ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ψόφησε ο "Χασάπης" του Παλαιστινιακού λαού Αριέλ Σαρόν

Το Σάββατο το μεσημέρι ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδοσαν  την  είδηση θανάτου του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν.Ο Σαρόν βρισκόταν σε κώμα από το 2006 ενώ τις τελευταίες ημέρες υπήρξε επιδείνωση της λειτουργίας πολλών κεντρικών οργάνων.  

 
Ο "Χασάπης" Σαρόν

Το ισοπέδωμα της Παλαιστίνης και η γενοκτονία του λαού της από τον Σαρόν, τον επονομαζόμενο χασάπη, με την ανοχή του πλανητάρχη Μπους, θα μείνει και θα γραφτεί στην ιστορία, δίπλα στα πιο μεγάλα και φοβερά εγκλήματα ενάντια σε λαούς, όπως η σφαγή των Αρμενίων από τους Τούρκους, των Γιουγκοσλάβων από τους Αμερικάνους.
 
Η σφαγή στη Σάμπρα και τη Σατίλα
 
 
Στις 16-18 Σεπτέμβρη του 1982 με εντολές του εγκληματία πολέμου Σαρόν  χιλιάδες Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι κάτοικοι των προσφυγικών στρατοπέδων Σάμπρα και Σατίλα κοντά στη Βηρυτό του Λιβάνου, δολοφονήθηκαν βάρβαρα σε μια από τις πιο τρομακτικές σφαγές της πρόσφατης ιστορίας. "Λιβανέζικες δυνάμεις (μια δεξιά φαλαγγίτικη πολιτοφυλακή με μακρά ιστορία στενών σχέσεων με την ισραηλινή κυβέρνηση) και ο  «Στρατός του Νοτίου Λιβάνου» (πολιτοφυλακή που αντιπροσώπευε το Ισραήλ στον Νότιο Λίβανο)  απέκλεισε με την βοήθεια ισραηλινών τανκ τα στρατόπεδα της Σάμπρα και της Σατίλα.
 
Μέσα σε 38 ώρες  με την υλική υποστήριξη του ισραηλινού στρατού, οι φαλαγγίτες βασάνισαν, βίασαν, ακρωτηρίασαν και δολοφόνησαν χιλιάδες Παλαιστίνιους και Λιβανέζους κατοίκους των στρατοπέδων. Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, περισσότεροι από 2.750 Παλαιστίνιοι σφαγιάστηκαν κατά τη διάρκεια της διάρκειας της κατάληψης της Σάμπρα και της Σατίλα.
 
Αντιδράσεις Χαμάς και Φατάχ
 
Ο Σάμι Αμπού Ζουχρί, εκπρόσωπος της Χαμάς ανέφερε σχετικά με τον θάνατο του Σαρόν πως "είναι το παράδειγμα για όλους τους τυράννους" ενώ πρόσθεσε "Ο λαός μας ζει μια ιστορική στιγμή με τον χαμό αυτού του εγκληματία τα χέρια του οποίου ήταν γεμάτα με το αίμα των Παλαιστινίων και των ηγετών τους"
 
O Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Φάταχ  δήλωσε  στο Γαλλικό Πρακτωρείο Ειδήσεων πως ο  "Ο Σαρόν ήταν ένας εγκληματίας, ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία του Αραφάτ και ελπίζαμε ότι θα παρουσιαζόταν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) ως εγκληματίας πολέμου"
 

Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: