ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

558 Μ/Κ ΤΟ: ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΚΟΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΒΥΛΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ!

Σίγουρα δεν περνάμε τις καλύτερες μέρες μας στο 558 Μ/Κ ΤΟ στο Πρωτοκλήσι Έβρου.
Επειδή το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στις πολεμοχαρείς και εθνικιστικές απόψεις το ταξίαρχου Φαραντάτου. Πρόσφατα είχε ανέβει σε ένα ύψωμα και σαν νέος Ναπολέοντας ούρλιαζε ότι πρέπει να εκπαιδευτούμε καλά, να γίνουμε σκληροί μαχητές και να καταστρέψουμε τον εχθρό Τούρκο.


Το σύνθημα για τους αξιωματικούς της μονάδας μας έχει περάσει από τον διοικητή μέχρι τους λοχίες. Το πρόγραμμα στην εκπαίδευση τηρείται ευλαβικά και με υπερβάλλον ζήλο ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Κάνουμε πορεία στο κρύο και τη βροχή, πυρ και κίνηση στις λάσπες. Εγκαταστάσεις για να πλύνουμε και να στεγνώσουμε τα ρούχα μας δεν υπάρχουν για αυτό και τα φοράμε βρώμικα και μισοβρεγμένα. Επιπλέον όπως είναι γνωστό έχουμε προμηθευτεί μόνο ένα ζευγάρι αρβύλες που δε γίνεται να στεγνώσει με τίποτα. Καταλαβαίνει κανείς τι συμβαίνει με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στον Έβρο. Οι κάλτσες και τα πόδια μας σαπίζουν.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να υπερβάλουμε και να κλαφτούμε. Δεν ανεχόμαστε όμως ειρωνεία και κυνισμό από κανένα, ειδικά από τον διοικητή Αν\χη Σύρπα, που στο κάτω, κάτω είναι ο κύριος υπεύθυνος της κατάστασης. Δε μπορεί να μας λέει να αγοράσουμε μόνοι μας δεύτερο ζευγάρι ή αλλιώς να προσέχουμε που πατάμε. Δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρούμαστε επειδή πρέπει να αποδείξουμε τον ανδρισμό μας και επειδή το δεύτερο ζευγάρι έγινε θυσία στις περικοπές τους. Ας δείξουν τουλάχιστον το ελάχιστο ενδιαφέρον να μας προστατέψουν τις μέρες τις βροχής. 

Τα προβλήματά μας φυσικά δε σταματούν εκεί. Έχουν σπάσει τα νεύρα μας με τον αυταρχισμό, τις φωνές και τις τιμωρίες που πέφτουν καθημερινά χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ένα δύο λεπτά να καθυστερήσει κάποιος το πρωί στο κρεβάτι και πέφτει καμπάνα. Ακόμα πιο εκνευριστικό είναι όταν το παίζουν καλοί και παίρνουν πίσω τις ποινές. Αφού μας κρατάνε πρώτα μία δύο εβδομάδες μέσα μετά το παίζουν μεγαλόκαρδοι για να υπάρξει και κανένας εξοδούχος και να μην απορούν στο χωριό τι απογίναμε.

Το χειρότερο είναι ότι έχει δημιουργηθεί μια πολύ άδικη συνήθεια, να καμπανιάζεται όποιος βγαίνει παραπονούμενος με ανούσιες προφάσεις π.χ. δεν έκανε επί δεξιά φεύγοντας από την αναφορά. Με αυτό τον τρόπο ο διοικητής καλύπτει τις πιο άδικες συμπεριφορές, όπως αυτή του επιλοχία Καρχαδάκη που χρειάστηκε μια ώρα και δέκα λεπτά για να καταφέρει να ολοκληρώσει μια βραδινή αναφορά. Μας είχε στήσει από τις 10.30, ήρθε στις 10.55, μας έβγαλε έξω στις 11.05 (γιατί τσαντίστηκε) και μας άφησε στις 11.40 με την απειλή ότι στις 25 του μήνα ξαναέχει υπηρεσία.

Δεν ψαρώνουμε δεν τρομοκρατούμαστε. Η κουβέντα στη μονάδα έχει ανοίξει. Είναι δικαίωμά μας να βγαίνουμε παραπονούμενοι. Ένα από τα ελάχιστα δικαιώματα που έχουμε. Όλοι οι φαντάροι είμαστε αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε και να συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε για τις περικοπές, τον αυταρχισμό και την εθνικιστική προπαγάνδα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: