ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΤΩΡΑ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ indymedia


#
02.41 Αυτή τη στιγμή διεκόπη η παροχή ίντερνετ στο Πολυτεχνείο κατά τη διάρκεια κατάληψης από φοιτητές και  αλληλέγγυους στα μέσα αντιπληροφόρησης που βρίσκονται υπό καταστολή από την Πέμπτη 11/4. Οι αλληλέγγυοι προσπαθούσαν να εκπέμψουν από το χώρο της πρυτανείας και ενώ ο 98fm ήταν στον αέρα πριν προλάβει να "ανέβει" το indymedia διεκόπη η παροχή ίντερνετ από τον ΟΤΕ.
Ο Σ. Σιμόπουλους πρύτανης του Πολυτεχνείου δήλωσε ασθένεια και η αντιπρύτανης αρνείται να διαχειριστεί το όλο θέμα.

09.00 Συμβολική κατάληψη στο κέντρο δικτύου και την οικονομική υπηρεσία του Πολυτεχνείου από αλληλέγγυους για το indymedia και τα μέσα αντιπληροφόρησης.
Η πασίγνωστη ρήση του Βολταίρου «Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όλα όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω, και με το τίμημα της ζωής μου ακόμα, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες αυτά που πρεσβεύεις» αποτελεί μία από τις βασικές αρχές της δημοκρατίας στα ευρωπαϊκά κράτη. Κατεξοχήν χώρος έκφρασης του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών από το 1974 και μετά  στη χώρα μας αποτελεί φυσικά το Πανεπιστήμιο. Η ουσία του πανεπιστημιακού ασύλου περιφρουρεί αυτό ακριβώς το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των απόψεων, μια θεμελιώδης αρχή της δημοκρατίας και απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη της πανεπιστημιακής έρευνας. Δυστυχώς όμως το δικαίωμα αυτό καταστρατηγείται από την προηγούμενη Πέμπτη 11/4.
Με απόφαση του πρύτανη του Πολυτεχνείου Σ. Σιμόπουλου αποφασίστηκε η διακοπή ρεύματος στα μέσα αντιπληροφόρησης που εξέπεμπαν από το Πολυτεχνείο, το Athens.Indymedia, τον 98fm και το ραδιοσταθμό Ένταση μετά από μήνυση που κατέθεσε ο Αλαφούζος εναντίον του πρύτανη του Πολυτεχνείου εξαιτίας των παρεμβολών που είχε σε συχνότητα του από το ραδιοσταθμό Ένταση. Αυτό μάλιστα γίνεται μια χρονική στιγμή που παραχωρείται άπλετος χώρος στον ακροδεξιό λόγο από μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας. Η φίμωση και η καταστολή της αντίθετης άποψης αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο στην άτεγκτη στάση της κυβέρνησης και τη διολίσθησής της στην ακροδεξιά ρητορική και πρακτική. Χαρακτηριστικοί είναι οι πανηγυρισμοί του και τα συγχαρητήρια του Αδ. Γεωργιάδη στο Δένδια μέσω twitter αμέσως μετά την καταστολή του Indymedia.
Οι πρυτανικές αρχές δεν είχαν κανένα λόγο να διακόψουν την παροχή internet στο Athens. Indymedia και τον 98fm. Τα μέσα αντιπληροφόρησης εκπέμπουν εδώ και 11 χρόνια από το χώρο του Πολυτεχνείου και χαίρουν την απόλυτη στήριξη της φοιτητικής κοινότητας. Στο παρελθόν μάλιστα είχε ζητηθεί η έγγραφη έκφραση της υποστήριξης αυτής από την Κοσμητεία. Οι φοιτητικοί σύλλογοι συμπεριλαμβανομένης και της ΔΑΠ υπέγραψαν για να διαφυλαχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους κατοχυρώνοντας με τον τρόπο αυτό έμπρακτα την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στο χώρο του Πολυτεχνείου.
Στις 11/4 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υποστήριξης στο χώρο του Πολυτεχνείου από αλληλέγγυους στα μέσα αντιπληροφόρησης. Η διαχειριστική ομάδα του Athens.Indymedia εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
Το Σάββατο 13/4 πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση υποστήριξης στα μέσα αντιπληροφόρησης που βρίσκονται υπό καταστολή στην οποία αποφασίστηκαν οι μορφές των κινητοποιήσεων για τη στήριξη και την επαναλειτουργία τους. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη από φοιτητές και αλληλέγγυους σήμερα το πρωί σε δύο κτίρια του Πολυτεχνείου, στο κέντρο δικτύου και την οικονομική υπηρεσία.
Στα δύο έγγραφα που επισυνάπτονται δηλώνεται επίσημα η υποστήριξη του Φοιτητικού Συλλόγου Χημικών Μηχανικών και των φοιτητικών παρατάξεων.
Το πρώτο  αφορά τις I.P. που εξέπεμπαν το  athens.indymedia.org και το ράδιο 98Fm και είναι από το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Έγινε μετά από αντίστοιχη απαίτηση της Κοσμητείας της Σχολής Χημικών Μηχανικών για δήλωση των I.P. από τον φοιτητικό σύλλογο. Φέρει τη σφραγίδα του με ημερομηνία 12 Οκτώβρη του 2012.
Το δεύτερο έγγραφο δηλώνει την υποστήριξη του φοιτητικού συλλόγου στα μέσα αντιπληροφόρησης και φέρει τις υπογραφές όλων. Το 2ο έγγραφο, δηλώνει την στήριξη του Φ.Σ. να λειτουργούν απρόσκοπτα τα 2 εγχειρήματα αντιπληροφόρησης σε χώρο της Σχολής και φέρει τις υπογραφές των όλων των φοιτητικών παρατάξεων του Δ.Σ. του Φ.Σ. ανάμεσα σε άλλα ακόμη και της ΔΑΠ.
Τα δύο αυτά έγγραφα παραδόθηκαν την επόμενη μέρα, 13 Οκτώβρη 2012 στην Κοσμητεία και την Πρυτανεία και μέχρι πρότινος αρκούσαν για τη λειτουργία των μέσων αντιπληροφόρησης.
Το athens.indymedia εκπέμπει μέσω tor στη διεύθυνση: http://gutneffntqonah7l.onion.to/

Δεν υπάρχουν σχόλια: