ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Oι παπαριές και το κανάλι Υπηρεσίας...

Στιγμιότυπα μιας ανθρώπινης τραγωδίας που συνεχίζεται


img 1
της Έφης Λατσούδη – Φωτογραφίες: Στέλιος Κραουνάκης
Σάββατο πρωί του Δεκέμβρη και η παραλία της Θερμής στη Μυτιλήνη γεμίζει σώματα νεκρών ανθρώπων. Ένας παππούς που συναντάμε στο λιμανάκι μας λέει «Είμαστε  συγκλονισμένοι, χρόνια τώρα η ίδια ιστορία, τρομάξαμε πια με τόσους θανάτους, άνθρωποι είναι και αυτοί». Οι έρευνες  του λιμενικού για το ναυάγιο της Παρασκευής άρχισαν το Σάββατο με τα πρώτα πτώματα που βγήκαν στην στεριά. Δεν έγινε καμιά κινητοποίηση ούτε από τις αρχές ούτε από τα ΜΜΕ την Παρασκευή το μεσημέρι. Κανείς δεν ανησύχησε για τον μισοπεθαμένο άνθρωπο που βρέθηκε για τους πιθανούς ναυαγούς  που μπορεί να πάγωναν στην θάλασσά  μας.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Δημοσιοκαφρίλα και ξαναζεσταμένη "αντιτρομοκρατική" σούπα


Ξαμολήθηκαν τα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια –προφανώς με εντολή του κυβερνητικού επικοινωνιακού επιτελείου- να επιδοθούν σε ένα νέο σίριαλ κατασκευής «τρομοκρατών» με βασικό στόχο τον αποπροσανατολισμό της λεγόμενης «κοινής γνώμης» από τον ανελέητο ταξικό πόλεμο, που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου εξαθλιώνοντας τον κόσμος της εργασίας.


Το όσα γράφει –σε 7 μάλιστα σελίδες του- το περιοδικό «Επίκαιρα» δεν αφήνουν σε κανέναν αμφιβολία ότι σχεδιάζετε ένας νέος γύρος τρομολαγνείας.
Θα ήταν χάσιμο χρόνου να πάρει κανείς στα σοβαρά και να σχολιάσει τα εγκεφαλικά κατασκευάσματα των συντακτών αυτής της πατσαβούρας- αν δεν είναι διοχετευμένα πλήρως απ’ τους κατασταλτικούς μηχανισμούς- για την «αναθέρμανση της δράσης τρομοκρατικών ομάδων», όπως ισχυρίζεται.

Ερωτικό έγκλημα στη βίλα Μπιάνκα


Όλα ξεκίνησαν με την ανακατάληψη της βίλας Μπιάνκα. Τα κανάλια ειδοποιήθηκαν πρώτα και οι κάμερες βρεθήκανε απ’ έξω πριν από την αστυνομία.

Οι πενήντα (ανα)καταληψίες φώναζαν συνθήματα όταν έφτασαν οι κλούβες. Δεν πρόβαλλαν αντίσταση όταν οι αστυνομικοί εισέβαλλαν στο χώρο σπάζοντας μια πόρτα (που είχε φιλοτεχνήσει πριν έναν αιώνα ο Ιταλοεβραίος καλλιτέχνης Πιρανέζι).
Οι κάμερες ακολούθησαν κατά πόδας και πήραν κοντινά πλάνα από τα φονικά όπλα: Άδεια ποτήρια (ντροπή για τα μάτια σου), ένα γκαζάκι του καφέ (το μεγάλο, που ανάβει μόνο του), αναπτήρες (bic) και ένα βιβλίο (του Μπακούνιν).


Αν παρατηρήσετε το βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube (http:www.youtube.com/villabianca/eisboli) θα δείτε, στο 2:51, σε δεύτερο πλάνο, μια παράξενη σκηνή.
Ένας αστυνομικός πλησιάζει έναν καταληψία για να τον βγάλει έξω. Σταματάει και τον κοιτάει στα μάτια για λίγα δευτερόλεπτα. Ο καταληψίας κατεβάζει τις γροθιές του και, σαστισμένος, ανταποδίδει το βλέμμα. Ο αστυνομικός φαίνεται να λέει κάτι, ο καταληψίας απαντάει και μετά... Ο αστυνομικός σηκώνει το χέρι και χαϊδεύει –φευγαλέα- τον καταληψία στο μάγουλο.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΣ... ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...


Μπαμπης Ματσκαλιδης
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΣ
Δηλαδή Γιωργάκη μαζί με τον άλλον τον βλάκα που κάθεται δίπλα σου κάθε πρωί σας ενόχλησαν τα άδεια μπουκάλια μπύρας που βρέθηκαν στην βίλλα Αμαλίας ε; και έπρεπε τα παιδιά που συνελήφθησαν να πάνε μέσα για τρομοκρατία.

ΑΜΙΛΗΤΑ, ΑΚΟΥΝΗΤΑ ΚΙ ΑΓΕΛΑΣΤΑ...


Κατέβαινα με το ανσασέρ ενός μεγάλου σουπερ μάρκετ για το γκαράζ Γύρω μου ήταν τέσσερα άτομα με καρότσια τίγκα μέχρι επάνω. Είχα στιμωχτεί σε μια γωνιά. Επαιζε μια μουσικούλα, ξέρετε εκείνες τις απαλές που λογικά πρέπει να ισχύουν όταν κάποιος αποφασίσει να κάνει την ώρα της γιόγκα του, στο σουπερ μάρκετ έμοιαζε τόσο ξεκάρφωτη που απόρησα. Μετά γύρισα και κοίταξα τα βλέμματα, Τέσσερα άτομα πίσω από τις τσάντες είχαν καρφωμένο το βλέμμα στο κενό, αμίλητα, ακούνητα κι αγέλαστα τα φουκαριάρικα....

Ηρθε κι έδεσε η μουσική ως δια μαγείας. Οι νότες δεν φώναζαν πλέον "χαλάρωση" αλλά "αποχαύνωση" Σε όλο της το μεγαλείο. Πωπω αδελφέ μου σκέφτηκα, αν δεν είναι αυτό, το obey του they live, τι είναι...Η μουσική άλλαξε κι άκουγα ένα ρυθμικό "ψώνισε, ψώνισε, ψώνισε....." Δυο οφόφους αν είχαμε ακόμα θα είχα κόψει φλέβες. Μου ήρθαν στο μυαλό όλα μαζί. Η ουρά της εφόριας, της ΔΕΗ, της τράπεζας, του ΙΚΑ....

Κι εμένα μου τη σπάει tο gagnam style, μα πιο πολύ μου τη σπάνε οι αεροψεκαζόμενοι...


ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΖΟΜΕΝΟΣ

Ο HELLAS ORTHODOXY

ΒΟΛΟΣ- Σάββατο 19/01 ώρα 12.00 πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις- κοινωνικούς χώρους

___________________copy-ozWNOY.jpg



Οι κατασταλτικές επιθέσεις στους αυτοοργανωμένους χώρους, σχεδιασμένες από την πολιτική και δικαστική μαφία, εκτελεσμένες από τα κατακάθια της κοινωνίας, τους μπάτσους και καθαγιασμένες από τους μιντιακους παπαγάλους ενδυναμώνουν τις σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ μας.

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Επαναστατώντας δια εκπροσώπων

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Να τα πούμε σαν φίλοι; Εντάξει, κουράστηκα. Αηδίασα. Αναγουλιάζω πλέον με όλα αυτά περί λίστας, καλπών, Μαρκογιαννάκηδων και usb. Αλλά κυρίως βαρέθηκα ν’ ακούω την Αριστερά να μιλά για συνταγματικές εκτροπές, Χούντες, πραξικοπήματα, και μεθοδεύσεις για την κατάλυση του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος. Εντάξει, συμφωνούμε, έτσι ακριβώς έχει η κατάσταση. Η ερώτηση είναι απλή: Γιατί μένουν τα κόμματα της Αριστεράς στη Βουλή; Γιατί δε φεύγουν;

Συνέλαβαν έμπειρο μέλος τρομοκρατικής ομάδας!

Απόψε σε πρώτη προβολή στο κανάλι της βουλής..

Καταγγελία-αποκάλυψη για εκβιασμούς εργοδότη στα Τρίκαλα με τις πλάτες της Χρυσής Αυγής


Οι καπιταλιστές εκμεταλλεύονται ασύδοτα την εργατική τάξη, απολύουν ανεμπόδιστα και ποδοπατούν όλα της τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις, με την κάλυψη της κυβέρνησης και της Τρόικας και την πολιτική προστασία της Χρυσής Αυγής.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, άνεργοι,

Καταγγέλλουμε σε όλους εσάς το πογκρόμ απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία με την έλευση του νέου χρόνου. Δεκάδες εργαζόμενοι απολύονται καθημερινά και ομαδικά στα Τρίκαλα και χιλιάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη έγιναν γνωστές 9 απολύσεις στα Τρίκαλα.

ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ 505 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


Αλήθεια,ρε διοικητή, σε ποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης εντάσσονται όλα αυτά;



Το εν λόγω τάγμα έχει απασχολήσει συχνά με τη βαρβαρότητα του, καθώς οι αξιωματικοί έχουν μπερδέψει το ρόλο του εκπαιδευτή, με αυτό του βασανιστή. Η γνωστή ρήση "ο στρατός σε κάνει άνδρα" απλά νομιμοποιεί τις αυθαιρεσίες και την σαδιστική συμπεριφορά αξιωματικών που αποφάσισαν να κάνουν τους συναδέλφους στρατιώτες "κομάντα". Και τους κάνουν κομμάτια!
Και αυτό δεν είναι υπερβολή γιατί ο διοικητής Αντισυνταγματάρχης Σμυρνής έχει εντάξει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα ουρλιαχτά των βαθμοφόρων, τις βρισιές, τις αγριοφωνάρες, κάθε μέσο για την μείωση της προσωπικότητας των φαντάρων. Μάλιστα, με ευθύνη της διοίκησης του τάγματος και των αξιωματικών παραβιάζεται κατάφωρα  ο Στρατιωτικός Κανονισμός αφού τα ατομικά και ομαδικά καψόνια είναι ... συνεχή. Συνάδελφοι φαντάροι που αιτούνται το οτιδήποτε ακούν τους αξιωματικούς να τους λένε: "πέσε και πάρε 50 κάμψεις"!

Σε αυτό το καλαστήριο όμως αναδεικνύεται όλη η γελοιότητα του Παραλόγου τη Θητεία:

Οργιο λαθροϋλοτομίας στο Πήλιο


Στο έλεος των παράνομων υλοτόμων βρίσκονται τα δάση του Πηλίου, καθώς από τη μια η κρίση οδηγεί πολλούς στο κόψιμο ανεξέλεγκτα δένδρων, ενώ από την άλλη η Δασική Υπηρεσία δηλώνει αδυναμία να περιφρουρήσει με το προσωπικό που διαθέτει τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Για να εξασφαλίσουν ξύλα για τις ξυλόσομπες, αλλά και για το τζάκι, πολλοί αμολιούνται στα δάση της ευρύτερης περιοχής και με τη χρήση αλυσοπρίονων, πριονιών αλλά και τσεκουριών, κόβουν ανεξέλεγκτα ό,τι βρουν μπροστά τους.

Ποιά ήταν η Λέλα Καραγιάννη;


H μεγάλη ηρωΐδα πολύτεκνη μητέρα της πραγματικής Eθνικής Aντίστασης.H δράση και η εκτέλεσή της όπως την περιέγραψε ο γυιός της Bύρων Kαραγιάννης
Αρθρογράφος: Βύρων Καραγιάννης, τέκνο Λέλας Καραγιάννη
    Ήταν Άνοιξη του 1941, όταν μετά από σκληρή πάλη έξι μηνών, έπεσαν τα μαύρα πέπλα του Ναζισμού και του Φασισμού πάνω στην γαλάζια μας χώρα... Ακολούθησαν σε λίγο: πείνα, βία, τρομοκρατία, εκτελέσεις, θάνατος. O λαός μας υπέφερε, δυστυχούσε και έμοιαζε να έχει χάσει κάθε ελπίδα.
    Τότε άρχισε να γεννιέται, σε μερικές γενναίες και αδάμαστες ψυχές, η ανάγκη της αντίστασης, ανάγκη για την δημιουργία ομάδων από ψυχωμένους πατριώτες, που θα.. αναπτέρωναν το κλονισμένο φρόνημα του ελληνικού λαού και θα τον ωθούσαν σε πράξεις αντίστασης κατά των κατακτητών.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Παραμυθάκια




Παραμυθάκι Νο 1Ο τόπος περνάει δυσκολίες και πρέπει όλοι να κάνουμε θυσίες αν θέλουμε να δούμε καλύτερες μέρες.

Η αλήθεια είναι ότι ο τόπος δεν έχει καμμία δυσκολία. Δυσκολίες έχουν ορισμένοι απ' αυτούς που ζουν σ' αυτόν τον τόπο. Για την ακρίβεια, δυσκολίες έχουν εκείνοι που είχαν μάθει να ξεζουμίζουν αυτόν τον τόπο και ξαφνικά διαπίστωσαν ότι η κάνουλα που τους πότιζε τόσες δεκαετίες 
άρχισε να στερεύει.

Βία στη βία, της καταδίκης της βίας.


poverty-violence_1
Όχι ρε δεν καταδικάζω τη βία, «απ όπου κι αν προέρχεται».
Ούτε εσείς οι, τάχα σοκαρισμένοι, που ετοιμάζεστε να μου κουνήσετε το “πολιτικά ορθό” σας δάχτυλο στα μούτρα και να με κατατροπώσετε με “επιχειρήματα” περί του “πολιτισμού της μη βίας” και της “δημοκρατίας”. Το ίδιο δάχτυλο που πάτησε το κουμπί για να εξοντωθούν χιλιάδες άνθρωποι και να εξαθλιωθούν εκατομμύρια, με αντάλλαγμα την δική σας ευημερία, είναι αυτό που κηρύττει “καταδίκη της βίας”. Το ότι μεσολάβησε το κουμπί ανάμεσα στο δάχτυλο και την φυσική βία και το δάχτυλο ανάμεσα στην εντολή από τον γεμάτο σκατά εγκέφαλό σας και την μαζική εξόντωση, δεν κάνει τη βία της πράξης να προέρχεται από το πνευματικό υπερπέραν. 

Σας το λέγαμε παλιά, μας φωνάζατε φρικιά- ΜΠΑ...ΚΙ ΑΛΛΟΣ;



45χρονος αρχιφύλακας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από άντρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, για εμπορία ναρκωτικών...


πεφτουμε απ΄ τα συνεφα!!!!

Τα καθεστωτικά μμε προαναγγέλλουν εφόδους


Με μεγάλα αφιερώματα πολλές φυλλάδες του συστήματος προαναγγέλλουν ανάμεσα σε εκτεταμένα ρεπορτάζ τη μελλοντική ακριβή σειρά των εφόδων της ΕΛ.ΑΣ. στα διάφορα κατειλημμένα κτίρια.

Το πώς συμπίπτουν με ακρίβεια οι πληροφορίες («Ελεύθερος Τύπος», «Καθημερινή», «Βήμα», «Έθνος», «Πρώτο Θέμα» κ.λ.π.) για το πού θα χτυπήσει η ΕΛ.ΑΣ. είναι σχεδόν προφανές!!!

Αυτό που εντυπωσιάζει όμως είναι ότι δημιουργείται ένα κλίμα γενικευμένης επίθεσης σε νεολαιίστικα στέκια παντός τύπου χωρίς προσχήματα και χωρίς αφορμές.
Και κυρίως χωρίς οποιαδήποτε από τα τυπικά εγκληματικά ευρήματα.

11 χρόνια Γκουαντάναμο: Το Άουσβιτς των ημερών μας




Του Νικόλα Μόττα

Δεν είναι υπερβολικός ο τίτλος. Ούτε προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, όπως πιθανόν να σκεφτούν ορισμένοι. Η ιστορία των φυλακών του Γκουαντάναμο, στη νοτιοανατολική Κούβα, είναι συνιφασμένη με την προσπάθεια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού να τρομοκρατήσει όσους στρέφονται εναντίον του.

Ας μιλήσουμε για τον αναρχισμό.


''Ο κάτοχος της εξουσίας, κατέχει τη μοναδική ιδιότητα να προσδιορίζει αυτός – και μόνο αυτός – τους όρους ύπαρξης των άλλων, οι οποίοι δεν διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα''

Του Σ.Μ

Πάνε πολλά χρόνια που η αυθόρμητη εξέγερση κατά της εξουσίας έβαλε το στίγμα της στην ιστορία της ανθρωπότητας. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά, ο άνθρωπος, όταν βρεθεί σε πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα, κάνει την «έφοδο στον ουρανό» γνωρίζοντας, τις περισσότερες φορές, το μάταιο της ενέργειάς του. Μάταιο για τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, σπόρος για τις επόμενες γενιές. Η αλαζονεία της εξουσίας και η στυγνή καταπίεση αντί να αγελοποιήσουν τους ανθρώπους και να τους εντάξουν στο μαντρί, τους σπρώχνουν προς την τυφλή ή οργανωμένη απάντηση που εκφράζεται με διάφορους τρόπους και μέσα.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Canti Anarchici La Ballata del Pinelli

Το ίδιο κράτος που επιτίθεται στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους προστατεύει τα μεγάλα κότερα και τους κατόχους τους!

Οι μάσκες πέφτουν κάθε μέρα για το φασιστικό καθεστώς της τρόικας και τις προτεραιότητες του.
Την ώρα που μαίνεται η επίθεση στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους (πολλές φορές χωρίς παρουσία εισαγγελέα και χωρίς καμιά καταγγελία όπως στην περίπτωση της κατάληψης Λέλα Καραγιάννη) μαζί με την επίθεση σε όλη την κοινωνία με τα μνημόνια και τα νέα φορολογικά, η ΝΔ και το κράτος της δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποσύρει διατάξεις που θα φορολογούσαν τα μεγάλα κότερα και τους κατόχους τους!
Ακόμη και το τσιράκι τους ο Στυλιανίδης βρήκε την εσπευσμένη απόσυρση (έτσι για να μην υπάρχει αμφιβολία ποιος κυβερνάει πραγματικά!) του φόρου πολυτελείας για τα κότερα άνω των 6 μέτρων σκανδαλώδη! Αλλά βέβαια αυτή η απόσυρση πέρασε!

Κι εγώ καταδικάζω


Καταδικάζω τους Σίμους Κεδίκογλου 
ΑΠ' ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ!

(Φωτο) Είναι γεγονός. Το να μεγαλώνεις και να διαπαιδαγωγείς παιδιά μπορεί να είναι μια εξόχως επαναστατική πράξη. (Φωτογραφίες από παιδικό εργαστήρι στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη, όπου έγινε εισβολή της αστυνομίας πριν από λίγο.)




Η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από τους Κύκλους Παραβατικών κλπ.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ :            Εμπρησμοί σε σπίτια δημοσιογράφων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:                        Κύκλοι Παραβατικών/ Πυρήνας Εραστές της Ανομίας
Μαχόμενη Μειοψηφία
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:                 Ξημερώματα Παρασκευής 11/01
ΠΡΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ…

Τους εκτελέσανε στη κεντρική πλατεία,
τους εκτελέσανε σε λατομεία με βαθιάν ηχώ,
μπροστά σ’ ερημωμένα καφενεία και μνημεία,
τους εκτελέσανε στων σκουπιδιών τη μάντρα,
μέσα στα κοφτερά γυαλιά και τις κονσέρβες,
τους εκτελέσανε στο δρόμο, στο κατώφλι του σπιτιού τους,
στο πεδίο βολής χιλιάδων στρατοπέδων,
στην άφωνη ερημιά συνωστισμένων χωραφιών.
Τους εκτελούσανε κάθε μέρα μέσα στα χέρια σας,
μες στη φωνή σας, στη φόδρα του καινούργιου ρούχου σας.”
Τίτος Πατρίκιος

Ρένου Πίποϊ: Ο πλανόδιος βιολιστής του Βόλου


Γνώριμος ο ήχος του βιολιού που άλλοτε με ευχάριστη διάθεση κι άλλοτε πάλι με πόνο ψυχής, αποτυπώνει σκέψεις και συναισθήματα, ξεδιπλώνοντας μια ολόκληρη πορεία ζωής. Κάθε νότα συντροφεύει επί τέσσερα και πλέον χρόνια το πέρασμα των περιπατητών της Ερμού, οι οποίοι επιβραδύνουν πολλές φορές το βήμα τους, για να απολαύσουν μια πανδαισία ήχων. Το δοξάρι του Ρένου Πίποϊ, του βιρτουόζου από την Ρουμανία, που ζει στον Βόλο τα τελευταία πέντε χρόνια, αφηγείται κάθε μέρα, με ήλιο και βροχή, με καύσωνα και τσουχτερό κρύο, ιστορίες διανθισμένες με ποικίλα ηχοχρώματα, που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο. Το καθημερινό υπαίθριο κοντσέρτο του 53χρονου βιοπαλαιστή, συνεχίζεται με την ίδια πάντα ζέση, τόσο στην κεντρική αγορά, όσο και στα παραλιακά καταστήματα, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο άρτος ο επιούσιος, τα αναγκαία προς το ζην. Το βιολί είναι ο πιστός σύντροφος του «βιολιστή του δρόμου», ο οποίος είναι πλέον γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους συμπολίτες.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Η Παναγία έσωσε τον Αντώνη Σαμαρά


Του Πιτσιρίκου


Η Παναγία έσωσε τον Αντώνη Σαμαρά
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από την επίθεση αγνώστων με Καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Η σφαίρα που βρέθηκε στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά ήταν καρφωμένη στην εικόνα της Παναγιάς της Νεοδημοκράτισσας.

Η Παναγία έφαγε την σφαίρα και προστάτεψε τον Αντώνη Σαμαρά που κοιμόταν στο σπίτι του.

Η σφαίρα πέτυχε την Παναγία στο δόξα πατρί αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ο Χριστός που Τον κρατούσε τρυφερά στην αγκαλιά της.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η εικόνα της Παναγίας δάκρυσε από τον πόνο, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως μάτωσε κιόλας, και χρειάστηκε να της γίνουν ράμματα.

Επίσης, ένας από τους φρουρούς του κτιρίου ισχυρίστηκε πως η εικόνα της Παναγίας έκλασε.

Κοίτα τι δεν θα δείς στα δελτία των 8...

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-

---ΚΟΤΖΑΜ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΕΞΊΣΦΑΙΡΑ ΤΖΑΜΙΑ;;;ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;;;---

ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΧΑΖΟΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ?
1) ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΦΥΛΆΣΣΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ,ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
2)Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ,ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ,ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ
3)ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΜΑΖΕΨΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΚΕΣ ΤΟΥΣ,ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ
4)ΕΝΩ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΝΔ,ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΣΚΕΣΙ ΜΙΑ ΟΡΦΑΝΗ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ


ΕΕΕ ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!! Νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων για τα επόμενα 5 χρόνια (με συμβόλαιο) ο Χάρης Θεοχάρης. Το βιογραφικό του & οι προηγούμενες εργασιακές του ενασχολήσεις.


χαρης θεοχάρης
Είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και ο πρώην αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Επίσης, πρώην Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια (του κ. Ψωμιάδη, οποίος πλέον είναι φυλακισμένος για οικονομικό έγκλημα), όπου ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing). Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον σχεδιασμό, ανάλυση και προγραμματισμό.

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΜΕΡΗ

讽刺艺术大师Paul Kuczynski作品简介

Ξεκινάω να γράφω κι όπου βγάλει. Κάπως έτσι γράφω. Στην ουσία το μπλογκάρισμα είναι ένας μονόλογος που τυχαίνει να ακούσουν όσοι περάσουν κατά τύχη από τη σελίδα. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί το να γράφεις σε μπλογκ έχει απλωθεί τόσο. Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι μονολογούν άσχετα αν τους διαβάζει κανένας, ένας ή χιλιάδες.

Είναι μια λέσχη. Μια προσωπική λέσχη. Που φτιάχνεις με δικούς σου κανόνες, βάζεις τις εικόνες που σου αρέσουν για διακόσμηση, επιλέγεις τις λίστες προτιμήσεις, κάνεις λινκ σ΄οτι γουστάρεις και καυτηριάζεις ότι σε ενοχλεί, ότι δεν μπορείς να χωνέψεις.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Εκτός από ένα CD, χάθηκε και ένα βουνό. Ευτυχώς το βρήκε ο... Μπόμπολας


- MOUGA mou
- Ο Μπόμπολας πήρε εργολαβία τη γη και ο Ψυχάρης είχε τα... επουράνια!!!

Φωτογραφία από την πλατεία Συντάγματος, της προχθεσινής διαδήλωσης ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική, από την εταιρεία τουμεγαλοεργολαβοκαναλαρχοχρυσωρύχου Γιώργου Μπόμπολα.    Πάντως, αν...σκεφτούμε ότι ο Μπόμπολας πήρε εργολαβία τη γη και ο Ψυχάρης είχε τα...επουράνια (Διοικητής στο Άγιο Όρος από το 1996 μέχρι το 2001, ελέω Θεού και Σημίτη), τότε καταλαβαίνουμε τι περνάει η κατακαημένη Χαλκιδική...


"Η ΚΡΙΣΙΣ" ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ 1934.




Η κρισις παραμενει ενα απ τα πιο επικαιρα κοματια της λαικης μας μουσικης.
το 1934 ,στην κορυφωση της οικονομικης δυσπραγιας λογω του κραχ,ο κωστας ρουκουνας συνθετει και φωνογραφει το τραγουδι "η κρισης".
ακουστε το.....ειναι σα να γραφτηκε σημερα!!!!!!!!

Θύμιος Καλαμούκης:Οι παράνομες πράξεις γεννιούνται και εκκολάπτονται αλλού.Σε άλλες βίλες.

Δεν πα να μας χτυπάν -Σήμερα έγινε η πιο μαζική πορεία αναρχικών-αντιεξουσιαστών που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια (Βίντεο)









Θα ήταν παρακινδυνευμένο να δώσουμε κάποιο αριθμό για το πόσοι συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων και διαδήλωσαν την αντίθεση τους για την επέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών στην «Βίλα Αμαλίας» και στη δίωξη των καταληψιών σε βαθμό κακουργήματος.


Ηταν πάντως η μεγαλύτερη πορεία που διοργάνωσε ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος τα τελευταία χρόνια, και διακρινόταν για το πάθος της και την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων, χωρίς να τους επηρεάσουν οι σπασμωδικές αντιδράσεις των κατασταλτικών μηχανισμών. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και διαμέσου της Ομόνοιας και της οδού Πατησίων έφθασε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων