ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση για απόφαση δασαρχείου Βόλου για την Παρίσαινα


Χαιρετίζουμε την απόφαση του δασάρχη να κηρύξει αναδασωτέα, τρία τμήματα από την έκταση ιδιοκτησίας όμορης με τον αιγιαλό, όπου κόπηκαν αρκετά δένδρα τον περασμένο χειμώνα....

Η άμεση επέμβαση του δασαρχείου είναι θετική αλλά δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά τουλάχιστον, για να μην πούμε τίποτα άλλο. Δεν έδειξε καμία, μα καμία ευαισθησία πριν χρόνια, όταν αποψιλώθηκε το δασάκι στην πηγή της παραλίας και έπειτα από καταγγελία πολιτών με συγκέντρωση υπογραφών περιορίστηκε να κάνει «μήνυση κατ’ αγνώστων» - Ψ’χή βαθειά και τράϊα σκ’νιά κ. Ντίτορα! Στο δασάκι αυτό συνεχίζεται η κοπή δένδρων έμπροσθεν της καντίνας (του τέως δημάρχου Ζαγοράς) αλλά κόβονται επίσης δένδρα και κατά μήκος του καλωδίου ηλεκτροδότησης της καντίνας λόγω επαφής με τα κλαδιά.

 Δηλαδή υπάρχουν δύο επιλογές για τα δένδρα εκεί: ή κόβονται ή καίγονται. 

Το Μάιο 2011 έγινε επώνυμη καταγγελία στο δασαρχείο και την κτηματική για μια ακόμα κοπή δένδρων στη ζώνη παραλίας έμπροσθεν των ενοικιαζόμενων δωματίων «το μπαλκόνι», αλλά ούτε και εκεί υπήρξε ευαισθησία. Μεροληπτικές ευαισθησίες κ. Ντίτορα; 

Πως μας παρακολουθεί η Google

GoogleEmbedded1Μια λίστα με τους τρόπους που γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιεί η Google για να μας παρακολουθεί. Κάποιοι θα στοιχημάτιζαν ότι  είναι πολύ μεγαλύτερη η λίστα με τις μεθόδους παρακολούθησης που δεν γνωρίζουμε.

Η μηχανή αναζήτησης. Κάθε αναζήτηση που κάνουμε χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησης της Google – για πληροφορίες σχετικά με φάρμακα, την υγεία μας, για ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα συσσιτίων, για το πώς να χειριστούμε τα ξεσπάσματα των παιδιών, για τις θεραπείες καταπολέμησης της δυσοσμίας του στόματος ή για τα τελευταία βοηθήματα σεξ – επιτρέπει στην εταιρεία να καταγράφει τα ενδιαφέροντά μας, και με την πάροδο του χρόνου να δημιουργεί ένα λεπτομερή φάκελο που αποτυπώνει σχεδόν κάθε πλευρά του χαρακτήρα μας, τις διατροφικές προτιμήσεις μας, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μας, τα ιατρικά προβλήματα μας, τις σεξουαλικές προτιμήσεις μας, τα προβλήματα με την ανατροφή των παιδιών, τις πολιτικές μας απόψεις και ούτω καθεξής.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Vivir la utopia (Ζωντας την ουτοπια) Μεταγλωττισμένο Oλοκληρο




Σαν σήμερα, την 17η Ιουλίου 1936 θεωρείτε ότι άρχισε ο ισπανικός εμφύλιος πόλεμος. Το ντοκιμαντέρ "Ζώντας την ουτοπία" δείχνει την ιστορία της ισπανικής επανάστασης όπως τη διηγούνται 30 πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριές της. Το ντοκιμαντέρ ξεκινά από τη διαμόρφωση του εργατικού κινήματος και των ιδεών του ελευθεριακού κομμουνισμού και την παράλληλη άνοδο
της δεξιάς και του φασισμού. Στις 16 Ιουλίου του 1936 οι αναρχικοί νικούν τους φασίστες, έρχονται όμως σε ρήξη και με το ίδιο το κράτος και την εξουσία την οποία και δεν αποδέχονται.

Σχηματίζεται η Επιτροπή Αντιφασιστικών πολιτοφυλακών και εγκαθιδρύεται ο ελευθεριακός κομμουνισμός. Κολεκτιβοποίηση αγροτικής και
βιομηχανικής παραγωγής, κατάργηση του χρήματος σε πολλές περιοχές. Εξίσωση δικαιωμάτων αντρών και γυναικών, νομιμοποίηση της έκτρωσης στην Καταλονία. Η κατάσταση με το στρατό του Φράνκο δυσκολεύει. Οι κομμουνιστές αποκτούν δύναμη,
ενώ επανεμφανίζονται τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Η πρώτη αναρχική επανάσταση χτυπιέται από παντού. Ο Φράνκο είναι ο τελικός νικητής. Όσοι δεν θέλουν να φύγουν καταλήγουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως αυτό στην Albaterra.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Όχι mega mou, το "ραντεβού στα γουναράδικα" δηλώνει την απόφαση για αυτοθυσία

Ο έγκριτος σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Mega, Γιάννης Πρετεντέρης έδωσε την δική του εξήγηση στην λαϊκή έκφραση που έμεινε στην ιστορία σαν φράση του Άρη Βελουχιώτη: "Ραντεβού στα γουναράδικα".
Ο Γιάννης Πρετεντέρης, λοιπόν μετέφρασε την συγκεκριμένη φράση ως μια απειλή προς τους εχθρούς των «αιμοσταγών απογόνων του καπετάνιου του ΕΛΑΣ». «Θα σας γδάρουμε» ήταν η μετάφραση του κυρίου Πρετεντέρη που προφανώς λόγω έλλειψης επαρχιώτικων γονιδίων στο DNA του αγνοεί ή θέλει να αγνοεί το νόημα της φράσης που κυκλοφορούσε στα στόματα των χωρικών του περασμένου αιώνα.

Όχι mega mou

Όπως έγραψε και η Άννα Χατζησοφιά στο προφίλ της στο facebook: "Όχι mega mou το "Ραντεβού στα γουναράδικα" είναι αντίστοιχο του Ψυχή Βαθειά και δεν αναφέρεται στον εχθρό αλλά στον εαυτό σου. Δηλώνει την απόφαση για αγώνα και αυτοθυσία."

Τι σημαίνει  "ραντεβού στα γουναράδικα"; 

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Αποτελέσματα συνεδρίου Χρυσής Αυγής: Τραυματίσθηκαν δέκα, κατέληξαν επτά


patra-vgikan-pistolia-se-agria-sygkrousi-stelexon-tis-Xrysis-avgis---erxontai-os-pyrosvestes-panagiotaros-kai-lagos-1-315x236Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Αυτές είναι εσωκομματικές διαδικασίες, όχι οι φλωριές του ΣΥΡΙΖΑ, ομιλίες, πολιτικά κείμενα, ψηφοφορίες, μειοψηφίες, πλειοψηφίες και άλλα παρωχημένα. Διαφώνησαν μεταξύ τους δύο από τα πέντε μέλη της νομαρχιακής επιτροπής της Χρυσής Αυγής Αχαΐας, ήρθαν στα χέρια και ο ένας από τους δύο τράβηξε πιστόλι. Αντρίκια πράγματα, παστρικά. Και θα είχαν γίνειπαστρικότερα, αν δεν παρενέβαιναν, όπως λέει το ρεπορτάζ, οι ψυχραιμότεροι να τους χωρίσουν.
Τι σημαίνει, κύριε ρεπόρτερ, «παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι»; Πώς είναι ένας ψύχραιμος χρυσαυγίτης; Είναι απλό: Ψύχραιμος είναι ο χρυσαυγίτης που δεν τραβάει καραμπίνα, ρεβόλβερ και μυδράλιο, αλλά περιορίζεται σε πιο αβρά αντικείμενα, όπως μαχαίρια κουζίνας, μαχαίρια τσίρκου, μαχαίρια μαυρομάνικα, το μαχαίρι του Καββαδία, σουγιάδες Κολοκοτρωνέικους, σουγιάδες ελβετικούς, φαλτσέτες, ματσέτες, γιαταγάνια, σπαθιά του Χατόρι Χάνσο, το Εξκάλιμπερ και σπασμένα μπουκάλια από τζιτζιμπίρα.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι χρυσαυγίτες της Αχαΐας ήρθαν στα χέρια για θέματα ιδεολογικοπολιτικά, ο ένας ήταν υπέρ της πλήρους διαγραφής των Εβραίων και της άμεσης επιστροφής στον κανιβαλισμό και ο άλλος υπέρ της μερικής διαγραφής των Εβραίων και της παραμονής στο μεικτό σύστημα βρώσεως ανθρώπων και ζώων. Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά, εγώ είμαι βέβαιος ότι οι χρυσαυγίτες, ως γνήσιοι απόγονοι του Γκέμπελς και του Γκέριγκ, τράβηξαν πιστόλι επειδή άκουσαν για κουλτούρα.