ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Καταγγελία-αποκάλυψη για εκβιασμούς εργοδότη στα Τρίκαλα με τις πλάτες της Χρυσής Αυγής


Οι καπιταλιστές εκμεταλλεύονται ασύδοτα την εργατική τάξη, απολύουν ανεμπόδιστα και ποδοπατούν όλα της τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις, με την κάλυψη της κυβέρνησης και της Τρόικας και την πολιτική προστασία της Χρυσής Αυγής.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, άνεργοι,

Καταγγέλλουμε σε όλους εσάς το πογκρόμ απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία με την έλευση του νέου χρόνου. Δεκάδες εργαζόμενοι απολύονται καθημερινά και ομαδικά στα Τρίκαλα και χιλιάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη έγιναν γνωστές 9 απολύσεις στα Τρίκαλα.
Βαθύ Κόκκινο

Πολλές φορές οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται με την απειλή της ανεργίας αλλά και της ωμής βίας και τρομοκρατίας, να υποκύψουν στις απαιτήσεις και να δεχθούν τις παρανομίες και την ασυδοσία της εργοδοσίας. Να δεχθούν δηλαδή να απολύονται αδιαμαρτύρητα και χωρίς αποζημίωση ή να εξακολουθούν να δουλεύουν ανασφάλιστοι και με μισθούς πείνας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα γνωστής επιχείρησης εμπορίας ξύλου στα Τρίκαλα, της οποίας ο ιδιοκτήτης, Γεώργιος Μ, είναι από τους πλουσιότερους στο Νομό και η επιχείρηση από τις πλέον κερδοφόρες.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, αφού επί ένα χρόνο παραβίαζε το σύνολο της εργατικής νομοθεσίας επιβάλλοντας με το έτσι θέλω εκ περιτροπής εργασία και εναλλάσσοντας ανά δύο εβδομάδες τους τέσσερις εργαζόμενους της επιχείρησης, πληρώνοντάς τους σύμφωνα με το πρόγραμμα που αυτός επέβαλε ενώ κανονικά έπρεπε να τους πληρώνει με μισθό, καθυστερώντας δεδουλευμένα αλλά και δώρα και άδειες, αποδίδοντάς τους τα μισά και λιγότερα από τα ένσημα που δικαιούταν και τις μέρες που δούλεψαν, απασχολώντας τους σε εξειδικευμένες εργασίες χωρίς την ανάλογη πληρωμή, εν τέλει αποφάσισε κάποια στιγμή να τους ζητήσει να φύγουν από την δουλειά, χωρίς τίποτα άλλο!
Χωρίς χαρτί απόλυσης και χωρίς αποζημίωση!

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και προσέφυγαν στην επιθεώρηση εργασίας η οποία τους συνέστησε, παρουσία του δικηγόρου του εργοδότη, να ξαναπάνε την επόμενη το πρωί στη δουλειά τους, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Οι εργαζόμενοι ακολούθησαν την συμβουλή των επιθεωρητών εργασίας και πήγαν κανονικά την επόμενη μέρα, πρωί-πρωί, στην επιχείρηση για δουλειά. Εκεί συνάντησαν τον εργοδότη με την σύζυγό του, μαζί με τρεις «κυρίους», τους οποίους οι εργαζόμενοι πέρασαν στην αρχή για πελάτες. Σε έκκληση των εργαζομένων να τα πουν μεταξύ τους, με τον εργοδότη, χωρίς την παρουσία άλλων, η απάντηση του εργοδότη ήταν ότι «οι κύριοι είναι συνεργάτες και φίλοι της επιχείρησης Διαβάστε την συνέχεια στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: