ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Οι ρουφιάνοι τώρα παραδέχονται τα ΨΕΜΑΤΑ τους...




Ο μετανιωμένος Πρετεντέρης (κλαψ!)
Με συνέντευξή του στο iefimerida εξηγεί τα λάθη που έκανε στηρίζοντας την αναδιάρθρωση του χρέους, από μια ηλίθια όπως λέει αίσθηση εθνικού δημοσίου συμφέροντος.

Αναδημοσιεύουμε το απόσπασμα της μετάνοιας γιατί ξέρουμε ότι είστε ευσυγκίνητοι τύποι:

«Ποια είναι τα βασικά στοιχεία αυτής της αυτοκριτικής κύριε Πρετεντέρη;
Φωνάξαμε «Λύκος» περισσότερες φορές από όσες έπρεπε τα μέσα ενημέρωσης. Το δεύτερο είναι ότι δεν τα είπαμε όλα, μέσα από μια ηλίθια αίσθηση εθνικού, δημόσιου συμφέροντος.

Πείτε μου ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, παρακαλώ.

Bόλεψε την αδελφή του και τώρα απειλεί τους απεργους... Τι ευθύνη θα έχει ο άνεργος που θα τον σαπίσει στο ξύλο;


Αύριο στο "Χωνί"

* Για παιδιά από κούγια *

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία σωματείου στα ΚΟΧ Μαγνησίας-Για την πληρωμή της Παρασκευής

Δεν χωρά καμία αυταπάτη ή παρερμηνεία  Το γεγονός ότι πληρωθήκαμε την Παρασκευή δεν οφείλεται σε κανέναν άλλο, παρά μόνο στο δικό μας αγώνα και την πίεση που προκάλεσε. Τίποτα δεν είναι ανέφικτο και μάταιο. Χαμένες μάχες είναι μόνο εκείνες που δεν δόθηκαν ποτέ  Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να δέχεται το πετσόκομμα των δικαιωμάτων του. Όλοι σαν μια γροθιά πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε μαχητικά τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας. Γιατί νόμος είναι το κοινωνικά αναγκαίο. Στο δρόμο του αγώνα λοιπόν, μέχρι να εξαφανίσουμε την αδικία και την εκμετάλλευση.

Το blog της πρωτοβουλίας:http://ergazomenoikox.blogspot.gr/

ΧΡΥΣΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ


Την ίδια ώρα που ο Πακιστανός και η παρέα του αποκαλούν τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ και όλους τους απεργούς στα ΜΜΜ διορισμένους, διόριζε ο ίδιος τον οδηγό του μετακλητό υπάλληλο στο ''κυνοβούλιο''. Το έχουμε πει δεκάδες φορές και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Δεξιά και ακόμα περισσότερο ακροδεξιά και κωλοτούμπα είναι βίοι παράλληλοι. 

ΒΟΛΟΣ-Φορτηγό πλοίο με όπλα από Τουρκία πιάστηκε στο λιμανι της "Ελιν" - Τελικός προορισμός η Συρία;


Φορτηγό πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη βρίσκεται στο λιμάνι της ΑΓΕΤ στα Αστέρια Αγριάς καθώς στο φορτίο του περιλαμβάνονται και τρία κοντέινερ το περιεχόμενο των οποίων είναι πυρομαχικά και όπλα (ΑΚ-47, Dragunov, RPG-7, πιστόλια κλπ). Όλα τα παραπάνω αν αι ανατολικής προελεύσεως βρίσκονται σε χρήση και στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και της στρατοχωροφυλακή.
Το φορτηγό σκάφος “Alexandretta”, με σημαία Αγίου Βικεντίου είχε αποπλεύσει από άγνωστο ακόμη λιμάνι στην Τουρκία και σταμάτησε στο λιμάνι του Βόλου προκειμένου να ανεφοδιαστεί με καύσιμα (τράνζιτ πετρέλαιο) από τις εκεί εγκαταστάσεις της «Ελίν».

ΈΝΑΣ ΚΟΥΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝ ΜΕ ΑΠΕΛΑΣΕΤΕ ΘΑ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ


Ο Κουσρό Μσταφανεγιάντ, Κούρδος από το Ιράν, συνελήφθη και κρατήθηκε στην Άρτα εδώ και έξι μήνες. Χθες τον μετέφεραν στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κομοτηνή. Μέχρι στιγμής δεν τον έχουν ενημερώσει για τους λόγους για τους οποίους θα τον μετέφεραν ούτε εάν θα έχει δικαίωμα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Από την πρώτη ημέρα της κράτησής του, του έχουν αρνηθεί την νομική υποστήριξη. Ο Μσταφανεγιάντ διώχθηκε στο Ιράν εξαιτίας της πολιτικής του δράσης ως φοιτητής. «Φοβάμαι εδώ», δηλώνει σε τηλεφωνική επικοινωνία με το tvxs.gr. Του Νίκου Μίχου

Κουβέλι Φώτι: «Είσαι Στόκος και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα»



Το κείμενο λύπη, το γράφει ο ίδιος ο Κουβέλις ανάμεσα στα τσοπανόσκυλα της ακροδεξιάς.


Το δικό μας σχόλιο είναι ότι Λίγες ώρες μετά την επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό η ιστορία διανύει το πολεμικό φιλί της.


 Ο Κουβελις σωστό ανδρείκελο της ακροδεξιάς Χούντας του  Μνημονίου θα πρέπει να επανατοποθετήσει τις απαιτήσεις του αρχικού συμβολαίου της «συγκυβέρνησης. Ένας  “ντόπιος” γαμπρός στο μητσοτακείκο, μία θέση συμβούλου της ΔΗΜΑΡ, στη λίστα Λαγκάρντ και ο διορισμός της κόρης του(του Κουβέλι),  είναι πολύ λίγα σε σχέση με την προσφορά της ΔΗΜΑΡ στο φασιστικό ακροδεξιό καθεστώς του Μνημονίου.


Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τηλεβόθρος...Εσυ όμως τι κάνεις γι αυτo;

Cogito ergo sum

Η μαγκιά τού Σαμαρά και της κυβέρνησής του είχε φανεί ξεκάθαρα τότε που έστειλε τα ΜΑΤ να διαλύσουν την απεργία στην Χαλυβουργία, στηρίζοντας ξεκάθαρα τον αρχιαπατεώνα Μάνεση. Συνεπώς, δεν συνιστά έκπληξη το γεγονός ότι νυχτιάτικα μπήκαν τα ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του μετρό για να διαλύσουν τους απεργούς (κάνοντας, βέβαια, μερικές "απαραίτητες" συλλήψεις). Ο δρόμος για την επέμβαση των ΜΑΤ είχε στρωθεί έντεχνα από την εκτελεστική εξουσία σε συνεργασία με δυο άλλες εξουσίες, την δικαστική και την "τέταρτη", τον τύπο.

Ο Κεδίκογλου βρήκε την λύση!?..

Γράμμα από τα Εξάρχεια, στον Πιτσιρίκο




Ανεχτήκαμε τεράστιες ηλιθιότητες σαν έννοιες τις ακόλουθες λέξεις. Ανάπτυξη, λαθρομετανάστευση, ευρώ, χρέος, πλεόνασμα, φοροδιαφυγή, επόμενη δόση...

Γιατί να ανεχόμαστε τόσα και να μην ανεχόμαστε μια 7ήμερη απεργία που κάνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό;


Γράμμα από τα Εξάρχεια, στον Πιτσιρίκο

Αγαπητέ πιτσιρίκο, κουράστηκα και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να κουράζεται ένας νέος. Αντιθέτως με το συμπέρασμα που θα βγάλουν οι περισσότεροι, δεν κουράστηκα από τους νέους φόρους, το μνημόνιο ή περιμένοντας την ανάπτυξη. Κουράστηκα με τους ανθρώπους. Κουράστηκα γιατί είναι εθελοντές δούλοι, εθελοντές κορόιδα. Αρνούνται πεισματικά να πιστέψουν σε έναν διαφορετικό κόσμο και προτιμούν να αγοράζουν την ελπίδα που πουλάει ο ανέλπιστος κόσμος μας.

Πιστεύουν χωρίς δεύτερη σκέψη αυτά που τους λέει η κάθε Όλγα και ο κάθε Παύλος αλλά περνάνε από πεντακόσια φίλτρα ότι και αν τους πω.

Α ναι...πως και δεν το σκεφτηκα πιο πριν!!


Άκουσα λέει ότι αν τελικά οι εργαζόμενοι του Μετρό δεν μπουν στο ενιαίο μισθολόγιο θα έχει συνεπεια να εξαιρεθουν και άλλοι εργαζόμενοι. Αυτό θα σημαίνει προσβολή της σύμβασης (Μνημόνιο) και κατ'επέκταση θα σταματήσουν οι δόσεις και θα βγούμε από ευρώ και ΕΕ.

Μετά θα γίνει γιγάντιος σεισμός που θα κοπεί η Ελλάδα στη μέση. Θα ακολουθήσει παλιρροϊκο κύμα που σύμφωνα με αναλυτές θα καταπιεί τη μισή Λάρισα και όλο το Βόλο μέχρι την Τσαγκαράδα όπως δείχνουν οι μελέτες και οι μετρήσεις. Τότε ο Σταματόπουλος θα πετάξει την ανθρώπινη μορφή του και θα βγει ο Αντιχριστος.

Ρε Φαηλο-μπουμπούκο-σαμαρο-βενιζελο χαφιέδες πάτε καλά; Την παλεύετε καθόλου; Ποιον κοροϊδεύετε; Αφού σε λίγο καιρό κανείς δεν θα χρησημοποιεί συγκοινωνίες εκεί που θα φτάσει το εισητήριο. Επιπλέον τα λεφτά από τις δόσεις δεν πάνε στις τσέπες μας πάνε στις τράπεζες μην ξεχνίομαστε. Α και που έισαστε τσακάλια της δεξιάς, δεν είναι αριστερή προβοκάτσια η επικείμενη πτώση της κυνο-βουλευτικής σας χούντας αλλά αποτέλεσμα των σκληρών νεοφιλελευθερων αντιλαϊκων πολιτικών σας.

ΒΟΛΟΣ-Ψήνουμε και καφεδάκι:25/1 Εγκαίνια λειτουργίας Αυτοδιαχειριζόμενου Καφενείου

_____-C33nRw.jpg
"Απ' έξω βλέπεις έναν καφενέ,

μα μέσα μια πλατιά φιλοσοφία

πλανιέται στα τραπέζια μυστικά

και δίχως πένα γράφει ιστορία...

...Περνώντας το κατώφλι του

να μάθεις να ισιώνεις,

με τους άλλους γίνεσαι ένα,

κανείς δεν σε υπηρετεί

και δεν υπηρετείς κανένα"

Oταν τρολλάρουν οι άστεγοι

ΝΕΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ: Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΑΡΤΑΡΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΟΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ


Ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου αναμένεται να βρεθούν στις 11 το πρωί οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συνελήφθησαν για τη μοιραία καταδίωξη που κόστισε τον βαρύ τραυματισμό δυο εφήβων το βράδυ της Τετάρτης στην παραλιακή λεωφόρο.
Οι δυο αστυνομικοί, σύμφωνα με το prismanews.gr, προσήχθησαν στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για μη σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος!!!!!!!

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝ


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι που αυτές τις μέρες κατατάσσονται στα ΚΕΝ, αυτή τη φορά ήταν πιο προσεκτικοί. Δέχτηκαν το κάλεσμα που τους απευθύναμε- να πάνε στα Φρουραρχεία και να ζητήσουν τη δωρεάν μετακίνηση τους όπως προβλέπεται.

Η πρωτοβουλία μας αυτή ασφαλώς έδωσε ιδιαίτερη ανάσα στις πιο σκληρά δοκιμαζόμενες λαϊκές οικογένειες, καθώς τα παιδιά τους που υποχρεώθηκαν να υπηρετήσουν στον στρατό πήραν δωρεάν εισιτήρια-είτε τρένου, είτε λεωφορείου!
Αυτό προβλέπει η οδηγία υπ' αριθμόν 4, στην πίσω σελίδα του φύλου κατάταξης

Άλλη μια δεξιά κότα λυράτη...μόνο τα παπούτσια δεν του γυάλισε

Συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου η αγωγή του Αντρίκου Παπανδρέου σε βάρος του Πάνου Καμμένου σχετικά με όσα είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων περί εμπλοκής του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού στην αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνων (CDS) ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας από επενδυτική εταιρεία στο στελεχιακό δυναμικό της οποίας ανήκε ο ενάγων. Ο κ. Καμμένος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Θ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ


Ο Θοδωρής στο  νοσοκομείο. Από  65 κιλά, έφτασε  σχεδόν 47. «Σαν  μπακαλιάρος»,  λέει ο ίδιος
23 Γενάρη  2013 έκλεισε η αυλαία από το θέατρο του παραλόγου στο οποίο κλήθηκα να παίξω τον χειρότερο ρόλο της μέχρι τώρα ζωής μου.
Το σενάριο γράφτηκε 18 Δεκέμβρη του 2008, στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και η αυλαία άνοιξε 23Δέκεμβρη του 2008 στο σανίδι του Κορυδαλλού.
Πολυμελής  θίασος…  εκατοντάδες προσαχθέντες, δεκάδες συλληφθέντες και τελικώς κρατούμενοι σε σκόρπιες φυλακές της χώρας. Με τι δική του ιστορία ο καθένας, τις δικές του νύχτες σε κελιά απάνθρωπα.


Ο καθένας στο ρόλο του. Εγώ δεν είχα κείμενο, δεν πήρα ποτέ. Κείμενο είχαν οι δύο αστυνομικοί που με συνέλαβαν. Σενάριο λεπτομερές με μάρμαρα, μολότοφ, τακτικές κλπ. Δεν είχε καμία σημασία κανένας αυτόπτης, καμία μαρτυρία, τίποτα που να με αποδεσμεύει από αυτόν τον ρόλο… έπρεπε να παίξω.

Και έπαιξα… σχεδόν 9 μήνες φυλακισμένος, σχεδόν διαφανής από την απεργία πείνας και σχεδόν 4 χρόνια δέσμιος.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Αλλά ήταν και τα κανάλια εκεί. Με τη συκοφαντία ‘’παρά πόδα’’. Να προλάβουν να ρίξουν από μια πέτρα…


Του Παναγιώτη Μαυροειδή
ΜΕΤΡΟ: Όταν τραγουδάνε οι δρόμοι, υπάρχει ελπίδα
Ολόκληρος ο πρωθυπουργός βγήκε μέσα στη βροχή για  να ανακοινώσει την επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ. Δεν είναι και απλό πράγμα. O πολύς κύριος Σαμαράς ούτε που πάτησε στο ‘’ναό της δημοκρατίας’’, στη Βουλή, όταν γινόταν συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ. Άφησε τότε ένα θλιβερό Βενιζέλο να βγάλει τα μάτια του. Αλλά τώρα ο εχθρός λαός είναι προ των πυλών και είναι πιο επικίνδυνος φαίνεται από τους κοινοβουλευτικούς διαξιφισμούς που λύνουν τις...
διαφορές με χαρτάκια σε κάλπες.

Ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση στο Mall από τη Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Άγρια Ελευθερία, Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων

Ηταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο ότι η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου θα δώσει αρκετή τροφή για συκοφαντίες από την πλευρά της εξουσίας. Ήθελαν θύματα οι τρομοκράτες; Σκοπός τους η τρομοκράτηση της κοινωνίας; Και τι κατάφεραν, τι νόημα είχε όλο αυτό; Ποια ηθική και ποιες αξίες μπορεί να έχουν αυτοί οι άνθρωποι που για να χτυπήσουν ένα εμπορικό, ναι μάλιστα ένα εμπορικό! βάζουν σε κίνδυνο μικρά παιδιά;
Έτσι και αλλιώς εμείς ήμασταν πάντα από την άλλη πλευρά... και το ερώτημά μας είναι ποιες ξεφτισμένες αξίες και ποια παραπλανημένη ηθική ανέχονται την ύπαρξη εκτρωμάτων όπως το Mall; Ο στόχος φυσικά παρουσιάζεται σαν ένας οργανωμένος χώρος αναψυχής, ψώνια, βόλτες και ανάλατη διασκέδαση. Μία μικρή όαση στον σύγχρονο εφιάλτη. Είναι όμως πραγματικά αυτό;
Γιατί για εμάς πίσω από τις βιτρίνες που έσπασαν ξεδιπλώνεται μια διαφορετική ιστορία. Ένας οικονομικός κολοσσός που βολεύει διπλά την εξουσία και τον καπιταλισμό. Φέρνει χρήμα και ικανοποιεί την δίψα όλων αυτών των άπληστων μισάνθρωπων και από την άλλη βυθίζει στην απάθεια και την άγνοια με αντάλλαγμα λίγες στιγμές πλαστού συναισθήματος, ψεύτικης ικανοποίησης και ολοκληρωτικού ελέγχου.  Ένα καλοστημένο παραμύθι που εμποδίζει τους αδιάφορους που καταναλώνουν να κάνουν στον εαυτό τους την πολύ απλή ερώτηση: Η ταινία που βλέπω, το ποτό που πίνω, η μπλούζα που αγοράζω είναι όντως μια ακόμα αθώα και ξέγνοιαστη στιγμή της ημέρας μου;

Καταδικάζω το μνημονιακό βαποράκι Κωστή Χατζηδάκη


Κυρίως καταδικάζω την ανθυγιεινή φάτσα αυτού του σφουγγοκωλάριου και τσανακογλύφτη του ΣΕΒ.


Αν δεν ήταν μνημονιακό τομάρι θα μπορούσε με την φάτσα και το φιζίκ που έχει να διαπρέψει στην υποκριτική σε ρόλους χαφιέ, οσφυοκάμπτη, προδότη, σπιούνου κλπ.

Σαν γνήσιος νεοφιλελεύθερος είναι άχρωμος, αντιπαθής με μηδαμινή αίσθηση του χιούμορ και χαμογελάει εντελώς μηχανικά γιατί έχει διαβάσει σε κάποια νεοφιλελεύθερη μπροσούρα ότι το να χαμογελάς σαν ηλίθιος δεξιά και αριστερά σε κάνει συμπαθή. ΠΑΠΑΡΙΑ. Τα ίδια εγχειρίδια και επικοινωνιολόγους με την Ντόρα πρέπει να συμβουλεύεται.

Η ΕΠΙΤΑΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΟΥΝΤΑ- ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ

ΜΕΤΡΟ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ Η ΟΛΙΓΟΩΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Ένα σημαντικό μέτρο, που πραγματικά έδωσε μεγάλη οικονομική ανάσα στους νεοσύλλεκτους φαντάρους και στις σκληρά δοκιμαζόμενες οικογένειες τους ήταν αυτό της ολιγόωρης παράτασης του χρόνου κατάταξης των συναδέλφων που προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές.

Μέχρι πρόσφατα, συνάδελφοι φαντάροι οι οποίοι π.χ. κατάγονται από την Κρήτη και έπρεπε να καταταγούν στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Πελοποννήσου, ήταν υποχρεωμένοι δίπλα στο κόστος μετακίνησης- αν δε ζητούσαν εισιτήρια από τα Φρουραρχεία που είναι υποχρεωμένα να τους εξασφαλίσουν τη δωρεάν μετακίνηση-να υπολογίσουν και ένα σημαντικό έξοδο, αυτό της διανυκτέρευσης τους σε κάποιο ξενοδοχείο (αν δεν είχαν κάποιο συγγενή να τους φιλοξενήσει). Και αυτό, γιατί η απόσταση που έπρεπε να διανύσουν και ο χρόνος ταξιδίου που απαιτούνταν ουσιαστικά τους ανάγκαζε να παραβιάσουν την ώρα εισόδου στα ΚΕΝ.

Αλήτες, ρουφιάνοι Νατοπεοθηλαστές δημοσιογράφοι με τη χρηματοδότηση των πρεσβειών ΗΠΑ-Ισραήλ: 44 νεκροί από επίθεση ισλαμοφασιστών τρομοκρατών στο νοσοκομείο της Salamiya City!


Εσείς θα γράψετε ότι ο στρατός της Συρίας βομβάρδισε "επαναστάτες"...
Η Συρία που δεν γονατίζει στους τυράννους!
Θάβει τους νεκρούς μάρτυρες κι αντιστέκεται στην ιμπεριαλιστική επίθεση!

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Εξοργισμένοι άνεργοι καταστρέφουν το κοινοβούλιο!

(ραδιοφωνικό «τρολάρισμα» εν έτει 1926)


Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι απεχθάνομαι τη λέξη «τρολ» και όλα τα παράγωγα της: τρολάρισμα, τρολιά, τρολάρω, αυτοτρολάρομαι.
Για τον απλό λόγο ότι δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς σημαίνει, ποια είναι η ετυμολογία της.
Κάποιον που ρώτησα (ακριβώς επειδή τη χρησιμοποιούσε) μου είπε ότι δεν ήξερε και ότι μάλλον προέρχεται από τα γνωστά φανταστικά πλάσματα, τα τρολ –αλλά δε μου φαίνεται δόκιμο.


Παρά την απέχθεια μου και την άγνοια μου τη χρησιμοποιώ στον υπότιτλο αυτού του κειμένου –για επικοινωνιακούς λόγους.
Και αν, όπως είπε ο Τολστόι, κάθε συγγραφέας που χρησιμοποιεί μια άγνωστη του λέξη θα πρέπει να μαστιγώνεται είκοσι φορές, τότε μπορείτε να μου δώσετε είκοσι κυβερνοκαμτσικιές πριν συνεχίσω...

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ



Πληροφορούμε τους πολίτες της Πιερίας, πως επίκειται μόνο μία κινητοποίηση κατά των διοδίων, τη Δευτέρα 28.01 ώρα 10:00
Σήμερα, Τετάρτη 23.01.2013, η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε να προβεί σε κατάληψη διαρκείας του σταθμού διοδίων του Αιγινίου, η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013, στις 10:00 ώρα το πρωί.
Τονίζεται, πως σε καμία περίπτωση δεν θα εμποδιστεί η διέλευση των διερχομένων οχημάτων. Απεναντίας! Στόχος των διαδηλωτών θα είναι να αναγκάσουν την εταιρεία να ματαιώσει τα σχέδιά της και να... καταργήσει το σταθμό!
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη της και όλους τους πολίτες της Πιερίας, τη Δευτέρα το πρωί να είναι όλοι εκεί.
Λέμε ΟΧΙ στην απάτη των διοδίων. Λέμε ΟΧΙ στο μαρασμό της Πιερίας!

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ


epitropesdiodiastop

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Διαβάζοντας τη προκήρυξη των “Κύκλων Παραβατικών”


Αναδημοσίευση απο Σχολιαστές χωρις σύνορα

Η Αναστασία είναι φοιτήτρια της Νομικής και φίλη των ΣΧΣ. Μας έστειλε το κείμενο που δημοσιεύω στη συνέχεια, τις σκέψεις της δηλαδή διαβάζοντας τη προκήρυξη των Κύκλων Παραβατικών. Νομίζω ότι ο προσωπικός τόνος της γραφής της κάνει το κείμενο ιδαίτερα ενδιαφέρον.

Κατέρρευσε άλλη μια ασφαλίτικη σκευωρία


Ο Θ. Ηλιόπουλος είναι ένας που τους εκατοντάδες νέους που μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν κατασκευασμένες από τους ασφαλίτες κατηγορίες. Γνώρισε το εκδικητικό μίσος του κράτους, σε όλες του τις μορφές, προφυλακίστηκε, για 8,5 μήνες στον Κορυδαλλό, και μετά από 49 μέρες σκληρής απεργίας πείνας, από την οποία κινδύνευσε να πεθάνει, ο Ηλιόπουλος αποφυλακίζεται, με σοβαρά προβλήματα υγείας. (Εχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην περιπέτεια που πέρασε. Δυο χαρακτηριστικές μας αναρτήσεις είναι εδώ καιεδώ).

Σήμερα, επιτέλους και μετά σχεδόν 4 χρόνια αργότερα η ασφαλίτικη σκευωρία κατέρρευσε στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Χαλκίδας –οι αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν δεν έδιναν κανένα περιθώριο στο δικαστήριο να πάρει διαφορετική απόφαση- και ο Θ. Ηλιόπουλος μαζί με τους άλλους τέσσερις συγκατηγορούμενους του αθωώνεται.

ΒΝΤΕΟ-Ο Καραμανλής έχει στοχοποιήσει το Mall εδώ και 10 χρόνια. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ MALL ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!



ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΔΕΝΔΙΑ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΝ 
    ΤΩΡΑ!    

Ψόφα πούστη κομιστή-Έπιανε τ' αρχίδια του ζωντανά στον αέρα!

«Ως "Μεθυσμένα ξωτικά" έχουμε παίξει στη Βίλα Αμαλίας τέσσερις φορές»

Συγκρότημα «Μεθυσμένα Ξωτικά
Απαντήσεις στις ερωτήσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός στην τελευταία του συνέντευξη. Κείμενο του συγκροτήματος «Μεθυσμένα Ξωτικά»                                                                                                                                    O αναρχικός χώρος πολεμάει για έναν κόσμο δίχως σχέσεις εξουσίας και εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Έναν κόσμο ισονομίας, όπου ο καθένας θα ξεχωρίζει, θα αναγνωρίζεται και θα γίνεται αποδεκτός για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ικανότητές του και αλληλεπιδρώντας με τους άλλους θα κάνει την υπεροχή του εργαλείο για την συλλογική ανάπτυξη. Έναν κόσμο χωρίς εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους, εντολοδόχους και ακολουθητές, τηλεπαρουσιαστές και τηλεθεατές..  

Τρίκαλα 27 Γενάρη: Οι μέρες της αφθονίας μας ήταν μετρημένες

Ομιλία-συζήτηση με το Δ. Μαρκόπουλο και το Γ. Μακριδάκη στα Τρίκαλα την Κυριακή 27-1-2013 στη μουσική σκηνή «Κεντρική Πλατεία» στις 8 το βράδυ με θέμα «Οι μέρες της αφθονίας μας ήταν μετρημένες» Ο καπιταλισμός, πριν φανερώσει τα αδιέξοδά του, κατέστρεψε τον ψυχισμό των ανθρώπων, διαμόρφωσε ένα....ανθρωπολογικό τύπο μοναχικό, νευρωτικό, αγχώδη, φοβικό και φοβισμένο, ανταγωνιστικό, επιθετικό, ενεργοβόρο, καριερίστα και αμοραλιστή, κάτοικο του εγώ και όχι του εμείς.

 Ακόμα και σήμερα ο άνθρωπος αυτός διατηρεί την ψευδαίσθηση της ατομικής διαφυγής, που αποφασίζει μια φορά στα τέσσερα χρόνια να αναθέσει το δικαίωμα του «αποφασίζειν» στο πολιτικό προσωπικό των κομμάτων της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Η εκπαίδευση και η διαμόρφωση των ανθρώπων από αυτές τις ίδιες καταναλωτικές κοινωνίες αποτελεί το βασικότερο εμπόδιο, κατά τη γνώμη μας, στην προοπτική της αποανάπτυξης και της άμεσης δημοκρατίας, καθώς η διαρκής μεγέθυνση αποτελεί θρησκευτική σχεδόν πεποίθηση αυτής της κοινωνίας. Ο καπιταλισμός όμως δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει, αν οι ίδιοι οι άνθρωποι δε συμμεριστούν και δεν εσωτερικεύσουν τις αξίες που τον στηρίζουν.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ?

Από τότε που έχει ξεκινήσει αυτή η τραγική ιστορία των μνημονίων, υπάρχει μια καραμέλα που δεν λέει να ξεκολλήσει από το στόμα των παπαγάλων της ενημέρωσης και από μερίδα επίσης του εξαθλιωμένου λαού, που σιγοντάρει από κοντά στο αίσχος.

Τα προβλήματα που δημιουργούν οι απεργίες και οι κάθε είδους κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες. Γαμώ το κέρατο μας, το κεφάλι μας, και τα άχυρα που κουβαλάμε μέσα. Γαμώ τη μιζέρια μας και τη δουλικότητα μας σαν κανονικοί ραγιάδες, σκυμμένοι μέχρι το πάτωμα να γλύφουμε και να παρακαλάμε τους αφέντες να δείξουν έλεος....

OCCUPY PENNSYLVANIA: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΜΕ ΓΕΛΟΙΕΣ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.


David C. Gorczynski, of Pennsylvania's Occupy movements, was arrested and charged with two felonies for holding two signs: 
one saying “You’re being robbed” and another that said “Give a man a gun, he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob a country.” 
Gorczunski is being charged with bank robbery and "terroristic threatening". 
He was released on $10,000 bail. 
Felonies for Free Speech.

What Bill of Rights?


epitropesdiodiastop

ΜΕΤΡΑ ΣΚΙΕΣ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ


Farewell to CrimeaΆναψε το πορτατίφ πάνω στο δρύινο τραπέζι που χρησιμοποιούσε ως γραφείο. Ένα χλωμό φως έκανε κίτρινο τον χώρο, σαν παλιά φωτογραφία. Πήρε το δοχείο με το μελάνι και την πένα με την ξύλινη λαβή. Τράβηξε μια επίμονη ρουφηξιά από την πίπα του και αφού βαριαναστέναξε, άρχισε να χαράζει δρόμους στο χαρτί.
Βρέθηκαν ξένοι που πρόσφεραν περισσότερα απ’ όσο περίμενε, άδολοι και με ανοιχτή καρδιά. Περιπλανήθηκε στα δάση που μοναχικοί λύκοι έλεγαν το τραγούδι τους στο φεγγαρόφωτο χωρίς να θέλουν κανείς να τους ακούσει. Στα παζάρια της προστυχιάς, κουτοπόνηροι, χαιρέκακοι και εκμεταλλευτές πουλούσαν υποσχέσεις. Έκλεινε τα αυτιά του.
Αυτοί που έκαναν καριέρες βασισμένες στα ψέματα, άφηναν στο περιθώριο τους καλλιτέχνες και τους ποιητές του μέλλοντος. Είχαν μάθει να παίζουν στο χρηματιστήριο των συναισθημάτων και στο καζίνο των προσδοκιών. Έβαζαν τόκο στα όνειρα και τον ζητούσαν χωρίς αυτά να δικαιωθούν. Μάγκες του τίποτα.

Θεατρικός λόγος: Τα παιδιά της πιάτσας, Νίκου Τσιφώρου- Περί εκλογές να πούμε




Διαβάζει ο Γιάννης Μποσταντζόγλου

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Καταδικάζουμε την εργοδοτική αναλγησία...απ` οπου κι αν προέρχεται!!

Καταδικάζουμε την ανασφάλιστη εργασία με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας. Στην Ελλάδα του 2013 ζούμε διάβολε, όχι στα χρυσωρυχεία της Άγριας Δύσης. Όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα στην ασφάλεια και στην περίθαλψη.

558 Μ/Κ ΤΟ: ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΚΟΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΒΥΛΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ!

Σίγουρα δεν περνάμε τις καλύτερες μέρες μας στο 558 Μ/Κ ΤΟ στο Πρωτοκλήσι Έβρου.
Επειδή το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στις πολεμοχαρείς και εθνικιστικές απόψεις το ταξίαρχου Φαραντάτου. Πρόσφατα είχε ανέβει σε ένα ύψωμα και σαν νέος Ναπολέοντας ούρλιαζε ότι πρέπει να εκπαιδευτούμε καλά, να γίνουμε σκληροί μαχητές και να καταστρέψουμε τον εχθρό Τούρκο.

ΚΟΒΟΥΝ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ 360 ΕΥΡΩ!ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ


-ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ...ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ....
Σοκ προκαλεί η λίστα των 989.422 εγγεγραμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ, το Δεκέμβριο του 2012, καθώς χάθηκαν 21.049 θέσεις εργασίας γιατί οι απολύσεις, οι συμβάσεις που έλξηαν και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις ήταν περισσότερες από τις προσλήψεις που έγιναν στον ιδιωτικό τομέα.
Όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος οι αναζητούντες εργασία μέσω ΟΑΕΔ αυξήθηκαν κατά 66.967 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011.

Αναγνώριση για τον φωτογράφο ρατσιστικής επίθεσης στην Κόρινθο


Στον Ιταλό φωτορεπόρτερ Αλεσάντρο Πένσο απονεμήθηκε την περασμένη εβδομάδα το διεθνές βραβείο φωτογραφίας Terry O' Neillγια τη σοκαριστική και αποκαλυπτική φωτογραφία που απαθανάτισε την ρατσιστική επίθεση με αυτοκίνητο που δέχτηκε νεαρός μετανάστης.Το θέμα είχε αναδείξει αποκλειστικά το tvxs.gr.
Ο Ιταλός φωτογράφος είχε απαθανατίσει στις αρχές του 2012 σκηνές από τη ζωή μεταναστών και προσφύγων στην Κόρινθο. H φωτογραφία που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση ήταν ο εσκεμμένος τραυματισμός του νεαρού μετανάστη. Ο Πένσο είχε απαθανατίσει τη στιγμή που το όχημα χτύπησε τον νεαρό ρίχνοντάς τον αιμόφυρτο στο... οδόστρωμα. 

Απλά μαθηματικά για το Πρώτο Θέμα...


Λοιπόν το Πρώτο Θέμα, μας ενημέρωσε ψευδώς για τα λεφτά που σπαταλάμε για να "ταϊζουμε" τους μετανάστες/φυλακισμένους. Που τελικά τα σπαταλάει η ΕΕ.





Αν όμως πράγματι τα έδινε το Ελληνικό κράτος; Μην μπερδεύεστε δεν κάνω το συνήγορο του διαβόλου. Ας πούμε ότι έβγαιναν από την τσέπη σου και την τσέπη μου, καλός; Από τις ίδιες τσέπες βγαίνουν όμως ας πούμε και τα λεφτά που πάνε στον ΟΠΑΠ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η Δικαιοσύνη είναι Ανεξάρτητη εκτός αν πρόκεται για τους πυρήνες ε Δένδια;


Η συμπεριφορά των δικαστικών και των εισαγγελέων στα χρόνια του ΔΝΤ και του μνημονίου κάθε άλλο παρά σωστή ήταν.
Με μεγάλη ευκολία έχουν ανακηρύξει απεργίες ολόκληρων κλάδων σαν παράνομες και καταχρηστικές ακόμη και όταν αυτές οι απεργίες έχουν μεγάλο λαϊκό έρισμα και αφορούν θεμελιακά και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.  Με την ίδια ευκολία έχουν συνταχτεί με τους φασίστες κατά των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων ενώ ουκ ολίγες φορές έχουν προσφέρει προκλητική ασυλία και ατιμωρισία σε βαρύτατα φασιστικά εγκλήματα κατά της ζωής. Φτάσαμε να δούμε να ελευθερώνονται φασίστες που είχαν εισβάλει σε σπίτια συνανθρώπων μας κακοποιώντας τους βάναυσα με τις ελάχιστες και πιο ελαφριές κατηγορίες! Και ο καταλόγος των παρασπονδιών και των εγκλημάτων των εισαγγελέων και των δικαστών δεν έχει τέλος!  Πλήρη κάλυψη στην αστυνομική βαρβαρότητα της ‘ζαρντινιέρας’, εισαγγελική στοχοποίηση αντιφασιστών που βασανίστηκαν από το κράτος μέχρι και δικάστικη προσπάθεια να κηρυχτεί καταχρηστική και παράνομη ολόκληρη γενική απεργία είδαμε!

Θεατρικός λόγος:Τα παιδιά της πιάτσας, Νίκου Τσιφόρου - "Η ΠΡΕΖΑ"



Διαβάζει ο Γιάννης Μποσταντζόγλου

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ


Με αποκλειστική δήλωσή της στο left.gr, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης, έκανε τη σχετική καταγγελία.
Η δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου:
«Στους γενικούς κανόνες για την επιμέτρηση της ποινής του άρθρου 79 του Ποινικού Κώδικα που προστέθηκε με νόμο του 2008, συνιστά επιβαρυντική περίπτωση η τέλεση οποιουδήποτε εγκλήματος, όταν τελείται από μίσος εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό. Αυτή η διάταξη δεν έχει συμπεριληφθεί στις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των δύο φασιστών που φέρονται ως δράστες του ρατσιστικού εγκλήματος στα Πετράλωνα».

Να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους δύο φερόμενους ως δράστες είναι η παράνομη οπλοκατοχή και ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου μίλησε Στο Κόκκινο για το θέμα αυτό:

left.gr

   
ΠΡΕΖΑ TV

Θάνατος κρατούμενης στις γυναικείες φυλακές της Θήβας



"Κάποτε ήμουν άνθρωπος με όνειρα, με όρεξη για μάθηση, με κερδοφόρα επιχείρηση, με όρεξη για δημιουργία.
Σήμερα, όλος αυτός ο πόνος, η κακοποίηση, ο βιασμό του σώματος και της ψυχής που έχω υποστεί με κάνουν να ονειρεύομαι πως τους σκοτώνω όλους αυτούς που πληρώνονται για να βασανίζουν αδύναμους ανθρώπους.

Σφίγγοντας τα δόντια σιγοψιθυρίζω «και για το πείσμα σας, γουρούνια, θα αντέχω» ελπίζοντας να έρθει κάποια μέρα που θα σταματήσουν να απλώνουν τα βρώμικα, διεστραμμένα χέρια τοςυ επάνω σε αδύναμους ανθρώπους. Το ξέρω πως ο κόσμος δεν αλλάζει, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ, όμως, φτάνει να μην αδιαφορούμε.

Μετά οι Γάλλοι ρατσιστές θα παραπονιούνται για το κύμα μεταναστών από το Μάλι.Ως 700.000 άνθρωποι αναμένεται ότι θα ξεριζωθούν εξαιτίας της βίας μέσα στους ερχόμενους μήνες απο τη χώρα



400.000 μορεί να διαφύγουν σε γειτονικές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
 "Πιστεύουμε πως μπορεί να υπάρξουν στο εγγύς μέλλον επιπλέον 300.000 εκτοπισμένοι μέσα στο Μάλι και μέχρι 400.000 επιπλέον εκτοπισμένοι (πρόσφυγες) σε γειτονικές χώρες", δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη η Μελίσα Φλέμινγκ, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους...
Πρόσφυγες.
Από πέρυσι που άρχισε η κρίση, περίπου 147.000 πολίτες του Μάλι έχουν ήδη διαφύγει προς χώρες όπως η Μαυριτανία, ο Νίγηρας, η Μπουρκίνα Φάσο και η Αλγερία, ανάμεσά τους 2.744 αφότου άρχισαν οι γαλλικές αεροπορικές επιδρομές πριν από μια εβδομάδα, διευκρίνισε η εκπρόσωπος. 



Τα «μαλακισμένα»


Εμείς. Είμαστε τα «μαλακισμένα» των κρατικοδίαιτων δημοσιογράφων, το κακό σπυρί της κρατικής μηχανής. Οι ανυπάκουοι. Γεννηθήκαμε πριν από λίγα χρόνια αλλά είναι σαν να ξέρουμε τον κόσμο από παλιά. Δείχνουμε μικροί και λίγοι αλλά είμαστε μεγάλοι και πολλοί. Έχουμε καθαρό κεφάλι, θάρρος και όρεξη για ζωή. Το βλέμμα μας δεν είναι πειραγμένο. Έχουμε τον τρόπο να παραμένουμε διαυγείς. Υποστηρίζουμε όσους νιώθουμε πως κέρδισαν με άξιο τρόπο την εμπιστοσύνη μας και όχι για να τιμωρήσουμε τους αντιπάλους......
Στις παρέες μας δεν διηγούμαστε ιστορίες από το στρατό, ανέκδοτα του Λαζόπουλου ή πώς κατατροπώσαμε την καργιόλα στο ΙΚΑ που μας είπε να περιμένουμε στην ουρά.

Τα νέα των απο "μέσα"

Ο “αφελληνισμός” των εθνικιστών-πατριωτών ...



«ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

Κύριο ρόλο στην  εξαθλίωση της κοινωνίας στην Ελλάδα και στη συγκρότηση του  “υπερεθνικού”(οι κομισάριοι είναι αιδώ) ολοκληρωτικού καθεστώτος του Μνημονίου,  έχει αναλάβει το τόξο των εθνικιστών-πατριωτών … Εκτός από την πολιτική στήριξη με τη ψήφιση των μνημονίων Tα εθνικιστικά κώματα(ΝΔ-Καμμένοι και ναζιστές της Χ.Α) είναι ο   ιδεολογικός κορμός του αστυνομικού κράτους που θα στραφεί στο εσωτερικό για να υπερασπισθεί με κάθε τρόπο το καθεστώς του Μνημονίου.

ΝΕΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Όλοι μάστορες εδώ, μάστορας κι εγώ . . .



Το Δίλοφο στο Ζαγόρι


Το φαινόμενο των πλανόδιων τεχνιτών της Ηπείρου, γνωστό από πολύ παλιά, έχει αναλυθεί – οι αιτίες, οι συνέπειες του κατ’ επανάληψη. Περίπτωση πιο χαρακτηριστική ανάμεσά τους, που έγραψε ιστορία, προκρίνεται αυτή των περιφερόμενων πετράδων των Κουδαραίων!

Λάκκα του Σαραντάπορου στην Κόνιτσα, Ζιουπάνια κι άλλα της Ανασελίτσας, Περίχωρα της Κορυτσάς (Κολώνια – Βυθούκι – Όπαρη), Χουλιαροχώρια και Τζουμέρκα, είναι τα μέρη που δώσανε τις φάρες των μαστόρων, μήτρες των πελεκάνων, των χτιστών, των νταμαρτζήδων, των ασβεστάδων της Πίνδου. Αθέατα στα ανυποψίαστα βλέμματα, όλα τους στην ορεινή ζώνη, οικονομικά κλειστά, εσωστρεφή κοινωνικά, αποτελούσαν για αιώνες τις αφετηρίες των πετράδων για τα κοντινά ή πολύχρονα ταξίδια τους.

Εκρηκτικά!!



Αυτοσχέδιος ήταν ο μηχανισμός!!
Δηλαδή;; 
Δεν ήταν κατασκευασμένος σε εργοστάσιο;;!!
Σε εργαστήριο του (αυταρχικού) κράτους;;!!

*** Πρωί "μπήκε" ο μηχανισμός. Σπάνιον!!
 Τ΄ς δ΄λειές τ΄ς μέρας...τ΄ς βλέπ΄η νύχτα και γελάει.

 *** Αντι"τρομοκράτης" (και) ο Λοβέρδος!!
Εσχάτως και "αντι"Παπανδρέου!!
"Αντι"αμερικανάκι!!
Ημαρτον!!