ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο νεοναζί βουλευτής, Δ. Κουκούτσης, σε ομιλία του, απαντά σε εκείνους που υποστηρίζουν πως η Χρυσή Αυγή θέλει να κάνει εμφύλιο: «Να κάνουμε εμφύλιο με ποιον; Με τον Στρατούλη; Με τον ΣΥΡΙΖΑ; Με τους κίναιδους; Με τις λεσβίες;». Και φυσικά, ως ”γνήσιος” άντρας, συνεχίζει λέγοντας πως μιλάει «αντρίκια, σταράτα, όμορφα» και υποστηρίζει πως «αυτούς τους ανθρώπους δεν τους βλέπουμε, δεν υπάρχουν μπροστά μας».


Δείτε το εμετικό παραλήρημα του χρυσαυγίτη (είναι ο ίδιος που είχε επιτεθεί με βρισιές και κλωτσιές εναντίον αντιπροσωπείας αντιρατσιστικής διαδήλωσης στο προαύλιο της Βουλής, τον περασμένο Αύγουστο,  προπηλακίζοντας τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Β. Κατριβάνου):

Η ΕΛ.ΑΣ. για τις Σκουριές: 2.500 άνθρωποι πάθαμε ομαδική παράκρουση…


mat
Mε χθεσινή της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προσπαθεί να μας πείσει ότι 2.500 άτομα που συμμετείχαμε στη μεγάλη διαδήλωση της 21ης Οκτωβρίου στις Σκουριές πάθαμε, όλοι μαζί, ομαδική παράκρουση. Ποτέ δεν μας επιτέθηκαν τα ΜΑΤ. Ποτέ δεν υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτή. H γυναίκα αυτή, της οποίας τη συγκλονιστική μαρτυρία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, “αυτοτραυματίστηκε” (μπαίνοντας κάτω από τη μπότα ενός Ματατζή). To ίδιο και το παλικάρι στη διπλανή εικόνα.

Αγαπω τα τσογλανια και τους χασικλες, τους κλεφτες, τις πουτανες και τους πουστηδες,γιατι μαχονται καθε μορφη εξουσιας! Και τους αγαπω πιο πολυ γιατι...



...τα καταφερνουν και επιζουν κοντρα στον ποινικο νομο και στην απαισια ηθικη των μικροαστων. Κοντρα στον φλογερο εαυτο τους!

Πές μου: Αλήθεια, αυτός είναι ο εχθρός σου;


(φωτό: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ Φασισμός)

sibilla-gr

"Στην Αθήνα οι νέοι κλαίνε από τα δακρυγόνα" - Nick Cave & The Bad Seeds (video)


O εντυπωσιακός Nick Cave, ο Αυστραλός τραγουδοποιός και όχι μόνο, που λατρεύεται όσο λίγοι στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα το νέο του τραγούδι αφιερωμένο στις εικόνες διαμαρτυρίας και εξαθλίωσης που βλέπει στην Ελλάδα και την Αθήνα της φτώχειας, των διαδηλώσεων και των δακρυγόνων....

Συνθέτης ιδιαίτερης ευφυΐας, στιχουργός και ποιητής ο Cave επιστρέφει με ένα τραγούδι γροθιά στο στομάχι με αρκετή δόση ειρωνείας για την ανθρώπινη κοινωνία και μια κραυγή αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους Ελληνες.
Το τραγούδι του παγκοσμίου φήμης μουσικού που κυκλοφορεί με την αγαστή συνεργασία των εδώ και τριάντα περίπου χρόνια συνοδοιπόρων του, των Bad Seeds, τιτλοφορείται «Lightning Bolts», δηλαδή «Κεραυνοί» ως μια ευθεία αναφορά στον αρχαίο Θεό των Ελλήνων τον Δία.
Αλλωστε έτσι ξεκινάνε και οι στίχοι στου κομματιού «Δύο κεραυνοί ήρθαν στο δωμάτιό μου, δώρο από τον Δία», ενώ κάνει ειδική αναφορά στις διαδηλώσεις και τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν οι Ελληνες τα τελευταία χρόνια,
«Στην Αθήνα οι νέοι κλαίνε από τα δακρυγόνα» αναφέρει ο Nick Cave και με τρόπο καυστικό συνεχίζει «εγώ είμαι δίπλα στην πισίνα και μαυρίζω» και περιγράφει μια εφιαλτική εικόνα σημειώνοντας «στο λίκνο της δημοκρατίας ακόμη και τα περιστέρια φοράνε αντιασφυξιογόνες μάσκες»

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πέθανε ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, μισθοδοτούμενος της ΚΥΠ και εκδότης χουντοφυλλάδων



Μισθοδοτούμενος της ΚΥΠ με την κωδική ονομασία ΑΝΝΙΒΑΣ

Kι ο Γαπ στις πλημμυρες

Αυτά που μας κληροδότησαν & τα έργα που δεν έγιναν (γιατί σουφρώθηκαν τα λεφτά, από πολλούς, που κυκλοφορούν ελεύθεροι & ατιμώρητοι ή χρησιμοποιήθηκαν για να νοικιαστούν φρεγάτες, καλή ώρα…)


Ή για να αγοραστούν υποβρύχια που έγερναν.
Κι όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι & ατιμώρητοι,
αλλά πολλοί από δαύτους συνεχίζουν να “διοικούν”.
Μάλιστα πολλούς τους έχει επανεκλέξει ο ίδιος ο λαός.
Ακούσαμε προ ημερών για άτομο που δεν είχε αφήσει σκάνδαλο για σκάνδαλο
τη δεκαετία του ’90, ήταν μπλεγμένος παντού: τον εξέλεξαν και δήμαρχο πρόσφατα.
Να τον χαίρεστε, λοιπόν, οι δημότες.
Ποιός φταίει μετά; Αυτοί ή εμείς;
Ας μην παραπονιούνται κάποιοι για την τραγική τους μοίρα σήμερα.
Είναι προσωπική επιλογή τους, που τους ακολουθεί από το κοντινό παρελθόν.
Πόσο γρήγορα ξέχασαν κάποιοι τα σημαιάκια που κουνούσαν στο δρόμο κραυγάζοντας…
Μετεωρολόγος Καντερές: “…ίσως και το κράτος δεν ήταν έτοιμο…”
Ρωτάμε εμείς: “και πότε ήταν έτοιμο το ‘ κράτος’ ;”
>>>εικόνες που μιλούν όσο 1.000 λέξεις >>>

Όλα καλά στο γαληνότατο μνημονιακο μπατσοκρατούμενο failed state


Εβρεξε τα ξημερώματα και το πρωί στην Αττική. Και τι έγινε από μια μπόρα; ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ.

Ξεβράκωτη, ανοχύρωτη, διαλυμενη και για άλλη μια φορά κωλοτρυπίδα της Ευρώπης η Αθήνα. Με μια πλημμυρα έγιναν όλα ίσωμα. Το θέμα δεν είναι να ξεβουλώσουν κανά φρεατιο ή να κάνουν κανα αποστραγγιστικό εκεί που υπάρχουν πολλά ομβρια ύδατα και διαβρώνεται ο δρόμος, το θέμα είναι να έχει ΜΑΤ, κλούβες, λήτες, και κανάλια να σου λένε πόσο χρειάζεσαι τα ΜΑΤ, τις κούβες και τους λήτες. Και αν κανένας αντιδράσει στη φτώχεια, την ανέχεια, τη μιζέρια την οικονομική-οικολογική-ηθική-πολιτιστική καταστροφή που συντελείται από Κυβέρνηση και Τροικα πρέπει να φωνάξετε με όλο το μικροαστικό, βρωμερό, υποκριτικό, ταπεινωμένο...

δουλικό είναι σας... "ΕΝΟΧΟΙ!!!" 
και να χαιρετήσετε αρχαιοελληνικά όπως ο προικοθήρας των ταγμάτων Χ.

ΑΘΗΝΑ 2013





Επιβεβαιώνεται ότι η άτυχη 23χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της μέσα στο αυτοκίνητό της στην περιοχή μεταξύ Αμαρουσίου και Χαλανδρίου όταν έπεσε σε λακούβα, εγκλωβίστηκε, και στη συνέχεια έπαθε ανακοπή από το σοκ.

news247

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου τιμά τους Εθελοντές Έφεδρους Καταδρομείς του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ

Δέκα, εκατό, χιλιάδες ηθικοί αυτουργοί για τις Σκουριές!


του Κωσταντίνου Γιαννέλου
Ήμουν κι εγώ εκεί. Στις Σκουριές, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 και βίωσα μια από τις πιο άγριες καταδιώξεις που θα μπορούσα να φανταστώ. Μέσα στο δάσος να πέφτουν ασφυξιογόνα κι ένας στρατός από robocops να κυνηγά χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούσαν τα αυτονόητα σε μια εποχή πλήρους παραλογισμού. Και νιώθω υπερήφανος γι’ αυτό, παρά το ότι φοβήθηκα σαν παιδάκι όταν περνούσα μέσα από τους καπνούς που μου έκοβαν την ανάσα.
Ήμουν κι εγώ εκεί. Στην “αόρατη” για τα καθεστωτικά ΜΜΕ πορεία του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη, όπου ακόμη περισσότερες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν περίτρανα την αντίθεσή τους στην καταστροφική για το περιβάλλον επένδυση των μεταλλείων χρυσού. Και νιώθω περήφανος γιατί εκείνο το αναπάντεχα ηλιόλουστο μεσημέρι δεν κατέβηκα για φραπέ στην παραλία, αλλά καλούσα τον κόσμο της πόλης να προστατέψει τη Χαλκιδική στην οποία καταφεύγει για μπάνιο το καλοκαίρι.

Οι μαυραγορίτες, τα εκμεταλλευτηρια του ανθρωπινου πονου βουτηγμενα σε καθε ειδους παρανομια.


Ενεχυροδανειστής-μαυραγορίτης από τη Μυτιλήνη στα χέρια του ΣΔΟΕ

Τo ενεχυροδανειστήριο 40χρονου στη Μυτιλήνη, σε δρόμο κοντά στην οδό Ερμού, «ξεψαχνίζει» το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς ο τελευταίος εντοπίστηκε...από τους άνδρες του Λιμενικού ενώ προσπαθούσε να μεταφέρει κοσμήματα χωρίς τιμολόγια, σε άλλο νησί του Αιγαίου και συγκεκριμένα στη...Σάμο.

Οι άνδρες του Λιμενικού γνωρίζοντας ότι ο 40χρονος διατηρεί ενεχυροδανειστήριο και έχοντας πληροφορίες, έκαναν έλεγχο στο συγκεκριμένο άτομο την ώρα που επιβιβαζόταν στο πλοίο «Μυτιλήνη» με κατεύθυνση τη Σάμο. Στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 800 γραμμάρια χρυσών και ασημένιων κοσμημάτων, η αξία των οποίων δεν έχει ακόμα εκτιμηθεί.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σιγά που θα τα έδιναν στους άνεργους...Έκανε ΦΤΕΡΑ η εισφορά αλληλεγγύης!!!


Ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάει στον ΟΑΕΔ από την «Ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» που πληρώνουν εδώ και δύο χρόνια οι φορολογούμενοι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» που επικαλείται σχετικές ανεπίσημες εκθέσεις του οργανισμού.
Στις εκθέσεις αυτές, που έχουν στα χέρια τους στην κυβέρνηση γίνεται σαφής αναφορά ότι τα χρήματα της ειδικής εισφοράς του 2% από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που ξεκίνησαν να κρατούνται από το2011 «υπέρ ανέργων», δεν έφτασαν ποτέ εκεί. 
Σε συγκεκριμένη έκθεση, μάλιστα, επισημαίνεται πως από τον ειδικό αυτό φόρο, που αποδίδει γύρω στα 300 εκατ. ευρώ, δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ οποιοδήποτε ποσό της εισφοράς αυτής.
Όπως ανέφερε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού και η κεντρική πολιτική διοίκηση αξιοποιεί τα χρήματα. 
«Είναι ζήτημα του υπουργείου οικονομικών. Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανακούφιση της ανεργίας» επεσήμανε. 

ΟΙ νέοι πολύ απλά δεν έχουν μέλλον.

Μετά από τρία χρόνια που η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο της εφαρμογής των μνημονίων έχει μετατραπεί σε κοινωνία του ενός τρίτου και όταν ολοκληρωθεί το έργο της καταστροφής πιθανώς θα είναι του ενός τετάρτου. Οι μισθοί των 300-500 ευρώ θα παγιωθούν, οι ελλείψεις σε Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, Πρόνοια θα μονιμοποιηθούν, οι νέοι πολύ απλά δεν έχουν μέλλον. Παράλληλα η δημόσια περιουσία που δημιουργήθηκε με τον μόχθο του ελληνικού λαού αλλά και οι φυσικοί πόροι του έθνους θα ξεπουληθούν. Ακόμη και τώρα η αριστεροδέξια συναίνεση δεν δίνει άλλη προοπτική για τον πληθυσμό.

Προκαλεί πραγματικά απορία γιατί οι πολίτες παρακολουθούν απαθείς την καταστροφή της χώρας τους ή ακόμη και ευγνωμονούν τους δημίους τους. Η απάντηση πιθανώς είναι στην θεωρία του σοκ. Εκείνο που τους συγκρατεί είναι ο εμπεδωμένος φόβος ότι αν κάνουν μία άλλη επιλογή τότε θα υπάρξουν ακόμη χειρότερα. Κι ας μην υπάρχουν πια χειρότερα.

Σκουριές: Έμβρυα αληθινού αντάρτικου;


Του Θύμιου Παπανικολάου
Δεν γράψαμε αμέσως για την επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», διότι θέλαμε να διερευνήσουμε, σε βάθος, το όλο ζήτημα.
Το πρώτο που μας έβαλε σε υποψίες είναι ότι ο Πάχτας, αυτό το γλοιωδέστατο πασοκικό «λαμόγιο», έσπευσε ΑΜΕΣΩΣ να ενοχοποιήσει και να στοχοποιήσει το ΚΙΝΗΜΑ των κατοίκων της περιοχής το οποίο σταθερά επί χρόνια καταγγέλλει το μέγα αυτό σκάνδαλο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και τις πελώριες καταστροφικές του διαστάσεις σε ολόκληρη την περιοχή: Και οικονομικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων και ολοκληρωτικός οικολογικός αφανισμός της περιοχής…

* PuNKs nOt dEaD * ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ

Ταινία "Η Στροφή"



Ενα αφιέρωμα στην κατάπτυστη προπαγανδιστική ταινία του δαλιανίδη " Η στροφή". Μια ταινία που μεγάλωσε γενιές και γενιές ελλήνων, με αποτέλεσμα χιλιάδες αλκοολικούς και εξαρτημένους απ'τα ψυχοφάρμακα ανθρώπους. Το μουσικό χαλί είναι αφιερωμένο στον σκατόβλαχο πάνο μιχαλόπουλο, που η άκρη του δεν είχε μαύρη, και αυτός όπως κάθε νορμάλ άνθρωπος, αντί να αλλάξει άκρη, πήρε άσπρη, βρήκε σύριγγα απ'την αλιμπέρτη και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Δεν το συνηθίζω να χέζω σε τάφους, αλλά στην περίπτωση του δαλιανίδη ίσως κάνω μια εξαίρεση. 

redlemmy

ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΘΡΕΜΜΕΝΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ: Πόσο μας κόστισε το "κίνημα δεν πληρώνω";

O κ. Μαυρίδης
Δεν ειναι τυχαία η στιγμή που διάλεξαν οι παπαγαλοι των μεγαλοεργολάβων να  προσπαθήσουν να "χτυπήσουν" με διάφορες συκοφαντίες και διαστρεβλώσεις το Κίνημα Δεν Πληρώνω. Είναι ταυτόχρονα με την απόφαση του ΣτΕ που έρχεται ο μόνιμος θαμώνας του Σκάι, κ. Θανάσης Μαυρίδης, της εφημερίδας "Κεφάλαιο",  που προσπαθεί να ραμφίσει ένα κίνημα που παλεύει για τα δικαιώματα των πολιτών και την υπεράσπιση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων. Ενός κινήματος που αγωνίζεται κόντρα στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και μιας κυβέρνησης που υπηρετεί αυτά τα συμφέροντα. Αναδημοσιεύουμε το κείμενο του και επιφυλασσόμαστε για μια απάντηση μας.
Άξιος ο μισθός σας κ. Μαυρίδη...

 Πόσο μας κόστισε το "κίνημα δεν πληρώνω";

Μία φωτογραφία που δεν τραβήχτηκε ποτέ αλλά… υπάρχει!


Όταν το photoshop συναντά την πραγματικότητα…
 Στο χθεσινό περίπατό τους προς το προεδρικό Μέγαρο, οι Σαμαράς και Ολάντ δε συνάντησαν τον άνθρωπο της φωτογραφίας.
Δεν το συνάντησαν γιατί οι κεντρικοί δρόμοι ήταν αποκλεισμένοι, δεν τον συνάντησαν γιατί απλά δεν προχώρησαν λίγο παρακάτω.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία, την οποία βρήκαμε στο facebook, είναι φυσικά προϊόν φωτομοντάζ. Ενός photoshop που δεν απέχει όμως καθόλου από την πραγματικότητα της Αθήνας και των άλλων πόλεων.
pistepseto.gr

Και ο μαλάκας συνεχίζει...του έδωσαν ενα twitter και αυτός νομίζει πως κελαηδάει!

Βίντεο: Βούτηξε στο κενό από τον Πύργο Αθηνών


 Ένα παράτολμο άλμα από τον Πύργο των Αθηνών, πραγματοποίησε ένα αλεξιπτωτιστής, καταγράφοντας μάλιστα κάθε στιγμή από την πτώση του. 


 Δείτε το βίντεο:....

Εκδήλωση-Συζήτηση στο Βόλο και στη Λαρισα: "Ψυχικη Υγεία & Εξουσία στον καιρό του Μνημονίου"

Περάστε από το Τμήμα για το DNA σας...


ΕΚΕΔΔΕ  Η προσαγωγή ατόμων στο αστυνομικό τμήμα Ιερισσού προς το σκοπό της συλλογής γενετικού υλικού με την απειλή της απείθειας συνιστά βαρύτατη παραβίαση των δικαιωμάτων τους πέρα και έξω από κάθε διάταξη νόμου. Πέραν του ότι η υποχρεωτική συλλογή γενετικού υλικού συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια (2§1 Σ) η συλλογή γενετικού υλικού επιτρέπεται κατά το νόμο (200Α ΠΚ) μόνο στην περίπτωση όπου....
υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης από το άτομο βιαίου κακουργήματος ή σεξουαλικού εγκλήματος ή συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Πρέπει συνεπώς να έχει προσλάβει το άτομο την ιδιότητα του κατηγορουμένου, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στην προκείμενη περίπτωση.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Camover: Eνα κίνημα που εξαπλώνεται...


Ένα πραγματικό reality game σαρώνει τη Γερμανία. Πόντοι και μπόνους είναι αυτό που κερδίζει όποιος συμμετέχει στο Camover (κάμερες τέλος) ένα κίνημα που εξαπλώνεται στη χώρα παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πραγματικό βραβείο. Είναι όμως απλώς ένα παιχνίδι; Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημιουργού του στη Guardian, όχι. «Αν και καλούμε σ’ ένα παιχνίδι, το παίρνουμε πολύ σοβαρά. Ο στόχος μας είναι να... καταστρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες κάμερες, ώστε να μειωθεί η παρακολούθηση των πολιτών στις πόλεις μας».

Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: Παραιτούμαι. Δεν κυβερνώ μια χώρα όπου η αστυνομία χτυπά πολίτες



Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας δήλωσε στη Βουλή ότι θα παραιτηθεί σύσσωμη η κυβέρνηση μετά τις... μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και την άσκηση βίας από την αστυνομία.

Οπως μεταδίδει το Reuters ο πρωθυπουργός Borikov Borisov δήλωσε: «Δεν θα συμμετέχω σε μια κυβέρνηση που επιτρέπει στην αστυνομία να χτυπάει πολίτες».


Πηγή: iefimerida

Υπογράφουμε στο: "SAVE GREEK WATER" ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ- Για την αποτροπή των σχεδίων ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ

Οχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού και της ΔΕΥΑΜΒ

SAVE GREEK WATER

Αρχικός τίτλος: Wasser-Privatisierung απο gregordergrieche

Το παιδί που το έλεγαν Μίσος

Στις πόσες σφαίρες παίρνω την ιθαγένεια;
Όλα ήταν κανονισμένα από την αρχή. Ήμασταν συνεπείς στο ραντεβού μας με τη μοίρα. Με τυλίξανε με μια κουβέρτα που ήταν μούσκεμα απ’ τη βροχή κι απ’ τα κύμματα και όλοι μαζί ανεβήκαμε στη σάπια βάρκα τής προσφυγιάς. Φύγαμε ένα βράδυ, στα κλεφτά, καθώς βροντές από βόμβες ταρακουνούσαν γη και θάλασσα μαζί, ενώ αόρατα αεροπλάνα πετούσαν από επάνω μας και σχίζανε τον ουρανό σε κομμάτια. Αποχαιρετήσαμε τη δική μας Αλεξάνδρεια την ώρα που δεν έμενε τίποτα όρθιο κι όλα γινόντουσαν καπνός και αίμα και στάχτη ξοπίσω μας. Σφίγγαμε το στομάχι για μερόνυχτα ολόκληρα αλλά είχαμε αποφασίσει ότι θα κάναμε υπομονή και πως θα αντέχαμε όλες τις κακουχίες κι ας μη βλέπαμε την ώρα να φιλήσουμε τη γη των ονείρων μας, να αγκαλιάσουμε τη νέα μας πατρίδα, να γίνουμε επιτέλους πολίτες μιας χώρας, με ταυτότητα, με ονοματεπώνυμο. Δεν τα καταφέραμε όλοι. Είδα τη μάνα μου να θαλασσοδέρνεται 
και να χάνεται στο βυθό και να με κοιτάει ενώ βυθίζεται με εκείνα τα γλυκά της μάτια που ξεχείλιζαν από νερό κι αλάτι, καθώς πνίγονταν μαζί της.

Otis Taylor - Ten Million Slaves

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

VENCEREMOS, ANTONIS!


ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ  Ή «Αναζητώντας τον ηθικό αυτουργό των κινητοποιήσεων στις Σκουριές»  
Αποσπάσματα από τον χαιρετισμό του  Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στην εκδήλωση της Γραμματείας Περιβάλλοντος του κόμματος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (4/6/2010)
«Ο Jeremy Rifkind αποκάλεσε κάποτε την Ελλάδα τη Σαουδαραβία των Ανανεώσιμων πηγών...
. Δεν ξέρω πόσο υπερβολική μπορεί να θεωρηθεί μια τέτοια φράση. Ξέρω όμως, ότι είναι έγκλημα να καταστρέφουμε τη φύση μας για να επιτύχουμε μια φτηνή δήθεν “Ανάπτυξη”».
«Για τους σύγχρονους ανθρώπους, που δεν ζουν απλώς το σήμερα, αλλά αγωνίζονται και για το αύριο, κάθε μέρα πρέπει να είναι μέρα του Περιβάλλοντος».
«Η απειλή από την υποβάθμιση του Περιβάλλοντος δεν έχει χρώμα: Είναι ίδια για όλους!»

ΕΝΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Αγαπητοί φίλες και φίλοι. -Ζητάμε την βοήθεια σας και την αλληλεγγύη σας για ένα παλικαράκι 18 χρονών, τον Γιώργο Ζαχαράκη που βρίσκεται στην Αθήνα, για πάνω από δύο χρόνια τώρα περιμένοντας την σειρά του για μεταμόσχευση καρδιάς στο ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ http://www.onasseio.gr/ -Πρέπει να βρίσκεται εκεί, έτοιμος ανά πάσα στιγμή, ώστε όταν βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα πράγμα που ευχόμαστε να γίνει πολύ σύντομα – να γίνει η μεταμόσχευση. Μένει σε ένα μικρό διαμέρισμα μαζί με την άνεργη μητέρα του και τον εποχιακά αλλά πολύ σπάνια εργαζόμενο πατέρα του. Η οικονομική κα...περισσότερα »

Ζωή Χωρίς Χρήματα

Αυτό το αρχίδι είναι σύμβουλος του Σαμαρά...



Είναι απ’ τις σπάνιες φορές που το ελληνικό λεξιλόγιο αδυνατεί να βρει λέξεις να σχολιάσει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά όπως αυτή που προέρχεται από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, και υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ, Φαήλου Κρανιδιώτη.
Πρέπει να διακατέχεσαι μόνο από κτηνώδη συναισθήματα για να μπορέσεις να εκφράσεις τέτοιες απόψεις, όπως αυτές που έγραψε στο twitter το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε την εικόνα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. (Λογικά θα την αποσύρει ο Κρανιδιώτης τώρα που την δημοσιοποιούμε -εκτός πια ...- γ' αυτό δέστε την απ' το twitter του για να μην υπάρξει καμιά αμφιβολία για την γνησιότητα της).

Trivia για φασίστες

Fasces
Φασισμός (ετυμολογία)Ο όρος φασισμός προέρχεται από την ιταλική λέξη Fascismo που ετυμολογείται από την λατινική «fasces» (φάσκες, ενικός: fascis, ιταλικά fascio :φάσιο) που ονομάζονταν συγκεκριμένο αρχαίο ρωμαϊκό έμβλημα εξουσίας, που απεικόνιζε «ράβδους δεμένες γύρω από έναν πέλεκυ».
Η λέξη παραπέμπει στους «littores» (λιτόρες) που ήταν ένα είδος ομάδων σωματοφυλάκων των γερουσιαστών της αρχαίας Ρώμης οι οποίοι διακρίνονταν από μια ράβδο που κρατούσαν και η οποία ήταν το σύμβολο της εξουσίας τους. Οι fasces ήταν στην αρχαία Ρώμη σύμβολο της εξουσίας των δικαστών και συμβόλιζαν την «ισχύ δια της ενώσεως»: μια μόνο ράβδος σπάζει εύκολα, ενώ μια δέσμη πολύ δύσκολα. Οι ράβδοι δεμένες γύρω από έναν διπλό πέλεκυ που έγινε το σύμβολο του φασισμού. Η αντιστοιχία με τους φασιστές της δεκαετίας του '20 βρίσκεται στο ότι οι πρώτες ομάδες φασιστών που σχηματίστηκαν στην Ιταλία ονομάστηκαν «fascio di combattimento», δηλαδή ομάδες-δέσμες μάχης. 

Αλλοδαποί επιχείρησαν να λιντσάρουν Έλληνα !!!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕ-ΓΑΛΛΕ!

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση έξω από τον χώρο διεξαγωγής του τελικού της Eurovision

600.000 ευρώ χρωστά ο Ανδρέας Κουρής στους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis και δηλώνει άφραγκος την ίδια στιγμή που διοργανώνει πανάκριβες φιέστες. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ -Τετάρτη 20 Φλεβάρη, 10.00πμ, Πλ. Ελευθερίας/Βόλος




Όλοι οι Εργαζόμενοι, χωρίς τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, μια δυνατή γροθιά, για να γκρεμίσουμε μνημόνια, τρόικα, αστικές κυβερνήσεις, αφεντικά!
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ευτυχώς που διαβάζουμε τις ειδήσεις στο ίντερνετ


Η επίθεση στις Σκουριές, το χαζοκούτι και η Κου Κλουξ Κλαν 
Είδα πριν λίγο ένα δελτίο ειδήσεων μετά από μήνες. Ας το πω καθαρά: Πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που μπορούμε να διαβάζουμε πια τις ειδήσεις από το ίντερνετ. Χωρίς τα παράσιτα των δελτίων. «Κου Κλουξ Κλαν» χαρακτήρισε κάποιος δημοσιογράφος τους κουκουλοφόρους της Χαλκιδικής σε δελτίο ειδήσεων.
Ναι, το βίντεο είναι σοκαριστικό και η επίθεση άγρια, όμως ευτυχώς έχουμε 2013 και ακόμα και αν δεν ήξερες μέχρι σήμερα τι είναι «Κου Κλουξ Κλαν» να λίγα πράγματα  με το πάτημα ενός κουμπιού: «Με τον όρο Κου Κλουξ Κλαν (Ku Klux Klan, KKK) αναφερόμαστε κυρίως σε δύο διακριτές τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και υποστήριξαν το ιδεολόγημα της υπεροχής των λευκών έναντι των άλλων φυλών, τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και την ομοφοβία, καθώς και την αυτοχθονία.

Καμιά φρίκη- Δημόσιος απαγχονισμός για τρεις παιδεραστές




Οι τρεις κατηγορούμενοι απαγχονίστηκαν δημόσια προς παραδειγματισμό, σύμφωνα με τον ιρανικό νόμο.
Νωρίτερα, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας απέρριψε την αίτηση χάριτος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δολοφονίες, οι βιασμοί, η ομοφυλοφιλία, η ένοπλη ληστεία και το εμπόριο ναρκωτικών τιμωρούνται, σύμφωνα με τους νόμους του Ιράν, με τη θανατική ποινή.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ...ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ...

Το να ψάχνεις να βρεις σε κάθε δυναμική ενέργεια «προβοκάτορες»…..



Του Γ.Γ

Το γράψαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας: Δεν πρέπει να δίνουμε καμιά βαρύτητα στα όσα μεταδίδουν τα αστικά ΜΜΕ για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα στις Σκουριές Χαλκιδικής. Αυτά λειτουργούν σαν φερέφωνα των μπάτσων και σαν «ντουντούκες» τις εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» που τα έχει μπουκώσει με διαφημίσεις.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής στις Σκουριές. Η αίσθηση μας είναι ότι πρόκειται για μια ακτιβίστικη ενέργεια κάποιων κατοίκων που ξέσπασαν βλέποντας τόσο καιρό ηλικιωμένους και μικρά παιδιά να τρώνε ξύλο και χημικά απ’ τις δυνάμεις καταστολής που υπεράσπιζαν τα συμφέροντα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».
 (Θυμηθείτε κάποιες περασμένες αναρτήσεις μας 

* Ησυχία, τάξις και ασφάλεια.. *


Πολύ το γουστάρεις το ξύλο Όλα τα προβλήματα σου λύνονται με το ξύλο. Και μάλιστα επίσημο. Ένστολο. Για να είναι νόμιμο. Και ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, έτσι δεν είναι; Γρύλιζες στο σύνταγμα, έφαγες το μπερντάκι σου, ηρέμησες. Κανένα πρόβλημα. Ξεσηκώθηκες στα διόδια Πιερίας, ρούφηξες τα χημικά σου, έστρωσες. Βγήκες στην εθνική με το τρακτέρ σου, σου 'σπάσαν τα μούτρα, θα στρώσεις χαρακτήρα και 'συ σύντομα. Μη κουράζεσαι. Μην επιμένεις, αφού δεν είσαι αποφασισμένος να αντιδράσεις στην κρατική βία. Δεν έχει νόημα. Βολεύεσαι και φοβισμένος, έτσι δεν είναι; Ίσως τα πράγματα να αλλάξουν με εκλογές! Να 'σαι σίγουρος. Και θα είσαι όσο αφήνεις να σου λένε ότι η βία είναι αποκλειστικό δικαίωμα της εξουσίας. Σου το λένε διάφορα "μπουμπούκια" στην τηλεόρασή σου σε κάθε ευκαιρία. Και απ' ότι φαίνεται το έχεις εμπεδώσει για τα καλά. Μπράβο το ελλάντα...

(Η φώτο από τα διόδια Πιερίας)


wonderjlawwall


Νίκος Καζαντζάκης 1883-1957


Νίκος ΚαζαντζάκηςΟ Νίκος Καζαντζάκης γεννήθηκε στις 18/02 στο Ηράκλειο το 1883. Μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον επαναστατικό, εθνεγερτικό, σε μια Κρήτη που διψάει για Ελευθερία και για Ελλάδα. Καιροί ταραγμένοι. Η οικογένεια του τον στέλνει για ασφάλεια στη Νάξο, όπου γράφεται σε καθολικό σχολείο που ενσταλάζει μέσα του την αγάπη για το διάβασμα, τις κλασσικές σπουδές, τις γλώσσες.
Το 1906 γράφεται στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει, τελειώνει τις σπουδές του μόνο για χάρη του πατέρα του. Χάρη στη πατρική χρηματοδότηση και στήριξη ξεκινάει ταξίδια - προσκυνήματα σε όλη την Ελλάδα. Φεύγει για μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και εκπονεί διδακτορική διατριβή για τον Νίτσε που τον περιλαμβάνει στους μεγάλους του "δασκάλους".
Επιστρέφει στην Ελλάδα και για την μεγάλη αγάπη του τα ταξίδια, γίνεται ανταποκριτής - δημοσιογράφος των Αθηναϊκών εφημερίδων Καθημερινή και και ελεύθερος λόγος. Για να έχει την οικονομική άνεση να ταξιδεύει γράφει άρθρα για εγκυκλοπαίδειες, παιδικά βιβλία με την πρώτη του γυναίκα την Γαλάτεια, μεταφράζει βιβλία από τα γαλλικά. 

Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πολλά...




Ολο και πιο συχνά συναντά κανείς στον δρόμο και -κυρίως- στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποκλίνουσες συμπεριφορές. Αγένεια, επιθετικότητα και εντάσεις υπήρχαν ανέκαθεν. Εχει αυξηθεί όμως ο αριθμός εκείνων που παραμιλάνε, που ζουν αποκομμένοι σε έναν δικό τους κόσμο, που δεν επικοινωνούν με το περιβάλλον.
Η ψυχική υγεία του πληθυσμού στην Αθήνα, που βιώνει σε πύκνωση τα προβλήματα της κρίσης, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας (29% στην περιφέρεια Αττικής), εμφανίζει σημάδια διαταραχής. Δεν είναι μόνο οι στατιστικές για την ανερχόμενη κατάθλιψη ή τον αριθμό των αυτοκτονιών που προκαλούν (ή θα έπρεπε να προκαλούν τουλάχιστον) ανησυχία. 

Γιώργος Πετράκης: Ένας λυκειάρχης στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής

Λυκειάρχης, και γνωστός για τη δράση του, φέρεται να είναι ένα από τα μέλη των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη. Είναι ο ίδιος εκπαιδευτικός που είχε διωχθεί από την ΕΛΜΕ Λασιθίου για ναζιστική προπαγάνδα, αλλά και αυτός που είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης μαθήτριας. Την καταγγελία είχε κάνει το ίδιο το θύμα, 25χρονη πλέον, ζωντανά σε ραδιοφωνική εκπομπή που τον είχε καλεσμένο.


Η σύζυγός του ήταν υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή στις περασμένες εκλογές, ενώ  η «κουμπαριά» του με πολιτικό της ΝΔ, στου οποίου το γραφείο ήταν αποσπασμένος, είναι επίσης γνωστή στο νησί. Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής πρόκειται για τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Γιώργο Πετράκη, ο οποίος είναι γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής και μέχρι πρότινος διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας. 

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Μήπως το παιδί σας είναι αναρχικός;

Μήπως το παιδί σας είναι αναρχικός;

Μετά και το πρόσφατο δημοσίευμα της φυλλάδας “Πρώτο Ψέμα” για τον προσηλυτισμό νεαρών στην Αναρχία και κατά προέκταση στην τρομοκρατία, είναι πια επιτακτική η ανάγκη να αναχαιτισθεί ο κίνδυνος που μας απασχολεί όλους. Διότι το θέμα που καίει όλους τους γονείς δεν είναι ο βιοπορισμός, το ενοίκιο ή το δάνειο που τρέχει, οι λογαριασμοί που καταφθάνουν συνεχώς και το γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας για το μέλλον. Το πραγματικό πρόβλημα για κάθε ελληνική οικογένεια είναι μήπως το παιδί τους γίνει αναρχικός.

Σας παραθέτουμε λοιπόν 5+1 ενδείξεις, για να γνωρίζει ο κάθε γονέας εάν το παιδί του έχει πέσει στην Αναρχία.

"Μπούκωσαν" με διαφήμιση και τώρα "ξερνάνε" τις διαρροές της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός»


Η διαφήμιση έκανε το θαύμα της! Η επιλογή της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» να “μπουκώσει” με διαφήμιση (ευρώ) τα ελληνικά ΜΜΕ φαίνεται ότι άρχισε να αποδίδει καρπούς. 
Πριν καλά – καλά
εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας στις Σκουριές οι “δημοσιογράφοι” άρχισαν να υιοθετούν και να μεταδίδουν τις διαρροές για “αιχμαλωσίες σεκιουριτάδων” και “πυροβολισμούς”. Μάλιστα περιγράφοντας την επίθεση ως πραγματικοί αυτόπτες μάρτυρες οι “ντουντούκες” έκαναν λόγο για “φύλακες που τους έδεσαν χειροπόδαρα οι κουκουλοφόροι με τις καραμπίνες και τους περιέλουσαν με βενζίνη απειλώντας τους να τους κάψουν ζωντανούς”. Ωστόσο η εταιρεία όταν της ζητήθηκε επίσημη ενημέρωση από διεθνή ΜΜΕ παρέπεμπε στο “ρεπορτάζ” του Σκάι και ζητούσε έγγραφο αίτημα για να απαντήσει επίσημα!