ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

“ΠΕΛΑΤΗΣ” ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΤΗΣ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ

Από τους «καλύτερους πελάτες» του δαιδαλώδους καρτέλ της κοκαίνης, που εξαρθρώθηκε πρόσφατα, ήταν βασικός κατηγορούμενος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, πρωτοπαλίκαρο του πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.
Το όνομα του 24χρονου κατηγορουμένου εμπεριέχεται, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και στελέχη του ΣΔΟΕ, στην ογκωδέστατη δικογραφία για την εξάρθρωση του δικτύου εισαγωγής 146 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ με 57 κατηγορουμένους από την Ελλάδα, την Αλβανία και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Τα ναρκωτικά εντοπίσθηκαν σε κοντέινερ με φαινομενικό φορτίο «μπανάνες» στις 23 Οκτωβρίου 2013, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τα ναρκωτικά ήταν με τέτοιο τρόπο συσκευασμένα (με ειδικό αμπαλάζ με αφρώδες υλικό) ώστε να μην εντοπίζονται από τα ειδικώς εκπαιδευμένα σκυλιά.




Σύμφωνα με πληροφορίες, που προέρχονται από στελέχη αυτών των δύο κρατικών υπηρεσιών, ο 24χρονος, με το προσωνύμιο ο «Αιγύπτιος» στην υπόθεση Φύσσα, δεν φαίνεται να είχε καμία συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης κοκαίνης, ωστόσο υπάρχουν πολλά στοιχεία που τον αναδεικνύουν σε έναν από τους «καλύτερους πελάτες του». Από την ημέρα έναρξης των ερευνών του ΣΔΟΕ και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, παράλληλα με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, διαπιστώθηκε, ότι ο 24χρονος έκανε τουλάχιστον 5-6 «παραγγελίες» προμήθειας κοκαίνης, η οποία έφθανε στην κατοχή του με «delivery» από μέλος του κυκλώματος. 

«Πελάτης» της... φατρίας των Αγίων Σαράντα
Ο συγκεκριμένος νεαρός ήταν «πελάτης» του 3ου... υποκαταστήματος του καρτέλ, που συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2013, με σκοπό την καθημερινή διακίνηση μικροποσοτήτων κοκαΐνης σε χρήστες, κυρίως στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής και του Πειραιά. Αυτό το «τμήμα» λειτουργούσε με όρους «φατρίας», καθώς όλα τα μέλη του κατάγονται από την περιοχή των Αγίων Σαράντα Αλβανίας και συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς, εξ αίματος ή εξ αγχιστείας. Οι ποσότητες που προμηθευόταν, συσκευάζονταν σε δόσεις του ενός γραμμαρίου και κάθε δόση πωλούνταν αντί του ποσού των 80 ευρώ. Η «φατρία» συγκρότησε ένα κλειστό κύκλο αγοραστών ναρκωτικών ουσιών, χρηστών κοκαΐνης, τους οποίους προμήθευε με δόσεις, κατόπιν παραγγελίας τους. Για να ενταχθεί κάποιος χρήστης στον κύκλο του «πελατολογίου» της οργάνωσης θα έπρεπε να τον έχει συστήσει άλλος αγοραστής - χρήστης που αναγνωριζόταν από την οργάνωση ως αξιόπιστος.

Από την έρευνα προέκυψαν συνολικά 67 αγοραστές δόσεων κοκαΐνης, εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν πλήρως οι 45, οι οποίοι προμηθεύτηκαν από την οργάνωση, από ελάχιστα γραμμάρια έως μερικές δεκάδες γραμμαρίων κοκαΐνης. Ανάμεσά τους και ο 24χρονος κατηγορούμενος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η εμπλοκή του στη δολοφονία Φύσσα
Ο 24χρονος, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, συμμετείχε στο «τάγμα εφόδου», που ειδοποιήθηκε τη νύχτα δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Είχε επικοινωνία πριν την δολοφονία μετον κατηγορούμενο που βρισκόταν στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά και είχε ξεχάσει την ταυτότητα και το κινητό του τηλέφωνο. Μετά από αυτή είχε αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 24χρονος χρησιμοποιώντας τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στη μητέρα του, τη βραδιά της δολοφονίας, ενεργοποιεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις περιοχές Νίκαιας-Νεάπολης-Γλυφάδας και Άνω Γλυφάδας. Στις 22:23 επικοινωνεί με τον πυρηνάρχη, στις 22:41 με τον συνοδηγό του Ρουπακιά και στις 22:43 με άλλον κατηγορούμενο. Από τις 22:43 έως τις 23:32 δεν γίνεται καμία κλήση από το κινητό του, μόνο στις 23:32 και 00:28 με τον πυρηνάρχη και τον συνοδηγό του Ρουπακιά. Στις 00:26 και 00:33 επικοινωνεί με δύο ακόμη κατηγορουμένους. Στις 00:31 και 00:50 επικοινωνεί δύο φορές στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού του συνοδηγού του Γ. Ρουπακιά.

«Φοβάται ότι θα τον διώξουν»

Στις 20 Σεπτεμβρίου, σχεδόν τρεις μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο 24χρονος επικοινωνεί με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, σε κακή ψυχολογική κατάσταση και του λέει ότι επικοινωνεί με τον Λαγό, ο οποίος δεν απαντά και έχει αρχίσει να φοβάται ότι θα τον διώξουν. Ο πυρηνάρχης προσπαθεί να τον ηρεμήσει και του λέει ότι και αυτός κινδυνεύει να τον διώξουν από το κίνημα, ενώ εκφράζει τον φόβο του ότι θα πάει φυλακή και ζητά από τον 24χρονο να του υποσχεθεί πως ότι και να γίνει να προστατεύσει τη γυναίκα του και το παιδί του με κάθε κόστος.

Ο 24χρονος σε άλλη συνομιλία του με κατηγορούμενο, σχολιάζουν τη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση και στις εφημερίδες πρώην χρυσαυγίτης.

Στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι οι συνδιαλέξεις του με άλλους κατηγορουμένους αφορούσαν τη ρύθμιση λεπτομερειών επικείμενης ομιλίας του Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, κ. Μιχαλολιάκου, και δεν είχε να κάνει σε τίποτα με το γνωστό θλιβερό επεισόδιο το οποίο έλαβε χώρα την 17-9-2013. «Μίλησα αρκετές φορές στο τηλέφωνο με τον Π. και κάποια στιγμή όταν ήμουν πλέον στην κατοικία μου στην Άνω Γλυφάδα μου ζήτησε να κλείσω το τηλέφωνο γιατί υπήρχε πρόβλημα» υποστήριξε ο 24χρονος. Σε ερώτηση του ανακριτή πως πληροφορήθηκε

το θλιβερό σκηνικό της ανθρωποκτονίας του Φύσσα, απάντησε: « Το πληροφορήθηκα εξαρχής από τον ίδιο τον Π. σε συνομιλία μας γύρω στις 12.30 και στη συνέχεια ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ. Τα αλλεπάλληλα αυτά τηλέφωνα είχαν οπωσδήποτε αν κάνουμε με την προετοιμασία- εκδήλωση ομιλίας με σίγουρο ομιλητή τον Γιάννη Λαγό και όπως πληροφορήθηκα αργότερα και τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Μιχαλολιάκο. Επρόκειτο για μια μεγάλη εκδήλωση η οποία με είχε απορροφήσει»...  

Παναγιώτης Σπυρόπουλος |
http://www.newsit.gr/

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: