ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ- ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ-ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

ΤΟΥΣ ΗΡΘΑΝ ΑΚΡΙΒΟΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
 
Σε μια εποχή που το σύνολο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπερασπίζει με νύχια και με δόντια την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών που αποφέρουν κέρδος, υπάρχει ένας τομέας που κρατικοποιείται.

Αυτός είναι η φύλαξη και ασφάλεια των πλοίων των εφοπλιστών που πλέουν στην Σομαλία.

Σύμφωνα λοιπόν με την αρθρογραφία σχεδιάζεται «Ελληνική επιστροφή στην επιχείρηση ATALANTA. Η Ελλάδα στέλνει πάλι φρεγάτα, σχεδόν δύο χρόνια μετά από την διακοπή της συμμετοχής της σ΄ αυτή την επιχείρηση λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε.

 Οι δυσκολίες δεν ξεπεράστηκαν αλλά η φρεγάταΨΑΡΡΑ, θα αποπλεύσει στα μέσα Φεβρουαρίου για να συμμετάσχει στην επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU NAVFOR – Οperation ATALANTA) για την αποτροπή και καταστολή της πειρατείας στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου του Άντεν και των προσβάσεων της Σομαλίας. Η ελληνική φρεγάτα θα επιστρέψει ένα μήνα αργότερα. Τουλάχιστον αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός».

Θυμίζουμε σχετική μας ανακοίνωση με τίτλο «Ενας μπουμπούκος τσιράκι των εφοπλιστών» (23/11/2011), όπου επισημαίναμε:

«Στο πλαίσιο αυτό ο ακροδεξιός υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι η Άρση του Καμποτάζ και η αντιμετώπιση της πειρατείαςαποτελούν τις προτεραιότητες της άθλιας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που προέκυψε μετά το Πραξικόπημα του ελληνικού κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Στόχος του υφυπουργού είναι η ψήφιση μέχρι την 20η Δεκεμβρίου  του νομοσχεδίου για την κρουαζιέρα όπου προβλέπεται αφαίρεση των υπόλοιπων περιορισμών στην άρση του καμποτάζ, δηλαδή της υποχρέωσης υπογραφής ειδικών συμβάσεων από πλοιοκτήτριες εταιρείες που θέλουν να έχουν ελληνικό λιμάνι ως αρχικό λιμάνι επιβίβασης. Επίσης, σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της πειρατείας θα προβλέπεται η παρουσία ενόπλων φρουρών στα ελληνόκτητα ποντοπόρα πλοία.

Την ακόμη μεγαλύτερη λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών καιτην ανατροπή του Διεθνούς Δικαίου που απαγόρευε την παρουσία ενόπλων Μισθοφόρων στα ιδιωτικά πλοία ανακοίνωσε ο άνθρωπος των εφοπλιστών στο Λονδίνο κατά την διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ). Επιπλέον ο Α. Γεωργιάδης συναντήθηκε, με την Επιτροπή των Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Χ.Ι. Φαφαλιού, όπου οι εφοπλιστές για άλλη μία φορά διατύπωσαν τον προβληματισμό τους για την κατάργηση του αυτόνομου υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν από δύο σχεδόν χρόνια».

Όμως δύο χρόνια μετά και όπως γράφει το armynews.gr «οι εφοπλιστές οι οποίοι θέλουν να έχουν …τσάμπα σεκιούριτι. Βλέπετε οι ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας -που στελεχώνονται από μέλη του ΠΝ απόστρατους αλλά και εν ενεργεία- χρεώνουν 30 με 40 χιλιάδες δολάρια το ταξίδι. Και οι εφοπλιστές ως γνωστόν δεν είναι ανοιχτοχέρηδες”.

Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που προπαγάνδισε την προηγούμενη επιστροφή των πολεμικών πλοίων από την Σομαλία στο πλαίσιο των περικοπών, για να απαιτήσει νέα βάρβαρα μέτρα εις βάρος της κοινωνίας και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τώρα έρχεται να αναλάβει ξανά την στήριξη των μονίμως φοροφυγάδων εφοπλιστών, με τις σημαίες ευκαιρίας που τους εξασφαλίζουν το αφορολόγητο-τη μαύρη εργασία των πληρωμάτων-τεράστια κέρδη.

Μάλιστα, η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου έρχεται να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του Π.Ν. ενώ με πρόσχημα τις απαιτήσεις της Τρόικας ετοιμάζονται να λάβουν νέα ανταργατικά μέτρα –φόρους, απολύσεις, περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις κλπ.

Η κυβέρνηση επιλέγει να στείλει σε αυτή την επικίνδυνη ζώνη όχι μόνο το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ναύτες.  Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα «Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια στρατεύσιμοι ναύτες επιστρέφουν στα πολεμικά πλοία του Στόλου. 16 ναύτες διαφόρων ειδικοτήτων τοποθετήθηκαν σε τέσσερις φρεγάτες του Στόλου, γυρνώντας το ρολόι στο 2002 όταν είχε αποφασιστεί από τον τότε ΥΕΘΑ Γ.Παπαντωνίου, οι μάχιμες μονάδες του Στόλου να επανδρώνονται μόνο από ΕΠΟΠ (υπήρχε βεβαίως το παραθυράκι με τις ειδικότητες που δεν καλύπτονταν π.χ. γιατρούς, ράφτες). Μέχρι σήμερα οι ναύτες τοποθετούνταν μόνο σε βοηθητικά πλοία όπως ρυμουλκά και μικρά αποβατικά (παντόφλες) κυρίως οι απόφοιτοι των ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού (Καπετανέοι και Μηχανικοί) που δεν είχαν επιλεγεί για έφεδροι Αξιωματικοί».  

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να εξυπηρετήσει τα ταξικά αστικά συμφέροντα με τον πιο ακραίο τρόπο. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων με αφορμή την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. από την κυβέρνηση και η βίαιη καταστολή αυτών, που κατέληξε στην σύλληψη του γνωστού αγωνιστή εκπαιδευτικού Π.Αντωνόπουλου είναι ενδεικτική των προθέσεων τους. Ο ταξικός πόλεμος που έχει κυρήξει η αστική τάξη σε ελληνικό κια ευρωπαικό επίπεδο κατά του κόσμου της εργασίας οξύνεται, επιβάλλοντας ένα διαρκές Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, που στα πλαίσια του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού προχωρά στη δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας, αφαιρώντας κάθε δικαίωμα και λαική ελευθερία, στοχοποιώντας τους μετανάστες και επελαύντονατς πλεόν σε πλανητικό επίπεδο για να επιβάλλει με τη δύναμη των εθνικών όπλων, των Συμμαχιών Προθύμων, το ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ τα καπιταλιστικά-ιμεπριαλιστικά συμφέροντα της Ε.Ε.

Τα πολεμικά επεισόδια που ζήσαμε σε Λιβύη-Μάλι-Κεντροαφρικανική Δημοκρατία δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας της εφαρμογής της Κοινής πολιτικής Άμυνας –Ασφάλειας της Ευρωπαικής Ένωσης, που καταρχήν αποφασίζει να καταστείλλει με τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ κάθε κοινωνική διαμαρτυρία που θα αμφισβητεί και απειλεί την εφαρμοζόμενη ταξική πολιτική.

Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει παρόν στον Πόλεμο, απαιτώντας μερίδιο της λίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για τους Έλληνες αστούς και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τους. Εντάσσεται οργανικά στον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, διεκδικεί διευρυμένο ρόλο –ο στρατηγός Μανωλάς να αναλάβει τη διοίκηση του ευρωπαικού στρατηγείου που θα κατευθύνει τα ευρωπαικά μισθοφορικά στρατεύματα που θα δράσουν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, έχει ηγετικό ρόλο στη Βαλκανική Ταξιαρχία του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, παραχωρεί βάσεις και διευκολύνσεις. Ενίοτε πληρώνει τεράστια χρηματικά ποσά για την πραγμάτωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων!

Θεωρούμε ότι πλέον γίνεται κατανοητό ότι απαιτείται η ανάταση του κινήματος των εργαζομένων που θα παλέψουν για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών, για τη διάλυση του ΝΑΤΟ, του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και της Ε.Ε.

Πρέπει τώρα να κλιμακώσουμε την προσπάθεια για την ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό που θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα Μπλοκάρει την Μηχανή του Πολέμου και την οποιαδήποτε απόπειρα καταστολής του εργαζόμενου λαού από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ξεκαθαρίζουμε:  ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: