ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η αναίτια βαρβαρότητα της ΕΛ.ΑΣ. (Αυτοί οπλίζουν τις Μανωλάδες)!!!



Του Ν. Γεωργιάδη

Η σκηνή εκτυλίσσεται στο κέντρο της Αθήνας. Σκοτάδι και οι άνδρες της Αστυνομίας συμμετέχουν σε κάποια επιχείρηση Ξένιος Ζευς.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις-σκούπα που κάποιος ευφάνταστος γραφειοκράτης – συνεργάτης του υπουργού Νίκου Δένδια, τις αντιλαμβάνεται ως εφαρμογή των κανόνων φιλοξενίας.

 

Οι άνδρες της αστυνομίας συνεργάζονται άμεσα με πολίτες. Φαρδιές πλάτες, σκούρα ρούχα, μυώδη χέρια. Δεν χρειάζεται φαντασία για να καταλάβει κανείς από ποιον πολιτικό χώρο προέρχονται. 



Οι αστυνομικοί στριμώχνουν έναν μετανάστη. Αυτός έχει ακινητοποιηθεί στο πλάι ενός αυτοκινήτου. Τον χαστουκίζουν. Τον κλωτσούν. Τον ξαναχαστουκίζουν. Τον ξανακλωτσούν. Ο άνθρωπος δεν αντιδρά. Υπομένει. Τον κτυπούν με πείσμα, με μίσος. Δεν υπήρχε καμία ανάγκη εφαρμογής τέτοιας βίας. Δεν προσπάθησε να ξεφύγει. Δεν έχει κανένα όπλο επάνω του. Τον συλλαμβάνουν. 

Κάποιοι άλλοι αστυνομικοί της ομάδας με τις μηχανές έχουν βάλει χειροπέδες σε έναν άλλο μετανάστη. Κάποιος αστυνομικός του κάνει κεφαλοκλείδωμα και τον σέρνει στην κυριολεξία προς το περιπολικό που δεν το βλέπουμε ακόμη. Τον χτυπούν. Φτάνουν στην πόρτα του περιπολικού και τότε κάποιος από τους ένστολους που ακολουθεί πλησιάζει και αρχίζει τις κλωτσιές και τα χαστούκια. Έτσι, αναίτια. Έτσι, για πλάκα. Έτσι, για να βγάλει το άχτι του. Έτσι, για να δείξει πόσο αντράκι είναι. 


Από ψηλά κάποιος πολίτης μαγνητοσκοπεί τις σκηνές αστυνομικής βίας και βαρβαρότητας. Ο φακός του αποτυπώνει την ικανοποίηση των ενστίκτων των «φρουρών της δημοκρατικής τάξης». Για κακή τύχη των αστυνομικών και των πολιτών που συμμετέχουν στο αδυσώπητο αυτό κυνήγι, ο φακός του άγνωστου πολίτη αποτυπώνει και τον αριθμό του περιπολικού. 

Έτσι ο αρμόδιος υπουργός, ο Νίκος Δένδιας δεν διαθέτει άλλοθι. Είναι υποχρεωμένος να διατάξει έρευνα. Θα ήθελε βεβαίως να το αποφύγει αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι πλέον δυνατό. Ο φακός είναι μάρτυρας και ο αριθμός του περιπολικού το πειστήριο.

Περιμένουμε λοιπόν από τον υπουργό να προβεί στα δέοντα. Εμείς θα αναρτούμε κάθε ημέρα τον αριθμό του περιπολικού και τις εικόνες ντροπής. Μέχρι ο κ. Δένδιας να δημοσιοποιήσει το όνομα και τον βαθμό των αστυνομικών που συμμετείχαν στο σαφάρι κατά συνανθρώπων και των πολιτών που με τόση ευκολία τους βοηθούσαν στο θεάρεστο έργο τους. 

Όσο για την δημοκρατία; Αυτή έχει ξεσπάσει προ καιρού σε λυγμούς. Μόνον που είναι βουβοί.


odofragma-skas

Δεν υπάρχουν σχόλια: