ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Άριοι Ασιάτες: Aίμα και Τιμή made in Malaysia


46f2478cacfff4e1ecae809852b9f8cbΤου Back Door Man
Xτες έπεσα πάνω σε ένα άρθρο στο Ίντερνετ σχετικά με μια ομάδα Μαλαισιανών ναζί! Διαβάζοντας το, χαμογελούσα πικρά βλέποντας όλα τα γνωστά ναζιστικά στερεότυπα που στην δική μας περίπτωση όμως, σε αντίθεση με τη περιθωριακότητα που έχουν στην περίπτωση της Μαλαισίας, αποτελούν ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής και ασπάζονται τμήματα του πληθυσμού πέρα από τα όρια των ναζί: Προαιώνια και ανώτερη Μαλαισιανή  Φυλή, ιστορικές φαντασιώσεις αναμεμιγμένες με την επικρατούσα θρησκεία (στην περίπτωση της Μαλαισίας η μουσουλμανική), αντισημιτισμός και βέβαια το κλασικό μοτίβο των ανά τον κόσμο φασιστών: O αριθμός των μεταναστών είναι ανεξέλεγκτος, οι ξένοι μας σκοτώνουν-ληστεύουν-βιάζουν και απειλούν την καθαρότητα της Φυλής.


 Ακόμα και αν είσαι -σύμφωνα με τη ναζιστική ιδεολογία- μέλος μιας κατώτερης φυλής, πάντα θα υπάρχει κάποιος κατώτερος από σένα (Νεπαλέζος, Βιρμανός) που είναι υπεύθυνος για τα δεινά σου. Και βέβαια το παγκοσμίας εμβέλειας σύνθημα τους Αίμα-Τιμή. Η ναζιστική ηλιθιότητα δεν έχει πάτο. Η μόνη διαφορά με τους δικούς μας είναι ότι, καθώς πρόκειται για περιθωριακή ομάδα, δεν αισθάνονται την ανάγκη να κρύψουν την ιδεολογία τους πίσω από γελοιότητες του τύπου δεν είναι ναζιστικός, είναι αρχαίος μαλαισιανός χαιρετισμός, η σβάστικα είναι αρχαίο μαλαισιανό σύμβολο, έκανα το tattoo “Sieg Heil” γιατί μου άρεσε η γραμματοσειρά κλπ κλπ. Οι τύποι θυμίζουν την Χρυσή Αυγή των αρχών της δεκαετίας του ’80,   όταν δεν ήταν παρά μια περιθωριακή ομάδα skinhead που κυνηγούσε μετανάστες στη Φωκίωνος Νέγρη και τα στενά της Κυψέλης. Πριν γελάσετε με τα παρακάτω, σκεφτείτε ότι αυτούς τους τύπους  εμείς τους έχουμε τώρα στη βουλή και καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την κυβερνητική ατζέντα.
(Mετάφραση δική μου)

Γνωρίστε τους Μαλαισιανούς Νεο-ναζί που αγωνίζονται για μιακαθαρή Μαλαισιανή  Φυλή

Μερικά χρόνια πριν, ένας φίλος μου μετακόμισε στη Μαλαισία σε αναζήτηση μιας ζωής όπου δεν υπάρχει χειμωνική γκαρνταρόμπα, δεν χρειάζεται να υφίστασαι την βλακώδη ποπ κουλτούρα ή να βλέπεις ηλίθιες φάτσες στην τηλεόραση. Αυτό που βρήκε ήταν μια δουλειά ως διευθυντής σε ένα μπαρ που συχνάζουν Μαλαισιανοί πανκς γεμάτοι σβάστικες, φορώντας T-shirts της Combat 18 (νεοναζίστική τρομοκρατική οργάνωση), και μιλούν διαρκώς για την “Malay Power”.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια ομάδα ακροδεξιών εθνικιστών που θέλουν να απαλλαγεί η Μαλαισία από οποιονδήποτε μη Μαλαισιανό και να σταματήσει η μετανάστευση στη χώρα. Το οποίο, αν και αρκετά οπισθοδρομικό δεν είναι αυτό που εκπλήσσει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό που προκαλεί έκπληξη και ένα είδος σύγχυσης, είναι ότι οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως νεο-ναζί, είναι λάτρεις του Sieg-heiling και ακούνε μπάντες όπως οι ναζί Skrewdriver και Angry Aryan αν και σίγουρα δεν είναι οι ίδιοι Άριοι. Το να υιοθετείς μια κοσμοθεωρία που κάνει διακρίσεις εις βάρος της φυλής σου, φαίνεται πολύ παράξενοπράγμα.
Μου είπαν ότι ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της Malay Power είναι ένα συγκρότημα που ονομάζεται BootAxe, έτσι ήρθα σε επαφή με το μέλος του συγκροτήματος Slay για να μάθω για ποιο λόγο ακριβώς μια ομάδα Μαλαισιανών βιώνει αυτή την αλλόκοτη νεο-ναζιστική κρίση ταυτότητας.
VICE: Γειά σου Slay. Τι ακριβώς συμβαίνει με την “Malay Power”;
Slay: Η Malay Power είναι σημαντική γιατί εμείς ανησυχούμε για τη διατήρηση μιας καθαρής Μαλαισίανης κοινότητας σε όλο το Μαλαισίανο Αρχιπέλαγος [το αρχιπέλαγος μεταξύ της Αυστραλίας Νοτιοανατολικής Ασίας, θεωρείται από μερικούς ως η πατρίδα της Μαλαισιανής Φυλής]. Είμαι ένας μαχητής δεύτερης γενιάς της Malay Power. Η πρώτη γενιά, η οποία ίδρυσε το Malay Power κίνημα, είναι πλέον λιγότερο δραστήρια. Το Malay Power” πηγάζει από μια στιγμή στην ιστορία – την 13η Μαΐου 1969 – όταν Κινέζικη και Μαλαισιανή κοινότητα πολέμησαν η μία την άλλη. Ωστόσο, το punk και skinhead Malay Power κίνημα ξεκίνησε στην Κουάλα Λουμπούρ στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Όπως το αντιλαμβάνομαι, η ιδέα ότι υπάρχει μία “Μαλαισιανή Φυλή” – η οποία υποτίθεται ότι είναι αυτόχθονες του Μαλαισιανού Αρχιπελάγους – προτάθηκε από τον Γερμανό επιστήμονα Johann Blumenbach. Υπάρχει μεγάλη διαφωνία κατά πόσο μια τέτοιο φυλή υπάρχει στην πραγματικότητα. Για αρχή, η θεωρία του Blumenbach αρθρώνεται γύρω από την ιδέα ότι υπήρχαν μόνο πέντε διαφορετικές φυλές στον κόσμο, το οποίο είναι σαφώς αρκετά προβληματικό. Υπερβάλλω σχετικά με τα ρατσιστικά χαρακτηριστικά της ιδεολογία σας;
Είμαστε εξτρεμιστές σε σχέση με τον αγώνα της Μαλαισίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ακραίοι ρατσιστές. Δεν μιλάμε για ρατσισμό, όλα γίνονται για τη Μαλαισία.
Εντάξει. Πώς ακριβώς σχετίζεται πολιτισμικά ο ναζισμός με τους Μαλαισιανούς; Η Μαλαισία δεν είναι μια χώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι θα συνδέσουν με τον Χίτλερ και το Τρίτο Ράιχ.
Η Μαλαισία είναι το σπίτι για ανθρώπους από την Κίνα, την Ινδία και ξένων μεταναστών από το Μπαγκλαντές, την Αφρική, τη Σρι Λάνκα, το Νεπάλ και τη Βιρμανία. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει την είσοδο των μεταναστών και έχουμε πάρα πολλούς απ’ αυτούς. Υπάρχουν τόσες πολλές διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης για το θέμα αυτό, αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα το συγκεκριμένο για να βελτιωθεί η κατάσταση. Η φυλή έχει γίνει το επίκεντρο, λόγω της εισβολής ανεξέλεγκτου αριθμού από αυτούς στην κοινωνία μας.
e5807278a3918c2ce2275a46b7037780
Πώς σας επηρέασε η μετανάστευση;
Οι άνθρωποι της Μαλαισίας έχουν πληγεί από κοινωνικο-οικονομική άποψη. Οι Μαλαισιανοί, επίσης, πέφτουν θύματα εγκληματιών που έρχονται από το εξωτερικό και πουλάνε ναρκωτικά, σκοτώνουν, βιάζουν, ληστεύουν και ούτω καθεξής. Το μάθημα που μπορούμε να μάθουμε από τον ναζισμό είναι ότι μπορούμε να κάνουμε ακραίες ρατσιστικές ενέργειες, εάν η θέση του Μαλαισιανού επηρεάζεται από αυτούς τους παράγοντες. Εμείς δεν θα ασκήσουμε εμφανή ρατσισμό εάν η Μαλαισιανή Φυλή δεν κινδυνέψει, αλλά, αν απειληθεί, θα αναλάβουμε δράση.
Ώστε δεν είσαστε ανοιχτά εχθρικοί προς τις μειονότητες αυτή τη στιγμή;
Δεν μας αρέσουν οι μειονότητες στη Μαλαισία, αν δεν μπορούν να συνυπάρξουν με την Μαλαισιανή Φυλή. Αν είναι καλοί, τότε είμαστε καλοί.
Τι γίνεται με τους Εβραίους; Οι περισσότεροι Ναζί δεν τους συμπαθούν ιδιαιτέρα.
Όλες οι Malay Power punk και skinhead μπάντες είναι σαφώς αντισημίτες και αντι-σιωνιστές. Μελετήστε την προέλευση των προγόνων μας χιλιάδες χρόνια πριν, και θα δείτε ότι είμαστε συνδεδεμένοι με τους Εβραίους. Σύμφωνα με τις εβραϊκές γραφές, μια «χαμένη φυλή» των παιδιών από το Ισραήλ που είναι θεϊκά κατευθυνόμενη – πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είναι μουσουλμάνοι – θα σκοτώσει τους Εβραίους Σιωνιστές στην Παλαιστίνη. Στην αρχή, οι σιωνιστές πίστευαν ότι ιθαγενείς Αμερικανοί ήταν οι πρόγονοι της χαμένης φυλής. Στη συνέχεια, ένας Αμερικανός επιστήμονας και θεολόγος που ονομάζεται καθηγητής Ralph Olsen κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Μαλαισιανοί στην Χερσόνησο της Μαλαισίας είναι οι απόγονοι της χαμένης φυλής. Η υπόθεση αυτή είναι η μισή αλήθεια. Οι Μαλαισιανοί δεν είναι εκατό τοις εκατό απόγονοι της χαμένης φυλής, αλλά η θεωρία του Ralph Olsen σχετικά με τις περιπέτειες μιας χαμένης φυλής είναι ενδιαφέρουσα.
fc012a5cca816058ef216627c9ea341c
Αυτό είναι όλα καινούρια για μένα. Ακούγεται σαν να υπάρχει μια ισλαμική ιδεολογία αναμεμιγμένη με το ναζισμό εδώ, το οποίο προκαλεί σύγχυση.
Το κίνημα Malay Power είναι συνδεδεμένο με το Ισλάμ. Όμως δεν έχει δεσμούς με οποιοδήποτε κίνημαφανατικών μουσουλμάνων.
Ώστε είστε ένα νεο-ναζιστικό κίνημα με στοιχεία από το Ισλάμ και κάποιες εβραϊκές γραφές που ρίχνονται μέσα για σωστές αναλογίες; Έχω παρατηρήσει ότι η μπάντα σας φαίνεται να είναι πολύ λάτρης του συνθήματος “Αίμα και Τιμή”, το οποίο είναι και το όνομα μιας βρετανικής ομάδας νεοναζί. Ήσαστε επηρεασμένοι από τον νεο-ναζισμό;
Εμείς δεν επηρεάζονται άμεσα από τον Βρετανικό νεο-ναζίσμό επειδή συνειδητοποιούμε ότι στους εξτρεμιστές του Ηνωμένου Βασίλειου δεν αρέσουν οι ασιάτες. Πήραμε το σύνθημα “Αίμα και Τιμή” για να αποδείξουμε την ταυτότητά μας.
Ακούτε βρετανικές και αμερικανικές Ναζί μπάντες;
Ναι, ακούω English Rose, Skrewdriver, Brutal Attack και Angry Aryan.
Αυτό είναι αρκετά μεγάλη επιλογή. Πιστεύετε ότι οι Skrewdriver θα άκουγαν τραγούδια σας;
Όχι, δεν νομίζω ότι θα άκουγαν τα τραγούδια μας.
Υπάρχουν νεο-ναζιστικές ομάδες σε άλλες χώρες της Ασίας;
Ναι, στην Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία. Στη Σιγκαπούρη, υπάρχει μια ναζιστική black metal μπάντα που ονομάζεται Sahar.
Είναι κάθε Μαλαισιανός νεοναζί, πανκ; Ή μήπως ο ναζισμός εκτείνεται πέρα ​​από την punk-skinhead κουλτούρα;
Όχι, όλοι οι Μαλαισιανοί νεοναζί ακούν punk και skinhead μουσική.
Υπάρχουν αντι-ναζί πανκ σε αρκετές χώρες , δεν υπάρχουν στη Μαλαισία;
Ναι, όντως υπάρχουν, αλλά δεν τολμούν να μας αντιταχθούν ανοιχτά. Φοβούνται να μιλήσουν.
Πώς σας βλέπει το ευρύ κοινό; Σας φοβούνται επίσης;
Μιλώντας με ειλικρίνεια, ίσως κάποιοι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι ο μέσος Μαλαισιανός πολίτης συμφωνεί μαζί μας. Ωστόσο, δεν είμαστε όλοι τόσο βίαιοι ή ακραίοι, όπως έχω ήδη πει.
Πόσο επιτυχή θα λέγατε την κίνηση σας έχει μέχρι τώρα;
Κάνουμε τις μειονότητες να φοβούνται να διαπράξουν εγκλήματα στη Μαλαισία. Εμείς τους προειδοποιούμε πάντα να μην προκαλέσουν πρόβλημα εδώ. Η βία δεν αποτελεί λύση για μας, γιατί αρχίζουμε με διακριτικότητα, ανοχή και ευγένεια, όταν μιλάμε για αυτούς τους μετανάστες. Αν επιμείνουν στη συνέχιση ή αν είναι πεισματάρηδες άνθρωποι, θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο. Κάνουμε επίσης φιλανθρωπικό έργο για την κοινότητα και για την Παλαιστίνη, τη Συρία, τη Σομαλία και άλλες χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο. Έχουμε, επίσης, προσπαθήσει να συζητήσουμε με την κυβέρνηση σχετικά με το πώς θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα της ύπαρξης τόσο πολλών μεταναστών, αλλά μας αγνόησαν. Είμαστε πολύ διαφορετικοί σε σύγκριση με ευρωπαίους και αμερικάνους νεοναζί, που δηλώνουν ανοιχτά ότι θέλουν να εξαλειφθούν οι φυλές εκτός της λευκής φυλής. Ξεκινάμε με αυτοσυγκράτηση και μηδενική στάση ανοχής, αλλά δεν θα κρατήσουμε αυτή τη στάση αν οι Μαλαισιανοί στη Μαλαισία απειλούνται.
10663b63a48d8cfc01ffee1b7dd72f18
Εντάξει. Τέλος, πώς συνδυάζετε την ιδέα να είστε Ναζί με την πραγματικότητα ότι δεν είστε λευκοί;
Οι περισσότεροι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο λένε ότι ο ναζισμός είναι μόνο για τους λευκούς. Και ναι, δεν είμαστε μέλη ξανθιάς-γαλανομάτικης Άριας Φυλής – η κοινότητά μας είναι σκουρόχρωμη, με καστανά μάτια και σκούρα μαλλιά. Έχουμε υιοθετήσει το πνεύμα που σχετίζεται με το ναζισμό ως σύμβολο για την απάντηση της Μαλαισιανής Φυλής, αν αυτή απειληθεί από φυλετικά ζητήματα.
Ευχαριστώ για την απάντηση στις ερωτήσεις μου. Είναι ήδη διαφωτιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: