ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δεν υφίσταται η μετονομασία της Παναγή Τσαλδάρης σε Παύλου Φύσσα!

Κίνηση εντυπωσιασμού από την Δημοτική Αρχή η μετονομασία της Παναγή Τσαλδάρη σε Παύλου Φύσσα
Διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες άρθρα σχετικά με την επικείμενη μετονομασία της οδού Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι σε Παύλου Φύσσα. Το Keratsinivoice κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησε προκειμένου να εξακριβώσει την πραγματικότητα διαπίστωσε τα κάτωθι:

Καταρχήν, σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 3463/2006, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μετονομασία οδού ή πλατείας απαιτείται απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, η οποία στη συνέχεια πρέπει να κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου προς ψήφιση και αυτό με την σειρά του - αφού ψηφίσει - να προσκομίσει τη σχετική απόφαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να εγκρίνει την απόφαση μετονομασίας. Στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας απόφαση μετονομασίας του Κοινοτικού Συμβουλίου δεν υπάρχει από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.


Επίσης αξίζει να αναφέρουμε η επιτροπή της αποκεντρωμένης διοίκησης είναι ίδια από το 2007 και δεν έχει οριστεί νέα η οποία να έχει την δυνατότητα να εγκρίνει την μετονομασία.
Ακόμα το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Πέμπτη 3-10-2013 δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη απαρτία, αφού κατά την συνεδρίαση παρόντα ήταν μόλις 18 μέλη από τα 21 που χρειάζεται κατ΄ελάχιστο για να παρθεί μια τέτοια απόφαση.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα της μετονομασίας ήρθαν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο τρείς προτάσεις. Μία του δημάρχου της πόλης κ. Λουκά Τζανή, η οποία συγκέντρωσε 13 ψήφους, μία από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκη Συσπειρωση» κ. Πατίδη, η οποία συγκέντρωσε 4 ψήφους και μία του κ. Μανουσιάδη από τον συνδιασμό «Ανεξάρτητος Δρόμος», η οποία πήρε μία ψήφο.
Καταλαβαίνουμε εύκολα λοιπόν πως πρόκειται για μία άκυρη απόφαση, αφού δεν τηρήθηκε η απαιτούμενη, νόμιμη διαδικασία και μιλάμε πλέον για εκμετάλλευση της μνήμης του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα από την Δημοτική Αρχή, καθώς πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού, αφού άφησαν να διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης και στα blog ότι εγκρίθηκε η μετονομασία της Παν. Τσαλδάρη, ενώ κάτι τέτοιο δεν υφίσταται προς το παρόν τουλάχιστον.

ΥΓ: Να αναφέρουμε πως το Blog από την αρχή έχει στηρίξει την προσπάθεια να τιμηθεί με κάποιο τρόπο ο αδικοχαμένος Παύλος Φύσσας είτε μέσω μετονομασίας δρόμου, είτε πλατείας, είτε με κατασκευή κάποιου μνημείου. Δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε τον εμπαιγμό των πολιτών ειδικά για ένα τόσο λεπτό ζήτημα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!


https://www.facebook.com/pages/%CE%9D%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%82-%CE%A0-%CE%A4%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B4%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%9A%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%A0%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%A6%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%B1/1388993847999283

Δεν υπάρχουν σχόλια: