ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΑΝΩΣΗ Εθελοντές Βολιώτες...μέχρι την τελευταία ρανίδα του νερού μας!‏


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η ζωή μας όπως την ξέραμε ανήκει στο παρελθόν. Οι αλλαγές στην καθημερινότητά μας μεγάλες και ραγδαίες. Κάποιες από τις αλλαγές αυτές ΝΑΙ πρέπει να γίνουν, άλλες όμως ΟΧΙ γιατί απειλούν βασικές αρχές της ύπαρξής μας και απαγορεύεται να μας επιβληθούν με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό μας ωθεί σε αλλαγή στάσης ζωής και άμεση ενεργοποίηση του κάθε ένα ξεχωριστά και όλων μαζί συλλογικά.
Μια από αυτές τις αλλαγές είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού. Το νερό είναι ένα αγαθό που πάντα το θεωρούσαμε και θα το θεωρούμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ όπως ακριβώς και ο αέρας που αναπνέουμε. 

Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι ισχυροί οικονομικοί κύκλοι σε συνεργασία με κυβερνήσεις και τοπικά κέντρα αποφάσεων με κινήσεις μυστικές και αδιαφανείς προσπαθούν να πείσουν και αν υπάρχει αντίδραση να επιβάλουν στις συνειδήσεις των πολιτών, ότι το νερό είναι εμπόρευμα και πρέπει να πωλείται. Απ’ τα τέλη της δεκαετίας του 80 πραγματοποιούνται οι πρώτες αναθέσεις πλήρους διαχείρισης του νερού σε ιδιωτικές εταιρίες και στην Ευρώπη (Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο) όπως είχε γίνει στις Ηνωμένες πολιτείες, Λατινική Αμερική και Αφρική. Τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης που επέβαλαν οι κυβερνήσεις ήταν η κατακόρυφη πτώση της ποιότητας του νερού, ηυπερτιμολόγηση και η ελλιπής συντήρηση των δικτύων ύδρευσης, που οδήγησε σε μεγαλύτερες απώλειες νερού απ’ αυτές που προϋπήρχαν.  Η επιμονή των οικονομικών αυτών κύκλων αλλά και των υποτακτικών τους στη διαχείριση του νερού οφείλεται στα τεράστια κέρδη που αποκομίζουν από την πώληση ενός αγαθού που απλόχερα μας προσφέρει η φύση.
Στο Πήλιο, εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει συγκροτηθεί μια ακομμάτιστη και ανεξάρτητη κίνηση πολιτών, που μάχεται ενάντια στο ξεπούλημα του νερού. Η Άνωση Εθελοντές Βόλου θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την πρωτοβουλία της Κίνησης των Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό. Καλούμε όλους τους κατοίκους της Μαγνησίας να ενημερωθούν σχετικά με το θέμα και να σταλεί το εκκωφαντικό μήνυμα “…μέχρι την τελευταία ρανίδα του νερού μας” σε οποιονδήποτε τολμήσει να σφετεριστεί τα νερά μας και το μέλλον της ύπαρξής μας ή βοηθήσει τον οποιονδήποτε να το κάνει. Η έκφραση «είπαμε το νερό νεράκι» δεν πρέπει να ακουστεί από τα χείλια κανενός Βολιώτη, κανενός Έλληνα.
Ακολουθεί το κείμενο ενημέρωσης της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό.

ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου (www.anwsi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: