ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΣΠΕΝ ΣΑΜΟΥ: ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ-ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 298 Μ/Κ ΤΕ 79 ΑΔΕΤΕ της Σάμου οι συνθήκες στα ΣΠΕΝ είναι άθλιες. Για 80 άτομα υπάρχουν μόλις 4 τουαλέτες ενώ το στρατόπεδο μένει χωρίς νερό.

Την Τρίτη 28/1/2014 έχει προγραμματιστεί νυχτερινή διαβίωση, κοινώς τα λεγόμενα σκηνάκια.

Όμως η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Για αυτό λοιπόν οι αξιωματικοί και η διοίκηση βάζουν τους στρατιώτες να αγοράζουν με δικά τους έξοδα διάφορα είδη, για να αντέξουν το κρύο και να προστατευτούν από την καταιγίδα που θα ξεσπάσει.

Ενώ λοιπόν έχουν ενημερωθεί οι διοικούντες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τα αγνοούν,αδιαφορώντας για την υγεία των συναδέλφων και τους επιβαρύνουν με ένα μεγάλο οικονομικό βάρος, για είδη που έπρεπε να προσφέρει ο Στρατός!

Οι φαντάροι εξωθούνται να αγοράσουν αδιάβροχα, καινούργια σλίπινκ μπανκ, γιατί αυτά που ήδη έχουν αν τα πάρουν μαζί θα γεμίσουν κοριούς-όπως τους είπαν-, σακούλες σκουπιδιών, σχοινιά για τέντωμα της σκηνής, νάιλον για να βάλουν κάτω από την σκηνή. Επίσης, έξτρα αφρούς ξυρίσματος, καινούργιες οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες, και όχι αυτές που ήδη έχουν.

Όσο για το πως θα προστατευτούν από το κρύο παραμένει άγνωστο καθώς κουβέρτες δε θα δώσουν.

Πολλοί συνάδελφοι όμως και να ήθελαν, αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά καθώς οι οικογένειες τους βιώνουν τραγικά αδιέξοδα.

Τα ερωτήματα είναι εύλογα:

  • Γιατί οι αξιωματικοί και ο διοικητής δε φρόντισαν για την επάρκεια και την συντήρηση των υλικών;
  • Γιατί υποχρεώνουν τους φαντάρους σε αυτό το έξοδο;
  • Δεν είναι τραγικό, ενώ και το μόνιμο προσωπικό βιώνει τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και των Μνημονίων, να στέκονται άσπλαχνοι και σκληροί απέναντι στους φαντάρους τους, που βρίσκονται σε ακόμη χειρότερη θέση;
  • Σε τελική ανάλυση, ο Ταξίαρχος και ο Μέραρχος, γιατί ανέχονται και στηρίζουν όλες αυτές τις συμπεριφορές, αδιαφορώντας για τους στρατιώτες. Γιατί δεν αναβάλλουν την προγραμματισμένη άσκηση και δεν αναλαμβάνουν ολοκληρωτικά το κόστος αυτής;

Πέρα όμως από τις όποιες υπηρεσιακές ευθύνες και πως επιμερίζονται αυτές ιεραρχικά, ουσιαστικά η πολιτική ευθύνη βαραίνει τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο. Όχι μόνο αποδεικνύονται επικοινωνιακά τεχνάσματα οι όποιες υποσχέσεις και οι δήθεν δεσμεύσεις του για το σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων, αλλά συνειδητά και σχεδιασμένα μεταφέρει-σε κάθε περίπτωση- το κόστος της υποχρεωτικής θητείας στους συναδέλφους και την λαική οικογένεια.

Είναι ενδεικτικό ότι την ίδια περίοδο που γίνονται όλα αυτά, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος αποφασίζουν την αποστολή φρεγάτας-που στο πλήρωμα της περιλαμβάνει και ναύτες- στην Σομαλία ως μπράβο στα πλοία των εφοπλιστών και συμμετέσει ενεργά στη γαλλική-ευρωπαική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, επιρρίπτοντας στις πλάτες του λαού μας ένα επιπλέον τεράστιο οικονομκό κόστος.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι σε Διοικητή-Ταξίαρχο-Μέραρχο υπερασπίζοντας τα δικαιώματα και την υγεία τους.

Να Αρνηθούν να δώσουν έστω και ένα ευρώ-που εξάλλου δε περισσεύει σε κανέναν- για τις ανάγκες της άσκησης και του Στρατού.   

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: