ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Κραουνάκη, γύρνα στη μουσική σου καλύτερα...

Εξαιρετικός Κραουνάκης! Θαυμάσιος Κραουνάκης! Αν δεν γνωρίζετε για πιο πράγμα μιλάμε, διαβάστε την απάντησή του στους επικριτές της διαφήμισης του Jumbo με τη Στανίση εδώ. Εξαιρετικός γιατί κατάφερε να σκιαγραφήσει μέσα σε μερικές αράδες όλο το προφίλ του σύγχρονου νεοέλληνα. Μπράβο του! Και το κατάφερε αυτό επειδή δεν φοβήθηκε να υπερασπιστεί για μια ακόμη φορά την κουλτούρα που πρεσβεύει το λαϊκό ελληνικό τραγούδι και ο λογοτεχνικός στίχος της Κατερίνας Στανίση ο οποίος... ΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ... Με συγχωρείτε, δεν μπόρεσα να κρατηθώ παραπάνω.

Και επειδή καλό είναι να μην το τραβάμε πολύ με την ειρωνεία, θα αφήσω ελεύθερο το Δράκο να ξεράσει μονομιάς στην επόμενη παράγραφο τη γνώμη του για τη γεύση που μου άφησε στο στόμα η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε ο συμπαθέστατος Σταμάτης. Το λοιπόν:

Ο εφιάλτης του χυσαυγιτη...

Αντιφασιστίκη παρέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με αφορμή την εθελοντική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής μόνο για Ελληνες.


Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με αφορμή την εθελοντική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής μόνο για Ελληνες. Υπήρχαν μπράβοι από νωρίς στο νοσοκομείο πριν έρθει η ομάδα των φασιστών για αιμοδοσία. Παρευρέθηκαν οι βουλευτές Λάρισας και Βόλου, Αλεξόπουλος και Ηλιόπουλος, και τα άλλα γνωστά ασπόνδυλα τσιράκια τους. Κατά την είσοδο του Ηλιόπουλου πετάχτηκε ένα ποτήρι καφέ, ο Ηλιόπουλος απάντησε με μπουκάλι ενώ ένα άλλο ασπόνδυλο από μέσα πέταξε πέτρα, όλα αυτά καθώς οι κάμερες τραβούσαν τους αντιφασίστες και όχι το σκηνικό ή τους φασίστες. Η παρουσία του μπάτσων ήταν μικρή και σχημάτισαν κλοιό γύρω μας για την έξοδο των φασιστών, οι οποίοι βγήκαν διατεταγμένοι φωνάζοντας συνθήματα και χαιρετώντας ναζιστικά. 

Το Βολιώτικο δημοσιογραφικό ξερατό "ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ" ξαναχτυπά, αυτή τη φορα απο την ΕΡΤ. Σχετικά με τη δίκη αντιφασίστα στις 26/4 στο Βόλο


Διασπείρουν ψευδώς την είδηση ότι την αναβολή της δίκης αιτήθηκε η υπεράσπιση, ενώ την αναβολή ζήτησε μέλος της Χρυσής Αυγής

Απίστευτα τα όσα συνέβησαν στο Βόλο, θυμίζοντας μάλιστα εποχές αλήστου μνήμης και ακραίου σκοταδισμού, από το μεσημέρι της Παρασκευής, οπότε και αναβλήθηκε, μετά από αίτημα μέλους της Χρύσης Αυγής, η δίκη 30χρονου αντιφασίστα, ο οποίος, αν και αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή του, κατηγορείται για συμμετοχή στην συμπλοκή, μεταξύ αντιφασιστών και μελών της Χρυσής Αυγής, που έλαβε χώρα στο κέντρο του Βόλου την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και από την οποία τραυματίστηκαν 3 μέλη της Χρυσής Αυγής.


Και ενώ η δίκη αναβλήθηκε μετά από αίτημα του ενός εκ των τριών χρυσαυγιτών, δηλαδή της πολιτικής αγωγής, βολιώτικα Μέσα ενημέρωσης (;), με ναυαρχίδα την ΕΡΤ Βόλου, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας άρχισαν να μεταδίδουν ψέματα, παρουσιάζοντας ως αιτούσα της αναβολής την υπεράσπιση.

Ιδού και το δημοσίευμα, το οποίο φέρει την υπογραφή της υπαλλήλου της ΕΡΤ με το όνομα Τούλα Κεκάτου,

Τα άλογα της ΝΙΚΑΣ...βλάπτουν σοβαρά την υγεία


Βρέθηκε και φαινυλοβουταζόνη σε νοθευμένα με αλογίσιο κρέας προϊόντα
Σε μια χώρα που στοιχειωδώς σέβεται το δικαίωμα των πολιτών της να καταναλώνουν τρόφιμα ασφαλή και όχι νοθευμένα με επικίνδυνες χημικές ενώσεις η είδηση θα έκανε πάταγο: δυο αλλαντικά, που παράγει η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου, βρέθηκαν νοθευμένα με αλογίσιο κρέας και επιπρόσθετα ανιχνεύτηκε η άκρως επικίνδυνη για τον άνθρωπο –και γι’ αυτό καθολικά απαγορευμένη– χημική ουσία φαινυλοβουταζόνη. Η εταιρία είναι η ΝΙΚΑΣ και τα νοθευμένα και τοξικά προϊόντα της είναι το «μοσχαρίσιο» παριζάκι και τα «μοσχαρίσια» λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης.

Ιερισσός : Συμπλοκές κατοίκων με ΜΑΤ στην περιοχή του Καρατζά


Υπάρχει κάλεσμα από τους κατοίκους για άμεση μετάβαση με αγροτικά αυτοκίνητα και βοήθεια στην περιοχή Καρατζά λάκο, όπου οι κάτοικοι συγκρούονται με τα ΜΑΤ.
08:41 Νωρίτερα ομάδα περίπου 30 ατόμων πήγε στο βουνό, για να δει την πρόοδο των εργασιών στον Καρατζά λάκο, όπου μπουλντόζα της εταιρείας πραγματοποιεί εργασίες για λογαριασμό της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, τα MAT τους εμπόδισαν να προχωρήσουν στο δασικό δρόμο, έγιναν μικροσυμπλοκές και περιορισμένη χρήση χημικών από τα MAT.
Διαψεύδει κατηγορηματικά η αστυνομία και κάνει λόγο για φθορές των κατοίκων σε ένα τζιπ της εταιρείας (συγκεκριμένα, έσπασαν ένα φλας και προκάλεσαν ζημιά στον προφυλακτήρα).
Μετά το περιστατικό, οι καμπάνες στην Ιερισσό και πάλι χτύπησαν, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία κι αυτή την ώρα ανεβαίνουν και πάλι στον Κάκαβο, και συγκεκριμένα στον Καρατζά λάκο.
Αναδημοσίευση από : thesstoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΗ


Επιστροφή στις ρίζες

Χρειαζόμαστε ένα καινούργιο εργατικό κίνημα και για να το δημιουργήσουμε πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες. Τότε που το εργατικό κίνημα δεν έχανε «με τα χέρια κάτω». Τότε που το εργατικό κίνημα δεν αρκούνταν στην άμυνα. Τότε που η επίθεση δεν αφορούσε μόνο μικροβελτιώσεις μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, αλλά έθετε μείζονα ζητήματα, διεκδικούσε την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, συγκροτούνταν πολιτικά σε επαναστατική βάση…
ΣΕΛΙΔΑ 6
 
Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

Βρέθηκε και φαινυλοβουταζόνη σε νοθευμένα με αλογίσιο κρέας προϊόντα

ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ ΜΑΝΕ "ΜΠΟΡΔΕΛΟ" 1911- ΓΙΑΓΚΟΣ ΨΑΜΑΘΙΑΝΟΣ

Είδες που φτάσαμε;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ-ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕ

Μπροστά στον κίνδυνο πανωλεθρίας βρίσκεται εκ νέου το υπουργείο Οικονομικών, εάν δεν ανασυνταχθούν τάχιστα οι φοροελεγκτικοί- φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, καθώς η εικόνα της διάλυσης αποτυπώνεται και στα στοιχεία του Μαρτίου.
Σοκ προκαλούν όμως και τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι νέες οφειλές στις εφορίες φούσκωσαν κατά περίπου 800 εκατ. ευρώ μέσα σε μόλις έναν μήνα, φτάνοντας στο τέλος Μαρτίου στα 2,178 δισ ευρώ. Οι εν λόγω οφειλές δεν μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 48 δόσεων, αλλά μόνο υπό προϋποθέσεις στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο. 

Το Εσχατολογικό Αίνιγμα Της Κατσαρίδας Και Ο Χίτλερ



images
Προειδοποίηση: Η ανάγνωση του ακόλουθου κειμένου προϋποθέτει την ύπαρξη και χρήση μιας νοητικής λειτουργίας που ο καλύτερος τρόπος να την προσδιορίσουμε λεκτικά είναι:  Στοχασμός.
Πολλοί τον συγχέουν με την πίστη (αναφέρομαι σε κάθε είδους πεποιθήσεις, όχι μόνο στις θρησκευτικές), το δόγμα, τη λογική, τη σοφία ή τη σκέψη εν γένει.
Η ειδοποιός διαφορά του στοχασμού από άλλες νοητικές λειτουργίες είναι… Ότι ποτέ δεν βρίσκει το στόχο!
Είναι ατελεύτητος και αυτοτροφοδοτούμενος, διαλεκτικός κατ’ ανάγκη και αν καταλήξει σε κάποιο τελειωτικό συμπέρασμα, αν φτάσει στο τέλος, τότε παύει να είναι στοχασμός και γίνεται παγιωμένη άποψη.
Ας στοχαστούμε ελεύθερα λοιπόν.

Απαντήστε χωρίς να σκεφτείτε: Ποιος ζωντανός οργανισμός θα επιβίωνε σε περίπτωση ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου;

ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ

Βόλος Ενημερωση απο την συγκεντρωση αλληλεγγυης στα δικαστηρια βολου


Σημερα στις 9 το πρωι υπηρχανε καλεσματα για τα δικαστηρια συντροφου στην πλατεια ελευθεριας.
 Αρχικα, το δικαστηριο, οπως ηταν αναμενομενο πηρε αναβολη για τον φεβρουαριο του 2014 γιατι δεν ηταν παρων ο δικηγορος του χρυσαυγουλου, σε καποια φαση γυρω στις 9:15 και ενω υπηρχε σχετικα λιγος αλληλεγγυος κοσμος (γυρω στα 40-50 ατομα), εθεαθη ο βουλευτης της χρυσης αυγης παναγιωτης ηλιοπουλος (μαζι με 2 μπραβους η κατι τετοιο τελος παντων) στον δρομο πισω απο τα δικαστηρια.
Ομαδα 15-20 ατομων κινηθηκε προς το σημειο οπου και ξεκινησε λεκτικη διαμαχη, αμεσως ο βουλευτης εκανε πως ορμαει σε 15 (εκει γελασαμε πολυ) και ξαφνικα πεταχτηκαν 4-5 μπατσοι και τον κραταγανε!!
Μεσα σε μερικα δευτερολεπτα ξετρυπωσε διμοιρια και μπηκε μπροστα του, σε εκεινο το σημειο αρχισαν να ακουγονται συνθηματα πολυ δυνατα και με παθος και οι συντροφοι αποχωρησαν και πηγανε παλι στην πλατεια,
μολις ενημερωθηκε ο κοσμος οτι  δοθηκε καποιο χρονικο περιθωριο ωστε να μαζευτει κι αλλος κοσμος και να ξεκινησει πορεια.
Αφου πηγε 11 η ωρα γυρω στα 150 (+-20) ατομα ξεκινησαν για πορεια σε -κεντρικους και μη- δρομους του βολου. Μοιραστηκαν φυλλαδια, κολληθηκαν αυτοκολλητα και φωναχτηκαν πολλα συνθηματα. η πορεια ειχε παρα πολυ δυνατο παλμο σε ολη την διαρκεια της.

"Προσβολή συμβόλου 2"

Συγγνώμη κιόλας αλλά να ρωτήσω κάτι πρακτικό; Αυτό δεν είναι αντιποιηση συμβόλου; Μόνο ο Κολλάτος δηλαδή θα την πληρώσει που στην τελική δεν είπε και κανα ψέμα ο ανθρωπος...


Το να χαιρετάνε ναζιστικά δίπλα από το Εθνικό Σύμβολο δεν είναι βεβήλωση; Οι αναρχικοί ή οι Ναζί το '40 κάψανε και ματώσανε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη;

Οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι, πρωταγωνιστούν στο παρακάτω ντοκιμαντέρ που μπορείτε να παρακολουθήσετε ΕΔΩ.


tro-mpa-xtiko


"Προσβολή συμβόλου...."




Η ΕΛ.ΑΣ προσήγαγε 69 άτομα και συνέλαβε 6 με την κατηγορία της προσβολής συμβόλων...
όχι δεν είναι για την εικόνα της φωτογραφίας μετά την προεκλογική συγκέντρωση του κηβερνώντος κόμματος της ΝΔ.
Είναι γιατί αναρτήθη η μαυροκόκκινη στα Προπύλαια.

Ανοιχτή επιστολή γυναικών που αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής από την επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και την εξόρυξη χρυσού


PHASMA_070312_IERISSOS2.limghandler 


Οι γυναίκες της Χαλκιδικής στέλνουν μήνυμα αξιοπρέπειας, αγώνα και αποφασιστικότητας. Καλούν όλες τις γυναίκες της Ελλάδας και του κόσμου να σταθούν στο πλευρό τους και να δηλώσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.


Από την πρώτη ήδη ημέρα συλλογής υπογραφών, πάνω από 1700 γυναίκες από την Ιερισσό, Ν.Ρόδα, Ουρανούπολη, Αμμουλιανή και Μ. Παναγία, έχουν προσυπογράψει το κείμενο. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται σε ολόκληρη τη Χαλκιδική.


Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πορεία συλλογής υπογραφών, ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις αγωνιζόμενες γυναίκες της Χαλκιδικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση sintfor@gmail.com

ΒΟΛΟΣ: Σήμερα 26/4 Δικάζουν τον αντιφασισμό. ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 09.00

Μέρες Χριστουγέννων 2012
afisa-kalesma_gia_sugentrosi_antifas.jpg  Οπλισμένοι και αγανακτισμένοι φασίστες έχουν βγει για κυνήγι θησαυρού,όπου θησαυρός όποιος δεν ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της άριας φυλής όπως την έχουν στο μυαλό τους, αλλά κυρίως όποιος μπαίνει εμπόδιο στα βρώμικα και μισάνθρωπα σχέδιά τους.

  Όπως αυτοί που την προηγούμενη μέρα διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της “δήθεν” φιλανθρωπικής κίνησης της Χ.Α, όπου σκοπός τους ήταν να ανταλλάξουν μακαρόνια και πατάτες με ψήφους.Την διατάραξαν φωνάζοντας το αυτονόητο,ότι η αλληλεγγύη δε χρειάζεται επίδειξη ελληνικής ταυτότητας και δείγμα DNA.Αποτέλεσμα; να προσαχθούν και να κρατηθούν αδικαιολόγητα για ώρες από την αστυνομία.

  Αυτοί λοιπόν έπρεπε να βρεθούν και  τιμωρηθούν για το θράσος που επέδειξαν χαλώντας το φιλανθρωπικό πανηγυράκι. Και βρέθηκαν. Αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν και πάλι τα αναμενόμενα. Το κυνήγι δεν πήγε καλά και από κυνηγοί βρέθηκαν κυνηγημένοι με αποτέλεσμα να διαλέξουν άλλο δρόμο.
  Όσες δουλειές δεν καταφέρνουν να τελειώσουν οι φασίστες τη νύχτα, αναλαμβάνει να τις διεκπεραιώσει το κράτος με τους μηχανισμούς του την ημέρα,οπότε πιστοί στις παραδόσεις των προγόνων τους,φοράνε τις μαύρες κουκούλες τους και υποδεικνύουν στους ένστολους συνεργάτες τους τα άτομα που έχουν στοχοποιήσει. Αυτοί λοιπόν με φοβερό ζήλο,αφού κάνουν έρευνες σε σπίτια και χώρους εργασίας συλλαμβάνουν τον έναν από τους δύο που τους είχαν υποδειχθεί παρά τις μαρτυρίες για μη συμμετοχή του στο συμβάν.
  Στις 26/4 δε δικάζεται ένας αντιφασίστας αλλά δικάζονται όλοι όσοι αντιδρούν στην εκμετάλλευση,την καταπίεση και την καταστολή που είναι το παρόν και το μέλλον που μας επιφυλάσσει το κεφάλαιο,το κράτος και οι παρακρατικές πατερίτσες τους.

  ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ 

ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ 

ΦΑΣΙΣΜΟ
  
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ 

26/4 ΣΤΙΣ 9:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ



Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Μες στη φωτιά: τα κρυφά θύματα της λιτότητας στην Ελλάδα- (ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ)


Πριν από μόλις δύο ημέρες ξεκίνησε να κυκλοφορεί στο ίντερνετ το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Into the Fire: The Hidden Victims of Austerity in Greece», ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει τη ζωή των μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, από την καθημερινότητά τους ως τις ιστορίες που φέρνουν μαζί τους, με συνεντεύξεις, με καταγραφή των ρατσιστικών επιθέσεων (τα πλάνα εδώ σοκάρουν) και της συμπεριφοράς της αστυνομίας.

Συμβαίνει τώρα: Αγνωστοι ξανά κατέβασαν την Ελληνική σημαία και ανήρτησαν μια της emma delta!!!



ENΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια ΔΕΝ θα 

καταδικαστεί απο τον Σίμο Κεδίκογλου και το 

σύνολο του πολιτικού κόσμου!!!

Σικάγο 1886 – Πώς “γεννήθηκε” η εργατική Πρωτομαγιά


fiveanarchists
Οι “μάρτυρες του Σικάγου”: οι Parsons, Engel, Spies και Fischer απαγχονίστηκαν, ο Lingg(στο κέντρο) αυτοκτόνησε στη φυλακή



cf83ceb7cebcceb1ceb9ceb1Το κείμενο του Σ. Γιελέν «Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ», αποτελεί έως σήμερα μία πολύτιμη πηγή ενημέρωσης για τις συνθήκες υπό τις οποίες γεννήθηκε η «εργατική πρωτομαγιά». Αναδημοσιεύθηκε και ανατυπώθηκε σε εκατοντάδες έντυπα και γλώσσες στον πλανήτη τις τελευταίες δεκαετίες. Το κάνουμε κι εμείς, σήμερα, που το νόημα της εξέγερσης του Σικάγου, έχει διαστρεβλωθεί, παραχαραχτεί και προσαρμοστεί στα μέτρα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και της εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων με στόχο την περίφημη «εργασιακή ειρήνη» και τη σιγή… νεκροταφείου.

Σ. Γιελέν – «1886: Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠO ΤΗ ΔΡΑΣΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ»
Όπως ο πανικός του 1873 σφράγισε τη γέννηση του συνειδητού εργατικού κινήματος σε εθνική κλίμακα, έτσι σφράγισε και τη γέννηση μιας πρακτικής και ρεαλιστικής αντίληψης για το σοσιαλισμό -αντίληψης που επρόκειτο να αντικαταστήσει τους απόμακρους ουτοπικούς πόθους των πρώτων σοσιαλιστών που περιορίζονταν σε “υψηλές” διανοουμενίστικες συζητήσεις και ρομαντικά δοκίμια.

Αλληλεγγύη στο Athens Indymedia

Πιτσιρίκος: Η σημαία του Πολυτεχνείου


Παρακαλούνται οι φοιτητές της ΠΑΣΠ που έχουν τη σημαία του Πολυτεχνείου -κληρονομιά από τον Χρήστο Παπουτσή- να τη βάλουν στη ναφθαλίνη, για μην τη φάει ο σκόρος. Ήδη, ο Παπουτσής είχε κάνει τη μαλακία και την είχε βάλει στο πλυντήριο, και έφυγαν τα αίματα, και έχασε τη μισή της αξία στο eBay.


Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι άνθρωποι πως σημαία δεν είναι το πανί αλλά το κορμί που κρατάει τη σημαία. Κι αν τη σημαία την κρατάνε νέοι άνθρωποι που εν έτει 2011 είναι ακόμα οργανωμένοι στην ΠΑΣΠ, το πανί -από μόνο του- δεν έχει καμία σημασία. Ακόμα κι αν είναι η σημαία του Πολυτεχνείου.


"Ιατροί στρατιώτες στα νησιά" - Μια ενδιαφέρουσα πρόταση

Κάθε μέρα διαβάζουμε ότι νησιά σε Αιγαίο και Ιόνιο έχουν μείνει χωρίς ιατρούς και αυτό είναι χωρίς αμφιβόλια τεράστιο πρόβλημα. Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων φέρνει στο προσκήνιο μια πρόταση που έρχεται από το Ιόνιο και μοιάζει ενδιαφέρουσα.

Πρόκειται για πρόταση του ιατρών από τα Διαπόντια νησιά.

Στο κείμενο με τίτλο «Διορίστε στρατιωτικούς (έφεδρους) γιατρούς στα Διαπόντια» διαβάζουμε:«Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης αγροτικών ιατρών στα Διαπόντια Νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι). Επειδή τελευταία - και δικαιολογημένα - γίνεται πολύς θόρυβος από την πλευρά των αντιδημάρχων των ως άνω περιοχών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου πρότεινε με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας να ξανασυσταθεί ο διορισμός ιατρών που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, αποζημιώνοντάς τους με το μισθό του αγροτικού ιατρού (ιδιωτών), εξασφαλίζοντάς τους στέγη και τροφή και δίνοντάς τους μόρια για την ειδικότητά τους.

Γιατί απουσιάζει η Χρυσή Αυγή από τη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις; ΤΙ ΡΩΤΑΣ ΤΩΡΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ;


Γιατί απουσιάζει η Χρυσή Αυγή από τη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις; 

Μεγάλη συζήτηση προκαλεί η απουσία της κοινοβουλευτικής ομάδας από τα έδρανα της ολομέλειας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Στο θέμα αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ και από τις άλλες πτέρυγες της Βουλής εκφράστηκε η απορία: για ποιον λόγο απέχει από τη συζήτηση το κόμμα της Χρυσής Αυγής; Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr οι περισσότεροι από τους βουλευτές περιμένουν να δουν αν οι συνάδελφοί τους της Χρυσής Αυγής θα εμφανιστούν στην αίθουσα του κοινοβουλίου την ώρα που θα μιλήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. Όπως και να έχει πάντως, μέχρι αυτή τη στιγμή η απουσία της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση αυτού του σοβαρού θέματος στέλνει πολλά... μηνύματα...


exthrostoumalaka

Συνέλαβαν τον άνθρωπο που κατήγγειλε τους πυροβολισμούς στη Μανωλάδα


7Τον άνθρωπο που κατήγγειλε τους πυροβολισμούς κατά των μεταναστών στη Μανωλάδα συνέλαβαν την Τρίτη οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Σαχίν Αχμέτ του Σουναμίρ συνελήφθη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Ωστόσο υπάρχει καταγγελία της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή-Ενωση Μεταναστών Εργατών – ΚΕΕΡΦΑ» σύμφωνα με την οποία η σύλληψη υπήρξε «εκδικητική».

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Είσαι αντιεξουσιαστής; Συλλαμβάνεσαι!


BIm-Q0nCYAAZyKl
Σήμερα γράφεται μια ακόμη σελίδα στην τεράστια ιστορία της ελληνικής κρατικής καταστολής. Τριάντα περίπου άτομα ανήρτησαν πανό αλληλεγγύης σε συμπαράσταση του εδώ και μέρες υπό καταστολή ιστότοπου αντιπληροφόρησης, Athens Indymedia, που τώρα εκπέμπει από την κατειλημμένη πρυτανεία του ΕΜΠ. Φυσικά, τα αντανακλαστικά του Υπουργείου Καταστολής και Δημοσίου Τρόμου, όπως και της ελληνικής αστυ-υπηρετο-νομίας, αποδείχτηκαν εξαιρετικά, γι’ ακόμη μία φορά: όταν πρόκειται για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, για διεκδίκηση της ελευθερίας του λόγου, οι ντόπιοι πολιτικάντηδες και αστυνομικοί εκτελούν το αντικοινωνικό τους καθήκον με υπερβάλλοντα ζήλο.

Δυο λόγια για τον Πειραιώς Σεραφείμ


Αλήθεια πήγε να πιάσει φίλους την συμμορία του Μιχαλολιάκου; Δεν μπορώ να πω προσπάθησε όμως. Και να η συνάντηση με τον φυρερίσκο, και δωστουπύρινοι λόγοι για το Τζαμί στο Βοτανικό, και μοίρασμα μηνύσεων μαζί με τους "φίλους" τους Χρυσαβγήτες για το Corpus Christi...

Όλα πήγαν χαμένα. Φαίνεται πως ο σεβασμιότατος δεν είχε διαβάσει καλά Μιχαλολιάκο. Έτσι λοιπόν από το αρχείο μας (η εικόνα πρέπει να υπάρχει στη σελίδα αντιαιρετικόν εγκολπιον), θα παραθέσουμε το παρακάτω απόσπασμα μιας διόλου φιλοχριστιανικής άποψης της Χρυσης Αυγής:

* Της πατρίδας σου η σημαία *

ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΕΣ- Κατέβασαν την ελληνική σημαία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του Indymedia



Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια. Διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της ιστοσελίδας Indymedia.

Περίπου 200 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, ενώ πριν από λίγη ώρα κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό και ανήρτησαν την κοκκινόμαυρη σημαία.

Επιπλέον ύψωσαν στο κτίριο ένα μεγάλο πανό με την υπογραφή του Indymedia στο οποίο αναγράφεται: «Raise your voice against state Censorship».

Στο σημείο έσπευσαν ομάδες των ΜΑΤ ενώ σύμφωνα με τον Δρομογράφο γίνονται προσαγωγές. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για 30 προσαγωγές.

Φημολογείται ότι ο λαθρέμπορος θα λανσάρει στον ΟΠΑΠ και κουλοχέρηδες με νέα σύμβολα για φρουτάκια. Ο Σαμαράς θα είναι το κουδούνι, ο Μελισσανίδης το Golb BAR και ο Φαήλος ο Τζόκερ. {SPY}

Καλοφάγωτος!


http://left.gr/news/kalofagotos-o-opap-kyrie-failo


Καλοφάγωτος!


Η αναίτια βαρβαρότητα της ΕΛ.ΑΣ. (Αυτοί οπλίζουν τις Μανωλάδες)!!!



Του Ν. Γεωργιάδη

Η σκηνή εκτυλίσσεται στο κέντρο της Αθήνας. Σκοτάδι και οι άνδρες της Αστυνομίας συμμετέχουν σε κάποια επιχείρηση Ξένιος Ζευς.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις-σκούπα που κάποιος ευφάνταστος γραφειοκράτης – συνεργάτης του υπουργού Νίκου Δένδια, τις αντιλαμβάνεται ως εφαρμογή των κανόνων φιλοξενίας.

 

Οι άνδρες της αστυνομίας συνεργάζονται άμεσα με πολίτες. Φαρδιές πλάτες, σκούρα ρούχα, μυώδη χέρια. Δεν χρειάζεται φαντασία για να καταλάβει κανείς από ποιον πολιτικό χώρο προέρχονται. 

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Αυτές είναι οι 11 πολυεθνικές που ζητούν μισθούς Βουλγαρίας στην Ελλάδα...

Όταν δε διαμαρτύρεσαι για τους μισθούς Βουλγαρίας στη Βουλγαρία, αλλά αντίθετα εκμεταλλεύεσαι τα φτηνά προϊόντα κι εργατικά χέρια Βουλγαρίας, σου αξίζουν και οι αντίστοιχοι μισθοί! Και αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, το σωστό είναι να επιβληθούν μισθοί Κίνας!


 Εργάτες

Οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών που συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ) και ζήτησαν μείωση του μισθού στα επίπεδα των 250-300 ευρώ για τους νέους ώστε να βελτιωθεί, όπως είπαν, η ανταγωνιστικότητα.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Βήμα, στη συνάντηση που είχαν με τον Κωστή Χατζηδάκη οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών τόνισαν τα εξής: «Η ελληνική αγορά πεθαίνει. Τα χρήματα που υποσχεθήκατε ότι θα πέσουν στην πραγματική οικονομία δεν έπεσαν. Κι εμείς πρέπει να ανταγωνιστούμε τα κόστη της Ανατολής. Είναι μια ιδέα που θα πρέπει να σκεφθείτε, για να μειωθεί άμεσα το ποσοστό της ανεργίας, και μάλιστα τους νέους. Ειδικά τώρα που ακούμε ολοένα και συχνότερα "μια δουλειά θέλω, ό,τι να 'ναι και όσο να 'ναι"». Ναι καλά διαβάσατε. Με αυτόν τον κυνισμό αντιμετωπίζουν την ανάγκη της νεολαίας να εργαστεί: 250 - 300 ευρώ, για μια δουλειά ό, τι νά΄ναι και όσο να΄ναι".

Οι πολυεθνικές αυτές και οι εκπρόσωποί τους είναι: 

Έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές... πες του.




Ρε ποιον μας θυμίζει ποιον μας θυμίζει...

Κόκα: Το ναρκωτικό των πλουσίων, ξιπασμένων & άπληστων.>Βρετανός Ψυχίατρος: Ο εθισμός στην κόκα προκάλεσε την οικονομική κρίση.


Έχουμε ακούσει πολλές λανθασμένες αναλύσεις για τα αίτια της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Ότι φταίνε τα golden boys, ο υπερδιογκωμένος δημόσιος τομέας, ο υπερδανεισμός, η σπάταλη ζωή, η ασυδοσία. Όλες αυτές οι τοποθετήσεις προσπαθούσαν να συσκοτίσουν τα αίτια, και την πραγματική φύση της κρίσης.
Η παρακάτω ερμηνεία όμως που δίνει ο ψυχίατρος David Nutt, μόνο στα πλαίσια ενός κακόγουστου αστείου μπορούμε να την εκλάβουμε, παρά μια προσπάθεια συσκότισης των πραγμάτων.
Ο ψυχίατρος και μέλος της κρατικής επιτροπής κατά των ναρκωτικών της Βρετανίας David Nutt, σε συνέντευξη του στους Times αναφέρει ότι

Η ιστορία ενός σκληρού τσιφλικά και ο λουλουδοπόλεμος στη Πάολα


Ο σκληρός τσιφλικάς της Μανωλάδας


Είναι ο ιδιοκτήτης της γεωργικής επιχείρησης στην οποία συνέβη το «μακελειό» της περασμένης Τετάρτης που δυσφήμισε τη Νέα Μανωλάδα σε όλο τον πλανήτη.
Ο Ν. Βαγγελάτος στα γραφεία της εταιρείας του μαζί  με τους δύο γιους του, Μάκη και Σταύρο.
Ο Ν. Βαγγελάτος στα γραφεία της εταιρείας του μαζί 
με τους δύο γιους του, Μάκη και Σταύρο.
Ο 57χρονος «τσιφλικάς» Ν. Βαγγελάτος συνελήφθη σχεδόν αμέσως ως ηθικός αυτουργός της αιματηρής επίθεσης ενώ λίγες ώρες αργότερα επικαλέστηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου. Η εύθραυστη καρδιά του, ωστόσο, δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό του, αφού επαγγελματίες της Λαχαναγοράς έχουν πολλά να πουν για τον «σκληρό» έμπορο με τη μεγάλη επιμονή, «έναν άνθρωπο που δεν θες να τον έχεις εχθρό», όπως λένε χαρακτηριστικά όσοι έσπασαν τον νόμο της σιωπής που επικρατεί στου Ρέντη.

Προσεχώς στη πόρτα μας...

Αυτό που βλέπετε παρακάτω είναι πέρα για πέρα νόμιμο. Χωρίς εισαγγελέα μπουκάρουν σε ένα οποιοδήποτε σπίτι και βγάζουν κακήν κακώς υπό την απειλή όπλων αυτούς μένουν μεσα. Είναι το λεγόμενο "patriot act" που θέσπισε ο Μπους με το οποίο μπορείς να βρεθείς από τον καναπε σου στο Γκουαντανάμο με τον ανοιγόκλειμα των ματιών. Τα πλάνα είναι από επιχειρηση στρατού και αστυνομίας για τη σύλληψη του ενός βομβιστή. Προσεχώς και στην Ελλάδα ακόμα και για χρέος ασήμαντου ποσού στο Ελληνικό Κράτος, μιας και τα στρατόπεδα συγκέντρωσεις για οφειλέτες είναι έτοιμα.



tro-mpa-xtiko

ΠΟΥ `ΣΑΙ ΑΛΕΞΗ...ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΟΥΚΑΡΙ, ΕΛΠΙΖΩ Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ "ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ"

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Μανωλάδα: Τα κροκοδείλια δάκρυα της Χρυσής Αυγής




Της Μαρίνας Βήχου



Αν επρόκειτο για καλοκαιρινή επιθεώρηση πιστεύω πως ο τίτλος θα ήταν «Και κλάμα η κυρία». Αυτή την εβδομάδα η Χρυσή Αυγή μέσα από το site της έχει ρίξει πολύ κλάμα, τόσο για το δημοσίευμα του Guardian που τη φέρει να χρηματοδοτείται από Έλληνες εφοπλιστές, όσο και για όσους την συνδέουν με τα γεγονότα στη Μανωλάδα, ισχυριζόμενη ότι αυτή «ποτέ δεν έχει πυροβολήσει λαθρομετανάστες».

Όχι, η αλήθεια να λέγεται, μέχρι τώρα οι βουλευτές της έχουν μόνο χαρακτηρίσει τους μετανάστες στην Ελλάδα «υπανθρώπους», υποψήφιοι βουλευτές της (Θ. Σκορδέλη) έχουν κατηγορηθεί για ενορχήστρωση επίθεσης εναντίον Αφγανών μεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα και οπαδοί της ανά την Ελλάδα εφαρμόζουν το έθιμο της αρχαίας κρυπτίας κυνηγώντας και μαχαιρώνοντας τη νύχτα ανύποπτους μετανάστες μελαμψού δέρματος. Μαχαιρώματα ναι, αλλά όχι και πυροβολισμοί!

Το Athens Indymedia και οι Ραζιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης πάλι στον αέρα από την Πρυτανεία ΕΜΠ



22 Απριλή, 12.30 - Το Athens Indymedia και το ραδιόφωνο Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης εκπέμπουν και πάλι μέσα από την Πρυτανεία του ΕΜΠ
Πορεία αλληλεγγύης στα λογοκριμέναμέσααντιπληροφόρησης 
Πέμπτη 25 Απρίλη, 18:00 στο Μοναστηράκι

Προηγούμενες ανακοινώσεις: 1 | 2 |
Από το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απρίλη, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, Σίμος Σιμόπουλος, πήρε την πολιτική απόφαση της καταστολής των μέσων αντιπληροφόρησης, athens.indymedia.org και του αυτοοργανωμένου ραδιόφωνου Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 98FM. Ανέλαβε έτσι την πολιτική ευθύνη να επιβάλλει λογοκρισία και να καταστείλει την έκφραση και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αυτών που αντιστέκονται στον σύγχρονο εκφασισμό και την κοινωνική εξαθλίωση. Αποφάσισε να δράσει αυτός (ο 2ος πρύτανης καταστολής, μετά τον Μαρκάτο πριν 18 χρόνια), αντί της κρατικής εξουσίας, και να ενδυθεί το ρόλο του φερέφωνου διευκολύνοντας έτσι τον υπουργό καταστολής Δένδια, τους μπάτσους και τους ναζιστές.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ "ΜΑΡΙΑΣ" ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΌΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ "ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ


ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΤΟ HOT DOC ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ,ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΜΜΕ;;;
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ...

«Αφαιρέστε τώρα το Μουντιάλ από το Κατάρ»


Η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων καταγγέλει καθεστώς δουλείας στα εργοτάξια που στήθηκαν στο Κατάρ, ενόψη του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2022, και απαιτεί από τη FIFA να ακυρώσει άμεσα την εντολή που έδωσε στο αραβικό εμιράτο. «Προλαβαίνετε να κάνετε καινούργια ψηφοφορία, ώστε να ανατεθούν οι αγώνες σε μία χώρα όπου οι εργάτες δε θα ξεψυχούν, με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό, στις αθλητικές εγκαταστάσεις που καλούνται να οικοδομήσουν», είναι το μήνυμα αγωνίας της Σάραν Μπάροου.

The Re-Stoned 2012 NEW album preview

«Αμάν πια μ’ αυτή τη Μανωλάδα! Μας ζαλίσανε.


5984ecd4cc0308ab9b3a1269143db5f8_XL  Γράφει ο Γιάννης Κυριακάκης 
από τα  Χανιά
«Αμάν πια μ’ αυτή τη Μανωλάδα! Μας ζαλίσανε. Αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Στο κάτω – κάτω της γραφής εμείς δεν είμαστε από το Μπαγκλαντές! Ας πούμε κάτι πιο ευχάριστο. Κάτι πιο καθημερινό.»
Το περασμένο καλοκαίρι ένα ζευγάρι πάμπλουτων Ινδών, η Φάρα και ο Σαγκάρ, τέλεσε το γάμο του στη Μύκονο. «Πανάκριβα κοσμήματα, μεταξωτά σάρι, ασήμι, σαμπάνιες, διαμάντια, σεκιούριτι, πριβέ συναυλίες». Ο γάμος κόστισε 1 εκατ. ευρώ. Οι νεόνυμφοι ναύλωσαν τσάρτερ κι έφεραν 500 καλεσμένους από το Ντουμπάι και το Νέο Δελχί. Το γλέντι κράτησε τέσσερις μέρες.
Κανείς δεν ενοχλήθηκε, κανείς δεν τους ενόχλησε, ούτε παραξενεύτηκε για το χρώμα τους και  την εθνικότητά τους. Παρ’ ότι ήταν Ινδοί και μαυριδεροί ήταν παντού ευπρόσδεκτοι.
Λίγες μέρες νωρίτερα τέσσερις συμπατριώτες τους, Ινδοί εργάτες περίμεναν το λεωφορείο στο Σφακάκι Ρεθύμνου, 5:30 το πρωί, για να πάνε στη δουλειά. Εκεί τους επιτέθηκαν νεαροί Ρεθυμνιώτες που τους χτύπησαν και τους μαχαίρωσαν όλους! Γιατί; Μα γιατί ήταν μαυριδεροί, Ινδοί και περίμεναν στη στάση για να πάνε στη δουλειά.
Ο Ναγκίμπ Σαουίρις, Αιγύπτιος μεγιστάνας κι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο,  μπαινόβγαινε στη χώρα μας ότι ώρα ήθελε, αγόραζε και πουλούσε τη Wind και την Tellas, συναντιόταν με υπουργούς, ήταν παντού ευπρόσδεκτος.
Αιγύπτιος ήταν και ο 25χρονος εργάτης στα Χανιά, που στις 19 Ιούνη 2012 δέχτηκε επίθεση από 4 «λεβεντόπαιδα» που  τον χτύπησαν με σιδερολοστούς, με αποτέλεσμα να χάσει το νεφρό του. Αυτός δεν είχε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μάλλον δεν είχε ούτε κινητό τηλέφωνο.Πήγαινε νύχτα να βρει καρτοτηλέφωνο για να τηλεφωνήσει στην πατρίδα του. Έτσι είναι άμα είσαι εργάτης και  δεν είσαι ο Ναγκίμπ Σαουίρις.

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Νόμος που προβλέπει την ελεύθερη πρόσβαση στον αιγιαλό και τις παραλίες- βίντεο απο απελευθέρωση παραλίας

 


Ι. Σύμφωνα το νόμο 2971/2001 «Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 285Α) ο 
αιγιαλός[1] και η 

παραλία[2]είναι πράγματα 

κοινόχρηστα καιανήκουν κατά 

κυριότητα στο Δημόσιο, το 

οποίο τα προστατεύει και τα 

διαχειρίζεται.Η προστασία του οικοσυστήματος των ζωνών 


αυτών είναι ευθύνη του Κράτους, ο κύριος δε προορισμός τους 

είναι ηελεύθερη και ακώλυτη πρόσβασηπρος αυτές[3]...

Περί της κοινοχρήστου ιδιότητας του αιγιαλού και της παραλίας όριζε και ο προϊσχύσας Α.Ν. 2344/1940[4].
Περαιτέρω ο Αστικός Κώδικας περιλαμβάνει στα ενδεικτικώς απαριθμούμενα στο άρθρο 967 αυτού κοινόχρηστα πράγματα και τον αιγιαλό. Ειδικότερα κατά τα επί λέξει αναφερόμενα στην ως άνω διάταξη πράγματα κοινής χρήσεως είναι «ιδίως τα νερά με ελεύθερη και αέναη ροή, οι δρόμοι, οι πλατείες, οι αιγιαλοί, τα λιμάνια και οι όρμοι, οι όχθες πλευσίμων ποταμών, οι μεγάλες λίμνες και οι όχθες τους».

The Re-Stoned 'Aura'

Ναι! ΣΚΑΤΑ στην ανύπαρχτη “Δημοκρατία”!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  21-4-13



Σκατά σε όλους μας!

Τα σκάνδαλα της Χούντας (7 χρόνια αρπαχτή) !!!


Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος

“ Το μεγάλο ψέμα της «τιμιότητας» των δικτατόρων  ”

Ο Τύπος δεν ασχολούνταν με σκάνδαλα, ούτε σκανδαλιζόταν από τις σχέσεις των κρατούντων με τους μεγιστάνες του πλούτου. Είχε έρθει άλλωστε το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθεί το Τάμα του Έθνους.

Στους έντονα αντικοινοβουλευτικούς καιρούς μας, ένα δόλιο φάντασμα πλανιέται στον αέρα: ο ισχυρισμός περί «τιμιότητας» των δικτατόρων που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία το 1967 για να την επιστρέψουν πριν από 38 χρόνια, σαν βρεγμένες γάτες, «στους πολιτικούς».