ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Η επέλαση των δημοσιολόγων

U25 Papanikolaou dimosiologoiΗμιμάθεια που όμως περιβάλλεται από έναν αδιευκρίνιστο μανδύα εξειδίκευσης, αδιαφανής χρήση της οπτικής γωνίας και μεταμόρφωσή της σε «κοινή λογική», που είτε τη δέχεσαι ως οπαδός της, είτε ονομάζεσαι αρνητής της, ευχέρεια στο χειρισμό των νέων μέσων, εμπάθεια που μεταμφιέζεται σε πάθος. Αυτές είναι οι βασικές οδηγίες χρήσης του δημοσιολόγου, οι βασικές του λειτουργίες.
«…αυτό που εντυπωσιάζει σήμερα είναι η ανάδυση ενός νέου τύπου σχολιαστή, που υπερβαίνει την οποιαδήποτε προηγούμενή του εξειδίκευση και αρχίζει να γίνεται ειδικός για τα πάντα, συνήθως με το επιχείρημα ότι εκφράζει την «κοινή λογική». Γράφει στα μπλογκ, αρθρογραφεί, καλείται στα πάνελ ως εκπρόσωπος του εαυτού του, συμμετέχει σε δημόσια στρογγυλά τραπέζια – όσο κι αν κάποτε, όπως, για παράδειγμα, στην περίπτωση Τατσόπουλου, Χειμωνά, Δοξιάδη ή Κιντή, συνεργάζεται με πολιτικές κινήσεις. Κι αυτό που προσφέρει δεν είναι εξειδίκευση, και στη βάση αυτής ανάλυση μιας γενικότερης συνθήκης. Τουναντίον, αυτό που ο συγκεκριμένος τύπος σχολιαστή πουλάει δεν είναι ούτε η βαθιά γνώση, ούτε η ευρυμάθεια. Αλλά το ότι στη βάση μιας βολικής, εύγλωττης και εύχρηστης ημιμάθειας, είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει στη δημόσια συζήτηση ώστε να καταλήξει εντέλει, όποιο κι αν είναι το θέμα, να προσφέρει μια πολύ στενή πολιτική ατάκα εκφρασμένη με εμμονή. 

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ- Χωρίς οικογένεια



Την νιώθεις την κούραση γύρω σου. Και πάνω σου. Την νιώθεις στα βλέμματα των ανθρώπων. Στις κουβέντες που μένουν μισές. Στα «επαναστατικά» λόγια για τις ρήξεις και τις ανατροπές που παίζουν πια από κασέτα• οι εκφωνητές έφυγαν. Νιώθεις την κούραση και στα καθεστωτικά παπαγαλάκια. Πόσες φορές να πεις τα ίδια ψέματα; Πόσες φορές να υποδυθείς τον νικητή στην χώρα των ηττημένων;

Από το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω- την κυρίαρχη ιδεολογία στην χώρα τα τελευταία χρόνια- περνάμε σιγά σιγά στο «άντε να πεθάνουμε, να ησυχάσουμε».

Είναι κι αυτό μια κάποια εξέλιξη.

Χτες στο ίδρυμα, τα παιδιά ήταν ασυγκράτητα.

Χάρηκαν που μας είδαν – πιο πολύ από ποτέ- αλλά στην ομάδα μιλούσαν όλα μαζί. Με το δίκιο τους.

Η Α. είπε στην ομάδα ότι η μεγαλύτερη επιθυμία της είναι να βρεθεί μια οικογένεια να την υιοθετήσει.

Κείμενο από τον Ηρακλή Τζαφέτα (Διωκόμενος Χαλκιδικής)

Κοινωνία: Κείμενο από τον Ηρακλή Τζαφέτα (Διωκόμενος Χαλκιδικής)
“Πλέον είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι το ελληνικό κράτος τα παίζει όλα για όλα προκειμένου να διασώσει ότι του έχει απομείνει από το δημοκρατικό του προσωπείο. Ένας από τους άξονες όλης του αυτής της προσπάθειας είναι η καταστολή οποιουδήποτε αντιστέκεται στο συνεχόμενο εκφασισμό του κράτους. Τα παραδείγματα πολλά, όπως η άγρια καταστολή διαδηλώσεων, οι ποινικοποιήσεις απεργιών, οι εκκενώσεις καταλήψεων και κοινωνικών χώρων.
Το μεγάλο βήμα όμως το κράτος το έκανε στην περίπτωση των Σκουριών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τέθηκε σε εφαρμογή η θεωρία των δύο άκρων. Το κράτος έρχεται να εξισώσει τη βία και θηριωδία της Χ.Α. (δολοφονικές επιθέσεις κατά των μεταναστών, κοινωνικών χώρων κ.α.) με τον αγώνα των τοπικών κοινωνιών για ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Φουσκωτοί καράφλες αμερικανάκια : δεν είναι όλοι ίδιοι. Η περίπτωση του Jeff Monson με την ξύλινη γλώσσα.



«Το σύστημά μας είναι το καπιταλιστικό, είναι ένα σύστημα όπου μας πετάνε σε ένα λάκκο και οι πλούσιοι έχουνε μαχαίρια και τα μέσα και μας παρακολουθούν από πάνω»

«η δεξιά πτέρυγα λέει πως πρέπει να απαλλαχτούμε από εγκρίσεις στα τρόφιμα, κοινωνική ασφάλιση και δωρεάν περίθαλψη για τους φτωχούς και όλα αυτά που μας κοστίζουν λεφτά, και ελεύθερο το ένα, ελεύθερο το άλλο, πρέπει να κόψουμε την κοινωνική πρόνοια.»

«Οι άνθρωποι μπορούν να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις, για τους εαυτούς τους. Οι άνθρωποι σαν ενότητα, σαν κοινωνία, χρειάζονται ένα νοσοκομείο (...) χρειάζονται να χτίσουν κάτι για τον εαυτό τους, ξέρουν πως να το κάνουν ή χρειάζονται ένα δρόμο, δε χρειάζονται έναν κυβερνήτη ή έναν μαέστρο ή έναν πρωθυπουργό να πει «ναι, ξέρεις, θα κρατήσω αυτά τα λεφτά στην άκρη γι’ αυτό το σκοπό».

Κατάλαβες αστέ;

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Σπ. Στρατούλη

Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι τρεις αλληλέγγυοι μετά την έκκλησή του

Τι άλλο περιμένουν οι δικαστές προκειμένου να τερματίσουν με την απόφασή τους μια πορεία στον θάνατο; Ο ίδιος ο Σπ. Στρατούλης, διαισθανόμενος την απόλυτη θυσία των τριών κρατουμένων αλληλέγγυων, που του συμπαραστέκονται με μια εξίσου εξαντλητική απεργία πείνας, τους καλεί σε γράμμα του να σταματήσουν.



«Σήμερα, βρισκόμενος στην 50ή ημέρα απεργίας πείνας, βλέπω πως οι κρατικοί μηχανισμοί μέσω της ολιγωρίας που δείχνουν προσπαθούν να με εξαντλήσουν. Η απάντησή μου είναι πως συνεχίζω τη μάχη. Η απόφασή μου, όμως, αυτή δεν επιτρέπω να αποβεί σε βάρος των συντρόφων μου. Οι αλληλέγγυοι απεργοί πείνας Ράμι Συριανός, Εργιόν Μουσταφά και Μιχάλης Ραμαδάνογλου ακολούθησαν την απόφασή μου να απέχω από 11 Νοεμβρίου από την τροφή, με αίτημά μου να απαλλαγώ από τις κατασκευασμένες κατηγορίες που με βαρύνουν και να ξαναπάρω πίσω τις άδειες εξόδου μου από τη φυλακή. Ζήτησα επίμονα από τα αλληλέγγυα αδέρφια μου να σταματήσουν την απεργία πείνας, διότι ήδη έχουν καταφέρει τον σκοπό τους, να μεταδώσουν, δηλαδή, τη δύναμη της αλληλεγγύης και να μεταφέρουν προς τα έξω το μήνυμα της συλλογικής αντίστασης, με το να σταθούν δίπλα μου. [...] Νιώθω πως όφειλα με αυτό το γράμμα μου να δημοσιοποιήσω το παραπάνω αίτημα, που εξέφρασα στους συντρόφους μου. Συνεχίζω, είμαστε ΜΑΖΙ και θα παραμείνουμε ΜΑΖΙ μέχρι το τέλος».

Το αίτημα του απεργού πείνας έκαναν αμέσως δεκτό οι συμπαραστάτες του και με ανακοίνωσή τους δήλωσαν ότι σταματούν την απεργία πείνας. Παρ’ όλα αυτά ο Στρατούλης συνεχίζει την πορεία προς τον θάνατο, με την υγεία του να κρέμεται από μια κλωστή. Ισως μετά τα πρωτοχρονιάτικα τραπέζια κάποιοι επιτέλους να δώσουν τέλος σε αυτή την απάνθρωπη απόφαση να στερηθεί τη νόμιμη άδεια αυτός ο κρατούμενος.

Α.Ψ. 

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ Ο φίλος μου ο Αντώνης (και) στο περσινό του διάγγελμα, μας έπεισε ότι όλα πάνε καλά.

Έχουν “προστασία” οι “οπλάδες” και σε κύκλους της Δικαιοσύνης; Γίνεται μάχη

310813162831_1280
Η “μάχη των δικαστών”. Μη γελιόμαστε και παραμυθιαζόμαστε ότι και μέσα στη δικαιοσύνη δεν υπάρχουν “πλοκάμια” της διαφθοράς και της διαπλοκής με διάφορους χώρους.

Συνεπώς και με τους εξοπλισμούς. Οι … “μασονίες” πάνε σύννεφο και είναι θαύμα -βοήθησαν και οι συγκυρίες- που οι νεότεροι δικαστικοί που ανέλαβαν να ερευνήσουν το βούρκο των όπλων έχουν φθάσει μέχρι εδώ.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Του χρόνου έξω από το σπίτι σας, εύχομαι

Bc59hnqIcAABXsV
Θα μου πεις εσύ μένεις σε πολυκατοικία. Σε μεγάλη πόλη. Πού να καταλάβεις ή να φανταστείς τι να σκέφτεται και τι να νιώθει ο άντρας με το σκούρο μπουφάν “ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού” μπροστά από το δίχτυ που χωρίζει τη ζωή του από τη ζωή του. Σάμπως μεγάλωσες σε τέτοιο μέρος; Έτρεχε το μάτι σου στις ράχες των δέντρων κάθε καλημέρα; Κελάρυζε στ΄αυτί σου το αεράκι με τα χάχανα των πουλιών μόλις έβγαινες από την πόρτα του σπιτιού σου; Κοιτάς τη δουλίτσα σου, τα παιδιά σου και τη σύνταξή σου. Στο εκλογικό σου βιβλιάριο το τι νιώθει ο άντρας με το σκούρο μπουφάν “ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού” μπροστά από το δίχτυ που χωρίζει τη ζωή του από τη ζωή του.i

Σκηνικό ανάπτυξης 2014

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Φωτογραφία του Νικόλα μας από τον εορτασμό του Χειμερινού Ηλιοστασίου στο προαύλιο των φυλακών.

Σάλτα και γαμήσου ρε νούμερο Γιάννη μπέζο...

O Γιάννης Μπέζος θεωρείται… -και δικαίως- ένας από τους πλέον σημαντικούς ηθοποιούς της γενιάς του. Είναι όμως άνθρωπος αυστηρός που δεν σηκώνει και πολλά πολλά και το έχει δηλώσει.
«Ο κόσμος δεν με παίρνει αγκαλιά. Δεν το επιτρέπω εγώ να με πάρει. Είμαι ένας δικός τους άνθρωπος, όχι για να τον πάρουν στο σπίτι, αλλά για να τους πει μια ιστορία μια φορά την εβδομάδα. Έτσι είναι η ιδιοσυγκρασία μου. Δεν πιστεύω ότι το κοινό πρέπει να είναι κοντά μου, γιατί παρακμάζουμε… γιατί σταματά να μας «θαυμάζει» και να μας παίρνει στα σοβαρά… Δεν μπορώ να χαιρετάω τη μισή Αθήνα στο δρόμο. Δεν βγάζω φωτογραφίες με τους ανθρώπους. Δεν θέλω… 
Στ αρχιδια μας τι θες ΜΑΛΑΚΑ ψωνισμενε.

Προτιμώ να με έχουν στην καρδιά τους, παρά στο μαξιλάρι τους» είχε δηλώσει στο πρωινό του ΑΝΤ1.
Το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης λοιπόν έκανε κυριολεκτικά μια κυρία να κλαίει γιατί πήγε να τραβήξει φωτογραφία του στο τέλος της παράστασης, ενώ υποκλινόταν στο κοινό.

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του Βασίλη Αυλωνίτη (από οπαδούς του Ε. Βενιζέλου) , μέσα στο θέατρο

Τον Αύγουστο του 1931, ένα σατυρικό θεατρικό σκετς κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή στον, 27χρονο τότε ηθοποιό,  Βασίλη Αυλωνίτη. Την ώρα που βρισκόταν πάνω στη σκηνή, κάποιοι από τους θεατές άνοιξαν πυρ εναντίον του, χωρίς όμως να βρουν στόχο.
Το επεισόδιο, που διαδραματίστηκε μέσα στο θέατρο Περοκέ, όπου παιζόταν η παράσταση η «Κατεργάρα», έγινε τελικά αιτία να χάσει τη ζωή του ο τεχνικός του θεάτρου, Παναγιώτης Μωραΐτης.
Τα αίτια της επίθεσης

Το βίο αβίωτο!!!

Ελεύθερος ο αντιφασίστας που άρπαξαν αυθαίρετα οι μπάτσοι.

Screen Shot 2014-01-01 at 11.31.07 AMΧάρη στις προσπάθειες τόσο των συνηγόρων του, όσο και στην αλληλεγγύη συμπολιτών μας αλλά και στις πιέσεις από τα σχετικά δημοσιεύματα.
Ελεύθερος αφέθηκε τελικά, αργά σήμερα (Τρίτη) το απόγευμα, ο αντιφασίστας αλβανικής καταγωγής πουείχαν συλλάβει παράνομα οι αστυνομικοί τη Δευτέρα, εντός δικαστηρίου, χωρίς να υπακούσουν στην απόφαση του δικαστή. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο αντιφασίστας αφέθηκε ελεύθερος χάρη τόσο στις δικές τους προσπάθειες, όσο και στην αλληλεγγύη συμπολιτών μας αλλά και στις πιέσεις από τα σχετικά δημοσιεύματα.
Υπενθυμίζεται πως το σχετικό πρωτοφανές επεισόδιο δημιούργησαν οι αστυνομικοί κατά το χθεσινό αυτόφωρο των 12 αντιφασιστών που συνελήφθησαν έπειτα από συμπλοκή με ακροδεξιούς κατά τη διάρκεια καλέσματος-ενημέρωσης για την αντιφασιστική εκδήλωση ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των μεταναστών. 

Ναζὶμ Χικμέτ- Στάχτη θα γίνεις κόσμε γερασμένε, σου ῾ναι γραφτός ο δρόμος της συντριβής και δε μπορείς να μας λυγίσεις σκοτώνοντας της μάχης τ᾿ αδέρφια μας, και να το ξέρεις..θα βγούμε νικητές κι ας είναι βαριές οι θυσίες μας. -----Συγκέντρωση έξω απ' τις Φυλακές Κορυδαλλού 31 Δεκεμβρίου 2012



Καλη λευτερια σε ολους!!!

Οπως καθε χρονο ετσι και φετος 31/12/2013 συγκεντρωση στις φυλακες 


κορυδαλλου,καθως και σε αλλες φυλακες σε ολη την ελλαδα,


λευτερια σε οσους ειναι στα κελια!!!

Η ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.....ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ...ΕΥΧΕΣ

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΝΑ VIDEO ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΥΦΑ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΝΤΑΒΑΔΩΝ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ



ΠΡΕΖΑ TV

Οι σκατόμπατσοι τώρα δεν σέβονται ούτε τα δικαστήρια.

Πηγή: Α. Ψ - "Εφημερίδα των Συντακτών"

Πρωτοφανή επεισόδια δημιούργησαν αστυνομικοί στο χθεσινό αυτόφωρο των 12 αντιφασιστών που συνελήφθησαν στον σωρό έπειτα από συμπλοκή με ακροδεξιούς κατά τη διάρκεια καλέσματος-ενημέρωσης για την αντιφασιστική εκδήλωση ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των μεταναστών («Εφ.Συν.», 30/12/2013).

Ο εισαγγελέας της έδρας μετέτρεψε το κατηγορητήριο της ασφάλειας που αφορούσε το κακούργημα της «απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης» στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Κατόπιν αυτού ο πρόεδρος τους δικαστηρίου όρισε τακτική δικάσιμο για τις 8/1/2014 και διέταξε να αφεθούν όλοι ελεύθεροι. Αμ δε! Αφήνοντας άφωνο το δικαστήριο με την πρωτοφανή υπέρβαση καθήκοντος, αλλά και με την απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς τους δικαστές οι αστυνομικοί όρμησαν στην αίθουσα και συνέλαβαν τον έναν από τους 12 κατηγορούμενους και συγκεκριμένα αυτόν που είχε αλβανική καταγωγή. Του έβαλαν χειροπέδες και τον έσυραν στην κυριολεξία έξω από την αίθουσα. Ο πρόεδρος σε φοβερή αμηχανία σηκώθηκε δύο φορές να φύγει επαναλαμβάνοντας την απόφαση του δικαστηρίου να αφεθούν όλοι ελεύθεροι. Μάταιος κόπος!

Φοβάται για την υγεία του λόγω της αιθαλομίχλης στην Αθήνα ο Άγιος Βασίλης

santa-caught-smoking 







Από το εξαιρετικά έγκυρο ειδησεογραφικό ιστολόγιο tokoulouri
santa 2Υπόνοιες ότι ίσως φέτος να μην επισκεφθεί καθόλου την Αθήνα, άφησε με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Άγιος Βασίλης, λόγω φόβων για την υγεία του εξαιτίας της υψηλής συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων στον αττικό νυχτερινό ουρανό, της γνωστής σε όλους πλέον αιθαλομίχλης.
Ο 1683χρονος Άγιος Βασίλης, που συνήθως επισκέπτεται τη χώρα μας το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, πετά στον ουρανό με το έλκηθρό του το οποίο σέρνουν τάρανδοι και μπαίνει από τις καμινάδες στα σπίτια μικρών και μεγάλων για να τους αφήσει δώρα, άφησε να εννοηθεί ότι η εισπνοή των μικροσωματιδίων μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη για την υγεία του, ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με τους χειρισμούς της πολιτείας.

Προβοκάτσια της Δημόσιας Τηλεόρασης σε βάρος του Α. Σαμαρά

Απίθανη η φώτο που παραθέτουμε –και δεν είναι προϊόν φωτομοντάζ- και η οποία κάνει θραύση τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.
Είναι η στιγμή του το τερατούργημα του Καψή, η ΔΤ, έδειχνε το διάγγελμα του Σαμαρά στην ελληνική κοινωνία για τον καινούργιο χρόνο, που περιείχε τις γνωστές μπαρούφες που ακούγονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.  («Eχουμε πρωτογενές πλεόνασμα» «το 2014 ανατέλλει με προοπτική ανάκαμψης» μπλα ..μπλα..)

Ο υπεύθυνος ροής της Δ.Τ θεώρησε καλό την ώρα που παρουσίαζε το μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα του πρωθυπουργού να διαφήμισει την κωμωδία που θα πρόβαλε αργότερα το τηλεοπτικό κανάλι.

Το αποτέλεσμα το βλέπετε στην φώτο που παραθέτουμε. (Ο αναγνώστης μας που μας έστειλε την είδηση και την φωτογραφία κάνει λόγο για προβοκάτσια της Δ.Τ σε βάρος του Α. Σαμαρά).

 ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

«Ο ΟΑΕΔ ΨΑΧΝΕΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΜΟΡΙΑ»

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Περίεργα παιχνίδια εις βάρος των ανέργων, που βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση στο όνομα της οικονομικής κρίσης, καταγγέλλει ο σύζυγος μιας 28χρονης άνεργης μητέρας τριών ανήλικων παιδιών, από την Ηλεία, ότι παίζουν οι αρμόδιοι του ΟΑΕΔ με αφορμή τα πολυδιαφημισμένα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

Διαμαρτυρίες και στον Βόλο, όπου καταγγέλλουν τον οργανισμό για εκβιασμούς και τιμωρητική πολιτική.


Οπως λέει στην «Ε» ο Θανάσης Γαλανακόπουλος, η σύζυγός του Τσετσώνη Αικατερίνη του Νικολάου, ηλικίας 28 ετών, έκανε ηλεκτρονικά αίτηση στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 7.400 θέσεων Πλήρους Απασχόλησης για την ειδικότητα της Υ.Ε. τραπεζοκόμου Νομού Ηλείας.

Προ και μετά

ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ( 1941 - 1944 )




Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά / χαρούπια ήρθανε πολλά , / 
στα γουδιά τα κοπανούμε / και τη πείνα μας ξεχνούμε / 
Άλλοι τα κάνουνε χαλβά , / ακόμα και πιτάκια , 
/ να τα τρώ, να τα τρωνε τα παιδάκια . 

/ Κι άλλοι τα κάνουν μπακλαβά / και πέφτουσι από ταμπλά 
/ κι όσοι τα ξεκοκαλίζουν έτσι / κωλικός να τους παστρέψει . 
/ Σάπια χαρούπια ήπιανα τσαι τάτρωγα από χάμω . 
/ Από την πείνα την πολλή τσ' απ' την αδυναμία / εκόντεψα να ξεραθώ ωσάν την τσιτσιρία ! ( τζίτζικας ) 
/ Επούλησα τις τέτζερες τσαι τα χρυσαφικά μου , / να πάρω παλιοκρίθαρο να ζήσω τα παιδιά μου . 
/ Πεινούσα τσαι υπόφερα , μα ήκανα κουράγιο 
/ ώσπου ναρθούν οι Έλληνες να βγούνε στο μουράγιο 
/ Κι όταν θα φέρουνε τροφές , να τρώγ' ώσπου να σκάσω 
/ γιατι έχω χρόνια να ρεχτώ ( ρευτώ ) και χρόνια να χορτάσω .

ΥΠΟΙΚ: ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ-ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ…ΠΡΟΣΤΙΜΟ!ΓΑΜΑΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Να καταβάλουν ώς αύριο, 31 Δεκεμβρίου, τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 συστήνει στους πολίτες το υπουργείο Οικονομικών καθώς, όπως δήλωσε στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, δεν είναι στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου να δοθεί παράταση. 

Σύμφωνα με άλλο στέλεχος του υπουργείου, δεν έχουν πληρωθεί ώς σήμερα περίπου 1,3 εκατομμύρια βεβαιώσεις από το σύνολο των 5,5 εκατ. βεβαιώσεων τελών κυκλοφορίας. 


Σε κάθε περίπτωση, εάν τελικά δεν δοθεί -την τελευταία στιγμή- παράταση στη διαδικασία, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, καθώς από την 1η Ιανουαρίου θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο των τελών εις διπλούν.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

"ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ" ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ ΛΑΟ!

Τοιχογραφίες για Παύλο Φύσσα από πολλές χώρες στον κόσμο.










Κείμενο από 603 κρατούμενους των φυλακών Πάτρας

img_0006
  Στις φυλακές της Πάτρας για άλλη μια φορά αντικρίζουμε το αδιάφορο και απάνθρωπο πρόσωπο του κράτους. Τη στιγμή που η θερμοκρασία έχει πέσει στους 6-7 βαθμούς Κελσίου η υπηρεσία εξακολουθεί να αδιαφορεί και δεν ανάβουν τη θέρμανση ούτε για ένα λεπτό. Παράλληλα το ζεστό νερό θεωρείται προνόμιο και μας χορηγείται για ένα μισάωρο. Επίσης το μόνιμο πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού συνεχίζεται δίχως καμία απάντηση σε προηγούμενη διαμαρτυρία μας. Εάν σε κάποιον κρατούμενο προκύψει πρόβλημα με την υγεία του τότε η τύχη του εξαρτάται καθαρά από τη τύχη και την πιθανότητα να υπάρχει κάποιος γιατρός στη φυλακή. Αυτές οι συνθήκες κράτησης καμία σχέση δεν έχουν με τον υποτιθέμενο σωφρονισμό αλλά ξεκάθαρα με την εκδικητική τιμωρία. 

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

«Τζαφάρ» ένα αντιρατσιστικό φιλμ μικρού μήκους της Νάνσυ Σπετσιώτη.

Μέσα σε δύο μόλις λεπτά αυτή η ταινία μικρού μήκους «λέει» με τον πιο απλό και συγκινητικό τρόπο όσα χρειάζονται να ειπωθούν για τον ρατσισμό.
Της Νάνσυ Σπετσιώτη, με τους Ναταλία Δραγούμη, Νίκο Ψαρρά, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Waseem Aktar, Χαρά Τσιόνγκα, Γεωργία Κατσικονούρη.

Σε κλινική με υποθερμία από παγωμένη πισίνα γνωστός εφοπλιστής

Με σοβαρά συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκε σε κλινική γόνος πολύ γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας της χώρας. Ο άτυχος άνδρας παρά λίγο να πληρώσει με τη ζωή του την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς παρά τις προειδοποιήσεις του Γιάννη Στουρνάρα, επέλεξε να τηρήσει τις οικογενειακές παραδόσεις και να βουτήξει ανήμερα των Χριστουγέννων στην παγωμένη εσωτερική πισίνα στο πατρικό του.
freezepool
Στην κλινική όπου μεταφέρθηκε, παρουσίασε κλασικά συμπτώματα υποθερμίας, καθώς παραπονιόταν για φοβερό κρύο, το δέρμα του ήταν ωχρό, εμφάνισε έντονο μη ελεγχόμενο ρίγος και αδυνατούσε να συντονίσει και να ελέγξει τους μύες του.

Ιατρική ανακοίνωση για τον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη

stratoulis allilegyi
28/12/2013
Ο κος Σπυρίδωνας Στρατούλης, 41 ετών, κρατούμενος στη φυλακή της Λάρισας διανύει την 48η ημέρα απεργίας πείνας. Έχει συνολικά απωλέσει 16 Kgr σωματικού βάρους, που αντιστοιχεί σε 18% του σωματικού βάρους που είχε όταν ξεκίνησε την αποχή από την σίτιση.
Έχει έντονη καταβολή, αδυναμία, αδυναμία συγκέντρωσης, νευρικότητα-ευερεθιστότητα και επίμονη δυσκοιλιότητα. Παρουσιάζει συχνά υπογλυκαιμικά επεισόδια και επίμονη ταχυκαρδία με σημαντική επιδείνωση στην όρθια θέση.

Την ώρα που οι "Μογγόλοι" διαμαρτύρονται για τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Ερντογάν, οι "απόγονοι" του Σωκράτη...

Κινέζε, χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά!!!

Η ραγδαία εξέλιξη του μαλάκα !!!

Όχι και να επαναστατεί η συνείδησή μας με τον Τομπούλογλου! Όχι και να επαναστατεί!! Όχι και να επαναστατεί!!! Με τον Τομπούλογλου, ή τον Κάντα, και τον κάθε Κάντα… Όχι και να μας θλίβουν ο Άκης, η Βίκυ, ο Γιάννος και η κυρία του! Όχι! Πάνε πάρα, πάρα πολλά χρόνια από τότε που «ηθικός και ακέραιος άνθρωπος» στη χώρα μας σημαίνει «μαλάκας». Έχω λάθος; Δεν…έχω.

by Sotos

\Ωστόσο, πολύ γρήγορα εξελίχθηκε αυτό το «μαλάκας». Βέβαια –τα πάντα ρει. Κι έτσι, πάνε ήδη πολλά χρόνια και από τότε που «μαλάκας» έπαψε πια να σημαίνει ότι δεν τα πήρε. Ναι, «μαλάκας» έγινε εκείνος που, μολονότι δεν ήταν τόσο μαλάκας ώστε να μην τα πάρει, ήτανε πάντως αρκετά μαλάκας. Τόσο μαλάκας που, ενώ τα πήρε, τον βρήκανε και τον τσιμπήσανε. Τον μαλάκα!..