ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ραντεβού στη Μακρόνησο

του Στέλιου Κούλογλου


Από την προδοσία της Κύπρου μέχρι τη διεθνή απομόνωση της χώρας για το μακεδονικό, οι δήθεν πατριώτες, της ακροδεξιάς ομάδας Σαμαρά αυτή τη φορά, τα κατάφεραν και πάλι, με το κλείσιμο της ΕΡΤ: δυσφήμισαν τη χώρα στο εξωτερικό, προκαλώντας σοβαρότατη βλάβη στα εθνικά συμφέροντα. Εκεί που η Ελλάδα πήγαινε να φύγει από τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, να πάψει να αποτελεί την χλεύη της κάθε Bild και τον αποδιοπομπαίο τράγο της κάθε Μέρκελ, νάτη ξανά στο επίκεντρο της διεθνούς ειδησεογραφίας, με τα μελανότερα χρώματα.

Ευτυχώς που υπάρχει η αντίδραση και οι συναυλίες που οργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και οι οποίες αναμεταδίδονται από όλα τα διεθνή δίκτυα, γιατί οι υπόλοιπες διεθνείς ειδήσεις αναρωτιόνται ξανά πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα. Αρκεί να μια ματιά στομαύρο σημερινό πρωτοσέλιδο της Liberation, για να καταλάβει κανείς την διεθνή απομόνωση της χώρας και της κυβέρνησης, με αποκορύφωμα την επίσης σημερινή τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Ακατανόητο μία δημοκρατική χώρα να κλείνει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και από πάνω να κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτό».

Αν η κυβέρνηση μιας χώρας με τόσα ανοιχτά μέτωπα όπως η Ελλάδα αποδοκιμαζόταν τόσο ανοιχτά, λίγο φιλότιμο να είχε θα έπρεπε να αλλάξει πολιτική ή να παραιτηθεί. Αλλά η ακροδεξιά του Μαξίμου δεν είναι μια συνηθισμένη ομάδα εξουσίας, από αυτές που λογαριάζουν το Σύνταγμα ή την διεθνή εικόνα της χώρας. Η χθεσινή ομιλία Σαμαρά έδειξε τον εκδικητικό χαρακτήρα του ίδιου και της ομάδας του, αφού, όπως εμμέσως πλην σαφώς εξήγησε, η ΕΡΤ επιλέχθηκε από όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις να κλείσει και 2500 άτομα να πεταχτούν στο δρόμο, γιατί απεργούσαν όταν ο ίδιος συναντιόταν με ξένους ηγέτες!

Αυτοί που έσπρωξαν τον Μπους να ξεκινήσει τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003, ήταν μια ομάδα συμβούλων -γερακιών που ακόμη και οι αναλυτές της CIA χρησιμοποιούσαν μια κωδική ονομασία για να τους χαρακτηρίσουν: «the crazies». Τους ενδιέφερε μόνο αν, με την κατάλληλη προπαγάνδα, μπορούσε να γίνει αποδεκτός από την κοινή γνώμη ο πόλεμος και αν από αυτόν θα κέρδιζαν χρήματα και τις εκλογές του 2004. Μια τυχοδιωκτική ομάδα με παρόμοια μυαλά και προπαγανδιστικό μηχανισμό κατευθύνει τον πρωθυπουργό, αδιαφορώντας παγερά για την παραβίαση του Συντάγματος και των δημοκρατικών κανόνων ή την διεθνή εικόνα της χώρας. Όπως ακριβώς ο Σαμαράς απομόνωσε την χώρα από το 1992 και μέχρι σήμερα ακόμη για το μακεδονικό, αδιαφορώντας για την διεθνή κατακραυγή και τις απανωτές διπλωματικές ήττες, προκειμένου να φτιάξει την Πολιτική Άνοιξη, το κόμμα που κατέρρευσε ακριβώς επειδή στηριζόταν στον ίδιο μικροκομματικό τυχοδιωκτισμό που διαπνέει σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτό που επιδιώκουν με τα σκοτσέζικα ντους πλήρους απαξίωσης τη μια στιγμή και προθέσεων διαλόγου την άλλη, είναι να εξευτελίσουν πλήρως τους δύο κυβερνητικούς τους συμμάχους(!) και να εξωθήσουν τα πράγματα σε καταστροφικές για την χώρα εκλογές, ακραίας πόλωσης και διχασμού. Επειδή πιστεύουν ότι τώρα μπορεί να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα, και όχι το φθινόπωρο όταν το δίλημμα των εκλογών θα ήταν το νέο επαχθές πακέτο λιτότητας που αναπόφευκτα φέρνουν η ύφεση και η οικονομική πολιτική που ακολουθούν. Όπως ακριβώς και οι τρελοί του Μπους, είναι παντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν την χώρα και η πολιτεία τους ένα χρόνο και στην ΕΡΤ, όπου αποθεώθηκε το ρουσφέτι και η ξανθή χαζογκόμενα, το αποδεικνύουν: μόνο προκαλώντας πόλεμο για την ΕΡΤ μπορεί να κερδίσουν πολιτικά!

Όμως η χθεσινή ομιλία Σαμαρά αποκάλυψε και κάτι ακόμη: ότι η μάχη γύρω από την ΕΡΤ έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες, συμβολικές διαστάσεις. Αν το κλείσιμο της περάσει, το μοντέλο του αιφνίδιου θανάτου θα εφαρμοστεί, από την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ μέχρι τα νοσοκομεία, σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις που η ομάδα θα μπορεί να δυσφημίσει και η τρόικα θα απαιτήσει να κλείσουν.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι το ίδιο μοντέλο της καταπάτησης του Συντάγματος και των κανόνων της δημοκρατίας, όπου ένα κόμμα του 29% αποφασίζει και διατάζει την στιγμή που δεν διαθέτει την πλειοψηφία στην Βουλή και οι κυβερνητικοί σύμμαχοι διαφωνούν, πρόκειται να εφαρμοστεί στην πολιτική ζωή της χώρας. Αυτές οι γραμμές γράφονται σε μια καντίνα στο στρατόπεδο του Νταχάου, όπου έχω βρεθεί γυρνώντας ένα ντοκιμαντέρ για την Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ήταν οι παραβιάσεις των δημοκρατικών κανόνων με τις συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μέχρι ο μειοψηφικός Χίτλερ να καταλάβει την εξουσία.

Η ακροδεξιά ομάδα Σαμαρά δεν τρέφει αυταπάτες ότι από τις εκλογές που προκαλεί, αν δώσει το πράσινο φως η Μέρκελ, θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Υπολογίζει όμως να συμμαχήσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αν όχι κατ’ ευθείαν με την Χρυσή Αυγή λόγω των διεθνών αντιδράσεων, αλλά με κομμάτια που θα αποσπάσει από αυτήν. Η σιωπηλή προσέγγιση έχει ξεκινήσει μήνες, από το όχι του γενικού γραμματέα της ΝΔ στην άρση της ασυλίας Κασιδιάρη μέχρι την συμπαράταξη ΝΔ-Νεοναζί σε ψηφοφορίες στην Βουλή για διάφορα νομοσχέδια. Ο συνήθως λαλίστατος Μιχαλολιάκος πήρε το μήνυμα, επικροτώντας ουσιαστικά το ολοκαύτωμα της ΕΡΤ και των ανθρώπων της.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την μυστική συνάντηση των 3 αρχηγών την Κυριακή, στην οποία αποκαλύπτεται επισήμως ότι η απόλυση των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων «είναι όρος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου» και η αντισυνταγματική νομοθετική πράξη για την ΕΡΤ που ακολούθησε, αποδεικνύει αυτό που έχει τονιστεί από καιρό: όπως έγινε και σε άλλες χώρες-θύματα, το ακραίο νεοφιλελεύθερο πείραμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα μπορεί να υλοποιηθεί μόνο αν καταπατηθεί βάναυσα και η δημοκρατία.

Τα κόμματα αλλά και οι βουλευτές της ΝΔ που πιστεύουν στην δημοκρατία πρέπει να αντιδράσουν και είναι η κατάλληλη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας την αρνητική πείρα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, να προτείνει μια στρατηγική δημοκρατικής εξόδου από τα μνημόνια κάνοντας τα κατάλληλα πολιτικά ανοίγματα και χτίζοντας συμμαχίες. Διαφορετικά, αν το μείγμα τυχοδιωκτισμού και εκδικητικότητας της ακροδεξιάς ομάδας Σαμαρά δώσουν ραντεβού με την Χρυσή Αυγή, το δικό μας επόμενο ραντεβού θα είναι στη Μακρόνησο.

Πηγη:tvxs.gr


Αν το μείγμα τυχοδιωκτισμού και εκδικητικότητας της ακροδεξιάς ομάδας Σαμαρά δώσουν ραντεβού με την Χρυσή Αυγή, το δικό μας επόμενο ραντεβού θα είναι στη Μακρόνησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: