ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Η Αργεντινή με την Κούβα ανέπτυξαν εμβόλιο για τον προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα, το οποίο θα διανέμεται δωρεάν στα δύο έθνη

Η Εθνική Διοίκηση Φαρμάκων, Τροφίμων και Ιατρικής Τεχνολογίας της Αργεντινής ενέκρινε το πρώτο θεραπευτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα, το οποίο θα είναι διαθέσιμο τον Ιούλιο, και το οποίο τα έθνη της Κούβας και της Αργεντινής θα έχουν τη δυνατότητα να το λαμβάνουν δωρεάν.

Το εμβόλιο, που ονομάζεται Vaxira Racotumomab, αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Ογκολογικού Ινστιτούτου Angel Roffo, του Νοσοκομείου Garrahan, της Εθνικής Επιτροπής Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας (CONICET) και του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες (UBA), σε συνεργασία με το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας της Αβάνας (CIM) και το Εργαστήριο Elea.



Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μοριακής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου του Quilmes, Daniel Alonso, είπε το φάρμακο επιτρέπει τον εντοπισμό αντιγόνων (ουσίες που μπορούν να παράγουν μια ανοσολογική αντίδραση) και οι οποίες είναι παρόντες μόνο σε καρκινικά κύτταρα και είναι βιολογικά σχετικές με την εξέλιξη ενός μεταστατικού καρκίνου.

Χρειάστηκε η έρευνα 90 επιστημόνων για 18 ολόκληρα χρόνια για να ανακαλυφθεί και να κυκλοφορήσει τελικά το θεραπευτικό αυτό εμβόλιο, το οποίο δεν εμποδίζει τον όγκο αλλά προωθεί την καταστροφή του από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του πάσχοντα σώματος.

Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι το φάρμακο τριπλασίασε το ποσοστό των ασθενών που ζουν δύο έτη μετά την εφαρμογή του εμβολίου, από 8 έως 24%.

Το εμβόλιο ενδείκνυται για ασθενείς με προχωρημένη νόσο που έλαβαν χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία και είναι σταθεροί.

Ο Υπουργός Υγείας της Αργεντινής, Juan Manzur, συνεχάρη το επιστημονικό αυτό επίτευγμα της Αργεντινής, "δεδομένου ότι το εμβόλιο έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί στην χώρα μας", είπε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι "είναι αναμφισβήτητη η απόδειξη των επιτευγμάτων που μπορεί να επιτευχθεί από τη συνεργασία του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού τομέα που εργάζονται μαζί προς έναν κοινό στόχο".

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου της Αργεντινής, περίπου εννέα χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο του πνεύμονα, που αντιστοιχεί σε θνησιμότητα του 86% των ατόμων που πλήττονται.




Με πληροφορίες από: www.cubainformacion.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: