ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Mark Lex Eros - H ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (Documentary)

"ΣΤΟΧΟΣ". ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

ΠΕΡΙ ΒΙΑΣ

dantes-inferno-violence
“Ότι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί, είναι καταδικασμένο.”-Henry Miller
“Η βία και η απάτη είναι, στον πόλεμο, οι δύο βασικές αρετές.”-Thomas Hobbes
“Η βία συγκαλύπτεται μόνο με ψέματα και τα ψέματα συντηρούνται μόνο με τη βία”-Αλεξάντρ Σολζενίτσιν
“Δεν την κατονομάζω καν βία, όταν είναι σε αυτοάμυνα. Την κατονομάζω νοημοσύνη.” - Malcolm X
“Είναι καλύτερα να είμαστε βίαιοι, αν έχουμε βία μέσα μας, παρά να φοράμε το μανδύα της μη-βίας για να καλύψει την ανικανότητά μας.” - Μαχάτμα Γκάντι
“Η βία, είτε φυσική είτε ψυχική, είναι μια αναζήτηση της ταυτότητας και του νοήματος. Όσο λιγότερη ταυτότητα, τόσο μεγαλύτερη βία.”- Marshall McLuhan
“Η κοινωνία προετοιμάζει το έγκλημα. Ο εγκληματίας το διαπράττει.” - Βίκτωρ Ουγκώ
“Όλοι προβληματίζονται πώς να σταματήσουμε την τρομοκρατία. Υπάρχει όμως ένας πραγματικά εύκολος τρόπος: να σταματήσουμε να είμαστε μέρος της.”-  Noam Chomsky
“Η βία είναι το τελευταίο επιχείρημα των αποτυχημένων.” –  Ασίμοφ Ισαάκ
Η βία δεν πηγάζει εσωτερικά στον άνθρωπο. Είναι απόκτημα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής πρακτικής.” - Françoise Héritier
“Όταν αποκαλείς τον εαυτό σου Ινδό, μουσουλμάνο, χριστιανό, ευρωπαίο ή ο,τιδήποτε άλλο, υιοθετείς τη βία. Καταλαβαίνεις το γιατί; Γιατί διαχωρίζεις τον εαυτό σου από την υπόλοιπη ανθρωπότητα, Κι ο διαχωρισμός για λόγους πίστης, εθνικότητας ή παράδοσης, γεννά τη βία.” -  Κρισναμούρτι

Monsanto: Η βιοτεχνολογία σε λάθος χέρια


Στις 12 Οκτωβρίου, το κίνημα “March against Monsanto” οργανώνει τη δεύτερη παγκόσμια κινητοποίησή του ενάντια στην πλέον αμφιλεγόμενη πολυεθνική, με συγκεντρώσεις σε 52 χώρες και περισσότερες από 500 πόλεις. Με αφορμή τις μαζικές αυτές διαδηλώσεις, θυμόμαστε την έρευνα του ΤΡΡ για τον κολοσσό της βιοτεχνολογίας.

Στις 12 Οκτωβρίου, το κίνημα “March against Monsanto” οργανώνει τη δεύτερη παγκόσμια κινητοποίησή του ενάντια στην πλέον αμφιλεγόμενη πολυεθνική, με συγκεντρώσεις σε 52 χώρες και περισσότερες από 500 πόλεις. Με αφορμή τις μαζικές αυτές διαδηλώσεις, θυμόμαστε την έρευνα του ΤΡΡ για τον κολοσσό της βιοτεχνολογίας.

Δεν γίνονται όμως μόνο σήμερα συγκεντρώσεις εναντίων της Monsanto. Στις 25 Μαΐου, περίπου 2 εκατ. άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στον κολοσσό της βιοτεχνολογίας, Monsanto, κυρίαρχης δύναμης στην παγκόσμια παραγωγή γενετικά τροποποιημένων σπόρων. Η πολυεθνική, εδώ και δεκαετίες, εξαντλείται σε πλήθος ανίερων πρακτικών, έχει εμπλακεί σε αναρίθμητες δικαστικές διαμάχες, ενώ παράλληλα απολαμβάνει ισχυρή προστασία από την αμερικάνικη δικαστική και πολιτική ελίτ.

Να γιατί θα έπρεπε να ντρέπεστε κύριε Καψή...

«….Ούτως ή άλλως από τον Σαμαρά δεν έχουμε προσδοκία για ντροπή. Ντρέπονται οι σύμβουλοι του για λογαριασμό του. Κάτι σαν Franchise …»
του Χρήστου Γιαννούλη
Εργαζόμενου της ΕΤ3


Ξεκινώ από εσάς κύριε υπουργέ γιατί από τον Πολιτικό σας Προϊστάμενο δεν υπάρχουν και πολλές ελπίδες. Του δόθηκαν τόσες ευκαιρίες για να αποδείξει ότι εννοεί αυτά που λέει αλλά τις έχασε όλες. Από το Ζάππειο μέχρι του Μαξίμου. Ίσως και να φταίει το κάρμα των ευεργετών στα κτίρια των οποίων φιλοξενείται.
Εσείς όμως αν και δεν θέλετε να το πείτε καθαρά, δείχνατε ότι διαφωνείτε με τον τρόπο που έκλεισε βιαίως η ΕΡΤ.

Σε μία ανορθόδοξη ομολογώ προσέγγιση σας, υποστηρίξατε ότι επειδή δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη λαϊκή και κοινωνική αντίδραση, πρέπει να αφουγκραστούμε τους πολίτες και να δημιουργήσουμε άμεσα μία ανεξάρτητη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ



Η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη είναι η πρώτη πολιτική δολοφονία των φασιστών μετά τη χούντα των συνταγματαρχών.
   Η δολοφονία αυτή σηματοδοτεί την επισφράγιση ενός εμφυλίου που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και που μέχρι σήμερα είχε τον χαρακτήρα της ανεμπόδιστης εγκληματικής δράσης των χρυσαυγιτών στους δρόμους των πόλεων με επιθέσεις εναντίον μεταναστών και πολιτικών τους αντιπάλων, με δολοφονίες μεταναστών όπως του Μπαμπακάρ  Ντιάε και Σαχζάντ Λουκμάν και με άλλες που δεν έχουν επίσημα αποδοθεί στη Χρυσή Αυγή, με εξαφανίσεις μεταναστών, με τραμπουκισμούς, απειλές, τρομοκρατία στους δρόμους, τα σχολεία, τις λαϊκές αγορές, τα νοσοκομεία, τους παιδικούς σταθμούς…

Μια βόλτα στους αγρούς με την Ουρανίτσα

Ναρκωτικά και εγκέφαλος - Κάνναβις (Ντοκιμαντερ)

Σειρά πέντε επεισοδίων Γαλλικής παραγωγής(ARTE France) του 2005 με θέμα: Ναρκωτικά και εγκέφαλος - Drogues et Cerveau
3ο Επεισόδιο: Κάνναβις

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ!!! Μεϊμαράκης: Η βία επιστρέφει πάντα σε αυτούς που την ασκούν

Πόσο επικίνδυνος είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας όταν εξισώνει τη βία των τραμπούκων φασιστών με τον αγώνα των ανθρώπων ενάντια στο δηλητηριασμένο νερό και το ζοφερό μέλλον που διαγράφεται για τα παιδιά τους;




Κλήσεις σε κατοίκους χωριών της Χαλκιδικής για υποθέσεις που σχετίζονται με το κίνημα εναντίον της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, επιδόθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο από τις αρχές.


Όπως γράφει το Alterthess, έχουν σχηματιστεί τρεις διαφορετικές δικογραφίες που περιλαμβάνουν περίπου 55 άτομα στο σύνολο. Οι δικογραφίες αφορούν περιστατικά μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου και οι κατηγορίες είναι πλημελημματικού χαρακτήρα -απρόκλητη βία.

Καμία συμμετοχή στις παρελάσεις

«Και για σένα πεθαίνω, ηλίθιε!»

1Προχτές συμπληρώθηκαν 46 χρόνια από την αιχμαλωσία και την δολοφονία του Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία. Εκείνος στον οποίο ανατέθηκε να τον εκτελέσει ήταν ο υπαξιωματικός Μάριο Τεράν.

Ο Μάριο Τεράν, ο δολοφόνος του Τσε, το 2006 υποβλήθηκε σε εγχείρηση από Κουβανούς γιατρούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της «Επιχείρησης Θαύμα» και προσφέρουν – δωρεάν – τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς σε όλη τη Λατινική Αμερική. Ο Τεράν έπασχε από καταρράκτη. Οι επεμβάσεις καταρράκτη δεν είναι και τόσο απλό πράγμα για τους φτωχούς ανθρώπους στη Λατινική Αμερική.

Ο γιος του Τεράν, το 2007, στην συμπλήρωση 40 χρόνων από την δολοφονία του Τσε, έστειλε σε εφημερίδα της Βολιβίας ευχαριστήριο μήνυμα προς τους Κουβανούς γιατρούς που αποκατέστησαν την όραση του πατέρα του. Του δολοφόνου, δηλαδή, του (και) γιατρού Τσε Γκεβάρα…

«Θυμηθείτε αυτό το όνομα – Μάριο Τεράν – ένας άνδρας που εκπαιδεύτηκε για να σκοτώσει μπορεί και πάλι να βλέπει χάρη στους γιατρούς που ακολουθούν τις ιδέες του θύματός του», ήταν το ρεπορτάζ με το οποίο κατέγραψε την είδηση η εφημερίδα «Γκράνμα» της Κούβας.

Θυμηθείτε, λοιπόν, τον Μάριο Τεράν. Και δίπλα σε αυτόν, θυμηθείτε κι εκείνον τον ναζί εκτελεστή. Η ιστορία έρχεται από τα παλιά και μας την διηγήθηκε πριν από χρόνια ένας αγαπημένος συνάδελφος και φίλος, ο Γιώργος Μουσγάς που την είχε ξετρυπώσει από αναγνώσματα των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων:

Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης Σ.Φ. Φυσικού ΕΚΠΑ

Τέσσερις μήνες μετά το «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση, η ΕΡΤ όχι μόνο παραμένει ανοιχτή, αλλά καταγράφει και ρεκόρ θεαματικότητας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ertopen.com, τα στοιχεία έχουν ως εξής:

«Από την 11η του Ιούνη, οπότε κι έγινε η καταφανώς αποτυχημένη απόπειρα να μας «μαυρίσουν», η ΕΡΤ έχει αξιοποιήσει τις Νέες Τεχνολογίες και τα Διαδικτυακά Μέσα όσο ποτέ άλλοτε – κι ίσως, όσο ποτέ κανείς άλλος ενημερωτικός οργανισμός στην ιστορία της χώρας.

Ποσοτικά, τα στοιχεία είναι αμείλικτα για όσους δε μας θέλουν «όρθιους» και μαχόμενους: Ενδεικτικά μόνο, να αναφέρουμε ότι εντός του τετραμήνου είχαμε κάτι παραπάνω από 20 εκατομμύρια «θεάσεις», που αντιστοιχούν σε περί τα 5,3 εκατομμύρια θεάσεις ανά μήνα, ή περί τις 167.640 θεάσεις την ημέρα – με «αιχμή του δόρατος», προφανώς, τα Δελτία Ειδήσεών στην Τηλεόραση μας και ανάλογες ενημερωτικές εκπομπές τηλεόρασης και ραδιοφώνου, μαζί με τις επισκέψεις στον ιστότοπό μας απ’ όσους προτιμάνε να διαβάζουν τις ειδήσεις τους…

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Οι μελανοχίτωνες στο γήπεδο

Της Αλέκας Ζουμή και της Μαρίας Λούκα

«Όλα όσα ξέρω για την ηθική μου τα έμαθε το ποδόσφαιρο» έλεγε ο Αλμπέρτ Καμύ. Πολλά χρόνια μετά η διδασκαλία του ποδοσφαίρου φαίνεται να άλλαξε στο αντίθετο της, δίνει μαθήματα ανηθικότητας πλέον , αφού η μπάλα έχει φύγει από το γήπεδο του αγνού λαϊκού αθλήματος και το παιχνίδι παίζεται εκτός έδρας, εκεί που διασταυρώνονται η απήχηση του νεοναζισμού με τα κυκλώματα της νύχτας και τα εφοπλιστικά συμφέροντα. Η διείσδυση στο οπαδικό κίνημα από τους απολογητές του Χίτλερ ήταν στρατηγική επιδίωξη της Χρυσής Αυγής εδώ και μια δεκαετία. 

“Είστε μαλάκες; Πιστεύετε σε καθαρές φυλές, και στον Αδόλφο Χίτλερ; Είστε μέλος της χρυσής αυγής και όλοι γελάνε με τα τατουάζ σας; Κανένα πρόβλημα!

Ουρές στους δερματολόγους για να φύγει η ρετσινιά της Χρυσής Αυγής! Τα τατουάζ της ντροπής
Σε εποχές που όλοι πια αναγνωρίζουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και τα σύμβολα του Ναζισμού είναι ντροπή, πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να αφαιρέσουν από το σώμα τους τα τατουάζ που είχαν ...εμπνευστεί στο παρελθόν. Δείτε τον ευρηματικό τρόπο που πρόβαλε την αφαίρεση των “χρυσαυγίτικων” τατουάζ γνωστός δερματολόγος. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Δεκάδες πρώην θαυμαστές της Χρυσής Αυγής που είχαν σπεύσει να κάνουν τατουάζ με σύμβολα του Ναζισμού, όπως σβάστικες, σπεύδουν τώρα να διορθώσουν το λάθος τους. Τα τελευταία γεγονότα έχουν κάνει πολλούς άλλωστε να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για τη Χρυσή Αυγή. 
Τα μόνιμα χαραγμένα σύμβολα στο δέρμα με τη μορφή τατουάζ αποτελούν πια δείγμα κακού παρελθόντος και αρκετοί θέλουν να απαλλαγούν. 
Γι αυτό και οι δερματολόγοι κάνουν “χρυσές” δουλειές με τη ...Χρυσή Αυγή. 
Και μέσα σε αυτό το κλίμα ο γνωστός δερματολόγος Χριστόφορος Τζερμιάς σκέφτηκε έναν έξυπνο τρόπο να προβάλει το γεγονός ότι στο ιατρείο του δέχεται και ...πρώην οπαδούς του Ναζισμού λέγοντας χαρακτηριστικά ''σβήσε το λάθος''

Ο Θέμος προσπαθεί να σταματήσει την κυκλοφορία του περιοδικού

Μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος πρωτοφανές, άνανδρο, αντιδεοντολογικό, απαράδεκτο για δημοσιογράφο ή ό,τι άλλο θέλει. Το σίγουρο είναι ένα. Ο Θέμος έχει σοβαρό Θέμα. Με κάθε μέσο προσπαθεί να σταματήσει την κυκλοφορία του περιοδικού το οποίο έχει ένα εκτενές αφιέρωμα όχι μόνο σε όσα δεν είναι γνωστά γι αυτόν, αλλά κυρίως για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εφημερίδας του.
Το 2013, δημοσιογράφοι ζητούν την απαγόρευση κυκλοφορίας εντύπου με ασφαλιστικά μέτρα σαν να είμαστε στο 1967. Αυτοί που έχουν κρεμάσει στα μανταλάκια τη μισή Ελλάδα, που έχουν επίσης μια τεράστιας κυκλοφορίας εφημερίδα για να απαντήσουν, προσπαθούν να επιβάλουν τη λογοκρισία.

9 Oκτωβρη-Σαν σήμερα γεννήθηκε ο John Lennon.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΡΧΙΑ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ!!!

Το τίμημα του χρυσού

Οι εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες. Οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των περιβαλλοντικών οργανώσεων υπήρξαν από την αρχή- και εξακολουθούν να είναι- ιδιαίτερα δυναμικές.

Οι κυβερνητικοί φορείς ωστόσο και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι επενδυτές επιμένουν στα επιχειρήματα περί νέων θέσεων εργασίας και οικονομικών εσόδων που φέρνει η επένδυση στα ταμεία του κράτους. Στον αντίλογο για τις τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές που οι εξορύξεις χρυσού ενδέχεται να προκαλέσουν, η εταιρεία και τα φιλικά προσκείμενα μέσα επαναλαμβάνουν ότι θα τηρηθούν οι πιο αυστηρές προδιαγραφές όπως γίνεται σε όλα τα αναπτυγμένα κράτη.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δεν υφίσταται η μετονομασία της Παναγή Τσαλδάρης σε Παύλου Φύσσα!

Κίνηση εντυπωσιασμού από την Δημοτική Αρχή η μετονομασία της Παναγή Τσαλδάρη σε Παύλου Φύσσα
Διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες άρθρα σχετικά με την επικείμενη μετονομασία της οδού Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι σε Παύλου Φύσσα. Το Keratsinivoice κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησε προκειμένου να εξακριβώσει την πραγματικότητα διαπίστωσε τα κάτωθι:

Καταρχήν, σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 3463/2006, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μετονομασία οδού ή πλατείας απαιτείται απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, η οποία στη συνέχεια πρέπει να κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου προς ψήφιση και αυτό με την σειρά του - αφού ψηφίσει - να προσκομίσει τη σχετική απόφαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να εγκρίνει την απόφαση μετονομασίας. Στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας απόφαση μετονομασίας του Κοινοτικού Συμβουλίου δεν υπάρχει από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

Δημήτρης Πουλικάκος: Οι "διανοούμενοι", πλην ελαχίστων, τηρούν σιγήν ιχθύος! Ντροπή!

Συνέντευξη στην Πόλυ Κρημνιώτη
Το τηλεοπτικό βράδυ της περασμένης Δευτέρας πολλοί θα το θυμούνται για καιρό. Οι τηλεθεατές, κατ' αρχήν, που έκπληκτοι παρακολουθούσαν έναν καλλιτέχνη να ανατρέπει με απίστευτη ηρεμία και χωρίς πολλά λόγια, όσα με μόχθο ετών οικοδόμησε ο κατευθυνόμενος μιντιακός λόγος και μάλιστα μέσα στο άντρο του. Αλλά και ο παρουσιαστής με τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες στο πάνελ της εκπομπής του, παρ' ότι θα ήθελαν πολύ να το ξεχάσουν, θα θυμούνται για καιρό ότι ένας αειθαλής "ροκάς" έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με συνοπτικές διαδικασίες.
"Είδαμε το φως μας ξαφνικά. Έχω μείνει άναυδος" τον ακούσαμε να λέει. "Εσείς ο ίδιος, κ. Πρετεντέρη, από το '95 - '96 τους καλούσατε, περνάγανε από τις εκπομπές σας και τους μιλάγατε κανονικά. Ο κ. Βορίδης αντικατέστησε στην αρχηγία της ΕΠΕΝ τον κ. Μιχαλολιάκο χωρίς να μας έχει πει ότι αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας το μπαλταδάκι. 

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΣΚΟΥΡΙΕΣ 6/10/13 Λαοθάλασσα ελπίδας



Απο φίλο που παραβρέθηκε στη συναυλία έχει εισιτήριο με αύξοντα αριθμό άνω του 35.000. Πώς στο Mega "είδαν" μόνο 2 χιλιάδες κόσμο είναι απορίας άξιο. Μάλλον πρέπει να τους αγοράσει καινούργια γυαλιά μυωπίας ο κ. Μπόμπολας.

Λαοθάλασσα στη συναυλία κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

Τo MEGA μίλησε για 2000 ανθρώπους στη συναυλία για τις Σκουριές. Κοίτα να δεις πόσο πολύ μοιάζουν με 30.000 οι 2.000 όταν ο μέτοχος του καναλιού έχει κάτι μικροσυμφέροντα στην Eldorado Gold.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου κόσμου έχουν συγκεντρωθεί το βράδυ του Σαββάτου
 στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συναυλία κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουρίες. Παρακολουθείστε ζωντανά τη συναυλία που αναμεταδίδει το Tvxs.gr από το πρόγραμμα που βγάζουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.
 Στη συναυλία «για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ»συμμετέχουν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μελίνα Κανά, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι Χαϊνηδες.