ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Οι σκατόμπατσοι τώρα δεν σέβονται ούτε τα δικαστήρια.

Πηγή: Α. Ψ - "Εφημερίδα των Συντακτών"

Πρωτοφανή επεισόδια δημιούργησαν αστυνομικοί στο χθεσινό αυτόφωρο των 12 αντιφασιστών που συνελήφθησαν στον σωρό έπειτα από συμπλοκή με ακροδεξιούς κατά τη διάρκεια καλέσματος-ενημέρωσης για την αντιφασιστική εκδήλωση ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των μεταναστών («Εφ.Συν.», 30/12/2013).

Ο εισαγγελέας της έδρας μετέτρεψε το κατηγορητήριο της ασφάλειας που αφορούσε το κακούργημα της «απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης» στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Κατόπιν αυτού ο πρόεδρος τους δικαστηρίου όρισε τακτική δικάσιμο για τις 8/1/2014 και διέταξε να αφεθούν όλοι ελεύθεροι. Αμ δε! Αφήνοντας άφωνο το δικαστήριο με την πρωτοφανή υπέρβαση καθήκοντος, αλλά και με την απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς τους δικαστές οι αστυνομικοί όρμησαν στην αίθουσα και συνέλαβαν τον έναν από τους 12 κατηγορούμενους και συγκεκριμένα αυτόν που είχε αλβανική καταγωγή. Του έβαλαν χειροπέδες και τον έσυραν στην κυριολεξία έξω από την αίθουσα. Ο πρόεδρος σε φοβερή αμηχανία σηκώθηκε δύο φορές να φύγει επαναλαμβάνοντας την απόφαση του δικαστηρίου να αφεθούν όλοι ελεύθεροι. Μάταιος κόπος!



Οι αστυνομικοί εν μέσω διαμαρτυριών απήγαγαν τον κατηγορούμενο και τον μετέφεραν,στη ΓΑΔΑ με την απειλή της απέλασης, εφόσον του έχει ασκηθεί δίωξη. Στην ασφάλεια, όπου και μέχρι αργά παρέμεναν οι συνήγοροι αλλά και η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Ελένη Πορτάλιου, έδωσαν στον «κρατούμενο» να υπογράψει στα αλβανικά χαρτί που να παραδέχεται ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα! Ο άνθρωπος αυτός ζει με την οικογένειά του στην Ελλάδα,έχει σπουδάσει εδώ και φυσικά διαθέτει όλα τα έγγραφα, ενώ με δυσκολία καταλάβαινε τι έγραφε το χαρτί στα αλβανικά. Ενώ στην αρχή ο προϊστάμενος της ασφάλειας δήλωσε ότι θα αφεθεί ελεύθερος, αργότερα τον μετέφεραν στα φρικτά κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη. Μέχρι να γίνουν οι όποιες προσπάθειες για την αποτροπή μιας εκδικητικής αυθαίρετης απέλασης ένας νέος άνθρωπος θα περάσει ένα μαρτύριο στα κρατητήρια για το χατίρι της ΕΛ.ΑΣ., που διέγνωσε σ’αυτόν τον αντιφασίστα απειλή για τα τάγματα εφόδου!
Μια δράση της ΕΛ.ΑΣ., που αγνοεί ακόμα και δικαστικές αποφάσεις προκειμένου να «αποδώσει» τη δική της δικαιοσύνη, είναι το ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει ο υπουργός κ. Δένδιας.


Βαθύ Κόκκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: