ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Οι Ζαπατίστας επιστρέφουν για ένα κίνημα ανατροπής


Μετά από χρόνια σιωπής, απομονωμένοι σε αυτοδιαχειριζόμενες κοινότητες στα νότια του Μεξικού, οι αντάρτες Ζαπατίστας επανεμφανίστηκαν με δημόσιες δηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να επαναφέρουν στο επίκεντρο τα αιτήματά τους για «γη, ελευθερία, εργασία και ειρήνη» και να αποτελέσουν τον καταλύτη για τη δημιουργία ενός ενιαίου εθνικού κινήματος ανατροπής.


Το Δεκέμβριο 40.000 υποστηρικτές των Ζαπατίστας πορεύτηκαν μέσα από τα χωριά της Τσιάπας υπενθυμίζοντας τα αιτήματα του αγώνα τους. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ο «Subcomandante Μάρκος», εκπρόσωπος των Ζαπατίστας, εξέδωσε μια σειρά από ανακοινώσεις ενάντια στο κυβερνών κόμμα του Μεξικού Institutional Revolutionary Party (PRI) και τον Πρόεδρο Ενρίκε Πένα Νιετο, που ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο.

ΒΟΛΟΣ- ΣΑΒΒΑΤΟ 16/2, ΩΡΑ 6:00ΜΜ / ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ «Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΩΣ ΜΕΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ»




ΣΑΒΒΑΤΟ 16/2, ΩΡΑ 6:00ΜΜ

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΔΑΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΠΑΡΑΛΙΑ)
                                                 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

«Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΩΣ ΜΕΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ»

Αντίσταση στην καταστροφή της Κρήτης από τις βιομηχανικές ΑΠΕ


ΟΧΙ στην καταστροφή της Κρήτης από τις βιομηχανικές ΑΠΕ
Όχι στην καταστροφή της Κρήτης από τις βιομηχανικές ΑΠΕ - Αντιστεκόμαστε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδηγούν σε μια ακόμα διαδικασία πτώχευσης τον ευρωπαϊκό νότο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι ενός ενεργειακού "κυκλώνα" που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια από τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή (απειλή πολέμου προς Ιράν, διαταραχή των ενεργειακών σχέσεων Ρωσίας - Ευρώπης) και ιδιαίτερα μετά την είσοδο της χώρας σε καθεστώς επιτήρησης από την Τρόικα (EE, ΕΚΤ, ΔΝΤ). 

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τελευταίες Ελληνικές κυβερνήσεις και η τωρινή προώθησαν την εκποίηση όλων ανεξαιρέτως των φυσικών πόρων (ορυκτά, υδρογονάνθρακες, υδάτινοι πόροι, αιολικό και ηλιακό δυναμικό) με διαδικασίες-εξπρές που θέτουν θέμα συνταγματικής νομιμότηταςαλλά και πολιτικής νομιμοποίησης.

Στην Κρήτη και αλλού, με δούρειο ίππο την «πράσινη ανάπτυξη», οι πολυεθνικές και οι ντόπιοι ιδιώτες και θεσμικοί συνεργάτες τους, προχωρούν στη μεγαλύτερη λεηλασία γης και περιβαλλοντική καταστροφή που έγινε ποτέ με την εγκατάσταση έργων βιομηχανικής κλίμακας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (βΑΠΕ).

Οι σύγχρονοι σκλάβοι της Amazon


Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία το ντοκιμαντέρ του ARD που καταγγέλλει ότι η Amazon προσέλαβε προσωπικό ασφαλείας που σχετίζεται με νεοναζιστική οργάνωση για να εκφοβίζει τους αλλοδαπούς υπαλλήλους της.
Στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται η πολιτική της Amazon απέναντι στους 5.000 υπαλλήλους από όλη την Ευρώπη που προσέλαβε για να εργαστούν προσωρινά στα κέντρα συσκευασίας και διανομής στη Γερμανία.Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν οι εργάτες, είναι διαρκώς παρόντες φύλακες από την εταιρεία HESS Security, οι οποίοι φορούν μαύρες στολές, μπότες και έχουν όλοι στρατιωτικού τύπου κούρεμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  οι φύλακες προσελήφθησαν για να «διατηρούν την τάξη».

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δείτε βίντεο απο την έκρηξη του μετεωρίτη πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας




ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ;

Χθες στη Δρέσδη μπλοκάραμε τους ναζί που είχε φέρει σαν κολλητούς του ο Μιχαλολιάκος στα γραφεία της Χρυσής Αυγής(ρεπορτάζ)


Τέσσερα λεωφορεία ξεκινήσαμε λοιπόν πρωί – πρωί από τη Λειψία για να μπλοκάρουμε τους ναζί, να τους χαλάσουμε τη γιορτή. Και η γιορτή είναι η εξής και για τους ναζί και όχι μόνο είναι κάτι πολύ σημαντικό:
Στις 13 Φλεβάρη του 1945, Ξεκίνησε ο διήμερος βομβαρδισμός της Δρέσδης από τη βρετανική και αμερικανική αεροπορία, που άφησε πίσω του πάνω από 120.000 νεκρούς. Πάνω από το 90% του ιστορικού κέντρου της πόλης καταστράφηκε, μαζί με σημαντικά πολιτιστικά μνημεία. Πρόκειται για έναν εγκληματικό βομβαρδισμό που δεν εξυπηρετούσε απολύτως καμιά στρατιωτική σκοπιμότητα. Αντίποινα με λίγα λόγια.

Σπουδαγμένοι αμόρφωτοι κυβερνούν τις ζωές μας


Μερικές παρατηρήσεις επί της διαβόητης πλέον δήλωσης του Γ.Γ του Υπουργείου Οικονομικών:
1. Δεν μας ενδιαφέρει το όνομά του. Δεν μας ενδιαφέρει αν λέγεται μέργος ή μούργος ή στουρνάρας ή οτιδήποτε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχει θέση πολιτική, την οποίαν απέκτησε με προσόντα, μεταξύ άλλων, κάποιους τίτλους σπουδών από τα πανεπιστήμια του καπιταλιστικού μεσαίωνα, τα οποία μεταλλάσσουν τους ανθρώπους σε χειραγωγημένα άτομα, σερνάμενα ως υπνωτισμένα από τη μυρωδιά του χρήματος.
2. Ο κυνισμός του ΓΓ δεν βρίσκεται στο πρώτο μέρος της φράσης του αλλά στο δεύτερο. Δεν βρίσκεται δηλαδή στο ότι
είπε πως ο κατώτατος μισθός είναι ακόμα υψηλός αλλά στο ότι συνέχισε λέγοντας πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε στην πορεία μας προς την ανάπτυξη. Συνέδεσε άμεσα, όπως του έμαθαν εκεί που σπούδασε, την ανάπτυξη με την δυστυχία των ανθρώπων.

Τα πρώτα ανοιχτά καλέσματα Αναρχικών Ομάδων για τις 20 Φλεβάρη(την πρώτη Γενική Απεργία του 2013)


Έτσι νωρίς νωρίς γιατί εκείνη η μέρα ουρλιάζει από τώρα ότι θα είναι Ιστορική…
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/02 στις 11:00 στο Μουσείο

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Χωρίς αμφιβολία στις μέρες μας, η καπιταλιστική βαρβαρότητα ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Αγγίζει κάθε πεδίο της ζωής μας και ταυτόχρονα, δεν προσπαθεί απλά να ισοπεδώσει τα εργατικά συμφέροντα, αλλά επιδιώκει τη δημιουργία νέου τοπίου κοινωνικών σχέσεων. Το κράτος και το κεφάλαιο έχουν σε πλήρη ανάπτυξη τις πολεμικές τους επιχειρήσεις εναντίον  της εργατικής τάξης. Δεν τηρούν πια ούτε τα δικά τους αστικά θεσμικά προσχήματα, δεν υπολογίζουν παρά μόνο τα επικοινωνιακά (ακροδεξιά) κέρδη που ευελπιστούν πως θα φέρει η πυγμή τους.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Κάποτε ανοίξαμε διάπλατα τις πόρτες της χώρας και βάλαμε τους μετανάστες να μας κάνουν τις δουλειές.


Το να έχεις γεννηθεί στην Ελλάδα από γονείς που διαμένουν νόμιμα για 5 χρόνια στη χώρα ή το να έχεις τελειώσει το ελληνικό σχολείο προφανώς δεν είναι... γνήσιος δεσμός. Γιατί αν ήταν, δεν θα έβγαζε αντισυνταγματικό τον Νόμο Ραγκούση το ΣτΕ. Το κράτος-έθνος και ο δεσμός του αίματος σε όλο τους το μεγαλείο!

Τώρα εξελισσόμαστε σε... ανάδελφο λαό χρυσαυγιτών! Κάποτε ανοίξαμε διάπλατα τις πόρτες της χώρας και βάλαμε τους μετανάστες να μας κάνουν τις δουλειές -μαύρες και ανασφάλιστες- έναντι πινακίου φακής. Τώρα... καταλάβαμε ότι μας παίρνουν τις δουλειές και τους κυνηγάμε, τους χτυπάμε και τους μαχαιρώνουμε! Κάποτε διώξαμε τον Οδυσσέα Τσενάι, που θεώρησε τιμή του να σηκώσει την ελληνική σημαία και που διαπρέπει στις ΗΠΑ. Τώρα φεύγουν όλοι οι... σημαιοφόροι μας να βρουν την τύχη τους αλλού!

Η "ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗ" ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΗΣΙΔΩΝ-ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ-ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΝ,ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ...
ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...ΕΧΟΝΤΑΣ "ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ" ΤΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ 

Με 166 «ναι» στην ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ- EKM, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων για τη μίσθωση δημοσίων νήσων.
 «Όχι» στην τροπολογία ψήφισαν 84 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ΚΚΕ) ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε «παρών», όπως και ο ανεξάρτητος Θόδωρος Παραστατίδη

Τα MME καθρέφτης της δημοκρατίας μας!

Προς νοικοκυραίους επιστολή


Για σένα, φίλε μου, δουλεύουν όλοι αυτό τον καιρό. Για σένα δουλεύει ο Δένδιας, για σένα δουλεύει ο Κεδίκογλου, για σένα ο Χατζηδάκης, ο Μουσουρούλης, για σένα κι ο ίδιος ο Σαμαράς. Μπορεί και να μην τα καταφέρνουν και τόσο καλά στο δίχτυ προστασίας των αδυνάτων, στην ανάπτυξη, στον έλεγχο των τιμών, στη συλλογή των φόρων. Αλλά μοχθούν για να σου εξασφαλίσουν εσένα το αίσθημα της ασφάλειας, την τήρηση του νόμου και της τάξεως.
Για να μπορείς να νιώθεις εσύ ότι υπάρχει επιτέλους εξουσία «να βάλει σειρά σ’ αυτό το μπάχαλο» που είναι η Ελλάδα. Το ότι το μπάχαλο είναι δικό τους δημιούργημα δεν έχει και τόση σημασία. Τώρα θα το ταχτοποιήσουν για χάρη σου – με την αστυνομία.
Για χάρη σου υπόσχονται να ξεκαθαρίσουν «όλους τους λογαριασμούς» απ’ τη μεταπολίτευση και μετά. Το γεγονός ότι το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» αποτελεί  κλασική μεθοδολογία του υποκόσμου δεν τους πειράζει καθόλου – εφόσον δεν σε πειράζει κι εσένα…

Κι όμως, ο Μέργος ήξερε τι έλεγε!

Το φαινόμενο είναι απότοκο των ημερών που διανύουμε. Εννοώ, φυσικά, το φαινόμενο να βγαίνει ο κάθε παπάρας και να αμολάει την μαλακία του, δίχως να αντιμετωπίζει καμμία επίπτωση. Βγήκε, για παράδειγμα, ο Βρούτσης και μας είπε ότι το εργασιακό καθεστώς στην χώρα μας ήταν σοβιετικού τύπου. Τον πείραξε κανένας; Πλήρωσε κάποιο πρόστιμο μαλακίας; Όχι βέβαια. Ίσα-ίσα, έχει παραμείνει ακλόνητος στην θέση του, προκειμένου να ολοκληρώσει το τεράστιο έργο που του έχουν αναθέσει: την...αποσοβιετοποίησή μας.



Λίγο αργότερα, βγήκε ο Στουρνάρας και μας είπε ότι μια χαρά τα πήγαμε κατά το 2012. "Τα καταφέραμε", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Λες και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αφήσεις έναν ολόκληρο λαό να λιμοκτονεί, για να φουντώσεις την ανεργία ή για να ξεπουλήσεις ό,τι προλαβαίνεις. 

Του τράβηξε κανείς τ' αφτί;

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΔΥΣΕΙΣ

Παρατηρητήριο γεγονότων στη Γαληνοτάτη Μνημονιακή Μαφιοζοκρατία του Αιλάντα


Αναβλήθηκε επ' αόρισον η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη
Το περιβόητο έγγραφο από τα Σκόπια δεν ήρθε και η δίκη Ψωμιάδη αναβλήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος των δικηγόρων του. Πρόκειται για τη δίκη που αφορά τα έργα στους Θρακομακεδόνες και τα τιμολόγια που κόπηκαν γι' αυτά σε κατασκευαστική εταιρεία. Η δίκη αναμένεται να οριστεί μόλις φτάσει στις δικαστικές αρχές το έγγραφο από τα Σκόπια.
Αναβλήθηκε ξανά η δίκη της Aegean Oil του "τίγρη"
Για πέμπτη φορά αναβλήθηκε η δίκη των υπευθύνων της εταιρείας Aegean Oil για λαθρεμπορία και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, στην οποία αναφέρεται εκτενώς το ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο πετρελαίου τουUNFOLLOW 14. Νέα ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε η 1η Μαρτίου 2013.

Κοτέτσι


Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη για το αλογίσιο κρέας που εντοπίστηκε σε διάφορα συσκευασμένα τρόφιμα και έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα. Οι εγκλωβισμένοι στα γρανάζια του καπιταλισμού καταναλωτές, που σπαταλάνε όλη μέρα τη ζωή τους δουλεύοντας για να πάρουν χρήμα, έχουν αφήσει ακόμα και το είναι τους, την τροφή τους, στα χέρια του συστήματος, και πληρώνουν για να τρώνε καρκίνους και θανάτους. Είναι 
όμως πολιτισμένοι και θεωρητικώς όλοι υποστηρίζουν πως είσαι ό,τι τρως, κάτι είναι κι αυτό, την γνωρίζουν την κατάντια τους. Τέτοια ανάπτυξη και πρόοδο έχει κατακτήσει το ανθρώπινο είδος στον 21ο αιώνα. Καμία διαφορά από κοτέτσι ασυνείδητου εκτροφέα η ανθρωπότητα. Μόνο τα πτυχία και τα διδακτορικά της λείπανε. Ας μάθει πρώτα να παράγει για να ζήσει κι ύστερα θέλει και πρόοδο…       
             

Γιάννης Μακριδάκης

manier-

Μόνο γι' αυτούς δεν ισχύουν τα χαράτσια: Νέα προκλητική παροχή στους καναλάρχες


Εχουν κάθε λόγο οι καναλάρχες να στηρίζουν τη «μνημονιακή» πολιτική. Δεν είναι απλώς μαντρόσκυλα του καπιταλισμού, όπως ήταν κάποτε οι παραδοσιακοί εκδότες, αλλά είναι οι ίδιοι καπιταλιστές, χωμένοι σε κάθε μπίζνα (κατά προτίμηση με το κράτος). Εργολάβοι και προμηθευτές του δημοσίου, μιζαδόροι, πλιατσικολόγοι.

Εχει κάθε λόγο το αστικό κράτος να τους ανταμείβει για τις υπηρεσίες τους. Κι όταν τους βάζει κάποιο φόρο, έτσι για τα μάτια του κόσμου, για να παραμυθιάζει το λαουτζίκο που στενάζει από τα χαράτσια και τα απανωτά πετσοκόμματα μισθών και συντάξεων, φροντίζει να παραπέμπει την είσπραξή του στις ελληνικές καλένδες.

Ας δούμε, όμως, περί τίνος πρόκειται.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Atlas_by_M_Pawlowski

Η συζήτηση γύρω από την κρίση μοιάζει να έχει εξαντληθεί στο οικονομικό της σκέλος. Στην ελληνική περίπτωση θίξαμε και τις “ιδιαιτερότητες” της πολιτικής σκηνής, την κομματοκρατία και την οικογενειοκρατία. Η μεγαλύτερη πληγή είναι η ηθική κατάπτωση. Οι δημοκρατικές, δυτικές κοινωνίες απέτυχαν στον πίνακα αξιών τους να πείσουν πως ο παράγοντας “άνθρωπος” βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων.
Οι πολίτες θεωρούνται είτε πελάτες, είτε καταναλωτές, είτε πιόνια σε ένα παιχνίδι κυριαρχίας των ισχυρών. Πάντα χειραγωγημένοι και αποπροσανατολισμένοι, ζαλισμένοι από τα media ή από το life style. Η κρίση απλά ξεσκέπασε τις ανισότητες, ξεγύμνωσε τις συγκρούσεις συμφερόντων, αλλά και την επίπλαστη δημοκρατία, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ψηφοφορία σε reality.
Η δικαιολογία των Ελλήνων, είναι ότι πέρασαν πολέμους, εμφυλίους, χούντα, προσφυγιά και ότι ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να στεριώσουν ένα κράτος που να λειτουργεί σωστά. Βέβαια -κι αυτό ισχύει για όλες τις χώρες- σε όλες τις εποχές αυτό που κρατάει όρθιο έναν λαό ή όμάδα ή κάστα κτλ, είναι ο πολιτισμός. Οι κακουχίες, οι καταστροφές και οι δυσκολίες γενούν τέχνη που πρέπει να εκφράζει την εποχή της, να πιάνει τον παλμό και να γαλουχεί τα ήθη.

Από τότε σας κοροίδευε…Δείτε τι πρωθυπουργό έχετε!!!


Το καλοκαίρι σας απείλησε με έξοδο απο το ευρώ αν δεν βγεί αυτός,κι εσείς τον ψηφίσατε…. Και τον θεωρείτε ακόμη και σήμερα στις δημοσκοπήσεις  καταλληλότερο πρωθυπουργό!!!

Ρε ανώμαλοι, ποιός σας φταίει λοιπον τώρα γι αυτά που τραβάτε;

Η κρίση γαμάει τα παιδιά μας !



Εμείς τι κάνουμε γι' αυτό ?                                     >>>

O Στάθης Παναγούλης για την Απελευθέρωση του Οτζαλάν...




Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης συμμετείχε σε εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό που διοργανώθηκε χθες στην ΑΣΟΕΕ (Αμφιθέατρο «ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ») από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν και την Πρωτοβουλία για την Απελευθέρωση του Οτζαλάν, ως ομιλητής με θέμα: «Ένα ευρωπαϊκό κίνημα για την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ανάλογο με εκείνο για την απελευθέρωση του Αλέξανδρου Παναγούλη την περίοδο της δικτατορίας».

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Samsara Blues Experiment- Για τρεις εμφανίσεις σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη 14/15/16- Φλεβάρη


Συναυλίες - Samsara Blues Experiment
Ένα χρόνο μετά το sold-out live τους επί ελληνικού εδάφους, οι Samsara Blues Experiment ανανεώνουν το ραντεβού τους με τους Έλληνες οπαδούς τους με τρεις εμφανίσεις σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη, έτοιμοι για ακόμη μια φορά να διαδώσουν το heavy/psychedelic rock μουσικό τους όραμα στα ελληνικά εδάφη.
Απ' τα πρώτα τους κιόλας μουσικά βήματα, οι βερολινέζοι Samsara Blues Experiment έκαναν σαφείς τις μουσικές τους προσδοκίες: η ηλεκτρική rock της Δύσης δένει με την ανατολίτικη raga, οι blues πεντατονικές μπολιάζονται με folk λεπτομέρειες και η rock ένταση δίνει τη θέση της σε low key ακουστικές παρεμβάσεις. Χειρίζοντας δεξιοτεχνικά τις μουσικές αντιθέσεις, οι Samsara Blues Experiment αψηφούν τις προσταγές της μοντέρνας rock σύνθεσης για χάριν της γνήσιας heavy/ηλεκτρικής ψυχεδέλειας, στον απόηχο των Black Sabbath, Grand Funk και The Jimi Hendrix Experience.
Έχοντας ένα ολόφρεσκο 12" ("Center of the Sun/Midnight Boogie/World In Sound") στις αποσκευές τους, οι Samsara Blues Experiment επισκέπτονται και πάλι τη χώρα μας για τρεις μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη, στις 14, 15 και 16 του Φλεβάρη.
Opening acts
Αθήνα: Routes
Λάρισα: 45Rats
Θεσσαλονίκη: This Is Nowhere, 45Rats

Εισιτήρια

Είσοδος
Αθήνα: €12 (περιορισμένα εισιτήρια διαθέσιμα μέσω eventbrite | €15 (προπώληση/ταμείο)
Λάρισα: €10 (προπώληση) // €12 (ταμείο)
Θεσσαλονίκη: €12 (τα πρώτα 200 εισιτήρια της προπώλησης) | €15 (προπώληση/ταμείο)
Σημεία προπώλησης
Αθήνα: Tickethouse (Πανεπιστημίου 42-εντος στοάς, Αθήνα) | Rhythm Records (Εμμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια) | Soundeffect Records (Ζαΐμη 30, Εξάρχεια) | sbe2013-ath.eventbrite.com
Λάρισα: Παπασωτηρίου (Παπαναστασίου 57) | Psychedelic Barber Shop
Λάρισα: Hobo bar/restaurant (Παλαιστίνης & Λέσβου 7)

Αρης Βελουχιωτης "Το διλημμα"




Κι ύστερα κοίταξα ξανά τον φανοστάτη,
Εκείνον, στη φωτογραφία της ντροπής
κι είπα: "Αντίο, Καπετάνιε επαναστάτη,
καλές εφόδους στην κοιλάδα της σιωπής"

ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΣ... ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Χειμώνας του 1943. Κρήτη, εμπόλεμη ζώνη. 



Ο Γερμανός αρχαιολόγος Γιόχαν Μάρτενς 
φτάνει στα Χανιά με την εξής μυστική αποστολή: 
να καταγράψει όλα τα "άριας προέλευσης" έργα τέχνης που θα φυγαδευτούν στη συνέχεια στα μουσεία της πατρίδας του. Η αλήθεια όμως είναι άλλη, αφού καλείται να συνοδεύει ως διερμηνέας τον ανθυπολοχαγό Χόλμπαχ σε επιχειρήσεις αντιποίνων εις βάρος του ντόπιου πληθυσμού. 
Με τη φωτογραφική του μηχανή καταγράφει σκηνές απίστευτης βίας και βαρβαρότητας. Καθώς γίνεται φίλος με τον οδηγό του, Αντρέα Σιδεριά, και ερωτεύεται την κόρη του Ελένη, αισθάνεται αιχμάλωτος μεταξύ της κρητικής φιλοξενίας και της αίσθησης του καθήκοντος. Όταν μαθαίνει ότι ο Χόλμπαχ οργανώνει επίθεση στο χωριό του Αντρέα, αποφασίζει, με κίνδυνο της ζωής του, να του αποκαλύψει το σχέδιο και να προδώσει τους συμπατριώτες του.

Κείμενο 4 Αναρχικών συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης

Οι μέρες μας περνάνε, οι νύχτες μας δεν περνάνε.

   Τρέχουμε προς τη διαφυγή μας, ενώ γύρω μας εξελίσσεται ένα κανονικό ανθρωποκυνηγητό. Πίσω μας μία ζωή προκαθορισμένη, χαραγμένη από τα χέρια των κυρίαρχων, με στόχο να εσωτερικεύσουμε την υποταγή ως αντικειμενική συνθήκη, να νομιμοποιήσουμε ηθικά συστήματα νόμων και κανόνων, να εξισώσουμε το άτομο με μία στατιστική λογική αριθμών. Μπροστά μας ο κόσμος των «ουτοπικών» μας φαντασιώσεων που κατακτιέται μόνο με βία. Μία ζωή, μία πιθανότητα και αποφασιστικές επιλογές.

   Κοίτα το κενό ανάμεσα στα σύννεφα και πήδα, γιατί ποτέ η πτώση δεν υπήρξε πιο σίγουρη επιλογή.

ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ

Τί είναι η μέθοδος fukuoka (Φουκουόκα);


fukuoka1

Μέθοδος Fukuoka, Φυσική Καλλιέργεια



Ο εμπνευστής της φυσικής καλλιέργειας (natural farming) ή τεχνική fukuoka (φουκουόκα) ήταν ο Μασανόμπου Φουκουόκα Masanobu Fukuoka(1913-2008).
Εκπαιδευμένος ως μικροβιολόγος στη γενέτειρά του, την Ιαπωνία, ξεκίνησε την καριέρα του ως επιστήμονας του εδάφους που ειδικεύεται στην παθολογία των φυτών. Σε ηλικία 25 ετών, άρχισε να αμφιβάλλει για την σοφία της σύγχρονης γεωργικής επιστήμης. Εγκατέλειψε τελικά τη δουλειά του ως ερευνητής και επέστρεψε στο αγρόκτημα της οικογένειάς του στο νησί της Shikoku στη νότια Ιαπωνία . Από εκείνο το σημείο και αφιέρωσε τη ζωή του για την ανάπτυξη ενός μοναδικού μικρής κλίμακας σύστημα βιολογικής καλλιέργειας που δεν απαιτεί βοτάνισμα, φυτοφάρμακα, λίπασμα, ή όργωμα.

Χειραγώγηση μέσω γλωσσικής παραπλάνησης


Διαβάστε οπωσδήποτε! Χειραγώγηση μέσω γλωσσικής παραπλάνησης

Το σφαγείο των λέξεων.


Η αλληλουχία των λέξεων επαναλαμβάνεται μονότονα και οι χειρονομίες συναντιούνται με το χθεσινό τους είδωλο στα προεκλογικά πάνελ των καναλιών. Το απεγνωσμένο ζάπινγκ αποτυγχάνει να γίνει λυτρωτικό. Υπνωτισμένοι με το τηλεκοντρόλ ανά χείρας ζούμε καθημερινά ένα αφόρητο deja vu όπου μόνο το πλούσιο βεστιάριο των παρουσιαστών εξασφαλίζει την αναγκαία συνθήκη του θεάματος, την ψευδαίσθησης της αλλαγής. 

Κάποτε το νομίζαμε διασκεδαστικό. Σήμερα διαπιστώνουμε το κόστος αυτής μας της απρονοησίας. Αφήσαμε τις λέξεις μας ανυπεράσπιστες και τώρα παρατηρούμε τα φαντάσματά τους να επιστρέφουν απειλητικά. Αφήσαμε τα νοήματα να αιμορραγούν χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό το αίμα έθρεφε τα πλάσματα της νύχτας, τους βρικόλακες της εξουσίας. Αυτούς που μονότονα επαναλαμβάνουν το άνυδρο μουρμουρητό του κυρίαρχου λόγου. Ενός λόγου που δεν είναι τίποτα άλλο από μια πλημμυρίδα ευφημισμών, μετωνυμιών και διαστρεβλώσεων.


Ο Πρετεντέρης ονομάζει την εκπομπή του ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Από μικρός είχε το αλάθητο... και το "βίτσιο"

Οι… μαθητές στην εφορία!


Ο Σαμαράς και η πολιτική συμμορία του που μας κυβερνά αποφάσισε ότι από φέτος όλοι ανεξαιρέτως οι νέοι από 18 ετών και άνω, πολλοί από τους οποίους είναι φοιτητές ή μαθητές που δεν έχουν εργαστεί και ως εκ τούτου δεν είχαν δικό τους εισόδημα ποτέ, είναι υποχρεωμένοι να πάρουν ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) και να υποβάλουν δική τους φορολογική δήλωση, έστω και με μηδενικά εισοδήματα. Εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές ή ανεπάγγελτοι νέοι συντηρούνται ως γνωστόν αποκλειστικά από τους...γονείς τους.

Το άγνωστο ναυάγιο του «Όρια» Ο υγρός τάφος για 4.046 Ιταλούς στρατιώτες

Το ναυάγιο του «Όρια»
Μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες, που παραμένει ευρέως άγνωστη. Συνέβη το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου 1944 κοντά στη νησίδα Πάτροκλος (Γαϊδουρονήσι), που βρίσκεται στον Σαρωνικό απέναντι από τα Λεγρενά.
Βρισκόμαστε στο προτελευταίο έτος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ιταλία έχει συνθηκολογήσει (8 Σεπτεμβρίου 1943) και οι Γερμανοί κατέχουν πλέον τα Δωδεκάνησα. Η ιταλική φρουρά έχει παραδοθεί και βρίσκεται υπό καθεστώς αιχμαλωσίας.

New Statesman: “Επιλεκτική μηδενική ανοχή. Υπάρχει ακόμα δημοκρατία στην Ελλάδα;”


New Statesman Home
BY YIANNIS BABOULIAS  PUBLISHED 05 FEBRUARY 2013  9:04
Τι αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού New Statesman για τη δημοκρατία στην Ελλάδα του 2013, για την κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων και για τη Χρυσή Αυγή
Χρήστος Δεμέτης
news247   Φεβρουάριος 05 2013   22:23
Ο τίτλος του άρθρου του New Statesman είναι ενδεικτικός του θέματος του: “Επιλεκτική μηδενική ανοχή: εξακολουθεί να υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα;”. Ο συντάκτης στηλιτεύει την κυβερνητική πολιτική σε ότι αφορά το πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ρητορικό το ερώτημα?

Τα ζώα αγνοούν την έννοια του ρατσισμού



Όχι λόγω ευφυίας αλλά γιατί έχουν ήδη συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει κάτι σημαντικότερο από την φιλία…

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ AEGEAN OIL;


Η δίκη της Aegean Oil για λαθρεμπορία και πλαστογραφία έχει οριστεί για αύριο, 12 Φεβρουαρίου, στο Εφετείο Πειραιά. Η δίκη έχει αναβληθεί τέσσερις φορές, ενώ και τις τέσσερις φορές που πήρε αναβολή η υπόθεση απουσίαζε ο συνήγορος του Δημοσίου.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, είπε στη Βουλή πως οι απειλές κατά της ζωής του συντάκτη του Unfollow είναι πλημμέλημα της πλάκας.

ΒΟΛΟΣ: Εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού


H Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το νερό οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Ιδιωτικοποίηση του νερού: Ένα ακόμη μέτρο οικονομικής και κοινωνικής καταπίεσης», το Σάββατο 16/2, ώρα 6:00 μμ, στο αμφιθέατρο Κορδάτου, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (κτίριο Παπαστράτου) με κεντρικούς ομιλητές τον Κώστα Μαριόγλου, αντιπρόεδρο του συλλόγου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ και μέλος της «Κίνησης 136» και τη Μαρία Κανελλοπούλου από την Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα, «Σώστε το νερό» (savegreekwater.org).
Θα μεταφέρουν γνώση και εμπειρία από την ενασχόλησή τους στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των νερών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα ακολουθήσει συζήτηση, ώστε να υπάρξει μια πλήρης και σφαιρική ενημέρωση για τις συνέπειες της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης στην περιοχή από οικονομική, κοινωνική και πολιτική άποψη.

Και το 2008 η μάνα του Γρηγορόπουλου έφταιγε.


Και το 2008 η μάνα του Γρηγορόπουλου έφταιγε. Της Φωτεινής Λαμπρίδη

Μην το ψάχνεις, και τότε η μάνα του Γρηγορόπουλου τους έφταιξε και όχι το όπλο του Κορκονέα. Ξέχασες τα ερωτήματά τους; Πώς άφησε η μάνα τον δεκαεξάχρονο μόνο στα Εξάρχεια, τις κατηγορίες για παραμέληση ανηλίκου; Ξέχασες το πειραγμένο βίντεο του Μέγκα; Τις κορώνες εναντίον των παιδιών των βορείων προαστίων; 


Της Φωτεινής Λαμπρίδη

Τώρα πάλι, η άλλη μάνα δεν είναι ένα τραγικό πρόσωπο απέναντι στο κακοποιημένο της παιδί, το τσακισμένο για δεύτερη φορά από χέρι οργάνου του κράτους. Δεν είναι η μάνα του παιδιού που είδε να πέφτει νεκρός ο κολλητός του δίπλα του, στα δεκάξι του χρόνια, που είδε το αίμα να τρέχει ζεστό και λίγο μετά τα δελτία να δικάζουν τα παιδιά κι όχι τον δολοφόνο. Δεν είναι η μάνα του παιδιού του Δεκέμβρη. Είναι η μαμά βορείων προαστίων.

Ούτε ένα ευρώ για την ανεργία από την “ειδική εισφορά υπέρ ανέργων”


newego_LARGE_t_1101_40501536
Η ανεργία αυξάνεται δραματικά, αλλά τα κρατικά έσοδα από την ειδική εισφορά των φορολογούμενων «υπέρ ανέργων» δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους.
Της Βασιλικής Σιούτη
Ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάει στον ΟΑΕΔ από την «Ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» που πληρώνουν εδώ και δύο χρόνια οι φορολογούμενοι.

Έτσι είδα εγω τον σημερινό τελικό του μπάσκετ


Η Βιανεξ κέρδισε πριν από λίγο την Χαλυβουργική στο μπάσκετ!

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο εταιρειών.
Μετά το τέλος του αγώνα, οι οπαδοί της Βιανέξ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της φαρμακοβιομηχανίας όπου τους μοιράστηκαν δωρεάν ψυχοφάρμακα, ενώ οι οπαδοί της Χαλυβουργικής γιόρτασαν την απόλυση 170 εργαζομένων που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες...

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ-ΨΗΦΟΥΣ


Πρόβλημα μας και ανάγκη μας η Ανατροπή της ταξικής πολιτικής, της κυβέρνησης και των Μνημονίων.
Τελικά, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν κοινή αντίληψη των πραγμάτων και κοινά κριτήρια.
Δεν τους νοιάζει η ανθρώπινη ζωή, δεν τους νοιάζουν οι φαντάροι και οι λαϊκές οικογένειες που υφίστανται τρομερή οικονομική αφαίμαξη, καθώς η κυβέρνηση τους έχει φορτώσει το οικονομικό βάρος τηςυποχρεωτικής στράτευσης.
Δεν τους νοιάζει ότι υπάρχουν εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα-με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και της στρατιωτικής ηγεσίας-, με δυσβάστακτο οικονομικό κόστος λειτουργίας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κοινή πολιτική τους: να υπάρχει δηλαδή ένα στρατόπεδο σε κάθε χωριό και πόλη για να εξυπηρετούνται τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και να μαζεύουν ψήφους.

Η Ορθή χρήση της Κάνναβης



Μικρό Εγχειρίδιο
 
o- Παράμετροι που έχουν μεγάλες επιπτώσεις στην χρήση του Ιερού Φυτού
o- Δεν υπάρχουν "απόλυτοι κανόνες", αλλά η γνώση και η πείρα χιλιάδων ετών, συν οι γνώσεις από τη φυσική ιατρική και την σύγχρονη φαρμακολογία προσφέρουν πολύτιμα σημεία και ενδείξεις για να μας καθοδηγούν
 
 
Η Κάνναβις προσφέρει διεύρυνση, εμβάθυνση και ανύψωση της συνείδησης. Είναι αβλαβής, δεν προκαλεί εξάρτηση και δεν έχει παρενέργειες.
 
Στο καθεστώς απαγόρευσης που ζούμε όμως προκύπτουν διαρκώς προβλήματα που αφορούν την λανθασμένη χρήση και κατάχρηση της Κάνναβης. Σχετίζονται με την διαχρονική στέρηση έγκυρης πληροφόρησης, και με την έλλειψη κοινωνικής παιδείας και εκπαίδευσης στην Ορθή Χρήση.
 
 
Η Ορθή χρήση
 
1. Αποφεύγουμε την πρόσμιξη με άλλες ουσίες. Το πιο συχνό λάθος στη σχέση μας την Κάνναβη αφορά την ταυτόχρονη χρήση άλλων ουσιών.
 
Οι πιο συχνές παραβιάσεις αφορούν ταμπάκο (τσιγάρα) και οινόπνευμα, αλλά δεν είναι και λίγα τα άτομα που μαζί με την Κάνναβη καταναλώνουν διάφορα φάρμακα (ηρεμιστικά, διεγερτικά, υπνωτικά, ναρκωτικά), είτε νόμιμα είτε παράνομα.

Ο Τζίμης Πανούσης για την πολιτική, την επανάσταση, τους Έλληνες και τον Σαμαρά

«Θα χασομερήσει λίγο η επανάσταση, η νεολαία έχει πέσει πάνω στα κινητά»

Πανούσης: «Θα χασομερήσει λίγο η επανάσταση, η νεολαία έχει πέσει πάνω στα κινητά»
 «Είναι καιρός να πάρουμε τα βουνά και όχι να περιμένουμε βραβεία από τη Eurovision. Γιατί, δυστυχώς, δεν έχουμε δημοκρατία. Δημοκρατία σημαίνει ισονομία, Ισονομία μεταξύ πολιτικών και πολιτών. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είδατε εσείς καμία ισονομία;», δηλώνει ο Τζίμης Πανούσης στην Real Life,  καυτηριάζοντας το ρόλο των πολιτικών στην Ελλάδα.

ΣΟΚ: Διαπόμπευσαν μοιχαλίδα στο Ζαϊρ


"ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΗ ΣΑΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ. ΝΤΡΟΠΗ! Η ΕΛΛΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ"

"ΒΙΟ.ΜΕ" Ξεκινάμε! Σήμερα Κυριακή 10/2 στις 18.00 στο cine Αλέξανδρος- Θεσσαλονίκη


Πρώτη ημέρα του τριήμερου αγώνα & αλληλεγγύης για την επαναλειτουργία της ΒΙΟ.ΜΕ. στα χέρια των εργαζομένων!

Σήμερα Κυριακή 10/2 στις 18.00 στο cine Αλέξανδρος
 (Εθνικής Αμύνης 1) η πανελλαδική συνέλευση των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης 
στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ!
Θα προβληθεί το ντοκιμαντερ "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ; ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!
από την ομάδα ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ.


ΟΡΓΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΜΑΝΩΛΑΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΟ 616 ΜΚ ΤΠ

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ σχετικά με το βίο και την πολιτεία του Ταξίαρχου Μανωλάκου. Οι συνάδελφοι αναφέρονται σε συγκεκριμένα περιστατικά που αποκαλύπτουν αυθαιρεσίες, ασυδοσία, δημόσιο λειτουργό με νοοτροπία σατράπη, που δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση και τη γνωστοποίηση στους γονείς των όσων υφίστανται οι στρατιώτες.
Ένας αξιωματικός που αντιμετωπίζει τους φαντάρους ως δούλους!
Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι η κατάργηση των προνομίων των ανώτερων-ανώτατων αξιωματικών (κίνηση πολυτελών οχημάτων και ακριβών υπηρεσιακών τζιπ) θα μπορούσε να εξασφαλίσει τα κονδύλια για τη βελτίωση σε μεγάλο βαθμό των συνθηκών διαβίωσης των συναδέλφων φαντάρων.