ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Με πρόσχημα την διαφυγή Ξηρού εξαπολύθηκε πογκρόμ ενάντια σε άτομα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συνεχίζεται το πογκρόμ εναντίον γνωστών ατόμων του αναρχικού –αντιεξουσιαστικού χώρου με εισβολές ορδών μπάτσων στα σπίτια τους, πάντα με πρόσχημα την αναζήτηση του Χριστόδουλου Ξηρού. Πληροφορίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο κάνουν λόγο ότι σήμερα υπήρξαν άλλες δυο μπατσάδικες εισβολές σε σπίτια, στην Πλατεία Βικτωρίας και στην Νέα Σμύρνη.
Είχαν προηγηθεί αρκετά παρόμοια περιστατικά. (Δείτε εδώ και εδώ).

Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Αντιγράφουμε απ’ το indymedia

Λίγα λόγια σχετικά με τις τελευταίες εισβολές σε σπίτια της Θεσσαλονίκης

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες με τις κατασταλτικές επιχειρήσεις του κράτους απέναντι σε αγωνιστές, είναι γνωστά. Από την Τρίτη 21/1 και για τις επόμενες μέρες έως και σήμερα, μπάτσοι και δικαστικοί εισβάλλουν καθημερινά σε σπίτια αναρχικών στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (μεταξύ των οποίων και μερικά δικά μας), προφασιζόμενοι “ανώνυμες καταγγελίες” είτε για ναρκωτικά, είτε για όπλα και εκρηκτικά, ακόμη και για υποτιθέμενες παραβιάσεις περιοριστικών όρων. Η τακτική αυτή δεν θα ήταν κάτι το ξεχωριστό αν αυτή τη φορά δεν συνοδευόταν από την επιτηδευμένη επίδειξη αυτοκινήτων αλλά και ανδρών της ασφάλειας στις γειτονιές μας.



Η πρόφασή τους ή μάλλον η αφορμή για όλη αυτή την πολυήμερη επιχείρηση λέει ότι ψάχνουν τον Ξηρό, άτομο που αντικειμενικά είναι αδύνατο να χωρέσει σε συρτάρια και καταψύξεις. Η δικιά μας εκδοχή, λέει ότι βρήκαν ένα καλό πάτημα, μέσα σε μέρες τρομολαγνείας, να πουλήσουν τρέλα και να βρουν αφορμή να ελέγξουν όσους και όσες παραπάνω μπορούν, στέλνοντας ένα ευρύ μήνυμα και πραγματοποιώντας ένα σχέδιο τρομοκράτησης, που του έλειπε απλά η αιτιολόγηση.

Θα ήταν ηλίθιο να αποκόψουμε τη συγκεκριμένη κίνηση, από το περιβάλλον της. Αλλαγή νομικού πλαισίου για προφυλακίσεις και άδειες, δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας, επικηρύξεις που επιβραβεύουν προκλητικά την ρουφιανιά, προσπερνώντας και αδιαφορώντας επιδεικτικά για την συνολικότερη κατάσταση ανέχειας που ολοένα και μεγαλώνει “προσφέροντας” το υπέρογκο ποσό των 4.000.000 ευρώ!. Κι όλα αυτά είναι λίγες μόνο κινήσεις, μέσα στην κατακόρυφη άνοδο της καταστολής τα τελευταία χρόνια, καταστολής που συνεπάγεται τις εκκενώσεις αυτοοργανωμένων χώρων, την εισβολή των ΕΚΑΜ σε κατειλημμένους τόπους εργασίας και το σπάσιμο των απεργιών, το χημικό πόλεμο στις διαδηλώσεις και την στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας.

Αυτή είναι η εποχή που ζούμε, αλλά δεν σταματάει εδώ η προσέγγιση μας γύρω από τα γεγονότα που τη χαρακτηρίζουν.

Πέρα από την ανάδειξη αυτής της επιχείρησης αλλά και των κατασταλτικών κινήσεων γενικότερα, ζητούμενο είναι για εμάς το να τις μετατρέψουμε σε εφαλτήριο για την όξυνση του δικού μας αγώνα.

Το κράτος επιστρατεύει κάθε προληπτικό μέτρο εναντίον αγωνιστών/στριών και πιο έντονα απέναντι στους αναρχικούς και στις αναρχικές, δείχνοντας πέρα από τις δυνατότητες του, το φόβο του. Εδώ είναι λοιπόν που βάζουμε και ένα πρώτο στοίχημα για τις κοινότητες μας. Ας πάψουμε να παρακολουθούμε μουδιασμένοι τις κινήσεις του, επαληθεύοντας αυτόν ακριβώς τον φόβο. Κάθε φορά που τολμάμε να αγωνιστούμε, κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, κάθε φορά που η δράση αντικαθιστά το μούδιασμα που προαναφέραμε.

Η σιωπή που έχει κυριαρχήσει στο κοινωνικό σώμα δε θα κρατήσει για πάντα.Μπορούμε και οφείλουμε να επισπεύσουμε τον κρότο της εξέγερσης, μπορούμε και οφείλουμε να προετοιμάσουμε τη νίκη της επανάστασης.

Ταυτόχρονα, οφείλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες επιθέσεις, να αρνούμαστε κάθε συνεργασία με τον εχθρό (λήψη αποτυπωμάτων και DNA), να στεκόμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι, αλλά ταυτόχρονα δυνατοί και σε ατομικό επίπεδο.

Οφείλουμε να αναλύουμε τα γεγονότα από μια συνολική σκοπιά και όχι βάσει του κατά πόσο αυτά καίνε τον δικό μας κώλο, με λογικές που προωθούν την κατηγοριοποίηση μεταξύ των αγωνιζόμενων. Να αγωνιζόμαστε μαζί με όλους όσους πολεμάνε για την ελευθερία, κάτω από κάθε συνθήκη, για να διασπείρουμε τον αναρχικό αγώνα. Αν θέλουμε να φύγουμε από τα λημέρια του θεάματος της γραφικότητας και της αυτοαναφορικότητας. Αν θέλουμε να νικήσουμε.


ΣΥΝΕΧΗΣ, ΣΥΝΕΠΗΣ, ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ


κάποιοι/ κάποιες αναρχικοί/αναρχικές από Θεσσαλονίκη


Βαθύ κόκκινο

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας.
Διαβασα ενα κειμενο που τιτλοφορειται ως εξης:

Σχετικά με την έρευνα στο σπίτι μου…

Αναφερεται ο Θπ σε ερευνα που εγινε στο σπιτι του ωστοσο μεσα στο κειμενο γραφει κατι που ειχε γραφτει παλιοτερα αλλα υπηρξε λαθος και κανενας πια δεν το αναφερει:
Μιλαει για τους ελεγχους στις ιεροδουλες νομιζοντας οτι ο ιατρικος ελεγχος σχετιζεται με την καταστολη κατι που δεν ισχυει.Στους ελεγχους αυτους συμμετεχουν και αστυνομικοι επειδη γινεται στο δρομο.Για να μην φυγουν οι ιεροδουλες η για να μην δεχτουν επιθεση οι γιατροι.Ο ελεγχος αυτος ειναι σωστος και γινεται για προφανεις λογος σε ιεροδουλες.Αυτος συμφερει και τις ιδιες διοτι αν κολλησει κατι ενας πελατης στη συνεχεια θα κολλησει με την σειρα του μια αλλη ιεροδουλη. Επισης το αιτημα πρεπει να ειναι δωρεαν ελεγχοι και πιο γρηγορα(οχι προεκλογικα)Επισης με δεδομενο οτι οι φτωχοι μεταναστες ισως δεν κανουν εμβολια προκυπτει οτι μιας και οι περισσοτεροι πανε στα μπουρδελα οτι εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να κολλησουν κατι.Οι ελεγχοι ουσιαστικα σωζουν πολυ κοσμο.Επισης οι ελεγχοι σωζουν τις (μελλοντικες)φιλες των πελατων .
Το αιτημα για μη ελεγχους λεγονταν προεκλογικα επειδη καποιες θελανε να τραυματιστουν οι πελατες των οικων ανοχης και λεγανε να μην κανουνε ελεγχο(ασχετα αν λεγανε συγχρονως να κανουν ΚΑΙ οι πελατες).
Ηταν αιτημα αντιανδριστριων προκειμενου να προκληθει προβλημα στους πελατες που αποδειχτηκε οτι πολλοι ητανε παιδια 15 χρονων.
Οι ελεγχοι αυτοι ειναι συχνοι παντου και γινονται για παραδειγμα σε κυλικεια ωστε να μην μοιραστουν τυροπιτες μολυσμενες σε παιδια.Φανταστειτε επισης μια να δουλευει σαν ιεροδουλη και το πρωι να δινει στα εβερεστ τυροπιτες.Οι ελεγχοι σωζουν την κοινωνια και η αρνηση τους δινει δυναμη στη χρυση αυγη που λεει να καθαρισει η αθηνα και το ελεγε προεκλογικα σαν να ηταν συνεννοημενοι φασιστες και ''φεμινιστριες''.
Επισης αν μια δαπιτισσα πορνη βγει στο δρομο και κολλησει συνειδητα εναν Πακιστανο κατι δεν σημαινει οτι εχει δικιο επειδη ειναι ιεροδουλη.Καθε περιπτωση πρεπει να μελεταται ξεχωριστα

Ανώνυμος είπε...

.