ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΧΟΥΝΤΑ! Λιποθύμησαν παιδιά σε σχολείο – Χημικά και ξύλο ανάμεσα σε κατοίκους και αστυνομικούς για τις Σκουριές Χαλκιδικής


- Γενικευμένα επεισόδια στην Ιερισσό ανάμεσα σε εξαγριωμένους κατοίκους και αστυνομικούς- Παιδιά λιποθύμησαν από τα δακρυγόνα σε σχολείο – Διαψεύδει η αστυνομία πως έκανε χρήση- ”Μας έχουν πνίξει στα χημικά – Δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα” λένε κάτοικοι στο NewsIt- Η αστυνομία υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να επέμβει μετά από πολιορκία του αστυνομικού τμήματος- Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν μετά τις 5 νέες συλλήψεις για την εμπρηστική επίθεση στιςΣκουριές Χαλκδικής
Σε πλήρη εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με εξαγριωμένους κατοίκους να βρίσκονται κοντά στο αστυνομικό τμήμα, να ρίχνουν πέτρες και την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις και να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν τα ΜΑΤ, πως πολλά από τα χημικά που έριξαν έπεσαν ακόμα και μέσα σε σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες 3 παιδιά λιποθύμησαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. Τα μαθήματα διακόπηκαν και το σχολείο εκκενώθηκε.
Πηγή: Twitter
Πηγή: Twitter
ΦΩΤΟ απόierissiotes.blogspot.gr
ΦΩΤΟ απόierissiotes.blogspot.gr
Η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν έριξε χημικά μέσα στο σχολείο. ”Η αποπνικτική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε από τα ελαστικά που έκαιγαν έξω οι κάτοικοι” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Μανούρας. Όπως είπε οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών στην είσοδο του χωριού όταν εμποδίστηκαν από συγκεντρωμένους κατοίκους
Πηγή: Twitter
Πηγή: Twitter
Πηγή: Twitter
Πηγή: Twitter
Οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές προκειμένου να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων και να προστατευτούν από τα ΜΑΤ.
Oπως δήλωσε στο Νewsit o Tόλης Παπαγεωργίου, Μέλος Επιτροπής Αγώνα στην Ιερισσό “6 διμοιριες των ΜΑΤ στις 11.00 το πρωί συνοδεία 3 εισαγγελέων εφόρμησαν στο Ιερισσό των 4.000 κατοίων με δακρυγόνα και χημικά, ο κόσμος όλος βγήκε στους δρόμους για να αντιδράσει και να τους σταματήσει, η ατμόσφαιρα ειναι αποπνικτική. Αυτή τη στιγμή έχουν κοπάσει τα γεγονότα και η αστυνομία έχει αποσυρθεί στην άκρη του χωριού και ο κόσμος όλος είναι σε επιφυλακή.
Εχουν γίνει 5 συλλήψεις σήμερα το πρωί και η αστυνομία μπήκε για να κάνει έρευνα στα σπίτια τους και έτσι δημιουργήθηκε η ένταση. Ο κόσμος όλος ειναι με μαλοξ και μαντήλια γιατί δεν μπορεί να ανασάνει. Σήμερα που είναι Τσικνοπέμτη, τσικνίσαμε εμείς εδώ στην Ιερισσό προκαταβολικά με χημικά, με αντιασφυξιογόνα, έχουμε βάλει και τις μάσκες μας επομένως είμαστε μέσα στο κλίμα των ημερών. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι εξωφρενική, κανένας δε μπορεί να πει τι θα συμβεί από στιγμή σε στιγμή”.
Πηγή: Twitter
Πηγή: Twitter
Πηγή: Twitter
Πηγή: Twitter
Αφορμή για τα επεισόδια, η πληροφορία που είχαν οι κάτοικοι της περιοχής για 5 νέες συλλήψεις κατοίκων της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας, για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Όταν είδαν νωρίτερα τις κλούβες των ΜΑΤ και τα περιπολικά να φτάνουν στο χωριό και έμαθαν ότι σκοπός είναι να κάνουν έλεγχο στα σπίτια των συλληφθέντων ξεσηκώθηκαν.
Στην είσοδο του χωριού εκτυλίχθηκαν πολεμικές σκηνές με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και δακρυγόνων και τους κατοίκους να ρίχνουν πέτρες και μπουκάλια…
ΦΩΤΟ από ierissiotes.blogspot.gr
ΦΩΤΟ από ierissiotes.blogspot.gr
Οι κάτοικοι περικύκλωσαν το αστυνομικό τμήμα και άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και μπουκάλια. Στην περιοχή βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες 3 εισαγγελείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: