ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

5 εκατομμύρια αγρότες μηνύουν την Μονσάντο ζητώντας 7,7 δις δολάρια αποζημίωση (6,2 δις €).


Εξ' ατίας της αυτοκτονεί ένας αγρότης κάθε μισή ώρα. Ολόκληρες αγροτικές περιοχές του πλανήτη χαρακτηρίζονται πλέον ως "ζώνες αυτοκτονίας" εξ' αιτίας της... Η Μονσαντο συλλέγει χρήματα απο φτωχούς αγρότες ως δικαιώματα (royalties) όταν αυτοί επιχειρούν να κρατούν σπόρο προηγούμενων καλλιεργειών για να σπείρουν στην επόμενη..... 
ΚΑΙ μ' αυτή την ευκαιρία ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που ακούει στο όνομα ΕΛΛΑΣ: 
Κανένα ΜΕΓΑΛΟ κανάλι του τόπου δεν ΣΚΑει μύτη να ρεπορτάρει τέτοια γεγονότα που ταλανίζουν τόσους συνανθρώπους της αγροτιάς και κρατούν στον ύπνο εκατομύρια ανυποψίαστους καταναλωτές... Κανάλια και Κόμματα κλαψουρίζουν για το περιβάλλον και για την υγεία μας αλλά δεν τα... βάζουν με τους υπαίτιους, ούτε το όνομά τους τολμούν να αναφέρουν για ευνόητους λόγους (η διαφθορά, η διαφήμιση και οι χορηγίες φιμώνουν και δηλητηριάζουν την αλήθεια). 

Η Τζωρτζέλα του ΣΤΑΡ γοητευμένη από τον Κ.


του SilentCrossing
αλιεύει η Κροτ από εδώ, και συμβουλεύει να ακολουθήσει ο αναγνώστης τη σειρά εναλλαγής κειμένου και video, κατά την ανάγνωση
Ταξιδεύουμε απ’ τα χαράματα μέσα σε φορτηγά βαγόνια. Είναι θεοσκότεινα. Οι πιο πολλοί έχουμε κιόλας περάσει σαράντα μέρες στην απομόνωση και τέσσερις μήνες σ’ ένα μικρό στρατόπεδο κοντά στο Ζίμερινγκ. Ήταν κι ένας Εβραίος εκεί. Οι Ες-Ες σχηματίζανε ένα ανοιχτό κύκλο γύρω του και φωνάζανε: «Μπάλα». Ο Εβραίος άρχισε να τρέχει απ’ τον ένα στον άλλο κι αυτοί τον κλοτσούσαν στα πόδια, στην κοιλιά, στα πλευρά, στο κεφάλι. Το ποδόσφαιρο σταματούσε όταν η «μπάλα» έμενε ασάλευτη πάνω στη λάσπη από χώμα και αίμα. Όταν βαρέθηκαν να παίζουν κάθε μέρα το ίδιο παιχνίδι, τον πνίξανε σ’ ένα ρέμα που κυλούσαν μέσα οι οχετοί.
Μόλις το σλέπι άφησε την όχθη, ο Ες-Ες που ήταν επικεφαλής, άρχισε να μας λέει πως μέσα στο στρατόπεδο πρέπει να έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, αλλιώς δε γλιτώνουμε. Εκεί μέσα, έλεγε, ούτε ο Θεός θα μας δει ποτέ, ούτε κανείς άλλος. Βοήθεια και έλεος δεν μπαίνει. Όλες οι τρύπες με τον υπόλοιπο κόσμο είναι φραγμένες. «Ό,τι κάνετε σεις οι ίδιες. Το μόνο που μπορείτε να περιμένετε είναι να βοηθά η μια την άλλη…Θα σας δείξω αμέσως τι θέλω να πω…Ποια από σας ξέρει να κολυμπά;» Μερικές γυναίκες σηκώσανε τα χέρια τους…«Ωραία, είπε ο Ες-Ες. Έλα εδώ εσύ, η ψηλή»…Ήταν μια Γιουγκοσλάβα μέχρι τριάντα χρονών…Ύστερα φώναξε σε μιαν άλλη απ’ αυτές που δεν ήξεραν κολύμπι…«Έλα δω κι εσύ, για σένα φροντίζω. Βάλτε το δεξί σας χέρι πλάι πλάι.» Πήρε ένα σύρμα κι έδεσε τα χέρια τους γερά. Τις έφερε εδώ, άκρη άκρη και είπε: «Δείξτε μου τώρα πόσο αγαπιέστε. Ή η μία θα σώσει την άλλη, ή θα πνιγείτε και οι δυο». Τις έσπρωξε και τις έριξε στο νερό. Ώσπου να πνιγούνε, παλεύανε με το νερό πάνω από μισή ώρα. Στην αρχή το σλέπι σταμάτησε για να τις βλέπουμε. Ύστερα τις ακολούθησε, γιατί το ρεύμα τις παρέσερνε. Άμα βουλιάξανε, ο Ες-Ες είπε στο σλεπιτζή να κάνει κι αυτός μια αναφορά πως οι δυο γυναίκες πήγανε να το σκάσουν κολυμπώντας.

+ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ+

Αδέσποτοι σκύλοι έσωσαν τουρίστα από πνιγμό στην Ιταλία


Αδέσποτοι σκύλοι έσωσαν τουρίστα από πνιγμό στην Ιταλία

Τετράποδοι ναυαγοσώστες.

Σε τρεις αδέσποτους σκύλους χρωστά τη ζωή του Γερμανός τουρίστας που κινδύνευσε με πνιγμό ενώ έκανε kitesurfing στον κόλπο του Σαν Λορέντζο στο Βιέστε της ιταλικής Φότζια. Όταν άκουσαν την κραυγή του δύο τετράποδοι άρχισαν να γαβγίζουν δυνατά για να προσελκύσουν την προσοχή των περαστικών και ο τρίτος βούτηξε στο νερό προσπαθώντας να φτάσει τον σέρφερ.
Για τη θεόσταλτη παρέμβαση των τριών σκύλων μιλά σε ανακοίνωσή της η Enpa, η ιταλική εθνική ένωση για την προστασία των ζώων.

«Ακούγοντας τις φωνές του ανθρώπου οι σκύλοι άρχισαν να γαβγίζουν χωρίς διακοπή προσελκύοντας την προσοχή των περαστικών και ένας από αυτούς ρίχτηκε στο νερό προσπαθώντας να φτάσει τον άτυχο σέρφερ» αναφέρει η Enpa.

Ηταν νέος με βάρος στους ώμους του

Εκλεισε την τηλεόραση καθώς έπεφταν οι τίτλοι τέλους της ταινίας «Stroszek» του Χέρτσογκ. Υστερα ο Ιαν Κέρτις έβαλε το «Idiot» του Ιγκι Ποπ στο πικ απ, πήρε το σχοινί της μπουγάδας, έφτιαξε μια θηλιά και κρεμάστηκε στην κουζίνα του σπιτιού του, στο Μάκλσφιλντ. Ηταν το ξημέρωμα της 18ης Μαΐου του 1980, παραμονή της περιοδείας των Joy Division στις ΗΠΑ.Το επόμενο μεσημέρι η γυναίκα του, η Ντέμπορα Κέρτις, επιστρέφοντας στο σπίτι βρήκε το πτώμα. Ο Κέρτις ήταν μόλις 23 χρόνων κι είχε προλάβει να κυκλοφορήσει με τους Joy Division έναν μόνο δίσκο, το «Unknown pleasures». Ο δεύτερος, το «Closer», κυκλοφόρησε δύο μήνες μετά το θάνατό του. «Οταν η αστυνομία ανακάλυψε το σημειωματάριό του -όπου έγραφε τους στίχους-, μας είπε ότι ήταν κλασική καταγραφή των σκέψεων ενός αυτόχειρα», είχε πει ο Πίτερ Χουκ, ο μπασίστας. «Αλλά ήμασταν πολύ νέοι για να το καταλάβουμε».
Nothing seems real anymore. Even the flames from the fire seem to beckon to me, drawing me into some great past life buried somewhere deep in my subconscious, if only I could find the key..if only..if only. Ever since my illness, my condition, I've been trying to find some logical way of passing my time, of justifying a means to an end.

Φωτογραφικό υλικό από την εκκένωση των επαρχιακών περιοχών το 1948-1949 από τον φωτογράφο David Seymour

Το παρακάτω φωτογραφικό αφιέρωμα λήφθηκε το 1948-1949 από τον φωτογράφο David Seymour φωτογράφο που αφιέρωσε τον εαυτό του στην αποτύπωση του δράματος των παιδιών στον πόλεμο. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες όλες στην Ελλάδα του Εμφυλίου και θέμα έχουν τον εκτοπισμό των Ελλήνων της επαρχίας από τις κυβερνητικές δυνάμεις στα πλαίσια της αποκοπής των ανταρτών από τους τροφοδότες τους.

Γιατί οι πιστοί των θρησκειών θα υπερέχουν πάντοτε αριθμητικά των άθεων

Πόσο κοστίζει το προσκύνημα στη Μέκκα; - Φωτογραφία 1


Οι πιστοί των θρησκειών, τα ποίμνια των ιερατείων, απορούν με την στάση των άθεων. Από την άλλη μεριά οι άθεοι απορούν και με το δίκιο τους, πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να πιστεύει στις ανοησίες και στα ανύπαρκτα κατασκευάσματα της αρρωστημένης φαντασίας των ιερατείων, τα οποία συντηρούν όλο το θρησκευτικό αλαλούμ για να χειραγωγούν και να οδηγούν τα ποίμνια μέσα στην στάνη τους, για να τα αρμέξουν.
Πώς λοιπόν μπορεί να εξηγηθεί η στάση των πιστών οι οποίοι υποτάσσονται σε κηφήνες και μάλιστα με ευχαρίστηση; Δίχως απολύτως καμμιά κριτική στάση και καμμιά τάση αμφισβήτησης των λόγων της υποταγής τους σε ανθρώπους καταφανώς απατεώνες;

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Κοίτα τώρα...μπερδεύτηκα!

Προς τον ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής Στάθης, enikos.gr

Προς τον ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής
Στάθης, enikos.gr

Αγαπητέ μου, εφόσον έχεις ψηφίσει Χρυσή Αυγή, δεν ξέρω πώς ακριβώς να σε προσαγορεύσω. Ας μείνουμε στο «κύριε» που, υποθέτω, μας καλύπτει και τους δύο.

Η επιστολή αυτή δεν απευθύνεται στα μέλη της Χρυσής Αυγής, διότι κάθε διάλογος με τους φασίστες είναι αγώνας άγονος, απευθύνεται όμως σε πολίτες που, στο πλαίσιο της δημοκρατίας, επέλεξαν να ψηφίσουν αυτό το κόμμα.

Κι ακριβώς αυτό, η δημοκρατία είναι το πρώτο ζητούμενο. Για την ίδρυσή της, την καθιέρωσή της και την υπεράσπισή της στην Ελλάδα, όπως και παντού αλλού, πλήθος πολιτών, μέγεθος λαού, έχουν χύσει το αίμα τους, αριστεροί, κομμουνιστές, κεντρώοι, σοσιαλιστές, δεξιοί, σοσιαλδημοκράτες, χριστιανοί, αναρχικοί, εβραίοι, αλλοεθνείς, έχουν χύσει το αίμα τους κι έχουν δώσει τη ζωή τους. Μόνον οι φασίστες το μόνον που έχουν δώσει για τη δημοκρατία είναι οι σφαίρες τους εναντίον της.

Ξέρω τις ενστάσεις σου: η δημοκρατία, ιδίως σήμερα, είναι εκφυλισμένη, διεφθαρμένη, ακόμα και πρόσχημα ολιγαρχίας. Αυτό εξαρτάται από το ειδικό βάρος του λαού και την πολιτική του ισχύ μέσα στη δημοκρατία. Συνεπώς χρειαζόμαστε μια καλύτερη δημοκρατία σήμερα και μια ανώτερη αύριο, όχι τον θάνατό της. Ο θάνατός της θέτει οριστικώς τον λαό στο περιθώριο. Αντιθέτως, ο αγώνας για τη βελτίωσή της φέρνει τον λαό πιο κοντά στην εξουσία, είτε για να την επηρεάζει προς όφελός του, είτε για να την πάρει κάποια στιγμή στα χέρια του και να της δώσει νέο νόημα, ανθρωπιστικό.

Και τέλος, στη δημοκρατία ψηφίζεις. Εστω Χρυσή Αυγή. Σε καθεστώς Χρυσής Αυγής, όμως, θα ψήφιζες μόνον ό,τι θα σε διέτασσαν.

Σου λένε ότι η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα διαμαρτυρίας. Ψέμα! Είναι κόμμα της εξουσίας. Οχι εξουσίας. Της εξουσίας. Σε ποιον αγώνα για τα δικαιώματά σου είδες τη Χρυσή Αυγή να συμμετέχει και να αγωνίζεται; Σου λένε τα μέλη της ότι δεν κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις διότι θα γίνει χαμός με τους αριστερούς. Τότε γιατί δεν διοργανώνουν άλλες, δικές τους διαδηλώσεις αλλού; Πότε είδες τη Χρυσή Αυγή να διαδηλώνει για το μεροκάματό σου, για την ασφάλισή σου, τη σύνταξή σου; Ποτέ! (Η αλήθεια όμως είναι ότι η Χρυσή Αυγή εν τέλει «κατεβαίνει» στις διαδηλώσεις. Για να τις διαλύσει. Μαζί με τους μπάτσους και τους μπάχαλους...)

Σου λένε ότι η Χρυσή Αυγή ακούει τον πόνο σου, τον καημό σου, τα βάσανά σου. Τίποτα δεν ακούει. Απλώς θέλει εκείνη να ακούς τι σου λέει αυτή για τον πόνο σου και τα βάσανά σου. Για δοκίμασε να της αντιμιλήσεις σε όσα σου κανοναρχεί. Ουδείς διάλογος μπορεί να συμβεί μέσα στα φασιστικά κόμματα, παρά μόνον η έκδοση εντολών και η υπακοή σε αυτές. Είναι κόμματα υποταγής. Ο αρχηγός, ο φύρερ, έχει το αλάθητο του Πάπα. Η δομή τους είναι μιλιταριστική. Ο ένας διατάζει, ο άλλος υπακούει. Δεν είναι μεταξύ τους ίσοι, ούτε ισότιμοι. Τα κόμματα αυτά δεν απευθύνονται σε ελεύθερους ανθρώπους, σε ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες, αλλά σε οπαδούς, σε υπηκόους, που πρέπει να λαμβάνουν και να εκτελούν εντολές. Η διαφωνία είναι αμφισβήτηση του αρχηγού, είναι αίρεση, είναι ανταρσία, είναι έγκλημα καθοσιώσεως. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι η φωνή του λαού, είναι φερέφωνο της εξουσίας.

Η Χρυσή Αυγή δεν σε θέλει στον δρόμο να αγωνίζεσαι, σε θέλει στον καναπέ να βρίζεις με ανήμπορη λύσσα θεούς και δαίμονες, ώσπου να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τους θεούς απ’ τους δαίμονες.

Σου λένε ότι είναι πατριώτες. Ουδέποτε η ακροδεξιά έκανε καλό στην πατρίδα. Την έβλαψε όσον και οι ξένοι κατακτητές με τους οποίους συνεργάστηκε. Ιδιαιτέρως η Χρυσή Αυγή, επειδή ντρέπεται να παραδεχθεί ότι ήταν (και είναι) εθνικοσοσιαλιστική, δηλώνει εθνικιστική. Εν πρώτοις, ο εθνικοσοσιαλισμός δεν διαφέρει ιδιαιτέρως απ’ τον εθνικισμό και πάντως διαφέρει όσον ο Χίτλερ απ’ τον Φράνκο ή ο Μουσολίνι απ’ τον Κεμάλ Ατατούρκ, όταν οι μεν εξόντωναν Εβραίους και κομμουνιστές και οι δε Ποντίους και Αρμενίους.

Δεν είναι πατριωτική η Χρυσή Αυγή, διότι ο «πατριώτης» που μισεί τις πατρίδες των άλλων είναι εθνικιστής. Μισάνθρωπος, ξενόφοβος. Και δειλός. Διότι δεν έχει το γνώθι σαυτόν και δεν ομολογεί ούτε στον εαυτόν του ότι κάτι σκοτεινό έρπει μέσα του. Που εκφράζεται εύκολα με κουβέντες του καφενέ για τους «κωλοξένους», αλλά μάλλον (ακόμα κι αυτό το σκοτεινό μέσα του) θα πάθαινε φρίκη στη θέα ενός σφαγμένου ανθρώπου που πριν να δολοφονηθεί ήταν κάτι, Πακιστανός, Ελληνας, Τούρκος, Γερμανός, ενώ τώρα είναι μόνον νεκρός.

Ή με χαρακωμένο πρόσωπο ή σπασμένος στο ξύλο. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα ελληνικά γράμματα; Με τη φιλοσοφία, τη δημοκρατία, την ποίηση, την ιατρική; τα τραγούδια μας;

Γιατί άραγε οι Χρυσαυγίτες είναι ανορθόγραφοι (έως αηδίας); γιατί δεν ξέρουν γρυ απ’ την ελληνική ιστορία; Διότι αν ήξεραν, δεν θα ήταν Χρυσαυγίτες.

Πες μου έναν άνθρωπο των γραμμάτων, έναν ποιητή, έναν καλλιτέχνη, έναν επιστήμονα που να υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή. Ούτε ένας! Γιατί; Ξέρω τις ενστάσεις σου για τους διανοούμενους, δεν είναι όμως όλοι εξωμότες, ούτε αργυρώνητοι. Γιατί, απ’ όσους είναι καθαροί, δεν υποστηρίζει ούτε ένας τη Χρυσή Αυγή; Απ’ τους ηθοποιούς που αγαπάς, γιατί δεν υποστηρίζει αυτό το μόρφωμα ούτε ένας;

Ξέρω ότι ιδιαιτέρως απ’ τους αριστερούς διανοούμενους ορισμένοι (μην πεις όλοι, η γενίκευση οδηγεί στον φασισμό) σε εκνευρίζουν. Και μένα. Οι προσκυνημένοι. Στους απροσκύνητους όμως ανάβω κερί. Εσύ σε ποιους ανάβεις κερί; Τι σχέση έχει ο Τσιτσάνης μέσα σου με τον Καιάδα;

Σου λένε οι Χρυσαυγίτες ότι είναι ιδεολόγοι. Ποιας ιδεολογίας όμως; Χριστιανοί δεν είναι. Για τους χριστιανούς ο εθνισμός, πόσω μάλλον ο εθνικισμός, είναι αίρεση. Τι σχέση είχαν οι φασίστες και οι δωσίλογοι με τους λαϊκούς παπάδες που βγήκαν αντάρτες, εκτός από το να τους εκτελούν; Θα μου πεις, είχαν σχέση με το μέρος του κλήρου που συνεργάστηκε με τους ναζί. Ναι! πόσο χριστιανικό ήταν αυτό, πόσο πατριωτικό;

Αλλά, αν δεν είναι χριστιανοί, είναι, σου λένε, λάτρεις των αρχαίων Ελλήνων. Μη σου πω και των Βυζαντινών. Εν πρώτοις, καλύτερος απ’ τον λάτρη είναι ο γνώστης. Και οι φασίστες από την Ιστορία «γνωρίζουν» μόνον τους μύθους της. Για αυτό και την εξιδανικεύουν. Την αντιλαμβάνονται ως μια διαμάχη καλών και κακών. Ψώνια είναι. Οπως όλοι οι ανιστόρητοι. Δημιουργούν μια δική τους ψευδή ιστορική ταυτότητα κι αρχίζουν τα καραγκιοζιλίκια όπως με την «αιμοδοσία μόνον για Ελληνες», στέλνοντας στον διάολο τον Ιπποκράτη, την αρχαία ελληνική γραμματεία καθώς και την ελληνική κληρονομιά στον παγκόσμιο πολιτισμό. Αλλά μη μακρηγορώ για όλα αυτά, κατά βάθος τα ξέρεις. Αλλο γινάτι βγάζεις και η οργή σου δίνει τόπο στη Χρυσή Αυγή να υπάρχει. Αυτό που σε καίει είναι το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ζόρικο πρόβλημα. Πρόβλημα που παράγει προβλήματα. Το κράτος δεν θέλει να το λύσει, μάλιστα ορισμένες εκδοχές του χρειάζονται στην εξουσία, όπως χρειάζονται και φθηνά εργατικά χέρια στα πάσης (κακής) φύσεως αφεντικά.

Πώς λύνεται αυτό το πρόβλημα; Δύσκολα. Αλλά για να το προσεγγίσουμε πρέπει να κάνουμε ορισμένες βασικές παραδοχές. Δεν λύνεται με την ξενηλασία, το άνοιγμα κεφαλιών, το ξύλο και το πογκρόμ. Ούτε είναι όλοι οι μετανάστες, νόμιμοι ή παράνομοι, κακοποιοί κι εγκληματίες. Αντιθέτως, τους περισσότερους τους εκμεταλλεύονται επιτήδειοι σε δουλειές που εμείς δεν κάναμε επί πολλά χρόνια.

Το πρόβλημα με τους μετανάστες είναι πρωτίστως ταξικό, όπως και το δικό σου. Καθόλου εξαθλιωμένος Πακιστανός δεν ήταν ο «καθώς πρέπει» Ολλανδός που κατέσφαξε το Ρωσάκι στην Κρήτη. Το πρόβλημα είναι ότι ο Ολλανδός ήταν πιο φθηνός εργάτης από σένα, παρ’ ότι σε έχουν κάνει και σένα τόσον φθηνό εργάτη όσον έναν Βούλγαρο. Ομως ούτε ο Ολλανδός ούτε ο Βούλγαρος ούτε ο Πακιστανός σού «παίρνουν τη δουλειά», που δεν σου δίνει το αφεντικό, αλλά το αφεντικό που δεν σου τη δίνει.

Θα μου πεις, μεγάλο θέμα άνοιξες τώρα -οι υποβαθμισμένες γειτονιές, η τρομοκρατία των συμμοριών, η βία κατά των γηγενών, μάλιστα των πιο αδύναμων- δεν αντέχει η Ελλάδα τέτοιο βάρος. Ωραία! να βρούμε λύσεις! Ομως τι λύσεις σού προτείνει η Χρυσή Αυγή; ότι θα διώξει τους παράνομους; πώς; με πογκρόμ; Δεν σε ενδιαφέρει, αρκεί να τους διώξει; Mα, αν δεν μπορεί να τους διώξει, πώς θα τους διώξει; Παραμυθιάζεσαι ή σου αρέσει να σε δουλεύουν;

Ας σοβαρευτούμε. Δεν σου κρύβω ότι αυτό το πρόβλημα προκαλεί αμηχανία σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Για αυτό και η δυσκολία όλων μας να προτείνουμε λύσεις. Στο μεταξύ όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Κάθε μέρα έχουμε όλο και πιο πολλά κρούσματα ρατσιστικής βίας. Είναι αυτό λύση; Οι εμπρησμοί μικρομάγαζων, οι ξυλοδαρμοί, οι φόνοι;

Για το μέγα αυτό πρόβλημα, το μεταναστευτικό, έχει αρχίσει συζήτηση στη χώρα από καιρό. Διεξάγεται δύσκολα. Δεν έχει οδηγήσει ακόμα σε χρήσιμα αποτελέσματα. Πρέπει να διευρυνθεί. Για να διευρυνθεί και να τελεσφορήσει χρειάζεται σκέψη, νηφαλιότητα, ανθρωπιστική προσέγγιση, φως, όχι νύχτα, μπράβους, βία, μισανθρωπία και τρέλα. Ή μήπως διαφωνείς;

Η Χρυσή Αυγή είναι δηλητήριο. Δηλητηριάζει νέα παιδιά και τους εμφανίζει τους διωγμούς (που και οι πατεράδες μας υπέστησαν) ως περιπέτεια. Οι διωγμοί, ο μιλιταρισμός, η νομιμοποίηση των υπερανθρώπων, αυτών που έχουν δικαίωμα ζωής ή θανάτου επί των... υπανθρώπων, είναι μόνον η αρχή - το δικό μας 1933. Στο τέλος, το 1945 τα παιδιά κατέδιδαν τους γονείς τους και τους εκτελούσαν οι ναζιστικές ομάδες θανάτου σαν σκυλιά. Με ποια φωτιά απ’ την κόλαση παίζεις;

Δεν μας ταιριάζει τέτοιο έγκλημα, τέτοια ταπείνωση - δεν έχουν σχέση με την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Δεν μπορεί νέα παιδιά να χαιρετούν ναζιστικά και να αυτοπαραμυθιάζονται ότι χαιρετούν... αρχαιοελληνικά. Δεν μπορούν να μιλούν για «αίμα και τιμή» χωρίς να ξέρουν ότι μιλούν για αίμα φόνων και τιμή τριάκοντα αργυρίων.

Καιρός να τελειώνει αυτό το μακάβριο αστείο. Το 1933 οι Γερμανοί δεν ήξεραν. Ούτε οι Ιταλοί το 1923. Τώρα όλοι γνωρίζουμε. Ξέρουμε τι είναι ο φασισμός και σε ποια αποκτήνωση οδηγεί τον άνθρωπο. Κάθε ψήφος στους φασίστες βγάζει έναν δαίμονα απ’ την κόλαση για να ξαναπαίξει παιχνίδι. Δεν μπορεί το μεταναστευτικό, ένα δύσκολο πρόβλημα, να γίνεται αιτία για εύκολες επιλογές που δυναμώνουν το πιο άγριο θηρίο που αντιμετώπισε ποτέ ο άνθρωπος: τον ναζισμό.

Σας παρακαλώ! θυμηθείτε τι ήταν ο φασισμός. Πάρτε βιβλία οι νεότεροι να μάθετε. Χαϊδεύουμε με την ανοχή μας και θρέφουμε με την ψήφο μας ένα τέρας. Τον πιο σκοτεινό και μοχθηρό μηχανισμό του συστήματος.

Ο φασισμός δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Το χρησιμοποιεί. Το ίδιο και το μεταναστευτικό. Δεν ξέρει να το λύσει, δεν θέλει να το λύσει, θέλει να το χρησιμοποιήσει. Εναντίον σας. Μη χρησιμοποιείτε την ψήφο σας εναντίον σας, εναντίον των παιδιών σας, εναντίον των συναδέλφων σας, εναντίον του πλησίον σας.

Ξέρω, με κοιτάζεις με μισό μάτι, δεν με πιστεύεις. Κάνε λοιπόν ένα πείραμα - που όμως δεν σου το συνιστώ, ολόθερμα δεν σου το συνιστώ. Πήγαινε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πες τους πράγματα που δεν θέλουν να ακούσουν. Θα σε προπηλακίσουν. Αν επιμείνεις, θα σου σπάσουν το κεφάλι. Ή μήπως δεν το ξέρεις;

Αυτό το πολίτευμα θέλεις;

Μπορεί επίσης να λες ότι ξέρεις τι είναι οι ναζί, αλλά εσύ απλώς τους ψηφίζεις για «να κάνουν τη βρώμικη δουλειά» κι ύστερα πάπαλα! Αν έτσι νομίζεις, δεν χρειάζεται να πας εσύ στα γραφεία τους, θα έρθουν εκείνοι στο σπίτι σου. Με την ψήφο σου.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη στιγμή. Δεν έχει την αντοχή για αφροσύνες, πόσω μάλλον για πεμπτοφαλλαγγίτες μέσα της. Σκέψου.

Κι αφού σκεφθείς, ξανασκέψου.

Με σκέψη και διάλογο λύνονται τα προβλήματα, όχι με ύβρεις, ψευτιές, τρέλες και φόνους...

Αγαπητέ μου, εφόσον έχεις ψηφίσει Χρυσή Αυγή, δεν ξέρω πώς ακριβώς να σε προσαγορεύσω. Ας μείνουμε στο «κύριε» που, υποθέτω, μας καλύπτει και τους δύο.

Η επιστολή αυτή δεν απευθύνεται στα μέλη της Χρυσής Αυγής, διότι κάθε διάλογος με τους φασίστες είναι αγώνας άγονος, απευθύνεται όμως σε πολίτες που, στο πλαίσιο της δημοκρατίας, επέλεξαν να ψηφίσουν αυτό το κόμμα.

Κι ακριβώς αυτό, η δημοκρατία είναι το πρώτο ζητούμενο. Για την ίδρυσή της, την καθιέρωσή της και την υπεράσπισή της στην Ελλάδα, όπως και παντού αλλού, πλήθος πολιτών, μέγεθος λαού, έχουν χύσει το αίμα τους, αριστεροί, κομμουνιστές, κεντρώοι, σοσιαλιστές, δεξιοί, σοσιαλδημοκράτες, χριστιανοί, αναρχικοί, εβραίοι, αλλοεθνείς, έχουν χύσει το αίμα τους κι έχουν δώσει τη ζωή τους. Μόνον οι φασίστες το μόνον που έχουν δώσει για τη δημοκρατία είναι οι σφαίρες τους εναντίον της.

ΟΞΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΧΑΙΛ ΧΙΤΛΕΡ


Xαμός στη Βουλή με τον προεδρεύoντα Γιάννη Δραγασάκη και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο της Χρυσής Αυγής. Αφορμή ήταν οι χαρακτηρισμοί του κ. Ηλιόπουλου για τον Αλέξη Τσίπρα "Το Mr Alexis", με τον κ. Δραγασάκη να προειδοποιεί τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής με αποβολή από την αίθουσα. Σε αυτό το σημείο ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο να φωνάζει "άντε ρε ξεφτιλισμένοι" και "χειροκροτήστε γίδια", ενώ πρόσθεσε προς τον κ. Δραγασάκη "συμμορία δεν είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που ανήκετε κ. Πρόεδρε". «Φύγετε να μη σας διώξουμε με άλλο τρόπο», είπε αναφερ... περισσότερα »

Η ομιλία του Tjalling Erkelens, Bedrocan (πιστοποιημένοι καλλιεργητές φαρμακευτικής κάνναβης), Ολλανδία, Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης και η παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη [βίντεο]

9ο ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΑΣ
Τετάρτη 8 Μαΐου: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 
12.00 -- 15.00: Ενημερωτική εκδήλωση: Η Ιατρική χρήση της Κάνναβης στην Ευρώπη
Ομιλητές:
- Dr. William Notcutt, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Κανναβινοϊδών Φαρμάκων (International Association for Cannabinoid Medicines (IACM), Αγγλία, Η ιατρική χρήση της κάνναβης στην Ευρώπη και το κόσμο
- Tjalling Erkelens, Bedrocan (πιστοποιημένοι καλλιεργητές φαρμακευτικής κάνναβης), Ολλανδία, Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης και η παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη 
- Hanka Gabrielova, Konopa (εκπρόσωποι εκστρατείας νομιμοποίησης), Τσεχία, Η νόμιμη ρύθμιση της ιατρικής χρήσης της κάνναβης στην Τσεχία 
- Γιώργης Οικονομόπουλος, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), Η Θεραπευτική επίδραση της Κάνναβης στη διάρκεια Απεξαρτήσεων από Ηρωίνη
- Προβολή ντοκιμαντέρ "θεραπεύτηκε: μια ιστορία κάνναβης" (2010, 10')
http://www.legaliseprotestival.blogsp...
www.iliosporoi.net



Η Φιλοσοφική Στύση Της ΟΛΜΕ


Στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα ο Heinz R. Pagels έκανε το μεταπτυχιακό του στη φυσική υψηλών ενεργειών και τη μαθηματική γλώσσα της θεωρίας του κβαντικού πεδίου (αυτό ακούγεται επίπονο).
Με έναν φίλο του, τον Χαλ (καμία σχέση με την «Οδύσσεια» του Κιούμπρικ), έκαναν ένα διάλειμμα για να περιηγηθούν στη δυτική ακτή και συγκεκριμένα στο Big Sur, το οποίο θα γνωρίζετε οι λάτρεις του Χένρι Μίλερ.
Πήγαν να επισκεφτούν έναν γνωστό φιλόσοφο, ειδικό στη φιλοσοφία της γλώσσας, που ίσως να ήταν και ο Νόαμ Τσόμσκι, αλλά ο Heinz δεν αναφέρει το όνομα του (και θα καταλάβετε γιατί).
Αυτός ο φιλόσοφος συνήθιζε με την πρώτη ευκαιρία να απομονώνεται στο τροχόσπιτο του μπροστά στον Ειρηνικό και να γράφει, να στοχάζεται -ή μπορεί μόνο να ρέμβαζε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΗ


Κατεβασμένα χέρια
Το ερώτημα που τέθηκε ήδη με τις προηγούμενες επιστρατεύσεις παραμένει: θα σταματά το εργατικό κίνημα μπροστά σ’ αυτόν τον νομικό φραγμό ή θα αναζητήσει τρόπους για να τον σπάσει; Μέχρι στιγμής η απάντηση που δίνεται στην πράξη είναι το φρενάρισμα. Αν αυτό παγιωθεί, αν φτάσουμε και σε θεωρητικοποίησή του (όπως επιχειρείται τις τελευταίες μέρες), τότε θα έχουμε παγίωση της ηττοπάθειας και στρατηγική ενίσχυση του αστικού στρατόπεδου…
ΣΕΛΙΔΑ 6

Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά
Τα μεγάλα λόγια είναι εύκολα, όμως το πραγματικό ερώτημα είναι αν οι καθηγητές ήταν έτοιμοι να δώσουν αυτή τη μεγάλη νίκη, υπό τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί. Αν πραγματικά ήταν έτοιμοι, τότε θα είχαν βάλει στη μπάντα τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία του κλάδου, που ήταν φανερό τι παιχνίδι έπαιζε. Βάδιζαν, όμως, χέρι-χέρι μ’ αυτή τη γραφειοκρατία, γεγονός που δείχνει ότι δεν ήταν έτοιμοι.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ας πάρουμε και εμείς θέση για το "μείζον" θέμα


Σχετικά με το στήθος της Τζολί. Καλά έκανε και προχώρησε αν αυτό θεωρούσε ότι είναι σωστο. Παρολα αυτά κουκλίτσα μου που κατοικείς στην ψωροκώσταινα για σένα δεν σημαίνει τίποτα όσο και αν θες να παραμυθιάζεσαι.

Οι εποχές 1998-2008 που το μόνο που σε ενδίεφερε ήταν οι μαλακίες που έγραφε ο Κωστόπουλος, το Μαρι Κλαιρ, η Σουπερ Κατερίνα και το Πισωκόλληταν έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Κοίτα πως θα βγάλεις το Χειμώνα του 2014 χωρίς να ξεπαγιάσεις και χωρίς να βρωμίσει το στόμα σου από την πείνα και άσε τις  σταρ να τραβανε τα βυζιά τους.

Ο γιός του νοικοκυραίου


imgp3097
Ο γιός του νοικοκυραίου μεγάλωσε στο χωριό. Ο πατέρας του, ο κυρ-νοικοκυραίος, ήταν αγρότης και πάσχιζε να μεγαλώσει τα παιδιά του δουλεύοντας σκληρά στα χωράφια, κάνοντας “το σκατό του παξιμάδι”. Το όνειρό του ήταν να μην κάνουν την ίδια μίζερη ζωή τα παιδιά του, να σπουδάσουν, να ξεφύγουν απ’ το χωριό και απ το μεροδούλι μεροφάι, να γίνουν “επιστήμονες” να τα καμαρώνει.
Ο γιος, του βγήκε λίγο “μπούλης”, τον παραχάιδεψε και η μάνα νοικοκυραίου. Μικρός, τα έκανε πάνω του μέχρι τα 8 του και στο σχολείο τα άλλα παιδιά τον κοροιδεύανε για αυτό. Xέστη τον φωνάζανε και κατρουλή τον κατεβάζανε και συχνά τον βαράγανε υποτιμητικά στο σβέρκο και του πετάγανε στραγάλια με το φυσοκάλαμο. Παιδί “ξουράφι” δεν ήτανε με καμία δύναμη, μάλλον “αργός” ήτανε. Δεν τα ‘παίρνε τα γράμματα, όπως έλεγε ο δάσκαλος στον κυρ-νοικοκυραίο. “Καλύτερα να μείνει εδώ να δουλέψει τη γη σας, να προκόψει”, του είχε πει στην 6η δημοτικού, “δεν τα παίρνει με τίποτα, ούτε τέχνη δε νομίζω πως μπορεί να μάθει”.

Αλ Τσαντίρι Νιουζ – Σκουριές και Αστυνομία

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ: ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΣΕΠΩΝΟΝΤΑΣ ΔΙΠΛΟΥΣ-ΤΡΙΠΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!


ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΑΤΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΣΤΙΑ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ 


ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ ΑΦΓΑΝΟΙ

AΛΗΤΕΣ...ΛΕΡΕΣ...ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ!!

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

"ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ" ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ‏- ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΖΗΤΙΑΝΟΣ


Τρίτη 16 Απριλίου, Δήμος Ελευσίνας, Κέντρο Διαλογής και Ανακύκλωσης Υλικών, ένα όχημα τσουλάει και πατά τα πόδια ενός εργάτη ο οποίος δεν ξέρει καλά καλά ποιος είναι το αφεντικό του και παθαίνει πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό πόδι ενώ φέρει κακώσεις στο δεξί. Πατέρας 5 ανήλικων παιδιών, μακροχρόνια άνεργος ο ίδιος και η γυναίκα του μπήκε στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς» Εργασίας της Περιφέρειας Αττικής μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Αντίρροπον, με τη ελπίδα να ταΐσει τα παιδιά του. 



Το ατύχημα συνέβη ενώ ήταν απλήρωτος μετά από 2 μήνες δουλειάς με τις χειρότερες συνθήκες, χωρίς συντάξιμα ένσημα, χωρίς πληρωμένες άδειες και με μηδαμινά μέτρα προστασίας, μέσα στα σκουπίδια. Η γυναίκα του επίσης απλήρωτη από το προηγούμενο «Κοινωφελές» πρόγραμμα που εργαζόταν. Την ίδια μέρα τους επισκέπτονται στο σπίτι τους ο ιδρυτής της Αντίρροπον και ο Δήμαρχος Ελευσίνας για να τον παρακαλέσουν να μη δηλώσει εργατικό ατύχημα αλλά ότι τον πάτησε αμάξι στο δρόμο εκτός δουλειάς! Πάλι καλά που υπήρχε και ένα σωματείο στο Δήμο να τον ενημερώσει ότι δεν δικαιούται αν κάνει κάτι τέτοιο, ούτε χρήματα για τον καιρό που δε θα μπορούσε να δουλέψει, ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε αποζημίωση σε περίπτωση που του αφήσει κάποιο πρόβλημα υγείας.

ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΜΙΜΑ

Την Κυριακή 19/5 στις 18.30 στον πολυχώρο Άγκυρα (Σόλωνος 124), η Τράπεζα Χρόνου Αθήνας-Πλατείας Συντάγματος σας προσκαλεί στην ομιλία του Παναγιώτη Θεοδωρίδη (Οικονομολογος) με τίτλο: ''Πως ΔΕΝ πληρώνουμε τράπεζες και δημόσιο , ΝΟΜΙΜΑ". Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις απο τους Πολίτες που θα παραβρεθούν στον χώρο . Σας Περιμένουμε!! Συνέλευση Τράπεζας Χρόνου Αθήνας-Πλατείας Συντάγματος

"Οταν ο κάθε Πορτοσάλτε κάνει πως "λυπάται τα παιδιά", όταν ο κάθε Πρετεντέρης σουφρώνει τα χείλη για "τους κόπους των υποψηφίων που κινδυνεύουν"



όταν ο κάθε Παπαδημητρίου αναρωτιέται "πώς τολμούν οι καθηγητές να κινητοποιούνται", όταν ο κάθε Ευαγγελάτος ρίχνει το ανάθεμα στους δασκάλους, ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να ρίχνουν σκόνη για να χαθεί από τα μάτια των θεατών ο δήμιος και να προβληθεί σαν αίτιος του κακού ο εργαζόμενος που διεκδικεί.

"Μάχαιρα έδωσες και μάχαιρα θα λάβεις", όπως έχει γραφτεί ότι είπε κάποτε κάποιος αναρχοάπλυτος.

Αυτή η φωτογραφία αφιερώνεται σε όλους τους οπαδούς και ψηφοφόρους της ναζιστικής συμμορίας, σε κάθε υποστηρικτή ρατσιστικών ιδεολογημάτων, σε όλους όσους κλείνουν το μάτι ή ανέχονται τη φασιστική βία με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε λόγο, σε όσους θεωρούν ότι το μέτωπο απέναντι στο ναζισμό είναι δευτερεύουσας σημασίας από κάθε άλλο οικονομικό αίτημα.
Επίσης αφιερώνεται στους ηθικούς αυτουργούς των δολοφονικών ρατσιστικών επιθέσεων, στους Δενδιοσαμαράδες εμπνευστές της απο-ανθρωποποίησης των μεταναστών και κάθε αδύναμου συνανθρώπου μας.

Τέλος, αφιερώνεται στους ελληνορθόδοξους νοικοκυραίους που δεν βλέπουν ότι στη θέση του 14χρονου της φωτογραφίας θα βρίσκεται αύριο, βεβαιωμένα, το δικό τους παιδί.

"Μάχαιρα έδωσες και μάχαιρα θα λάβεις", όπως έχει γραφτεί ότι είπε κάποτε κάποιος αναρχοάπλυτος.

* Google, you 're doin' it wrong... *

Τι λέει ο 14χρονος Αφγανός- θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Δείτε τη μαρτυρία του.




Οι "Γιατροί του Κόσμου" έδωσαν στη δημοσιότητα το συγκλονιστικό βίντεο με τη μαρτυρία του παιδιού που δέχτηκε την άνανδρη ρατσιστική επίθεση. Μια μαρτυρία που παραλίγο να οδηγήσει και σε σύλληψη του.
Η απόφαση του 14χρονου Ισμαήλ να καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές την επίθεση εναντίον του, λίγο έλειψε να οδηγήσει στη σύλληψή του, γεγονός που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα των "Γιατρών του Κόσμου", Νικήτα Κανάκη.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Το ΕΣΡ “αθώωσε τον συνεργάτη του" Mega για το παραποιημένο βίντεο Διαμαντόπουλου


Σε πανελλαδική εμβέλεια, ο βουλευτής εμφανίζοταν να υποστηρίζει την τρομοκρατική επίθεση στο mall και ταυτόχρονα ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου ζητούσε την παραίτησή του. Το ΕΣΡ έκρινε πως επρόκειτο για “δήλωση” και πως το επίμαχο βίντεο που εμφάνιζε το Β. Διαμαντόπουλο ως “τρομοκράτη” , “δεν ήταν παραποιημένο”, θεωρώντας πως δεν έχει ευθύνη το Mega για τη μετάδοση του. Το ΕΣΡ “υιοθέτησε” σχεδόν αυτούσια τη θέση του Mega και με 5 ψήφους υπέρ και 2 κατά, έστειλε την υπόθεση  στο αρχείο. Μειοψήφησε η αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου, η οποία πρότεινε να επιβληθεί  πρόστιμο 50.000 ευρώ και ο Γιάννης Παπακώστας που πρότεινε χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

Το ΕΣΡ με την απόφαση του αυτή, δείχνει να πετάει στο καλάθι των αχρήστων τη βασική αρχή της δημοσιογραφίας που είναι η διασταύρωση των γεγονότων πριν αυτά μεταδοθούν ή τυπωθούν. Παράλληλα προκαλεί μεγάλη ανακούφιση στο Mega, “σώζοντας” το από μια μεγάλη χρηματική αποζήμιωση προς το βουλευτή, ο οποίος έχει προσφύγει στα δικαστήρια, καθώς θα έχει να επιδείξει την απόφαση του ΕΣΡ.

Πλέον ανοίγει το δρόμο για τη θεσμική αναγνώριση της συκοφαντίας στα δελτία ειδήσεων με τη θέση πως το μέσο δεν έχει ευθύνη να ελέγξει εκ των προτέρων τα βίντεο που λαμβάνει από τρίτες πηγές.

ΠΗΓΗ

Πολιτικά ορθοί στο μηντιακό σφαγείο-Toυ Νίκου Ξυδάκη






Τα μήντια, συμβατικά και τώρα πλέον δικτυακά και πολλαπλάσια, ματώνουν. Ενίοτε σκοτώνουν κιόλας, αν καυχηθείς στο τσατ ότι κρατάς σπίτι σου μετρητά και κοσμήματα. Η ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά το ένιωσε το μηντιακό μάτωμα, σε μια μακρά εβδομάδα παθών, στον Γολγοθά των εφημερίδων, του facebook και των μυριάδων αναδημοσιεύσεων, ποστ, στάτους και τουίτ στα ιντερνέτ.

Η κλωστική κάνναβης αντικαθιστά το βαμβάκι


Πολλαπλά τα προϊόντα που δίνει η καλλιέργειά της – Μόνο που αυτή, ενώ επιτρέπεται στην “Ε.Ε.” εξακολουθεί να απαγορεύεται σε Ελλάδα και ΗΠΑ – Ίσως για να μην χάσουμε τις κοινοτικές επιδοτήσεις
KANNAVH KLOSTIKH KLOSTIKH1 KLOSTIKHKANNAVH
Στο προχθεσινή μας δημοσίευμα (9-4-2013) για την εξαγγελία επένδυσης ύψους 2,5 δις ευρώ, ανατολικά της χερσαίας ζώνης του λιμένος από Γερμανούς επενδυτές, υποσχεθήκαμε να δώσουμε νέα στοιχεία σχετικά με την επεξεργασία οποιούχων φυτικών ινών.
Ας δούμε λοιπόν τι είναι το παρεξηγημένο φυτό της Ινδικής κάνναβης:
***
Από αυτό το φυτό μπορούν να παραχθούν δεκάδες προϊόντα, από υφάσματα και τρόφιμα έως δομικά υλικά και καύσιμα.
Αναπτύσσεται ταχύτατα και καθαρίζει το έδαφος από κάθε είδους βλαβερά στοιχεία.
H καλλιέργειά του είναι εύκολη, ενώ επιδοτείται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί λοιπόν δεν καλλιεργείται στη χώρα μας; Απλά, γιατί το όνομά του είναι cannabis sativa.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ


DSC_2587XΕχοντας υποστεί πειρατεία από κάθε είδους υστερόβουλους δημαγωγούς και επικίνδυνους ηλίθιους, η έννοια του Έλληνα, όλο και περισσότερο, αποτελεί χαρακτηρισμό που σημαίνει εξοικείωση και συνέργεια με την αθλιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα. Την αρνούμαι, και δηλώνω Ανθέλληνας...
1. Επειδή η Ελλάδα έχει ταυτίσει την μοίρα της, φανατικά, με ό,τι σκοτεινότερο έχει να προσφέρει ο 21ος αιώνας. Εδώ βρίσκεται το πειραματικό εργαστήριο όπου δοκιμάζεται το υβριδιακό ολοκληρωτικό καθεστώς που μπορεί να συνοψίσει κανείς ως Αναρχοκαπιταλισμός. Πρόκειται για ιδιόμορφη πολιτική εκτροπή, που διασκευάζει τον Ναζισμό υποκαθιστώντας την ελεύθερη αγορά ως υπέρτατο ιδανικό στην θέση της φυλετικής υπεροχής.

H γνωστή σπαδαρχίδο των "τηλεοπτικών πάνελς", και τώρα εκπρόσωπος του καθεστώτος Κατερίνα Παπακώστα αποκάλεσε τους μετανάστες “κατσαρίδες”


7
Ο Χιουτζ Γουίλιαμσον, διευθυντής της οργάνωσης Human Rights Watch υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Ασία, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα της γερμανικής Sueddeutche Zeitung αναφέρει ότι μέλος της κυβερνώσας παράταξης στην Ελλάδα, αποκάλεσε τους μετανάστες  “κατσαρίδες”.
Το άρθρο, με κεντρικό θέμα την έκρηξη της ξενοφοβίας στην Ελλάδα έχει τίτλο «Σαν δαρμένο σκυλί» και τονίζει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα δεν έχει να παλέψει μόνο για το δημόσιο χρέος της, αλλά και ενάντια στην ξενοφοβία που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Ο αρθρογράφος στέκεται μεταξύ άλλων στην περιβόητη υπόθεση του αιγύπτιου εργάτη σε αρτοποιείο ο οποίος είχε βασανιστεί από το αφεντικό του και κάποιους συνεργούς του όταν ζήτησε τα δεδουλευμένα του. «Ο Αιγύπτιος είχε δηλώσει τότε έκπληκτος διότι όταν πήγε στο νοσοκομείο, τον επισκέφθηκε η αστυνομία και του απήγγειλε κατηγορία γιατί δεν είχε νόμιμη άδεια παραμονής» διηγείται ο Γουίλιαμσον, ο οποίος υπενθυμίζει ότι οι βασανιστές του Αιγύπτιου κυκλοφορούν ακόμη και σήμερα ελεύθεροι.

Στρατόπαιδον Σ/χου Αντ. Σαμαρά

Ρατσιστές χαράκωσαν με γυαλιά ανήλικο Αφγανό στο κέντρο της Αθήνας

Ρατσιστές χαράκωσαν με γυαλιά ανήλικο Αφγανό στο κέντρο της ΑθήναςΘύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ένα 14χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με καταγγελία των Γιατρών του Κόσμου. Όπως είπε το ίδιο το παιδί, ομάδα ανδρών ντυμένοι με μαύρα ρούχα, του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και του χάραξαν το πρόσωπο με ένα σπασμένο μπουκάλι μπίρας.   ''Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό ρατσιστικής βίας που έφτασε στα γραφεία μας. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι πως πρόκειται για ένα παιδί. Μόνο ως βαρβαρότητα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε'' δηλώνει στο NEWS 247 ο Νικήτας Κανάκης από τους Γιατρούς του Κόσμου.   Σύμφωνα με τον κ. Κανάκη, το παιδί έφτασε στην κλινική των Γιατρών του Κόσμου συνοδευόμενο από ομοεθνείς του ''σε πλήρη σύγχυση''.  Του έκαναν 30 ράμματα στο πρόσωπο.   ''Είχε ξεμείνει μόνο του, χωρίς καμία υποστήριξη. Οι γονείς του είχαν αποχωρήσει από τη χώρα και αυτό είχε μείνει στην Ελλάδα. 

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

“Μάθε παιδί μου γράμματα” του Θόδωρου Μαραγκού- Μια πικρή, πολιτική σάτιρα για την Ελλάδα των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης


Το “Μάθε παιδί μου γράμματα” είναι μια πικρή, πολιτική σάτιρα για την Ελλάδα των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης που έθεσε για την εποχή της (τέλη ’70) θέματα ταμπού όπως κομμουνισμός & εθνική αντίσταση, παπαδοκρατία & αστυνομοκρατία, ανεργία και μη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός. Σενάριο: Θόδωρος Μαραγκός Μουσική: Νίκος Τάτσης. Φωτογραφία: Νίκος Μήλας. Μοντάζ: Ηλίας Σγουρόπουλος. Ήχος / ηχοληψία: Ντίνος Κίττου, Ηλίας Ιονέσκο. Πρωταγωνιστούν: Νίκος Καλογερόπουλος, Κώστας Τσάκωνας, Δήμος Αβδελιώτης, Βασίλης Διαμαντόπουλος. Η ταινία γυρίστηκε σε Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Λαγκάδια, Καρύταινα.

Πηγη:http://www.politikokafeneio.com

Αυτό εννοούσαν όταν έλεγαν "Μου είπαν θα βάλεις το χακί;"

φωτο απο την σημερινη συγκεντρωση της ΟΛΜΕ

Ποιός σε τρομοκρατεί περισσότερο;

Με πρωτοφανή προληπτική επιστράτευση ποινικοποιούν τους εργασιακούς αγώνες. Μπορούμε να αντεπιτεθούμε;



“Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τον κόπο και την αγωνία νέων ανθρώπων” 

Η κατάργηση της απεργίας



Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η υιοθέτηση του μέτρου της επιστράτευσης θεωρούταν υψηλού πολιτικού κόστους και για αυτό οι κυβερνήσεις το απέφευγαν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Παλαιότερα άφηναν τους απεργούς να έρθουν σε σύγκρουση με την κοινωνία (γιατί απεργία που δεν ενοχλεί δεν είναι απεργία) και μετά τη δουλειά αναλάμβαναν οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι «που δεν άντεχαν άλλο να στηρίζουν τα συντεχνιακά δικαιώματα» του κλάδου που απεργούσε.

Αυτήν τη φορά κάτι άλλαξε. Με το που ανακοινώθηκε η πρόθεση της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε απεργία στις πανελλαδικές, το κράτος εμφανίστηκε φοβερά σοκαρισμένο. Δεν θα είχαν πρόβλημα οι εκπαιδευτικοί να απεργούσαν π.χ. μέσα στο καλοκαίρι ώστε να μην πληρώνονται κιόλας αλλά ξαφνικά το μέλλον των νέων μας και η ισορροπία της κοινωνίας μας φάνηκε να εξαρτάται αποκλειστικά από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ


Γι’ άλλη μια φορά ο κοινωνικός αυτοματισμός λειτουργεί καλά. Μόλις οι καθηγητές αποφάσισαν να απεργήσουν, η κυβέρνηση έτρεξε να βγάλει φύλλα πορείας για επιστράτευση, πριν καν ξεκινήσει η απεργία. Αυτό συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία.
Δεν γίνεται λέει να χάσουν οι μαθητές της Πανελλήνιες. Γιατί ως γνωστόν, αν οι μαθητές περάσουν σε σχολές και τις βγάλουν κάποια στιγμή, θα βρουν αμέσως δουλειά και θα παίρνουν αν είναι τυχεροί 400 ολόκληρα ευρώ. Και γι’ αυτό δείχνουν ενδιαφέρον αυτοί που γεμίζουν τους λογαριασμούς τους με μερικές χιλιάδες ευρώ τον μήνα.

Ο Μετα-Ρατσισμός Του Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου Μας



slave1_fpMLi_18279
Γράφει ο Γελωτοποιός

“If You Know Your History, Then You Would Know Where You‘re Coming From’’
                                                                                                               Bob Marley


Σας εξοργίζει και μόνο να διαβάζετε τη λέξη «νέγρος;»
Ο Malcolm X συνήθιζε να απευθύνεται στους ομόφυλους του αποκαλώντας ‘τους όχι αφροαμερικάνους ούτε έγχρωμους ούτε καν μαύρους, αλλά νέγρους –ή αδέλφια. Σε αντίθεση με τον μετριοπαθή Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και με πολύ μεγαλύτερη διορατικότητα, ο Μάλκολμ δεν ήθελε να ξεχάσουν την ιστορία της φυλής τους, γιατί το γεγονός της αρπαγής και της σκλαβιάς επεξηγούσε την κοινωνική τους θέση.
«Δεν έχει σημασία», τους έλεγε, «αν το αεροπλάνο πηγαίνει με εκατό μίλια την ώρα ή με χίλια. Εσύ βρίσκεσαι πάντα στις πίσω θέσεις και το αεροπλάνο το οδηγάει πάντα ένας λευκός.»
(βλέπε παλιότερο κείμενο για τον Malcolm X: «Κώνωπες και λέοντες»)

Είναι τόσο απλό...