ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Γιαγιά έστειλε αρβύλες στους στρατιώτες στον Έβρο!


Όπως το '40 στην Πίνδο!
Το ενημερωτικό σημείωμα από το ''ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ'' είναι αποκαλυπτικό Τόσο που δύσκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει που σταματά η τραγική πραγματικότητα και που ξεκινά ο τραγέλαφος.
Ιδού:
"Ένα απίθανο γεγονός, απόδειξη της κατάντιας του ελληνικού στρατού, που υποβάλλει σε απίστευτες και επίσης επικίνδυνες στερήσεις τους συναδέλφους φαντάρους, αλλά και εκδηλωτικό των υπέροχων αισθημάτων αλληλεγγύης τους λαού μας, σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στο 558 Μ/Κ ΤΟ στο Πρωτοκκλήσι Έβρου.

Θυμίζουμε ότι σε επιστολή καταγγελίας συναδέλφων φαντάρων, που πρόσφατα δημοσιεύτηκε, αναφέρονταν ότι "Επιπλέον όπως είναι γνωστό έχουμε προμηθευτεί μόνο ένα ζευγάρι αρβύλες που δε γίνεται να στεγνώσει με τίποτα. Καταλαβαίνει κανείς τι συμβαίνει με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στον Έβρο. Οι κάλτσες και τα πόδια μας σαπίζουν. Δεν έχουμε καμία διάθεση να υπερβάλουμε και να κλαφτούμε. Δεν ανεχόμαστε όμως ειρωνεία και κυνισμό από κανένα, ειδικά από τον διοικητή Αντισυνταγματάρχη Σύρπα, που στο κάτω, κάτω είναι ο κύριος υπεύθυνος της κατάστασης. Δε μπορεί να μας λέει να αγοράσουμε μόνοι μας δεύτερο ζευγάρι ή αλλιώς να προσέχουμε που πατάμε. Δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρούμαστε επειδή πρέπει να αποδείξουμε τον ανδρισμό μας και επειδή το δεύτερο ζευγάρι έγινε θυσία στις περικοπές τους. Ας δείξουν τουλάχιστον το ελάχιστο ενδιαφέρον να μας προστατέψουν τις μέρες τις βροχής".
Στη συγκεκριμένη λοιπόν μονάδα έφτασε πριν από λίγες μέρες ένα δέμα, στο οποίον ήταν σημειωμένο το όνομα του αποστολέα, χωρίς όμως να αναφέρεται το όνομα του αποδέκτη.
Στην αρχή η διοίκηση της μονάδας υιοθέτησε την ερμηνεία ότι το περίεργο δέμα ήταν βόμβα. Μετά τις παρεμβάσεις των ψυχραιμότερων, το δέμα ανοίχτηκε, χωρίς την επέμβαση πυροτεχνουργού και αποκάλυψε ένα ζευγάρι αρβύλες.
Το περίεργο ήταν ότι στο δέμα δεν αναγράφονταν ποιος ήταν ο δικαιούχος των αρβυλών.
Καθώς στο περιτύλιγμα υπήρχε το τηλέφωνο του αποστολές, κάποιος από τη διοίκηση της μονάδας επικοινώνησε μαζί του.
Για να αποδειχτεί ότι πρόκειται για μια γριούλα.
Μετά από αρκετό διάστημα συνομιλίας και αφού ο αξιωματικός ζητούσε να μάθει «η γιαγιά σε ποιον έστελνε τις αρβύλες για να τους τις παραδώσει», όλοι έμειναν άναυδοι από την αφοπλιστική απάντηση της ηλικιωμένης γυναίκας:
Ας τις πάρει όποιος έχει μεγαλύτερη ανάγκη. Εγώ διάβασα ότι οι φαντάροι δεν έχουν αρβύλες και με το λιγοστό περίσσευμα της πετσοκομμένης σύνταξης μου, αγόρασα και σας έστειλα ένα ζευγάρι»!
Ζούμε νέο έπος του 40΄ λοιπόν.
Όλοι αυτοί, κόμματα εξουσίας και στρατοκράτες, που μας επιβάλλουν να υπηρετήσουμε υποχρεωτικά, μετατρέποντας μας σε δούλους τους και αναλώσιμους της πρώτης γραμμής για τα συμφέροντα τους, δε μπορούν και δε θέλουν να μας εξασφαλίσουν ούτε τα αναγκαία.
Με τα 8.7 ευρώ που μας δίνουν κάθε μήνα για μισθό πρέπει να πάρουμε υλικά καθαριότητας και μέσα που θα εξασφαλίσουμε την υγεία μας, πρέπει να πληρώσουμε για φωτογραφίες, πόσιμο νερό,φαγητό, αλλά και να καλύψουμε το κόστος μετακίνησης μας, αφού η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος κατάργησαν τις δωρεάν καταστάσεις μεταβίβασης.
Και ενώ εμείς και οι οικογένειες μας που πλήττονται από την ανεργία, τη φτώχεια, τις περικοπές και τους φόρους πρέπει να πληρώνουμε για τα πάντα στον στρατό, η κυβέρνηση αγοράζει γαλλικές φρεγάτες αξίας 6 δις ευρώ!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πληροφορίες θέλουν το Γραφείο του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου να συντάσσει λίστα των άμεσων αναγκών των μονάδων, καλώντας τον λαό να συνεισφέρει. Μεταξύ των οποίων ζητούνται:
Σώβρακα,φανέλες, κάλτσες, κασκόλ, αρβύλες. Υλικά για την συντήρηση των οχημάτων και των εγκαταστάσεων. Πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Καθαριστικά,γάντια μιας χρήσης κ.λπ.".
Αυτά, με βάση την ανακοίνωση που έστειλε το
''ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ''!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ PHEME.GR


Όπως το '40 στην Πίνδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: