ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

COOKISTO: Κάτι νόστιμο μαγειρεύεται Σπιτικό φαγάκι σε τιμή κόστους, όπου κι αν μένουμε

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

Το μαγείρεμα είναι ευχαρίστηση για μερικούς και μπελάς για άλλους. Όμως στο Cookisto οι ευθύνες μοιράζονται ανάλογα με τις προτιμήσεις. Η διαδικτυακή κοινότητα του Cookisto προωθεί την κοινωνία συνεργασίας και την καλή σπιτική κουζίνα, δίνοντάς μας καθημερινά τη δυνατότητα να βρούμε υγιεινό, νόστιμο, σπιτικό φαγητό σε τιμή κόστους, όπου κι αν βρισκόμαστε. Στην πλατφόρμα του, φιλοξενεί μάγειρες αλλά και λάτρεις του σπιτικού φαγητού και μας επιτρέπει να γευτούμε τις νοστιμιές που μαγειρεύονται στη γειτονιά μας ή να μοιραστούμε τις παραπανίσιές μας μερίδες. Και όλα αυτά, με μόνη συμμετοχή το κόστος των υλικών.


Το πράγμα είναι απλό: αν είμαστε καλοφαγάδες, στο χάρτη βλέπουμε τι μαγειρεύεται στη γειτονιά μας και διαλέγουμε το πιάτο που μας ανοίγει την όρεξη. Επικοινωνούμε με τον Cookistas και απολαμβάνουμε σπιτικό φαγητό. Αν προσφέρουμε φαγητό, μοιραζόμαστε στη σελίδα και στα social media το σημερινό μας πιάτο και την ώρα που θα είναι διαθέσιμο. Αν η συνταγή δεν είναι επτασφράγιστο μυστικό της γιαγιάς, μπορούμε να τη μοιραστούμε κι αυτή.

Βρήκαμε τους εμπνευστές και τους μιλήσαμε. H ιδέα ανήκει σε πέντε φίλους, οικονομολόγους και προγραμματιστές, που σκέφτηκαν τα φοιτητικά τους χρόνια και τα άπειρα ντελίβερι ή σάντουιτς που έφαγαν.«Συνειδητοποιήσαμε πόσο εύκολο θα ήταν για κάποιον που μαγειρεύει, να μοιραστεί λίγο παραπάνω με ανθρώπους που είτε δε γνωρίζουν, είτε δεν έχουν χρόνο να μαγειρέψουν. Το Cookisto.gr ουσιαστικά αποτελεί τη γέφυρα σύνδεσης “καλοφαγάδων” που ψάχνουν νόστιμο, σπιτικό φαγητό,  με άτομα που έχουν μεράκι και ταλέντο στη μαγειρική» μας λένε οι ιδρυτές του.

Οι τιμές στην Ελλάδα για κάθε μερίδα είναι περίπου 2-4 ευρώ. Και λέμε «στην Ελλάδα», διότι το Cookisto επεκτείνεται και στη Βρετανία. Το BBC τους κάνει αφιέρωμα, μιλώντας για ένα «νέο ελληνικό τρόπο να παίρνουμε δείπνο».

Είναι σημαντικό να αφήνουμε στην πλατφόρμα του Cookisto τα σχόλιά μας για κάθε μία από τις συναλλαγές, είτε ανήκουμε στους μάγειρες είτε στους καλοφαγάδες. Όχι μόνο διότι είναι ευγενικό, αλλά κυρίως διότι αποτελούν εγγύηση για όλους τους Cookistas, ως εύσημα μιας καλής συνεργασία και από τις δυο μεριές.


http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG4611

Δεν υπάρχουν σχόλια: