ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ



....... Στις 17/12 ο Β.Α. επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά από βραδινή έξοδο με φίλους, βρίσκεται αντιμέτωπος με αστυνομικούς και προσάγεται στο ΑΤ Χολαργού. Εκεί του ανακοινώνουν ότι θεωρείται ύποπτος κλοπής μοτοσυκλέτας. Ο ίδιος τους εξηγεί ότι ήταν σινεμά με φίλους (Χόμπιτ) και καλεί έναν από αυτούς να έρθει να το επιβεβαιώσει. Πράγματι ο Ι.Τ. που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού Παπάγου πηγαίνει αμέσως στο τμήμα όπου του ανακοινώνουν ότι και αυτός θεωρείται ύποπτος για το ίδιο αδίκημα! Τα παιδιά στη συνέχεια μεταφέρονται στο ΑΤ Χαλανδρίου όπου έρχεται και ο ιδιοκτήτης της εν λόγω μηχανής ο οποίος έκπληκτος τους ζητάει συγγνώμη για την ταλαιπωρία και βεβαιώνει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την απόπειρα κλοπής. 

Ο διοικητής του τμήματος όμως φαίνεται να έχει διαφορετική γνώμη. 


Ν. Μπογιόπουλος «…παράσιτα και χίλια μαλάκια…»

«Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,/ της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,/ και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι,/ του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα!».
Ζούμε σε εποχές που πρώην υπουργοί σουλατσάρουν τα υπερπολυτελή τζιπ τους με πλαστές πινακίδες. Που για τα απίθανα «ριφιφί», όπως αυτό στο Χρηματιστήριο, δεν υπάρχουν ένοχοι. Που τα υποβρύχια «γέρνουν», αλλά πάλι δεν υπάρχουν ένοχοι. Που ένας λαός εξανδραποδίζεται, αλλά οι ένοχοι παριστάνουν τους «σωτήρες». Με τον μαγικό του τρόπο ο Σικελιανός το ‘χε πει στην κηδεία του Παλαμά: Όταν ένας λαός βρίσκεται στα δύσκολα γυρίζει και ακουμπάει στους ποιητές του.
Τέτοιο «αγκωνάρι», για να ακουμπήσεις, για να πάρεις ανάσα, είναι ο Βάρναλης.
Την Δευτέρα, προχτές, συμπληρώθηκαν 39 χρόνια από το θάνατο του Κώστα Βάρναλη, στις 16 Δεκεμβρίου 1974.


Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Περί κλωστικής (και όχι μόνον) Κάναβης-Στόχος τους ήταν να σταματήσουν την παραγωγή της Κλωστικής Κάνναβης. Γιατί; Για να δεσμεύσουν τα κράτη στον ιμπεριαλισμό τους μέσω της εξάρτησης...



Για να μην τα αφήσουν να σταθούν στα "πόδια" τους εκ νέου με δικά τους προϊόντα. Επί χιλιάδες χρόνια μέσω αυτής της πρώτης ύλης τα κράτη της Μεσογείου εξασφάλιζαν χαρτί, υφάσματα, σκοινιά, νήματα, βαφές, φωτιστικό λάδι, ενέργεια, βερνίκια, φάρμακα, αλλά και τροφή ...Ένα φυτό πραγματικό "χρυσάφι" της Μεσογείου ...Το πράσινο "χρυσάφι" της Μεσογείου

Αυτό το φυτό ήταν απόλυτα συμβατό με τις μεσογειακές ιδιαιτερότητες της λειψυδρίας ...Ένα φυτό, το οποίο έδινε πλούτο και άρα ανεξαρτησία στους λαούς της Μεσογείου. Αυτό προφανώς δεν άρεσε στους Αμερικανούς.
Με πρόφαση τα ναρκωτικά, το δαιμονοποίησαν. Με πρόφαση "συγγένεια" του είδους με την Ινδική Κάνναβη, το κατέταξαν εκ του πονηρού στα φυτά που παράγουν ναρκωτικά. Γιατί; Για να το στερήσουν από τους λαούς. Για να επιβάλουν το βαμβάκι ...Το τρομερό βαμβάκι ...Τον καταστροφέα της γεωργικής παραγωγής της Μεσογείου ...Το υδροβόρο βαμβάκι ...Το βαμβάκι, το οποίο ήταν ακίνδυνο για την Ινδία του Γάγκη, την Αίγυπτο του Νείλου ή την Λουϊζιάνα του Μισισιπή, αλλά όχι για τη μεσογειακή γεωργία.

Του πιτσιρίκου- "Τζιτζιφιόγκος"



Ο Μιχάλης Λιάπης είναι γόνος πλουσίας οικογενείας, έχει καλές σπουδές στο εξωτερικό και προσέχει πολύ την εμφάνισή του. Δηλαδή, είναι ο τύπος του άνδρα που αποκαλούμε «τζιτζιφιόγκο». Η έξοδος του Μιχάλη Λιάπη από την πολιτική κονίστρα άφησε ένα μεγάλο κενό στη θέση του τζιτζιφιόγκου, αφού ο κ. Λιάπης ήταν εξαιρετικός σαχλαμάρας και δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί.

Τι το πέρασες ρε φιλελε το τζίπ...γα'ι'δούρι;


Βουλγαρία: Γκρέμισε το υποθηκευμένο του σπίτι και έστειλε τα μπάζα στην τράπεζα !

dlazhnik

Το οικόπεδο πάνω στο οποίο είχε κτιστεί το σπίτι δεν είχε συμπεριληφθεί στην υποθήκη. Έτσι η οικογένεια αποφάσισε να γκρεμίσει το σπίτι και να το… δώσει στο νέο του ιδιοκτήτη. Τα μπάζα του κτιρίου φορτώθηκαν σε ένα μεγάλο φορτηγό και μεταφέρθηκαν στο τοπικό υποκατάστημα της τράπεζας στην πόλη Teteven, όπου είχε υπογραφεί η σύμβαση για την υποθήκη.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Πάτρα: Σε ιδιώτες το νερό Στα χέρια του Ομίλου Πειραιώς μέσω ΕΤΒΑ το Δημόσιο αγαθό


ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Πάτρα: Σε ιδιώτες το νερό
Στα χέρια του Ομίλου Πειραιώς μέσω ΕΤΒΑ το Δημόσιο αγαθό
Στα χέρια του ομίλου της τράπεζας πειραιώς μεσω ΕΤΒΑ οδηγείται πλέον και με τη βούλα το νερό που θα πίνουν οι πατρινοί αλλά και οι κάτοικοι δύο ακόμα καλλικρατικών Δήμων της Αχαϊας.
Το “φιλέτο” των υδάτινων πόρων από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου περνά από την πίσω πόρτα μέσω της ιδιωτικοποίησης του έργου
Η αποκεντρωμένη διοίκηση με αμφισβητήσιμα δεδομένα και λογιστικό προσδιορισμό του κέρδους, επιλέγει να δημιουργήσει μια Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία στην οποία θα συμμετέχει με 30% στον Φορέα διαχείρισης του έργου η ΒΙΠΕ-Πατρών, η οποία όμως ως «Φορέας Οικονομικών Συμφερόντων» δεν είναι άλλος από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ που ανήκει στον Όμιλο Πειραιώς από το 2001!
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η παράταξη “Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας” η διαχείριση του έργου θα πρέπει να γίνεται από τους τρεις δήμους που εξυπηρετούνται από το φράγμα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να εντάσσεται σε ένα γενικευμένο στρατηγικό πλαίσιο αξιοποίησης των υδάτινων πόρων. Όχι από οικονομικά συμφέροντα του μεγάλου τραπεζικού και ιδιωτικού κεφαλαίου.

Πως στρατολογείται ένας χαφιές

Πώς στρατολογείται ένας χαφιές

….

Θα μας δίνεις πληροφορίες, θα βγάζεις και το χαρτζιλίκι σου. Αυτό υποσχέθηκε ένας Βρετανός αστυνομικός σε έναν νεαρό ακτιβιστή, ζητώντας του να καταδίδει τους συναγωνιστές του στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ που αναπτύσσουν πολιτική δραστηριότητα. Μόνο που ο υπό στρατολόγηση καταδότης είχε πάνω του μια κρυφή κάμερα με την οποία κατέγραψε τη συνομιλία. Τα σχετικά βίντεο έχουν αναρτηθεί στον Guardian (Νοέμβριος 2013).
Ο αστυνομικός λέει στον ακτιβιστή (ας τον πούμε Χ) ότι η αστυνομία χρειάζεται πληροφοριοδότες σαν κι αυτόν ώστε να συγκεντρώνει πληροφορίες για τις φοιτητικές διαμαρτυρίες καθώς είναι «αδύνατο» να εισχωρήσουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί στο πανεπιστήμιο.

Κρίση και σεξισμός στα media. Που μας οδηγεί η κουλτούρα της μοντελοβίζιτας;

Κρίση και σεξισμός στα media. Που μας οδηγεί η κουλτούρα της μοντελοβίζιτας;
Κάποτε, στους κύκλους της Αριστεράς έλεγαν μια φράση.. πώς η θέση που επιφυλάσσει στην γυναίκα μια κοινωνία, δείχνει και το επίπεδό της. Σοφή φράση! Σήμερα στο ζενίθ της κρίσης, το φτηνιάρικο, εξευτελιστικό και σεξιστικό θέαμα βάζει την σφραγίδα του στον ξεπεσμό των media, ακυρώνοντας κάθε έννοια πολιτισμού και παιδείαςH βία του σεξισμού λοιπόν, είναι ένας σαφής δείκτης της τριτοκοσμικής μας πλέμπας και είναι ενδεικτικό το πόσο η έλλειψη παιδείας και κουλτούρας οδηγεί την νεολαία σήμερα στον λαϊκισμό και κυρίως στην βία....

Στην έρευνα που ακολουθεί, προσπαθούμε να δούμε πως έχει η κατάσταση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε σχέση με τον σεξισμό, ειδικότερα στα media, στην διαφήμιση, αναψηλαφώντας και την φοβερή εποχή Κωστόπουλου όπου τα περιοδικά τίμησαν τόσο την βία του σεξισμού..