ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Επικήρυξαν δολοφόνους ζώων σε Κομοτηνή και Σέρρες


Νεκρά αδέσποτα από φόλες, Τρίκαλα.Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Τους δράστες που δηλητηρίασαν ζώα τον τελευταίο μήνα στην Κομοτηνή, επικήρυξε με 6000 ευρώ η Φιλοζωική της πόλης, καθώς μέσα σε ένα μόνο μήνα, βρέθηκαν 30 νεκρά ζώα, τα έξι από τα οποία ήταν οικόσιτα. Στις Σέρρες, ο Φιλοζωικός Όμιλος επικήρυξε με 4000 ευρώ τον δράστη της δολοφονίας δεκάδων...
αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.
  Το φαινόμενο όσων σπέρνουν το θάνατο σε ζώα με φόλες έχει ενταθεί, κι όμως σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. «Το 90-95% αυτών που βάζουν φόλες είναι μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τα ζώα σε αγροτικές εργασίες και δεν τους αρέσει να είναι ανάμεσά μας» δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος τηςΦιλοζωικής Κομοτηνής κ.Γκουντουσίδης.  Ωστόσο, προσθέτει, «αν και το ποσό της επικήρυξης είναι μεγάλο, κανένας δεν έχει τηλεφωνήσει για να μας δώσει αξιόπιστες πληροφορίες για τον εντοπισμό των δραστών».

Η Φιλοζωική, συνεργάζεται με τον Δήμο για τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων και πραγματοποιεί ετησίως γύρω στις 200 με 250.

Με 4000 ευρώ επικήρυξε, από την πλευρά του, ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών τον δράστη της δολοφονίας δεκάδων αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στην περιοχή επισημαίνοντας στους κατοίκους, στο σχετικό έντυπο που έχει αναρτήσει σε πολλά σημεία της πόλης, ότι «η σιωπή σας είναι κόκκινη».

«Πιθανώς οι δράστες βλέπουν ότι κανείς δεν τιμωρείται κι έτσι συνεχίζουν ανενόχλητοι να σπέρνουν τον θάνατο» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Αφροδίτη Σπυρίδων από τον Φιλοζωικό Ομιλο. Όσον αφορά τις ενέργειες του Δήμου στο δημοτικό κυνοκομείο, η κ. Σπυρίδων δηλώνει ότι είναι υπερπλήρες αλλά δεν γνωρίζει αν γίνονται στειρώσεις σε όλα τα ζώα.

"Animal Killers Τhrakis"

Υπάρχουν και καταγγελίες για επιθέσεις σκυλιών σε ανθρώπους που πολλές φορές επιφέρουν σοβαρούς τραυματισμούς. Πρόσφατα, στην Αλεξανδρούπολη ένα περιστατικό επίθεσης σκύλου σε μία 17χρονη πήρε μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να προωθούνται ακραίες συμπεριφορές από μία ομάδα που αποκαλείται "Animal Killers thrakis", η οποία με επιστολή της στην εφημερίδα της Κομοτηνής "Χρόνος", προανήγγειλε εγκληματικές πράξεις απέναντι στα ζώα.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Αλεξανδρούπολης "Κιβωτός" ερεύνησε τα γεγονότα και εξέδωσε ανακοίνωση, όπου ξεκαθαρίζει ότι το σκυλί που επιτέθηκε στην κοπέλα δεν ήταν αδέσποτο, αλλά ζούσε σε σπίτι με χαμηλή περίφραξη και δεν της επιτέθηκε. «Όταν η 17χρονη το σκούντηξε για να φύγει, το σκυλί έχασε την ισορροπία του και με το ένα του πόδι τη χτύπησε στο πρόσωπο άθελά του και εξαιτίας της θέσης της».  

Στην Πρέβεζα και στον ΟΛΘ

Πριν από λίγες μέρες, στο Νεοχώρι, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πρέβεζα, οι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι άγνωστοι που κινούνται με μηχανάκι, ρίχνουν τα δηλητηριασμένα φαγητά σε διάφορα σημεία, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή των αδέσποτων και των κατοικίδιων ζώων αλλά και μικρών παιδιών, τα οποία παίζουν σε ανοιχτούς χώρους ή τις αυλές των σπιτιών τους και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δοκιμάσουν το δηλητηριασμένο δόλωμα.

Σύμφωνα με την κ. Σπυρίδων, αν ένα αδέσποτο επιτεθεί σε άνθρωπο, πρόκειται για ένα κακοποιημένο ζώο που το έχουν χτυπήσει επανειλημμένως και φοβάται τους ανθρώπους, άποψη που υιοθετεί και ο κ. Γκουντουσίδης υπογραμμίζοντας ότι τα αδέσποτα που ζουν σε πόλεις, έχουν μάθει να συνυπάρχουν με τους ανθρώπους και σπανίως επιτίθενται.

Στην τεράστια έκταση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, υπάρχουν πολλά τα αδέσποτα σκυλιά. Η διοίκηση έχει επανειλημμένως απευθυνθεί στον κεντρικό Δήμο προκειμένου να απομακρύνει όσα είναι παραβατικά και επιτίθενται σε ανθρώπους.

«Επειδή στο λιμάνι πολλά αδέσποτα βρίσκουν καταφύγιο, η διοίκηση του ΟΛΘ προχώρησε, με δικά της έξοδα, σε στείρωση και εμβολιασμό 39 σκύλων, ενημερώνοντας παράλληλα τον Δήμο Θεσσαλονίκης ότι υπάρχουν κάποια σκυλιά που είναι επιθετικά και θα έπρεπε να μεριμνήσει για την απομάκρυνσή τους, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει» εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπεύθυνος ασφάλειας της λιμενικής εγκατάστασης Γιώργος Κόντης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: