ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους


Εντάξει  για τους χρυσαλήτες. Όλοι ξέρουμε ότι είναι αιμοσταγή παλιοτόμαρα και κακούργοι. Οι ταρζανιές του κάτμαν-καιάδα δεν μας εκπλήσσουν. Ο τραυματισμός του 12χρονου παιδιού θα μπορούσε να είναι χειρότερος ή αν πράγματι τραβούσε όπλο μπορεί να είχαμε θύματα εξ' αιτίας του διαταραγμένου ψυχισμού αυτού του υπανθρώπου.

Όλοι ξέρουμε τι γίνεται με τους συμμορίτες εκτός από τους κασιδιαρόμυαλους που πάνε και τους ψηφίζουν για να τρώει επιδοτησούλες ο άεργος μελαμψός προικοθήρας.

Αλλά μέχρι εδώ.
Δεν θα βγάλουμε και ήρωα τον Καμίνη, τον εκλεκτό της πασοκοκουβελικής σοσιαλδημοκρατίας (;). Εκτός αν ξεχνάμε τις εκκενώσεις πλατειών, την πρόγκα στα ανταλλακτικά παζάρια, το κυνήγι αστέγων και άλλες πολλές εκστρατείες κρατικής καταστολής που είχαν ως εμπνευστή τον Καμίνη.

Αυτά τα μπράβο στον Καμίνη μου θυμίζουν τα πασοκικά μπράβο στον Σημίτη με τη δικαιολογία ότι "μας άφησε και ένα ΜΕΤΡΟ". Δεν θα παρακαλάμε και δεν γινόμαστε ζήτουλες για τα αυτονόητα. Το ότι απαγόρευσε μια εκδήλωση μίσους δεν τον απαλάσσει από τα υπόλοιπα που έχει κάνει ούτε φυσικά θα του πούμε μπράβο.


Ο Καμίνης είναι μέλος ενός συστήματος που έκανε ποικίλες αβάντες στη χρυσή αυγή με αποτέλεσμα η συμμορία να βγεί από το περιθώριο και να μπεί στην κεντρική πολιτική σκηνή λειτουργόντας πολυεπίπεδα υπέρ του κατεστημένου:
  1. Λειτουργόντας ως σκιάχτρο για κάθε δημοκρατικό πολίτη δίνοντας πάτημα να βγαίνει κάθε μνημονιακό πιόνι να το παίζει... αντίφα
  2. Έφερε δυναμικά στο προσκήνιο την πολιτική ατζέντα της τάξης και της ασφάλειας που ευνοεί τις μνημονιακές κυβερνήσεις στο να παίρνουν χωρίς μεγάλο πολιτικό κόστος κατασταλτικά μέτρα
  3. Μέσα στη βουλή υιοθέτησε μνημονιακές επιταγές χρησιμοποιόντας άλλα λόγια περιγραφής (μισθοί, ανάπτυξη, περιορισμένες θέσεις σε σχολεία και νοσοκομεία κλπ)
Και φυσικά έκανε τα γούστα των χορηγών της που είναι ηλίου φαεινότερο ότι βρίσκονται στο ντόπιο εφοπλιστικό λόμπι.

Οπότε οι παλικαριές του Καμίνη όχι μόνο δεν αξίζουν μπράβο αλλά πρέπει να μας βάλουν σε σκέψη για τον ύπουλο τρόπο που δημιουργρείται πόλωση στην κοινωνίααπό το ίδιο το σύστημα με δύο ΕΝΤΕΛΩΣ ελεγχομενους και συμμαχικούς προς αυτό πόλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: