ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Σαν Σήμερα: Όσκαρ Ουάιλντ (1854 – 1900)

 (Oscar Wilde)
Ο ποιητής, δραματουργός, μυθιστοριογράφος και κριτικός Όσκαρ (Φίνγκαλ Ο' Φλάιερτι Γουίλς) Ουάιλντ [Oscar Wilde] γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1854 στο Δουβλίνο.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του το 1878 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λονδίνο. Εστέτ εκ χαρακτήρος, αφιέρωσε τη ζωή του στην αναζήτηση του ωραίου και του παράδοξου. Γρήγορα γνώρισε τον θαυμασμό της λονδρέζικης αριστοκρατίας, που τον παρακολουθούσε και τον μιμούταν ως πρότυπο. Όλοι επαναλάμβαναν τις πνευματώδης φράσεις του, αγόραζαν πολύτιμες πέτρες και κοιτούσαν με υπεροψία τη ζωή, όμοια μ' αυτόν. Η λογοτεχνική του δόξα έφτασε στο αποκορύφωμα το 1891 με το μοναδικό του μυθιστόρημα «Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι».

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Παντού και πάντα οι κυβερνήσεις προστατεύουν τους φασίστες – Λονδίνο 1936/ Αθήνα 2013

antifasistΗμέρες του Λονδίνου του 1936, όταν η βρετανική αστυνομία προσπαθούσε να προστατεύσει το φασιστικό κίνημα της χώρας από την οργή δεκάδων χιλιάδων πολιτών, θυμίζει η απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής:
«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο (30-11-2013) στην πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Μοναστηρακίου και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, δε θα επιτραπεί να εξελιχθούν περαιτέρω σε πορείες, για λόγους δημόσιας ασφάλειας».

ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Το ιδιο σημειο με διαφορα ενός χρονου Αλλοι μιλανε για επενδυσεις, αλλοι για εργασια, αλλοι για κοκκινες γραμμες και ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ!

ΑΥΡΙΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ


Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΖΗΤΗΣΕ 500 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Καταγγελία: Το προξενείο στη Σμύρνη ζήτησε 500 ευρώ από τα αδέλφια του νεκρού εκπαιδευτικού της Ρόδου
Μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας και παραλόγου αποκάλυψε ο δήμαρχος Σύμης, ο οποίος συνόδευσε στη Σμύρνη τα αδέλφια του νεκρού από τη κακοκαιρία στη Ρόδο που αγνοείτο επί μέρες μέχρι να βρεθεί τελικά στην Τουρκία. Το προξενείο ζήτησε από τα ημιλιπόθυμα αδέλφια αμέσως μετά την αναγνώριση 500 ευρώ.

(Πως οι πολυεθνικές απαξιώνουν το νερό της βρύσης


Της Φραγκίσκας Μεγαλούδη
Τις τελευταίες δεκαετίες το νερό, από ένα φυσικό και ευρέως διαθέσιμο αγαθό, έχει μετατραπεί σε ένα εμπορεύσιμο και συχνά ιδιαίτερα ακριβό προϊόν. Σήμερα στον πλανήτη 1.4 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πηγές καθαρού νερού και η υπερκατανάλωση του δυτικού κόσμου οξύνει το πρόβλημα ακόμα περισσότερο. Η κρίση του νερού κι η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι και ένας από τους λόγους που οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στο εμφιαλωμένο νερό, οι πωλήσεις του οποίου έχουν τετραπλασιαστεί την τελευταία εικοσαετία.

Tέχνη ρε κουφάλες!!

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ (Ντοκιμαντέρ)



Ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία του ρεμπέτικου. Η αναδρομή ξενικά με αναφορά στα μουσικά καφενεία του Πειραιά της δεκαετίας του 1930 και πιο συγκεκριμένα στο καφενείο του Γιώργου Μπάτη στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου το ρεμπέτικο τραγούδι εκφράζει τους απόκληρους της κοινωνίας της εποχής. Στη συνέχεια γίνεται διάκριση στις τρεις κυριότερες φάσεις της ρεμπέτικης ιστορίας: στην προ του 1922 περίοδο, στην περίοδο από το 1922 ως το 1940, οπότε και επέρχεται ο συγκερασμός με το ύφος των σμυρναίικων τραγουδιών που φέρνουν μαζί τους οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, και στην τελευταία φάση από το 1940 ως το 1953, που συμπίπτει με την πλήρη άνθηση και εμπορευματοποίηση του ρεμπέτικου, και τελικά με την παρακμή του. Δίνεται το στίγμα της ρεμπέτικης ιδεολογίας ως αντίθετης στην κυρίαρχη κουλτούρα και γίνεται εκτενής αναφορά στους θρυλικούς ρεμπέτες της εποχής ΜΑΡΚΟ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ, ΑΡΤΕΜΗ (ΑΝΕΣΤΗ ΔΕΛΙΑ), ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, αλλά και στους μεταγενέστερους ΜΑΝΩΛΗ ΧΙΩΤΗ και ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ. Αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του Μ. ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ διατρέχουν την ιστορία του ρεμπέτικου, ενώ την αφήγηση συμπληρώνει σπάνιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό αρχειακό υλικό. 

ΕURO GR OUP (S)

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η αντιτρομοκρατική προκάλεσε άφθονα γέλια στη δίκη του Τάσου Θεοφίλου

b2ap3_thumbnail_diki.PNG
Την Δευτέρα συνεχίστηκε η δίκη του Τάσου Θεοφίλου στο εφετείο της Λουκάρεως, μέσα σε πλαίσια αστυνομοκρατίας, αφού ο κατηγορούμενος είχε σε μόνιμη βάση τουλάχιστον 5 άτομα της αντιτρομοκρατικής πάνω από το κεφάλι του, ενώ δημοσιογράφοι, αλληλέγγυοι και άλλοι παρευρισκόμενοι, περνούσαν από "σκανάρισμα" μέσω ανιχνευτή μεταλλικών αντικειμένων.

Στην αρχή μάλιστα επετράπη η είσοδος μόνο σε άντρες, καθώς δεν υπήρξε γυναίκα αστυνομικός προκειμένου να πραγματοποιηθεί όπως προβλέπεται ο σωματικός έλεγχος των γυναικών ενώ κάποια στιγμή υπήρξε αντέγκληση μεταξύ αστυνομικών και μιας δημοσιογράφου όταν της ζητήθηκε έλεγχος.

Άδωνις... Του Πιτσιρίκου


Παρακολουθώ -με πλήξη- την κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τα φάρμακα. Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι υπουργός Υγείας και από τις «αποφάσεις» του εξαρτάται η υγεία μεγάλου μέρους του πληθυσμού της χώρας. Και ας τελειώσουμε εδώ.

Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2013, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο υπουργός Υγείας.

Δηλαδή, το έχουμε κλείσει το μαγαζί. Έχουμε βάλει λουκέτο.

Πριν από δυο εβδομάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης και –στο κάλεσμα που έκανε- δεν μαζεύτηκαν έξω από τη Βουλή ούτε πέντε χιλιάδες πολίτες.

Το έχουμε κλείσει το μαγαζί.

Απάντηση στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας

Μαθήματα πολιτικής καθοδήγησης για τα ιδεώδη του Πολυτεχνείου, δεν δεχόμαστε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, που κουράστηκε σκληρά, εργαζόμενη υπερωρίες, για παρακολουθήσεις κοινωνικών χώρων και φυλάξεις στόχων, καθ' υπόδειξη των πνευματικών της καθοδηγητών.

Ας μην λησμονούνε τη δράση των συναδέλφων τους τις μέρες του '73, όταν άλλα "ανθρωπάκια", φοιτητές, εργάτες και λαός φώναζαν "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" κατά της χούντας, ενώ εκείνοι την υπερασπίζονταν, δέρνοντας, φυλακίζοντας και βασανίζοντας τους αγωνιστές!

ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ 20 ΛΕΠΤΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΨΜ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΨΜ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ ΣΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΝΑΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟ
Δεν υπάρχει άνθρωπος να μην αγανακτήσει στο άκουσμα της είδησης ότι η κυβέρνηση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος και ο ΑΓΕΣ Αθ.Τσέλιος ιδιωτικοποίησαν τα ΚΨΜ, μόνο και μόνο για να κερδοσκοπεί ο επιχειρηματίας. Πρόκειται για ένα τρομερό χαράτσι στο φαντάρο και στη λαική οικογένεια που καθημερινά υποχρεώνεται να καταβάλλει στον ιδιώτη 5-10 ευρώ!
Η κατανάλωση στο ΚΨΜ ουσιαστικά είναι υποχρεωτική, αν σκεφτεί π.χ. κανείς ότι το νερό στη Θήβα δεν είναι πόσιμο. Ενώ συχνά το προσφερόμενο φαγητό αναγκάζει τους φαντάρους να σχηματίζουν ουρές για μια τυρόπιτα.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Στον Κορυδαλλό για πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. άνεργη 43χρονη μητέρα


Στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων εδώ και πέντε ημέρες και με απόφαση μεταγωγής της στον Κορυδαλλό για δύο πρόστιμα για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., το ένα εκ των οποίων το έχει πληρώσει με αποδεικτικό της εφορίας, βρίσκεται μία 43χρονη Ζ.Κ. που ζει στα Χανιά!

Η γυναίκα, χωρισμένη με δύο παιδιά, το ένα εξ’ αυτών   με ειδικές ανάγκες, βαριά εγκεφαλική παράλυση και επιληψία, είναι απολυμένη εδώ και ενάμιση χρόνο από τη δουλειά της και ζει με λίγα μεροκάματα και με τη στήριξη των συγγενών της, σ’ αυτήν λοιπόν εξαντλήθηκε όλη η αυστηρότητα του πλημμελειοδικείου Αθηνών.

ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗ σ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΕΛΗΚΑΡΗ!

Η συμπαιγνία δικαστικής εξουσίας - κεφαλαίου έχει βρει τη φόρμουλα για την αντιμετώπιση των εργατικών αγώνων: μηνύσεις, διώξεις, φυλακίσεις, ενάντια σε όποιον κινείται και σε ό,τι ταράζει τα νερά της ψευδεπίγραφης «κοινωνικής ειρήνης». Όπου δεν πίπτει η ράβδος του αστυνομικού οργάνου, με την ανοιχτή καταστολή ταξικών αγώνων (ΕΡΤ, ΜΕΤΡΟ, Χαλυβουργοί κλπ.), πίπτει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης, με αποφάσεις επιτάξεων κι επιστρατεύσεων εργαζομένων, με απαγόρευση απεργιών, με διώξεις αγωνιστών κ.ο.κ.
Στη περίπτωση της συντρόφισσας μας Αναστασίας Δεληκάρη, μέλους του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, το «έγκλημα» για το οποίο κατηγορείται και σέρνεται εδώ και ενάμιση χρόνο στα δικαστήρια, είναι η αναγραφή του συνθήματος «Τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών, αγώνας στα χέρια των εργατών», στη μάντρα του εργοστασίου της ΜΕΤΚΑ, στη Νέα Ιωνία του Βόλου.

Οι δρόμοι που ήταν ποτάμια (πριν μπαζωθούν) - Χάρτες

 
Με κάθε δυνατή βροχή κομβικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου μετατρέπονται σε ποτάμια. Πέραν της έλλειψης υποδομών, ένας βασικός λόγος είναι ότι κάποτε οι δρόμοι αυτοί ήταν πράγματι ποτάμια. 
Ένα παλιότερο άρθρο του Δημήτρη Λάππα στην “Καθημερινή” μας ξεναγεί σε μια Αθήνα που σήμερα κυλά υπόγεια, αλλά έρχεται στο φως με την πρώτη νεροποντή.
Μπαζώθηκαν 800 χιλιόμετρα ρεμάτων
«Η καταιγίδα ήταν τόσο έντονη, που φούσκωσε το ποτάμι. Η γέφυρα παρασύρθηκε, με αποτέλεσμα η Αθήνα να κοπεί στα δύο». Η είδηση διαδόθηκε από στόμα σε στόμα σπέρνοντας τον φόβο στους κατοίκους της πόλης. Πότε και που συνέβη αυτό; Tο 1852, στην Αθήνα. Ποιο ήταν το ποτάμι που φούσκωσε; Η σημερινή οδός Σταδίου.[...]

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΜΙΛΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Έχει ο καιρός γυρίσματα…

 ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
Στις 19 Μάρτη 2014 δικάζομαι για παραβιάσεις των άρθρων 189 παρ.3 ΠΚ, 272, 270, 310 και 315 ΠΚ.
Τα παραπάνω νούμερα αντιστοιχούν στα υποτιθέμενα «εγκλήματα» που «διέπραξα» στις 19 Απρίλη 2013, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στα Εξάρχεια μεταξύ Ματατζήδων και ανθρώπων που αντέδρασαν στην καθημερινή παρουσία των ειδικών δυνάμεων στην περιοχή. Μεταξύ άλλων μού αποδίδονται «απόπειρες έκρηξης από κοινού με άλλα 30 άτομα», προκειμένου παράλογα και παράνομα, με βάση τους νόμους που η ίδια τους η αστική δικαιοσύνη έχει θεσπίσει, να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να παραμείνω ελεύθερος ενόψει της δίκης μου. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για το παραφουσκωμένο κατηγορητήριο που κατασκεύασαν, εκτός από τους δικαστές, οι μάρτυρες της χρυσαυγίτικης ομάδας Δέλτα: της συμμορίας που συναντάς να περιφέρονται σαν ύαινες στα στενά των Εξαρχείων με μόνο μέλημα τον εκφοβισμό, τη στοχοποίηση και, πολλές φορές, τον αναίτιο ξυλοδαρμό και εξευτελισμό ανθρώπων. Έτσι συνέβη και με μένα, που αδικαιολόγητα αρχικά με προσήγαγαν και μετά, και πάλι αδικαιολόγητα, με συνέλαβαν.