ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ελεύθερος ο αντιφασίστας που άρπαξαν αυθαίρετα οι μπάτσοι.

Screen Shot 2014-01-01 at 11.31.07 AMΧάρη στις προσπάθειες τόσο των συνηγόρων του, όσο και στην αλληλεγγύη συμπολιτών μας αλλά και στις πιέσεις από τα σχετικά δημοσιεύματα.
Ελεύθερος αφέθηκε τελικά, αργά σήμερα (Τρίτη) το απόγευμα, ο αντιφασίστας αλβανικής καταγωγής πουείχαν συλλάβει παράνομα οι αστυνομικοί τη Δευτέρα, εντός δικαστηρίου, χωρίς να υπακούσουν στην απόφαση του δικαστή. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο αντιφασίστας αφέθηκε ελεύθερος χάρη τόσο στις δικές τους προσπάθειες, όσο και στην αλληλεγγύη συμπολιτών μας αλλά και στις πιέσεις από τα σχετικά δημοσιεύματα.
Υπενθυμίζεται πως το σχετικό πρωτοφανές επεισόδιο δημιούργησαν οι αστυνομικοί κατά το χθεσινό αυτόφωρο των 12 αντιφασιστών που συνελήφθησαν έπειτα από συμπλοκή με ακροδεξιούς κατά τη διάρκεια καλέσματος-ενημέρωσης για την αντιφασιστική εκδήλωση ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των μεταναστών. 


Ενώ, λοιπόν, ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε να αφεθούν όλοι ελεύθεροι, αστυνομικοί όρμησαν και συνέλαβαν έναν από τους κατηγορουμένους που είχε αλβανική καταγωγή. Οι αστυνομικοί κυριολεκτικά έσυραν τον κατηγορούμενο έξω από την αίθουσα, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, με εμφανή αμηχανία, να επαναλαμβάνει την απόφαση να αφεθούν όλοι ελεύθεροι.
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μετέφεραν τον κατηγορούμενο στη ΓΑΔΑ (με την απειλή της απέλασης) και του έδωσαν να υπογράψει – στα αλβανικά – χαρτί που να παραδέχεται ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα!
Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ της Άντας Ψαρρά.

Πηγη:efsyng.r

kar.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: