ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΟΧ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - Ολοι την Τρίτη 18/03 στις 10:00 έξω απο το Δημαρχείο του Βόλου


ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ
Απόφαση της συνέλευσης της Πέμπτης 14/03

Δεν πάει άλλο. Σε μερικές ημέρες η σύμβαση στην οποία εργαζόμαστε εδώ και περίπου 5 μήνες τελειώνει. Θα ξαναγυρίσουμε στο βούρκο της ανεργίας χωρίς να μας έχουν εξοφληθεί καν τα δεδουλευμένα μας. Η εμπειρία δε από τους συναδέλφους που εργάστηκαν πριν από εμάς σε πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» στην Μ.Κ.Ο. «Εν Δράση» και τους οφείλονται ακόμα χρήματα παρόλο που η σύμβασή τους έληξε τον περασμένο Οκτώμβρη, μας προβληματίζει ακόμα περισσότερο για το τι μέλει γενέσθαι με την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας.
Μετά και την εξαγγελία των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, που θα λάβουν χώρα στο ίδιο πλαίσιο με το πρόγραμμα στο οποίο εργαστήκαμε εμείς, στα οποία ο μισθός-«φιλοδώρημα» θα είναι πλέον στα 470 ευρώ, δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η «κοινωφελής εργασία» δημιουργήθηκε απλά και μόνο για να υποβαθμιστούν ακόμη περισσότερο οι όροι εργασίας. Κοινώς μένουμε απλήρωτοι γιατί θέλουν να μένουμε απλήρωτοι. Να μένουμε απλήρωτοι για να εμπεδώσουν όλοι οι εργαζόμενοι και κυρίως οι νέοι ότι από εδώ και πέρα έτσι θα είναι τα πράγματα. Από αυτή τη σκοπιά δεν υπάρχουν καθορισμένες ημερομηνίες πληρωμών. Αυτές καθορίζονται σε σχέση με την αντίδραση ή μη των εργαζόμενων συμβασιούχων. Αν διεκδικούν δυναμικά κατορθώνουν να πληρώνονται, όταν απλά τηρούν μια στάση αναμονής γίνονται έρμαια της άθλιας πολιτικής που μας θέλει όλους απλήρωτους σκλάβους. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ενσωματώσουμε αυτή την κατάσταση. Δε θα παραιτηθούμε ποτέ από το να παλεύουμε για τη μηνιαία καταβολή των δεδουλευμένων μας, αλλά και τη μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς όρους.
Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι το πρόγραμμα αυτό εξυπηρετεί πολλούς. Εξυπηρετεί την κυβέρνηση και την πολιτικής, επιβάλλοντας τον πιο άγριο εργασιακό μεσαίωνα. Εξυπηρετεί τους δήμους και μια σειρά άλλων φορέων που βλέπουν στα πρόσωπό μας ένα φτηνό εργατικό δυναμικό με το οποίο καλύπτουν τις «τρύπες» τους. Εξυπηρετεί και τον ξεπουλημένο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και του ΕΚΒ, που όχι απλά δε στέκεται στο πλάι χιλιάδων απλήρωτων εργαζομένων, αλλά γίνεται εργοδότης υιοθετώντας την πιο χυδαία εργοδοτική στάση. 
Μη δεχτεί κανένας συνάδελφος να φύγει από την εργασία του χωρίς να του έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα του. Απλήρωτος και με την αμφιβολία εξόφλησης, μην εργαστεί κανείς. Η αναμονή δεν είναι λύση. Όλοι στον αγώνα να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματα μας.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/03 ΕΞΩ ΑΠΟ
ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΙΣ 10:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: