ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

"Ιατροί στρατιώτες στα νησιά" - Μια ενδιαφέρουσα πρόταση

Κάθε μέρα διαβάζουμε ότι νησιά σε Αιγαίο και Ιόνιο έχουν μείνει χωρίς ιατρούς και αυτό είναι χωρίς αμφιβόλια τεράστιο πρόβλημα. Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων φέρνει στο προσκήνιο μια πρόταση που έρχεται από το Ιόνιο και μοιάζει ενδιαφέρουσα.

Πρόκειται για πρόταση του ιατρών από τα Διαπόντια νησιά.

Στο κείμενο με τίτλο «Διορίστε στρατιωτικούς (έφεδρους) γιατρούς στα Διαπόντια» διαβάζουμε:«Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης αγροτικών ιατρών στα Διαπόντια Νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι). Επειδή τελευταία - και δικαιολογημένα - γίνεται πολύς θόρυβος από την πλευρά των αντιδημάρχων των ως άνω περιοχών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου πρότεινε με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας να ξανασυσταθεί ο διορισμός ιατρών που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, αποζημιώνοντάς τους με το μισθό του αγροτικού ιατρού (ιδιωτών), εξασφαλίζοντάς τους στέγη και τροφή και δίνοντάς τους μόρια για την ειδικότητά τους.



 Επίσης γνωστοποίησε προς τις αρμόδιες αρχές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ιδιώτης ιατρός που θα ζητήσει να υπηρετήσει υπηρεσία υπαίθρου στις ως άνω άγονες και παραμεθόριες περιοχές, με την εξευτελιστική αμοιβή που τους χορηγεί η πολιτεία».

Το Δίκτυο υποστηρίζει ότι “πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση ενός επιστημονικού-επαγγελματικού κλάδου που αμφισβητεί την εργασιακή εκμετάλλευση των έφεδρων-ιατρών, δημιουργώντας ένα πολύ σοβαρό προηγούμενο για όλους.

Οι συνάδελφοι φαντάροι που ντύθηκαν υποχρεωτικά το χακί έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Βιώνουμε και εμείς στις μονάδες τις συνέπειες της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής, έχουμε φορτωθεί το οικονομικό κόστος της θητείας και μοιραζόμαστε τα αδιέξοδα της λαικής μας οικογένειας.

Αρνούμαστε όμως να είμαστε οι Υπηρέτες και Δούλοι των Στρατοπέδων στο χακί σήμερα και αύριο να μας πετούν στην ανεργία. Απαιτούμε ο στρατός να αναλάβει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης και να καταβάλλει μισθό στους φαντάρους στο ύψος του βασικού μισθού. Εγγραφή στο ταμείο ανεργίας μετά το τέλος της θητείας και αναγνώριση του χρόνου θητείας ως προυπηρεσία (όπως ισχύει για τους δημοσιογράφους)”.


http://diktiospartakos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2996.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: