ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΤΡΟ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ Η ΟΛΙΓΟΩΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Ένα σημαντικό μέτρο, που πραγματικά έδωσε μεγάλη οικονομική ανάσα στους νεοσύλλεκτους φαντάρους και στις σκληρά δοκιμαζόμενες οικογένειες τους ήταν αυτό της ολιγόωρης παράτασης του χρόνου κατάταξης των συναδέλφων που προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές.

Μέχρι πρόσφατα, συνάδελφοι φαντάροι οι οποίοι π.χ. κατάγονται από την Κρήτη και έπρεπε να καταταγούν στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Πελοποννήσου, ήταν υποχρεωμένοι δίπλα στο κόστος μετακίνησης- αν δε ζητούσαν εισιτήρια από τα Φρουραρχεία που είναι υποχρεωμένα να τους εξασφαλίσουν τη δωρεάν μετακίνηση-να υπολογίσουν και ένα σημαντικό έξοδο, αυτό της διανυκτέρευσης τους σε κάποιο ξενοδοχείο (αν δεν είχαν κάποιο συγγενή να τους φιλοξενήσει). Και αυτό, γιατί η απόσταση που έπρεπε να διανύσουν και ο χρόνος ταξιδίου που απαιτούνταν ουσιαστικά τους ανάγκαζε να παραβιάσουν την ώρα εισόδου στα ΚΕΝ.


Εμείς καλούμε το ΓΕΣ να γενικεύσει το μέτρο και να αντιμετωπίσει με συστηματικό τρόπο αυτό το σημαντικό πρόβλημα για χιλιάδες νεοσύλλεκτους.
Από την άλλη μεριά αποδεικνύεται ότι λύσεις υπάρχουν, αρκεί το ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ και ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος να προτάξουν τα συμφέροντα των φαντάρων και όχι των ξενοδόχων ή των εστιατόρων.
Η πολύχρονη δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποδεικνύει ότι μόνο η συλλογική διεκδίκηση και η αμφισβήτηση μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες.
Για αυτό απαιτείται ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: