ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τα Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αγνοούν την απεργία των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο

Sierra maestra
Περίπου 130 κρατούμενοι του Γκουαντάναμο έχουν προβεί σε απεργία πείνας για περίπου επτά εβδομάδες για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες σε αυτή τη φυλακή, που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να κλείσει το 2010, δήλωσε το Κέντρο για τα Συνταγματικά Δικαιώματα.

Οι αρχές, εν τω μεταξύ, συνεχίζουν να αμφισβητούν τα στοιχεία και να αποσιωπούν το γεγονός και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνούνται ότι υπάρχει απεργία.

"Ακούσαμε ότι οι δικηγόροι δεν επιτρέπεται να επισκέπτονται τους κρατούμενους. Επιπλέον, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του τι λένε οι δικηγόροι και τι η διοίκηση. Αυτό δείχνει ότι η διοίκηση εξακολουθεί να προσπαθεί να φιμώσει την κατάσταση και δεν θέλει να γνωστοποιηθεί το γεγονός. Και αυτό από μόνο του αποδεικνύει πως κάτι σοβαρό συμβαίνει", δήλωσε ο ερευνητής δημοσιογράφος Andy Worthington.

Όταν ερωτήθηκαν άνθρωποι στο δρόμο για το αν νομίζουν ότι το θέμα θα πρέπει να καλύπτεται από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η απάντηση τους ήταν κατηγορηματικά θετική. Από την άλλη το CNN, το πιο ισχυρό κανάλι της χώρας, αγνοεί το ζήτημα της απεργίας πείνας και επικεντρώνεται σε άλλα θέματα, όπως, για παράδειγμα, τα χρήματα που θα χρειαστούν για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων των φυλακών του Γκουαντάναμο.

"Κανείς δεν μιλάει για αυτό. Αν αυτό συνέβαινε στη Ρωσία, αν άνθρωποι είχαν εξαφανιστεί σε μία μαύρη τρύπα, αν παράνομα φυλακιζόταν επ 'αόριστον χωρίς δίκη, χωρίς να είχαν πρόσβαση σε δικηγόρους, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σίγουρα θα ασχολούνταν με αυτό το θέμα", δήλωσε ο Βρετανός βουλευτής George Galloway.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να θέτουν προτεραιότητες και να επιλέγουν τις ιστορίες που αξίζουν την προσοχή του κοινού. Από το γεγονός ότι τα κανάλια εσκεμμένα αγνοούν και δεν μεταδίδουν ορισμένες ειδήσεις, πρωταρχικά στερούν στο κοινό την εκμάθηση της αλήθειας και στη προκειμένη περίπτωση, φιμώνουν και τις φωνές των απεργών κρατουμένων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: