ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Athens Warzone ~ December 6, 2013 Riots (Location Exarcheia)- Βίντεο μέσα από τις συγκρούσεις στα Εξάρχεια (6 Δεκέμβρη 2013)

Οι Ελληνες φίλοι του απαρτχάιντ- Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

7
Μπάλα είναι και γυρίζει. Οι ίδιοι που σήμερα θριαμβολογούν για την κατάργηση του απαρτχάιντ και θαυμάζουν τον Νέλσον Μαντέλα μέχρι πριν από δυο δεκαετίες αναζητούσαν προφάσεις και δικαιολογίες για να στηρίξουν το ρατσιστικό καθεστώς. Ανάμεσά τους και πολλοί Ελληνες.

Το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου διεξάγεται στη Νότια Αφρική δεκάξι χρόνια μετά την επίσημη κατάργηση του καθεστώτος του φυλετικού διαχωρισμού (1948-1994). Η λέξη «απαρτχάιντ» έχει μείνει από τότε αμετάφραστη σ’ όλες τις γλώσσες για να υποδηλώνει την ακραία μορφή θεσμοποιημένου κρατικού ρατσισμού και δεν χρησιμοποιείται παρά μόνο με αρνητική σημασία.
Δυστυχώς η ομόθυμη αυτή αποδοκιμασία του απάνθρωπου καθεστώτος είναι κάπως όψιμη. Κατόπιν εορτής. Τότε που είχε σημασία η διεθνής απομόνωση της πολιτικής του απαρτχάιντ, οι περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις δεν διακινδύνευαν να κακοκαρδίσουν τους τόσο πλούσιους σε ορυκτά και χρυσό «συμμάχους» τους και πίσω από τις διαμαρτυρίες των ανθρωπιστικών οργανώσεων, αλλά ακόμα και του ΟΗΕ, διέκριναν παντού σοβιετικό δάκτυλο.

Ομάδα Νομικής Βοήθειας για τις κινητοποιήσεις της 6ης Δεκέμβρη- ΔΙΑΔΩΣΤΕ

Εν όψει των κινητοποιήσεων μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη , συστήθηκε προσωρινά μια ομάδα νομικής βοήθειας από δικηγόρους του κινήματος. Στα παρακάτω τηλέφωνα ενημερώνετε για προσαγωγές-συλλήψεις γνωστών σας, περιστατικά κρατικής αυθαιρεσίας και τυχόν υλικό ή μαρτυρία που θα βοηθούσε στην υπεράσπιση ενός διαδηλωτή. Επίσης, στα ίδια τηλέφωνα μπορεί να επικοινωνήσει όποιος συνάδελφος δικηγόρος επιθυμεί  να συνδράμει . 
6976783658
6944613555
6979229075
6946563482
6938675348

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ντοκιμαντέρ: Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς

Να το πάμε πιο χαλαρά;





Σχολικές τσάντες σε μηχανάκια της ομάδας Δ


Αλήθεια, περιλαμβάνονται οι σχολικές τσάντες στον εξοπλισμό των μηχανοκίνητων ομάδων Δ της ΕΛ.ΑΣ; Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες πριν λίγο στη διασταύρωση των οδών Βουκουρεστίου και Ακαδημίας. Τέσσερις μηχανές της Ομάδας ΔΕΛΤΑ σταθμευμένες εκεί (ώρα λήψης: 16:34). Πάνω σε κάθε μηχανή κρέμεται από το τιμόνι και ένα σακίδιο (δύο μαύρα, ένα παραλλαγής και ένα μαύρο - γκρι). [ΠΗΓΗ: Κατάληψη ΕΣΗΕΑ]

Απειλή ετών 16! Γιατί πιο πολύ φοβούνται το μέλλον!

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΚΥΒΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!!

Νelson Mandela...ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΗΤΑΝ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ"



Tώρα οι καπηταλιστικές, αντιλα'ι'κές κυβερνήσεις σπέυδουν να συλλυπηθούν...

Υποκρισία!!!

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: Νάντια Αλεξίου. Το παπαγαλάκι των μπάτσων που αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος.



Στο βιογραφικό της έχει πέρα από την περίεργη παρουσία της ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη Κασιδιάρη, και δύο αποκλειστικά. Την πρώτη "δημοσιογραφική" ανταπόκριση λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008, και την μέσω facebook ανταπόκριση για τη δολοφονία Παύλου Φύσσα. 

Στην πρώτη περίπτωση "αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά ομάδας αντιεξουσιαστών με μολότοφ σε συμπλοκή και τραυμάτισαν έναν", στην δεύτερη "μετά από φραστικό επεισόδιο μεταξύ θαμώνων καφετέριας για την πολιτική ο ένας τραυμάτισε τον άλλο". Δηλαδή copy-paste από ΓΑΔΑ. Άλλωστε η "δημοσιογράφος" φροντίζει να επιδεικνύει με κάθε τρόπο το φετίχ της με ότι έχει να κάνει με μπάτσους.

Νάντια Αλεξίου για δολοφονία Γρηγορόπουλου (βίντεο): https://www.youtube.com/watch?v=o1IFbKwiXSE

Δολοφόνοι!!!

ΨΑΛΙΔΟΧΕΡΗΣ: Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ (vid)

Oscar Wilde “ Δεν υπάρχει αμαρτία, εκτός από την ηλιθιότητα.” -Μια σπάνια λευκή άλκη σκότωσαν “φυσιολάτρες” κυνηγοί στον Καναδά.

Την ύπαρξη του συγκεκριμένου ζώου γνώριζαν οι ινδιάνοι της περιοχής για χρόνια. 
Η φυλή Mi’kmaqοι, θεωρεί ιερά τα σπάνια αυτά ζώα, αφού πιστεύουν ότι είναι κάποιος νεκρός πρόγονός τους που τους επισκέπτεται για να τους προειδοποιήσει για κάτι σημαντικό που θα συμβεί στην κοινότητα τους. 

“Εδώ και σχεδόν 500 χρόνια διδάσκουμε στους μη ινδιάνους την σημασία που έχουν αυτά τα ζώα στην ζωή μας” δήλωσε εκπρόσωπος των Mi’kmaq….
http://www.treehugger.com/endangered-species/sacred-white-moose-killed-hunters.html

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια σπάνια ζώα πέφτουν θύματα κυνηγών.
Πέρσι τέτοια εποχή στο Ουισκόνσιν κάποιοι ηλίθιοι κατάφεραν να σκοτώσουν ένα σπάνιο λευκό ελαφάκι…
Το κεφάλι του άτυχου ελαφιού είναι κρεμασμένο στον τοίχο του μαλάκα “φυσιολάτρη” κυνηγού που το σκότωσε.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2239454/Oh-deer-Outrage-Wisconsin-hunter-legally-kills-rare-WHITE-buck-breaks-towns-truce.html


Γιώργος Μπίζος, συνεργάτης και συνήγορος του μεγάλου ηγέτη της Αφρικής: Ο Μαντέλα ανέβαζε Ελληνικές τραγωδίες στη φυλακή




«Ο Νέλσον Μαντέλα εμπνεόταν από τη φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων. Στη φυλακή ανέβαζε και αρχαίες ελληνικές τραγωδίες μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Γιώργος Μπίζος, συνεργάτης και συνήγορος του μεγάλου ηγέτη της Αφρικής Νέλσον Μαντέλα. «Η πρώτη του παράσταση ήταν αυτή της 'Αντιγόνης' του Σοφοκλή όπου ο Μαντέλα ερμήνευσε τον ρόλο του Κρέοντα» .

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα της «SBS» στην Αυστραλία ο ομογενής νομικός της Νότιας Αφρικής, είχε περιγράψει άγνωστες πτυχές της ζωής του Νέλσον Μαντέλα, με τον οποίο συνδεόταν εδώ και έξι δεκαετίες.

Αλέξης Γρηγορόπουλος, 6 Δεκέμβρη: ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠ` ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Για την απεργία πείνας του Σ. Στρατούλη


ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

Ο σύντροφος Σπύρος Στρατούλης είναι έγκλειστος στις ελληνικές φυλακές από 17 χρονών σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας εδώ και σχεδόν 22 χρόνια. Δύο δεκαετίες τώρα, παλεύει ενάντια στη σαπίλα του σωφρονιστικού συστήματος, αναδεικνύοντας το υποκριτικό του πρόσωπο απαιτώντας αξιοπρέπεια. Τα δεκάδες υπογεγραμμένα κείμενα αλληλεγγύης, οι καταγγελίες για τις συνθήκες των φυλακών, οι εξεγέρσεις, οι απεργείες πείνας και οι αποχές συσσιτίων είναι ενδεικτικά κάποιοι αγώνες από ένα μακρύ κατάλογο. Και όλα αυτά με πολύ μεγάλο κόστος.

Για την ενότητα, την πολιτική ανεξαρτησία και την επαναστατική πολιτική στο εργατικό κίνημα: 2η πανελλαδική εργατική συνέλευση στο Βόλο

Δεν υπάρχει εργαζόμενος που στην καθημερινή του επαφή με την πραγματικότητα της Ελλάδας των μνημονίων, της ιστορικού βάθους κρίσης του συστήματος, αλλά και της επίθεσης σε κάθε πτυχή της ζωής της εργατικής τάξης, να μη διακρίνει μια χωρίς τέλος καταστροφή που εφαρμόζει το κεφάλαιο, τα αφεντικά, οι ντόπιοι και οι ξένοι τοκογλύφοι με τις τρόικες τους, οι τραπεζίτες. Σε αυτή την καταστροφή, που επιχειρούν, και στην κατάρρευση του συστήματος εκμετάλλευσης το οποίο υπηρετούν, και από το οποίο ωφελούνται, επιχειρούν να τραβήξουν το πιο ζωντανό και δημιουργικό, το πλειοψηφικό τμήμα της κοινωνίας, τον παραγωγό του πλούτου και της δημιουργίας: την ίδια την εργατική τάξη, κάθε έναν εκμεταλλευόμενο από εμάς, κάθε εργαζόμενο.
Σε αυτή την καταστροφή, στην οποία φυσικοί αυτουργοί είναι η κυβέρνηση και το αστικό πολιτικό σύστημα, με ηθική αυτουργία του ίδιου του κεφαλαίου, δεν χωρούν άλλες αυταπάτες, άλλο κλάμα, άλλη αποδοχή του πόνου. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τον αρμόδιο υπουργό που απολύει, με τον εργοδότη του ιδιωτικού τομέα που τρομοκρατεί και διώκει. Απέναντί μας βρίσκεται μια εξουσία, που ακριβώς επειδή δεν έχει κανένα ιστορικό ορίζοντα, δεν μπορεί τίποτα να τάξει και να εκφράσει.Γι αυτό κάνει ό,τι κάνουν όλες οι εξουσίες που είναι στρατηγικά ηττημένες και υπό κατάρρευση: χτυπάει, τρομοκρατεί και διώκει.

Πλειστηριασμοί: Οι γείτονες να έχουν το νου τους! του Ν. Μπογιόπουλου

Στις ΗΠΑ (που δεν έχουν… μνημόνιο) , από την εκδήλωση της κρίσης – μια κρίση για την οποία οι τράπεζες μόνο «ανεύθυνες» δεν είναι – πάνω από 7 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χάσει τα σπίτια τους! Στις ΗΠΑ το ποσοστό της ιδιοκατοίκησης (σσ: η ιδιοκατοίκηση αποτέλεσε συστατικό στοιχείο του λεγόμενου «αμερικανικού ονείρου») έχει κατρακυλήσει στα επίπεδα της δεκαετίας του ‘60! Οι τράπεζες πρώτα έπαιξαν και κερδοσκόπησαν με τη στεγαστική φούσκα. Τώρα, στα χρόνια της κρίσης, κατάσχουν κατά εκατομμύρια τα σπίτια των ανθρώπων που χρεοκόπησαν. Οι τελευταίοι, ακόμα κι αν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, δεν τους δίνεται καμία ευκαιρία... ρύθμισης των χρεών τους. Πώς αντιμετωπίζεται εκεί  η ασυδοσία των τραπεζών; Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό: Το αμερικανικό κράτος έχεi εντοπίσει 500.000 περιπτώσεις καταχρηστικής εφαρμογής του νόμου για τις κατασχέσεις κατοικιών από τις τράπεζες. Πώς αποζημιώνει τους ανθρώπους που υπέστησαν την κατάσχεση των σπιτιών τους από την καταχρηστική λειτουργία των τραπεζών; Παρέχοντάς τους το εφάπαξ επίδομα… των 300 δολαρίων! Τέτοια «κοινωνικά κριτήρια» στο Αμέρικα…

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Αυτός ήταν Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Παναγιώτης Βήχος.

Δεν σας δέχομαι σαν υπουργό, είναι ντροπή σας. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ


Αυγή Βουτσινα, από την εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου "στον ενικό " με τον Υπ. Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στο Δεκέμβρη του 1944 με το φακό του Dmitri Kessel

Γράφει ο Πέτρος Γαϊτάνος, το Νοέμβρη του 1994, στην εισαγωγή του Λευκώματος "DMITRI KESSEL, ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ‘44", Εκδόσεις ΑΜΜΟΣ
Ο Dmitri Kessel γεννήθηκε στην Ουκρανία στις αρχές του αιώνα. Μετανάστευσε στην Αμερική το 1923 και εργάστηκε σαν φωτογράφος στο περιοδικό LIFE. Ταξίδεψε σ’ ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο και οι φωτογραφίες του –μολονότι προορίζονταν για ένα εφήμερο μέσο- άντεξαν στον χρόνο. Σήμερα ο Κέσελ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους φωτορεπόρτερ στον κόσμο. Η δουλειά του, κλασική πια, έχει παρουσιαστεί σε πολλά βιβλία. Οι φωτογραφίες όμως που ο Ντμίτρ Κέσελ έβγαλε στην Ελλάδα του 1944 έμειναν περισσότερο ανέκδοτες και παρουσιάζονται σήμερα για πρώτη φορά.

Καληνύχτα Ελλάδα… Πρόσεξε μήπως και δεν τα καταφέρεις να ξυπνήσεις…

“Έφυγε” ο σύντροφος Παναγιώτης Βήχος

51panagivths_fvto_3_Σήμερα έφυγε απ’ τη ζωή ο σύντροφος Παναγιώτης Βήχος. Από νεαρή ηλικία στρατευμένος στην Αριστερά συμμετείχε στους κοινωνικούς αγώνες μέχρι το τέλος της ζωής του, παρά την άσχημη κατάσταση της υγείας του. Πάλεψε γενναία με τον καρκίνο δυο φορές, τη δεύτερη δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Πριν κάποια χρόνια είχε αποκαλύψει με άρθρα του κύκλωμα καταναγκαστικής πορνείας. Αυτό ήταν η αρχή του πολέμου που ξεκίνησε εναντίον του το κράτος με τους μηχανισμούς του, με ολέθριες επιπτώσεις για την υγεία του.
Ο Παναγιώτης ήταν μουσικοσυνθετης και διαχειριστής της κινηματικής ιστοσελίδας http://politiko-kafeneio.gr
Καλό ταξίδι Παναγιώτη, θα ζεις για πάντα στους αγώνες μας.

Πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.gr



Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Εως και 75 χρόνια οι ποινές της συμμορίας των χρυσαυγιτών με τα καλάσνικοφ.

Καταδικάστηκαν 19, αθωώθηκαν 12

Μετά από σχεδόν ένα μήνα, ολοκληρώθηκε την Δευτέρα (02/12) η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Κομοτηνής, της "συμμορίας με τα καλάσνικοφ", στην οποία ήταν κατηγορούμενα 31 άτομα.
Από αυτούς, 19 καταδικάστηκαν, με τις ποινές να φτάνουν μέχρι και τα 75 χρόνια κάθειρξης για τους "εγκεφάλους" ενώ 12 αθωώθηκαν. Η πολυσέλιδη δικογραφία περιελάμβανε πάνω από 150 αδικήματα, όπως συμμετοχή σε ένοπλη συμμορία που διέπραττε ληστείες σε τράπεζες, εκρήξεις σε ATM, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και εκβιάσεις.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Προσοχή: αυτή εδώ ΔΕΝ είναι από το moufanet! Δεύτερη Ανακοίνωση (Εθελοντικής πια) Εργασίας. Αποδοχές: εμπειρίες ζωής, ηθική ικανοποίηση, επαφή με άλλους εθελοντές σε ξεχωριστό περιβάλλον… Μετάφραση: στην υγειά των κορόιδων.

Προσοχή: αυτή εδώ ΔΕΝ είναι από το moufanet,
αλλά από το kariera.gr >>>
Παίρνεις και βραβείο: “ο εθελοντής της χρονιάς”
(*αγαλματίδιο που παριστάνει μια ανοιχτή παλάμη που κοιτάει προς εσένα) >
Δεύτερη Ανακοίνωση Εθελοντικής Εργασίας

30 Χρόνια χωρίς τη Ρόζα

Τριάντα τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο της κορυφαίας ερμηνεύτριας του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού Ρόζας Εσκενάζυ.
Η Ρόζα Εσκενάζυ, ή αλλιώς Σάρα Σκενάζη ή Ζαρντινίδη, όπως λέγεται ότι ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των ετών 1883-1890 από γονείς Εβραίους, σεφαρδίτικης καταγωγής (Ισπανοεβραία). Γύρω στο 1900, η οικογένειά της μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά ξεκίνησε ως χορεύτρια στον Πειραιά (γύρω στο 1910) αλλά σύντομα άρχισε επίσης να τραγουδά ελληνικά, τουρκικά και αρμενικά τραγούδια. 
Στα μέσα της δεκαετίας του ’20 κατέβηκε στην Αθήνα κι έπιασε δουλειά ως τραγουδίστρια στα στέκια των μουσικών της προσφυγιάς. Ο Παναγιώτης Τούντας δεν άργησε να την ανακαλύψει κι έτσι το 1928-29 έκανε τις πρώτες της ηχογραφήσεις. Γρήγορα έγινε αρκετά γνωστή και κατά τη δεκαετία του 1930 ηχογράφησε πάνω από 500 ρεμπέτικα, σμυρναίικα και δημοτικά τραγούδια, ενώ συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες της Σμύρνης και της Πόλης, όπως ο Κώστας Σκαρβέλης, ο Ιάκωβος Μοντανάρης, ο Ιωάννης Δραγάτσης, ο Κώστας Τζόβενος, ο Σπύρος Περιστέρης, ο Κώστας Καρίπης, ο Γρηγόρης Ασίκης, ο Σωτήρης Γαβαλάς, ο Μανώλης Χρυσαφάκης, ο Βαγγέλης Παπάζογλου και άλλοι.
Τα «σουξέ»…

Αλυσίδες και Ελευθερία



Απο facebook

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί ως εθνικιστέ γνωρίζουμε ονόματα και λόγια των εθνικών ηρώων μας!!! (vid)

Μετανάστες που γλύτωσαν απ' το ναυάγιο στις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας ξυλοκοπήθηκαν και ληστεύτηκαν από αστυνομικούς

Eίναι συγκλονιστικά όσα αφηγούνται –σε δημοσιογράφο της «Ελευθεροτυπίας»- Σύριοι μετανάστες που σώθηκαν από το ναυάγιο στις ακτές της Αιτωλοακαρνίας.  (Στα μέσα Νοέμβρη 27 μετανάστες προσπάθησαν με μικρό σκάφος να φτάσουν στην Ιταλία. Το σκάφος τους ναυάγησε ανοιχτά της Λευκάδας με τραγικό απολογισμό 12 νεκροί, ανάμεσα τους και τέσσερα μικρά παιδιά, αδέρφια μεταξύ τους τα οποία πνίγηκαν μαζί με τον πατέρα τους. Αναλυτικά σε περασμένη ανάρτησή μας)

Πέρα απ’ τις βιωματικές ιστορίες, τους λόγους που τους ανάγκασαν να φύγουν απ’ την χώρα τους που μαστίζεται από πολέμους και φτώχια, αφηγούνται πώς γλύτωσαν από το ναυάγιο και καταγγέλλουν επώνυμα αστυνομικούς και λιμενικούς που όχι απλώς τους χτύπησαν αλλά και τους έκλεψαν ότι χρήματα είχαν. 

Εσύ καταδικάζεις τη βία, απ' όπου κι αν προέρχεται;