίες δε, στις οποίες η οικονομία βασίζεται στη βιομηχανία και τη γεωργία, η ανεργία είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Αίτηση για σύνταξη Αντιστασιακού, κατέθεσε ο Γιώργος Κουρής !!!

Ο Καπετάν Γιώργης, απευθύνει διάγγελμα, αμέσως μετά την δραπέτευσή του από τα νύχια της οικονομικής κομαντατούρ

Ο Καπετάν Γιώργης, απευθύνει διάγγελμα, αμέσως μετά την δραπέτευσή του από τα νύχια της οικονομικής κομαντατούρ


Αποζημίωση για την «απαγωγή του από την εφορία των δυνάμεων κατοχής» ζητάει ο γνωστός εκδότης, που ισχυρίζεται ότι οι φορολογικές του εκκρεμότητες, οφείλονται στη δράση του εναντίον του…κατακτητή

Σαν ένας ακόμα επιχειρηματίας, που έπεσε θύμα απαγωγής από κακοποιούς του οικονομικού υποκόσμου, παρουσιάζεται ιδιοκτήτης του Kontra Channel στην αίτηση που κατέθεσε για χορήγηση σύνταξης, λόγω της συμμετοχής του στην Εθνική Αντίσταση κατά των Γερμανών.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

969213_10151677871182093_1909540667_nΗ κρίση έθεσε πολλά νέα ερωτήματα τα οποία δοκίμασαν την ωριμότητα της κοινωνίας που ζούμε. Η μαζική ψυχολογία μας απέδειξε πως ακόμα ο Έλληνας περιμένει το κράτος να του λύσει όλα του τα προβλήματα, ενώ δείχνει να αναγνωρίζει στις κάθε είδους συντεχνίες την εξουσία να ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.
Ο Έλληνας είναι συνυφασμένος με την ιδιότητα του μικροαστού. Έχει πάμπολλες παθολογίες, περισσότερες εκ των οποίων προκύπτουν από την προσκόλλησή του σε συντηρητικές και αφηρημένες έννοιες από τις οποίες μικρή προσπάθεια έκανε ανά τις δεκαετίες για να ξεφύγει.
Πάνω σ’ αυτές τις παθογένειες πάτησαν οι υποστηρικτές του νεοφιλελευθερισμού που μετατράπει σε καζίνο τις ζωές, για να πουν ότι χρειαζόμαστε “λιγότερο κράτος” γιατί είμαστε κακομαθημένοι και πρέπει να ωριμάσουμε. Δεν χρειαζόμαστε την ασφάλεια, ας αφήσουμε τις “ιδεοληψίες” μας για δωρεάν υγεία και παιδεία.

Νέο θαύμα του Γέροντα Παΐσιου σημειώθηκε αργά σήμερα το βράδυ

Στην ιστοσελίδα του UNFOLLOW (σταυροκοπηθείτε).
Δίπλα από το ρεπορτάζ της Ντίνας Ιωακειμίδου «Ο Παστίτσιος και η ανάγκη κατάργησης του αδικήματος καθύβρισης θρησκεύματος» εμφανίστηκε στις διαφημίσεις του Google AdSense η εικόνα του παναχράντου Γέροντος Παϊσίου.
Προφανώς θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι όποιος τα βάζει με τον Γέροντα, θα τον βρει μπροστά του.
{SPY}

Links:
- Print screen της σελίδας: http://bit.ly/1eRGrBQ
- Το ρεπορτάζ του Unfollow: http://unfollow.com.gr/web-only/8883-past/





ΠΗΓΗ

«SOSΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ» ΦΩΝΑΞΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΑΘ

Διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της ΕΥΑΘ ΑΕ, στην Εγνατία, πραγματοποίησαν την Πέμπτη εργαζόμενοι της εταιρείας και το συντονιστικό πολιτών και φορέων «SOSτε το νερό». Την κάθετη αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση εξέφρασαν και δήμαρχοι του νομού. 

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διοργάνωση από το ΤΑΙΠΕΔ τής σημερινής παρουσίασης των οικονομοτεχνικών στοιχείων της ΕΥΑΘ ΑΕ σε υποψήφιους αγοραστές, που διεξάγεται σε ξενοδοχείο της πόλης.


Οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια πανό ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, ενώ στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, το συντριβάνι μπροστά από τη ΔΕΘ «ντύθηκε» με δεσμίδες χαρτονομισμάτων σε μια κίνηση διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ναύπακτος: Σκότωσαν και κρέμασαν τον σκύλο,links για την κόλαση των ζώων -φώτος,βίντεο


Image scaled down
Στη Ναύπακτο έξω από τον ιδιωτικό χώρο φιλοξενίας αδέσποτων σκυλιών στον Πούντο βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι το σκυλί που βλέπετε πυροβολημένο και κρεμασμένο πάνω στο συρματόπλεγμα.
Το σκυλί, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Γιώτα Παγκράτη από την Εθελοντική Ομάδα Φιλόζωων Ναυπάκτου δεν ήταν αδέσποτο. Ζούσε μέσα στον περιφραγμένο χώρο αλλά τις τελευταίες μέρες είχε εξαφανιστεί και το αναζητούσαν. Όπως αναζητούν ένα ακόμα το οποίο είναι τυφλό ζούσε εκεί αλλά ακόμα δεν το έχουν βρει.
Εκεί στο Πούντο και μέσα σε αυτό το ιδιωτικό κτήμα, που ανήκει στην πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπάκτου, Α. Γιαννοπούλου – Μαυρομύτη, ζουν περίπου 50 από τα σκυλιά που ήταν εγκλωβισμένα στο παράνομο κυνοκομείο του Δήμου Ναυπάκτου.

Δεν δουλεύουμε – δεν ψωνίζουμε – απεργούμε: Κυριακή 19 Γενάρη 2014 :: απεργία στον κλάδο του εμπορίου

syvxa_kyriaki_19_1_14

Δεν δουλεύουμε – δεν ψωνίζουμε –απεργούμε

 

 
Να βάλουμε τέλος στο αίσχος της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας

Να δημιουργήσουμε τις βάσεις για να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και των σωματείων τους στο εμπόριο, έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στη «φαεινή» ιδέα των κυβερνώντων να θεσμοθετήσουν το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Στις 19/1/14 είναι η 3η Κυριακή (για την τρέχουσα σεζόν) εφαρμογής του νόμου που καταργεί την κυριακάτικη αργία. Στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στο νόμο αυτό, για την ίδια ημέρα έχει προκηρυχθεί από την ΟΙΥΕ καιπανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους του κλάδου του εμπορίου.

Περιφορά του Γέροντα Παστίτσιου στη χριστεπώνυμη συνοικία των Εξαρχείων



Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης διεξήχθη η περιφορά του σκηνώματος (τάβλα) του Γέροντα Παστίτσιου σε δρόμους των Εξαρχείων καθώς και στην πλατεία και στο κοινωνικό κέντρο Βοξ.


Η περιφορά του Γέροντα ξεκίνησε από τα γραφεία των Ενθεμάτων επί της Βαλτετσίου και κατέληξε στον πεζόδρομο της Τσαμαδού όπου και εψάλη ακολουθία.

Πλήθος πιστών αλλά και η συγκινητική παρουσία και αντίδραση της νεολαίας της πλατείας έδωσαν τον τόνο στη περιφορά του αγίου. 

Εψάλησαν τα "η θρησκοληψία είναι ένα βίτσιο λευτεριά στον γέροντα Παστίτσιο"

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Για όποιον ακόμα πιστεύει ότι το παράνομο εμπόριο δεν "στηρίζεται" από τις κυβερνήσεις-Οι ΗΠΑ αγόραζαν πληροφορίες με ναρκωτικά




Μεταξύ του 2000 και του 2012, η αμερικανική κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με το μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα, να μπορεί να βγάλει λαθραία τα δισεκατομμύρια δολάρια που έβγαζε από το εμπόριο ναρκωτικών σε αντάλλαγμα πληροφορίες για αντίπαλα καρτέλ. Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από δικαστικά έγγραφα που δημοσίευσε η μεξικανική εφημερίδα El Universal.


Σύμφωνα με γραπτές δηλώσεις ενός πράκτορα της Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) και ενός αξιωματούχου του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ένα δικαστήριο του Σικάγο, όπου εκδικαζόταν ο Χεσούς Βικέντε Ζαμπάντα-Νιέμπλα, ο γιος του διοικητή της Σιναλόα, Ισμαέλ «Ελ Μάγιο» Ζαμπάντα, που είχε συλληφθεί το 2009, έδειξαν ότι πράκτορες της DEA είχαν συναντηθεί περισσότερες από 50 φορές με επικεφαλής του καρτέλ αρχής γενομένης το 2000.

Μπορείτε να τους αναγνωρίσετε;

ΤΩΡΑ-Συνελήφθη ξανά ο Κώστας Σακκάς

ΤΩΡΑ-Συνελήφθη ο Κώστας ΣακκάςΣυνελήφθη εκ νέου ο αντιεξουσιαστής Κώστας Σακκάς...


Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για..παράβαση του άρθρου 187Α του Ποινικού Κώδικα.


Ο Σακκάς αναμένεται να οδηγηθεί την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σακκάς είχε συλληφθεί στις 7 Ιανουαρίου για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί αλλά είχε αθωωθεί από το δικαστήριο.

Δίκη Θεοφίλου : Ξέχειλη προκατάληψη προς τους μάρτυρες υπεράσπισης


Με ξέχειλη προκατάληψη αντιμετώπισε ο προεδρεύων του Γ’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μ. Χατζηαθανασίου, τους μάρτυρες υπεράσπισης του Τάσου Θεοφίλου, σε μια προσπάθεια να απαξιώσει τις καταθέσεις τους. Πλην όμως δεν τα κατάφερε. Η προκατάληψη αυτή έγινε φανερή από την κατάθεση του πρώτου κιόλας μάρτυρα, που κατέθεσε τη Δευτέρα 13 Γενάρη.



Ο Ν.Μ. κατέθεσε ότι ο Θεοφίλου από τη Δευτέρα 6 Αυγούστου του 2012 μέχρι την Παρασκευή 10 Αυγούστου, με μια ενδιάμεση διακοπή μιας ή δύο ημερών, βοηθούσε μαζί με άλλους (τους οποίους κατονόμασε) στην ανακαίνιση (ελαιοχρωματισμοί) του κτιρίου που στεγάζεται το Στέκι Μεταναστών, στην Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια. Ο μάρτυρας κατέθεσε ακόμη, ότι ο Θεοφίλου σύχναζε στο Στέκι Μεταναστών από το φθινόπωρο του 2009 μέχρι την άνοιξη του 2011, έκανε μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες, ενώ δούλευε περιστασιακά σε διάφορες δουλειές.

Αποκαλύπτεται ολοφάνερα η ανοχή των αστυνομικών στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Θα απολογηθεί κανείς για τα τόσα ψέματα που μας σερβίριζαν; (Βίντεο)

Εμείς –και όχι μόνο- γράφαμε απ’ την αρχή βασιζόμενοι στις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ότι οι μπάτσοι ήταν στο σημείο που έγινε η δολοφονία από Χρυσαυγίτες του μουσικού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα την παρακολούθησαν απαθείς και άφησαν την συμμορία να φύγει με όλη της την άνεση.
Είχε βγεί τότε στις τηλεοράσεις (δείτε το βίντεο) ο θλιβερός εκπρόσωπος των μπάτσων να ισχυριστεί ότι η ομάδα της ΔΙΑΣ έφτασε μετά την δολοφονία επικαλούμενος «στοιχεία που προκύπτουν απ’ την έρευνα που έχει γίνει» και να διέψευσε τους αυτόπτες μάρτυρες, επικαλούμενος ότι τα λεγόμενα τους,  είναι αποτέλεσμα «ψυχολογικής φόρτισης»,

Σήμερα όμως δημοσίευμα της ιστοσελίδας του «Βήματος» φέρνει στην δημοσιότητα την απομαγνητοφώνηση των διαλόγων, μεταξύ αστυνομικών που ήταν στο σημείο της δολοφονίας και του επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ, καταρρίπτοντας πανηγυρικά τους αρχικούς ισχυρισμούς της αστυνομίας.
Χαρακτηριστικό απόσπασμα του δημοσιεύματος:

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Μιχαήλ Μπακούνιν – θεός και Κράτος

Μιχαήλ Μπακούνιν – θεός και Κράτος

“Αυτός ο άνθρωπος δεν γεννήθηκε κάτω από ένα συνηθισμένο άστρο, αλλά κάτω από έναν κομήτη.”

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΕΡΤΖΕΝ

Έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας από τότε που ο Μιχαήλ Μπακούνιν έγραψε εκείνο που έμελλε να γίνει η πιο γνωστή του μπροσούρα, το «Θεός και Κράτος». Εκείνη την εποχή ο αναρχισμός αναδυόταν σα μια σημαντική δύναμη μέσα στο επαναστατικό κίνημα και τ' όνομα του Μπακούνιν, του κύριου υπέρμαχου και προφήτη του, ήταν εξίσου γνωστό μεταξύ των εργατών και των ριζοσπαστών διανοούμενων της Ευρώπης μ’ εκείνο του Καρλ Μαρξ, με τον οποίο πάλευε για την ανάληψη της ηγεσίας της Α’ Διεθνούς.

Πρόταση Δέκα Σημείων για την ανάπτυξη αγώνων Μέσα στον Στρατό

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στη στρατευμένη νεολαία, στους αγωνιστές που βρίσκονται ήδη στα στρατόπεδα, στον κόσμο του κινήματος που θα αποτελέσει τη νέα σειρά κατάταξη, αλλά και κάθε νέο που θέλει να αντιμετωπίσει τη θητεία με όρους αξιοπρέπειας και συλλογικού αγώνα.


Με δεδομένη την κρισιμότητα της εποχής, την όξυνση κοινωνικών και διεθνών αντιθέσεων καμία διαφωνία και ιδεολογική αντιπαράθεση (χωρίς βέβαια να καταργείται) δε μπορεί να γίνεται δικαιολογία για αποχή από τις μάχες που πρέπει να δοθούν. Για να βοηθήσουμε τη συζήτηση και την κοινή πάλη προτείνουμε τα παρακάτω 10 σημεία που κατά τη γνώμη μας αποτελούν ένα μάχιμό πρόγραμμα πάλης μέσα στα στρατόπεδα, χωρίς να θέτουμε κανένα προαπαιτούμενο και χωρίς να απαιτούμε την απόλυτη συμφωνία.

Η (άγνωστη) μητέρα όλων των σκανδάλων – 2: Πόσο και γιατί φορτώθηκαν οι ελληνικές τράπεζες, σε πρωτοφανή βαθμό, ελληνικά κρατικά ομόλογα

Θα σας πρότεινα να παρακολουθήσετε και να κρατήσετε για το αρχείο σας τη σειρά αυτή που δημοσιεύω. Στην ολοκλήρωση της ίσως έχετε μια επαρκή συνολική εικόνα για το πως φτάσαμε ως εδώ, όσο και για τη λειτουργία του συνολικού πολιτικοοικονομικού συστήματος στην Ελλάδα.
Επιπλέον όμως και πολύ σημαντικό, μέσα από τα δημοσιεύματα αυτά θα διαφανεί ότι πράγματι “λεφτά υπάρχουν”. Μόνο που αυτά είναι στα χέρια των κλεπτοκρατικών ελίτ και εκείνο που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση για να υπάρξει κοινωνικά δίκαιη μετακίνηση αυτού του πλούτου. Αυτό βέβαια δεν είναι δυνατό να γίνει και πάντως με μια διάρκεια, χωρίς να αλλάξουν οι πολιτικοοικονομικές δομές. Γι’ αυτό και θα κλείσω αυτό το αφιέρωμα με τη “γιαγιά όλων των σκανδάλων”  :) 

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ, ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗ Σ.ΚΡΟΚΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Μ113!


Πέρασαν κιόλας επτά (7) ολόκληροι μήνες από το θάνατο του συναδέλφου πεζοναύτη Στ.Κρόκου, αλλά το πόρισμα που υποσχέθηκε ο τότε ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος και ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί.

Ήταν  5/6/2013, λίγο πριν από 6 το πρωί, όταν ανετράπη το ερπυστριοφόρο όχημα Μ113 που κινούνταν σε παράδρομο της Αθηνών-Λαμίας, κατευθυνόμενο στο πλαίσιο φάλαγγας του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών στο λιμάνι του Ωροπού για να λάβει μέρος σε διακλαδική άσκηση, με τραγική συνέπεια το θάνατο του στρατιώτη. Τοερπυστριοφόρο όχημα Μ113 που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανετράπη και έπεσε σε χαράδρα στη Συκάμινο Ωρωπού...

Βραζιλία: Αναγκαστικές εξώσεις για το παγκόσμιο κύπελλο υπό την απειλή των όπλων (φωτο & βιντεο)

R1
Photo by Paula Kossatz, via Coletivo Carranca’s Facebook page


Μια ντουζίνα σπίτια στις φτωχογειτονιές Mangueira του Ρίο ντε Τζανέιρο έχουν κατεδαφιστεί, και οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί υπό την απειλή των όπλων από την κυβέρνηση της Βραζιλίας, προκειμένου να...
οικοδομηθεί χώρος στάθμευσης για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο .
R2
Photo by Media informal, their Facebook page is here 
Ένα συγκλονιστικό βίντεο δημοσιεύτηκε  από το Midia Informal, δείχνοντας μπάτσους έτοιμους να ανοίξουν πυρ κατά των πολιτών.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ




Φαίνεται πως οι εταιρίες που λυμαίνονται τους αυτοκινητόδρομους με την είσπραξη των διοδίων δεν έχουν κορέσει την όρεξή τους με τις νέες αναιτιολόγητες αυξήσεις τους ούτε ένιωσαν δικαιωμένες και ασφαλείς με τις νέες συμβάσεις που υπέγραψαν με το Υπουργείο, οι οποίες τους εξασφαλίζουν την κρατική κάλυψη σε περίπτωση απώλειας του κέρδους τους και τη χρηματοδότηση της επανέρναξης των έργων από  κρατικά κονδύλια, αλλά ως τιμωροί-εκδικητές ζητούν τις κεφαλές των αγωνιστών για την κατάργησή τους «επί πίνακι».

Κείμενο των αναρχικών κρατουμένων στη Δ΄ πτέρυγα Κορυδαλλού

Με αφορμή κάποια ζητήματα που έχουν προκύψει σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα στον Κορυδαλλό πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο να γίνουν κάποιες επισημάνσεις.Αυτό που θεωρούμε κομβικό δεν είναι να αποδοκιμαστεί ή να απομονωθεί πολιτικά συγκεκριμένα η Σ.Π.Φ. (αναφερόμαστε στον πυρήνα φυλακισμένων καθότι οι πυρήνες υπογράφουν με το ίδιο όνομα στο εξωτερικό πιθανότατα δεν έχουν επίγνωση, ούτε και ευθύνη για τις πράξεις άλλων ανθρώπων) και ακόμα περισσότερο θεωρούμε πως αυτό δεν πρέπει να γίνει λόγω του θεωρητικού της προσανατολισμού. Είναι η χειρότερη μορφή πολιτικαντισμού να χρεώνεις ένα ολόκληρο αναρχικό ρεύμα συλλήβδην, για πράξεις και επιλογές που αφορούν ένα μέρος του. Είτε πρόκειται για αναρχικοσυνδικαλιστές είτε για αναρχομηδενιστές, η κριτική είναι ανεξάρτητη.

ΜΠΟΎΚΟΥΡΑΣ: «ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ ΕΥΑΊΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΉΣ»

Αθώος, αντιναζιστής και κοινωνικά ευαίσθητος που ποτέ στη ζωή του δεν αντιμετώπισε υποτιμητικά οποιονδήποτε άνθρωπο δήλωσε στον ανακριτή η βουλευτής της Χ.Α. Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα μέσω υπομνήματος.
chicken%20Run2

ΚΟ…ΚΟ…ΚΟ..ΚΟ..ΚΟ..



[+] Μια μεγάλη διαφορά

Για να μην ξεχνάμε και τις απελπισίες των άλλων…

stratopedo-afrikaniki-dimokratia

….

Σε ένα αυτοσχέδιο στρατόπεδο, που στεγάζει 100.000 εκτοπισμένους από τον εμφύλιο ανθρώπους σε αεροδρόμιο στο Μπανγκούι της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, εθελοντές ασφαλείας χρησιμοποιούν ραβδιά για να αποκρούσουν το πλήθος που προσπαθεί να μπει σε ένα σημείο διανομής τροφίμων.
Η ενίσχυση συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα χθες Πέμπτη αλλά οι εθελοντές ασφαλείας  αντιμετωπίζουν προβλήματα στη συκράτηση του πλήθους καθώς οι χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται σε απελπισία μετά από τρεις εβδομάδες χωρίς διανομή βοήθειας.

Αίμα, Τιμή, Τράφικινγκ

Screen Shot 2014-01-12 at 6.44.17 PMΥποτίθεται ότι η Χρυσή Αυγή θέλει να διώξει τους μετανάστες από την Ελλάδα και να «καθαρίσει» το κέντρο της Αθήνας από τους ξένους. Μόνο που τα στελέχη της εμπλέκονται στις πιο άθλιες μορφές εκμετάλλευσης των ξένων
Τον γνωρίσαμε στο ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Γεωργούση «Οι Καθαριστές» (The Cleaners), που προκάλεσε διεθνή σάλο, επειδή για πρώτη φορά είδαμε τους χρυσαυγίτες της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα να μιλάνε ανοιχτά για μαχαιρώματα μεταναστών, για εκτελέσεις πολιτικών τους αντιπάλων, για ξυλοδαρμούς μέσα στη Βουλή, για «φούρνους» κ.λπ.

Ο ίδιος αυτοσυστήνεται ως «επιστάτης» ή «τομεάρχης» του Αγίου Παντελεήμονα και «μέλος της ασφάλειας» της Χρυσής Αυγής. Στους «Καθαριστές» εμφανίζεται να διώχνει μεταναστόπουλα από την πλατεία, να συμμετέχει στην προεκλογική εκστρατεία των τοπικών στελεχών της Χρυσής Αυγής και να εκπροσωπεί σε εκλογικά τμήματα την οργάνωση την ημέρα των εκλογών.

Ψόφησε ο "Χασάπης" του Παλαιστινιακού λαού Αριέλ Σαρόν

Το Σάββατο το μεσημέρι ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδοσαν  την  είδηση θανάτου του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν.Ο Σαρόν βρισκόταν σε κώμα από το 2006 ενώ τις τελευταίες ημέρες υπήρξε επιδείνωση της λειτουργίας πολλών κεντρικών οργάνων.  

 
Ο "Χασάπης" Σαρόν

Το ισοπέδωμα της Παλαιστίνης και η γενοκτονία του λαού της από τον Σαρόν, τον επονομαζόμενο χασάπη, με την ανοχή του πλανητάρχη Μπους, θα μείνει και θα γραφτεί στην ιστορία, δίπλα στα πιο μεγάλα και φοβερά εγκλήματα ενάντια σε λαούς, όπως η σφαγή των Αρμενίων από τους Τούρκους, των Γιουγκοσλάβων από τους Αμερικάνους.
 
Η σφαγή στη Σάμπρα και τη Σατίλα

ΟΧΙ στην ταφή των χημικών όπλων της Συρίας στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης- Υπογράφουμε εδω:

Προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.: ΟΧΙ στην ταφή των χημικών όπλων της Συρίας στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

Υπογράφουμε εδω: secure.avaaz.org

Αν η καταστροφή των Σκουριών στη Χαλκιδική αποτελεί έγκλημα ενάντια στη φύση, άλλο τόσο αποτελούν έγκλημα τα όσα συμβαίνουν στον ορεινό όγκο της Γκιώνας.

Το μεγαλύτερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας, που κυριαρχεί στον νομό Φωκίδας και αποτελεί (αποτελούσε) τον ζωοδότη της περιοχής με τους πόρους του και τη φυσική του ομορφιά, καταστρέφεται συστηματικά επί χρόνια. Θύτης, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, η εταιρία S&B συμφερόντων του πρώην προέδρου του ΣΕΒ, Οδ. Κυριακόπουλου, αλλά και η εταιρία ΑΛΜΙΝ, συμφερόντων Βαρδινογιάννη.
Ο βωξίτης, τα συμφέροντα, οι τοπικές εξουσίες και η συντελούμενη καταστροφή. Του Ηλία Σταθάτου
Αν η καταστροφή των Σκουριών στη Χαλκιδική αποτελεί έγκλημα ενάντια στη φύση, τη λογική και τη χώρα, άλλο τόσο αποτελούν έγκλημα τα όσα συμβαίνουν στον ορεινό όγκο της Γκιώνας. Το μεγαλύτερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας, που κυριαρχεί στον νομό Φωκίδας και αποτελεί (αποτελούσε) τον ζωοδότη της περιοχής με τους πόρους του και τη φυσική του ομορφιά, καταστρέφεται συστηματικά επί χρόνια. Θύτης, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, η εταιρία S&B συμφερόντων του πρώην προέδρου του ΣΕΒ, Οδ. Κυριακόπουλου, αλλά και η εταιρία ΑΛΜΙΝ, συμφερόντων Βαρδινογιάννη.