ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Βραζιλία: Αναγκαστικές εξώσεις για το παγκόσμιο κύπελλο υπό την απειλή των όπλων (φωτο & βιντεο)

R1
Photo by Paula Kossatz, via Coletivo Carranca’s Facebook page


Μια ντουζίνα σπίτια στις φτωχογειτονιές Mangueira του Ρίο ντε Τζανέιρο έχουν κατεδαφιστεί, και οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί υπό την απειλή των όπλων από την κυβέρνηση της Βραζιλίας, προκειμένου να...
οικοδομηθεί χώρος στάθμευσης για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο .
R2
Photo by Media informal, their Facebook page is here 
Ένα συγκλονιστικό βίντεο δημοσιεύτηκε  από το Midia Informal, δείχνοντας μπάτσους έτοιμους να ανοίξουν πυρ κατά των πολιτών.


R3Pictures from Midia Informal
Οι άνθρωποι που ζούσαν σε αυτά τα σπίτια στοχοποιήθηκαν από τα  στρατιωτικού τύπου ΜΑΤ, που στάλθηκαν από την κυβέρνηση για να τους βγάλουν στο δρόμο. Δεν είχαν καν τη δυνατότητα να μαζέψουν τα προσωπικά τους αντικείμενα .
R4
Εξαθλιωμένοι κάτοικοι μαζικά εκδιώχθηκαν με βίαιο τρόπο από την κυβέρνηση: τα ΜΑΤ απείλησαν ακόμη και να σκοτώσουν παιδιά στην αγκαλιά της μητέρας τους .
Αυτό το βίντεο δείχνει ακόμα περισσότερη κτηνωδία : μπάτσοι ρίχνουν χημικά σε  γυναίκες που απλά περνούσαν  από εκεί. ΜΑΤ επιτίθενται επανειλημμένα σε ντόπιους, ρίχνοντας  χειροβομβίδες δακρυγόνων μέσα στα σπίτια τους ή στοχεύοντας απευθείας πάνω τους, τρομοκρατούν και εκφοβίζουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους στους δρόμους .
R5(World) Cup kills the poor. Photo by Contra Copa 2014′s Facebook page.
Τα ΜΑΤ είναι δύναμη κατοχής, ενώ οι άνθρωποι από τη Βραζιλία μάχονται ενάντια στη FIFA και την κυβέρνησή τους για στοχευμένες επιθέσεις στους ιθαγενείς πληθυσμούς, σε έγκυες γυναίκες και σε μαύρους .
Αντιμέτωποι με ένα άλλο επεισόδιο της ωμής καταπίεσης στο όνομα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και της FIFA ( μια οργάνωση που έχει παραμείνει σιωπηλή για τα εγκλήματα και τις ρατσιστικές / κοινωνικές καταχρήσεις που διαπράχθηκαν από την κυβέρνηση της Βραζιλίας), οι ακτιβιστές από το Ρίο ντε Τζανέιρο οργανώνονται για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στις φτωχογειτονιές να αντισταθούν στη βίαιη επίθεση της κυβέρνησης με στόχο την ανάπλαση της περιοχής σε συνδυασμό με την περαιτέρω φτωχοποίησή τους.
R6
Ο αγώνας των ανθρώπων που δέχτηκαν επίθεση από την αστυνομία στο όνομα της FIFA εκφράζονται ίσως με τον καλύτερο τρόπο σε ένα σύντομο ποίημα που δημοσιεύτηκε από το Mνdia NINJA :
” Κατοικείται από ανθρώπους τόσο απλούς και τόσο φτωχούς, / Που έχουν μόνο τον ήλιο για να τους σκεπάσει όλους, / Πώς μπορείς, Mangueira, να τραγουδάς ακόμα; ” (σημείωσή μας – Mangueira είναι το όνομα ενός πολύ δημοφιλούς γκρουπ του Καρναβαλιού στη Βραζιλία )
R7Photo by Mídia NINJA. Cartola, Sala de Recepção #ResisteMangueira
Η Organização Anarquista Terra e Liberdade OATL  έγραψε το εξής : “Εδώ είναι η πραγματική έννοια της λαϊκής εξουσίας: ΑΜΕΣΗ ΤΑΞΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. Νωρίτερα σήμερα ( χθες ), ο κόσμος εξεγέρθηκε κατά των εξώσεων από τα σπίτια τους . Έστησαν οδοφράγματα και αντιστάθηκαν στην αστυνομική βία . Δεν είναι καν σκοτάδι ακόμα ( σημείωσή μας – τα ΜΑΤ στη Βραζιλία επιτίθενται σε φτωχές κοινότητες ιδιαίτερα τη νύχτα) και τα πρόσωπα των επαγγελματιών δολοφόνων εμφανίστηκαν και πάλι στα σοκάκια! “
Τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο είχε υποσχεθεί στους ανθρώπους που ζουν στην Mangueira ότι δεν θα επηρεαστούν από την κατασκευή που η κυβέρνηση σχεδιάζει για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μετά, ξαφνικά οι άνθρωποι βρέθηκαν να απειλούνται με τα όπλα για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους .
Μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία έχει εμφανιστεί από τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της FIFA  φαίνεται να χειρίζεται αυτό το παιχνίδι αποκλειστικά για το κέρδος .
R8513 years of genocide. Picture via Street art in Rome on Facebook
Οι φτωχοποιημένοι μαύροι και αυτόχθονες πληθυσμοί κέρδισαν την προσοχή της κυβέρνησης όταν ήρθε η ώρα να καταστραφούν ή να θυσιαστούν οι ζωές τους για χάρη του παγκοσμίου κυπέλλου.  Θα εμπλουτίσουν εν μια νυκτί τις ζωές των κερδοσκόπων ακινήτων , των ιδιοκτητών επιχειρήσεων τουρισμού, και των εταιρειών που κλείνουν συμβόλαια με το κράτος. Οι άνθρωποι είναι εξοργισμένοι γιατί η κυβέρνηση αρνείται να δαπανήσει χρήματα για τα σχολεία και τα νοσοκομεία, αλλά πετάει δισεκατομμύρια, από τα οποία δανείστηκε το ένα τρίτο, για να δημιουργήσει νέα μελλοντική κατάσταση φτώχειας  για τους εργαζόμενους της Βραζιλίας που θα πρέπει να τα ξεπληρώσουν με τόκο .
R9Poor people’s houses destroyed by the State’s order in the slums of Rio de Janeiro, to make room for a FIFA World Cup parking lot.
Η παραπάνω εικόνα που δημοσιεύτηκε από τη σελίδα Ninja Media του Facebook δείχνει πόσο αδίστακτα η κυβέρνηση καταστρέφει τις ζωές των φτωχών ανθρώπων . Τι θα πρέπει να κάνουν τώρα; Μπορούν να πάνε σε ένα καταφύγιο ή να κοιμηθούν στον δρόμο, όπως αυτή η γυναίκα εξηγεί σε αυτό το βίντεο .
Αλλά υπάρχει ένα αιώνιο μήνυμα από αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν στη Βραζιλία που τα κάνει τόσο ισχυρά.
« Το σύνθημα ” ΟΧΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ” είναι πολύ σαφές και ισχυρό, και αρκεί να διαβαστεί μόνο μία φορά για να γίνει κατανοητό. Μία από τις πιθανές σημασίες του είναι ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα είναι πλέον το ίδιο μετά τη φιλοξενία του από τη Βραζιλία . Από τώρα και στο εξής, όπου υπάρχει το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα προκύπει και ένα κοινωνικό κίνημα (εναντίον του) . Αυτά τα κοινωνικά κινήματα θα σταθούν όρθια, θα εκφράσουν τα αιτήματά τους, θα ανοίξουν το διάλογο κοντά σε αυτές τις διοργανώσεις, και θα κάνουν γνωστές στον κόσμο τις αξιώσεις του λαού της χώρας υποδοχής. “


Όταν φτωχοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας , η πολιτεία της Βραζιλίας έστειλε τα ΜΑΤ που απάντησαν με πραγματικά πυρά . Στις 6 Ιανουαρίου, αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά των κατοίκων της γειτονιάς Morro Sγo Joγo Mill, στη Νέα Βόρεια Ζώνη του Ρίο ντε Τζανέιρο, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας για εβδομάδες στην κοινότητά τους .
Στη Βραζιλία , οι άνθρωποι είναι τα διαρκή θύματα του κράτους και της καπιταλιστικής άρχουσας τάξης . Οι ακτιβιστές λένε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει περισσότερες εξώσεις για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κερδοσκοπίας πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο . Οι εξώσεις αυτές θα καταστρέψουν, θα φέρουν σε συμβιβασμό, και, ενδεχομένως, θα είναι το τέλος της ζωής πολλών ανθρώπων .
 
R10
*
R11
Organização Anarquista Terra e Liberdade OATL : ” Οι αστυνομικοί είναι δολοφόνοι. Χρησιμεύουν μόνο για να καταπιέζουν, να σκοτώνουν και να κάνουν εξώσεις στους ανθρώπους. Καταστρέψτε το γενοκτόνο κράτος που σκοτώνει κυρίως τους φτωχούς και τους μαύρους. “
Οι αναρχικοί από την Organização Anarquista Terra e Liberdade OATL εξήγησαν ότι η κραυγή «ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΟ» που σκεπάζει τους δρόμους της Βραζιλίας αυτές τις μέρες εξακολουθεί να μην έχει γίνει κατανοητή. Οι διαμαρτυρίες κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA στη Βραζιλία ριζοσπαστικοποιήθηκαν καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να ρωτάνε γιατί η κυβέρνηση επενδύει τεράστια ποσά στα γήπεδα και σε άχρηστη τουριστική προπαγάνδα, ενώ οι γυναίκες γεννούν σε  αίθουσες αναμονής νοσοκομείων, ή στους δρόμους . Το παγκόσμιο κύπελλο παραμένει η προτεραιότητα , ενώ οι γιατροί δεν έχουν φάρμακα για να περιθάλψουν άρρωστους ανθρώπους. Τα σχολεία είναι σπάνια, και όπου δεν υπάρχουν υπάρχει παρακμή.
Αλλά αυτό που εξόργισε τους ανθρώπους και τους έκανε αποφασισμένους να απαρνηθούν το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν οι αναγκαστικές εξώσεις, η οποία έριξε χιλιάδες οικογένειες από τα σπίτια τους στους δρόμους, ασκώντας άδικη και απίστευτη βία .

“Αυτή η βία», γράφει η OATL, “προέρχεται από τον πόλεμο του κράτους πάνω στους φτωχούς που συνεχίζεται για πολλά χρόνια! Aυτή η εικόνα είναι μια κλήση που κάποιοι κάτοικοι έλαβαν τον Οκτώβριο του 2010, καθώς δεν τους δόθηκε καθόλου προθεσμία να εγκαταλείψουν τις οικίες τους. Η νομαρχία είχε το θράσος να διανέμει αυτές τις κλήσεις χωρίς να προσφέρει τίποτα ή πολύ λίγα ως αποζημίωση για τους κατοίκους. Αφήστε τους ανθρώπους να επαναστατήσουν.”
Τα πρώτα θύματα ήταν οι ιθαγενείς στο χωριό Μαρακανά, οι οποίοι πρόσφατα κέρδισαν την υπόθεσή τους στο δικαστήριο, καθώς ένας δικαστής διαπίστωσε ότι η έξωσή τους και οι απαλλοτριώσεις από την κυβέρνηση για την κατασκευή εγκαταστάσεων για το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν παράνομες. Οι αυτόχθονες έχουν κερδίσει το δικαίωμα στο δικαστήριο να πάνε πίσω στο χωριό τους, δεδομένου ότι πρόκειται να αποκατασταθούν ως κάτοχοί του. Παρά τη δικαστική απόφαση, η αστυνομία εξακολουθεί να αρνείται να τους αφήσει να επιστρέψουν, αλλά οι αυτόχθονες πληθυσμοί συνεχίζουν τον αγώνα τους.
 

Events against police oppression, government and FIFA’s World Cup have mushroomed on facebook.

R12No World Cup: #NaoVaiTerCopa #BlackBlocBR




Δεν υπάρχουν σχόλια: