ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛΛΟ ΕΝΑ "ΑΝΤΡΟ ΑΝΟΜΙΑΣ" ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ... ...ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΖΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ...


...και συγκεκριμένα το στούντιο του σταθμού που στεγαζόταν στην ΑΣΟΕΕ και εξέπεμπε από την ταράτσα στους 98.0FM.
Όλο το σκηνικό αποτελεί ένα remake -για να μιλάμε και με τους σωστούς όρους, γιατί περί φτηνού σήριαλ πρόκειται- της εισβολής στην Βίλλα Αμαλίας. Όπως και εκεί προηγήθηκε ανώνυμο τηλεφώνημα, αυτή τη φορά για -άκουσον, άκουσον- παραεμπόριο... Το -ειδικού βάρους- ανώνυμο τηλεφώνημα, διοχετεύτηκε άμεσα στον εισαγγελέα. Δεν ήταν δυνατόν μια τόσο προκλητική και πρωτοφανής ενέργεια να λαμβάνει χώρα στο κέντρο της πόλης. Έτσι, με εισαγγελική εντολή ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και λοιπά καλόπαιδα στάλθηκαν να κυνηγήσουν αυτούς που χρόνια τώρα καταδικάζουν την χώρα στον οικονομικό μαρασμό: τους πλανόδιους μετανάστες και πρόσφυγες από την Αφρική που πουλάν αντιγραμμένα CD και ξύλινα ομοιώματα ζώων. Η εικόνα χιλιοπαιγμένη: οι πωρωμένοι κανίβαλοι της ΕΛ.ΑΣ. κυνηγάν με γκλομπ και μηχανές τους μικροπωλητές, οι οποίοι μπαίνουν στον προαύλιο της ΑΣΟΕΕ για να σωθούν.

Ναζιστική προπαγάνδα στην Ελλάδα

Αφίσα της Γερμανικής Κατοχής

Το παρακάτω φωτογραφικό αφιέρωμα παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό από τις αφίσες της ναζιστικής προπαγάνδας στην Ελλάδα της Κατοχής. Κατά την περίοδο της Κατοχής, οι κυβερνήσεις Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη συνεργάστηκαν αγαστά με τους κατακτητές ενάντια στο μαχόμενο ελληνικό λαό. Μέρος της συνεργασίας αυτής υπήρξε και η προπαγάνδα μέσω εντύπων, αφισών και τρικ που εξυμνούσαν τον κατακτητή και στοχοποιούσαν το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τους συμμάχους. Η έντυπη προπαγάνδα περνούσε μέσα από τη Γενική Ασφάλεια Αθηνών του Μπουραντά αλλά και τη Γκεστάπο.

Μια αλήθεια για το facebook

ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ;


ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ... 

 Είναι ο άνθρωπος που μόλις έγινε Υπουργός Περιβάλλοντος υπέγραψε τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων για τα χρυσορυχεία της Χαλκιδικής, εξυπηρετώντας έτσι τον Μπόμπολα και τους συνεταίρους του. Να τονιστεί ότι τη συγκεκριμένη μελέτη δεν την υπέγραφαν με τίποτα οι προκάτοχοί του. Μα, με τίποτα. Ούτε η Μπιρμπίλη, που ήταν πριν από αυτόν. Αρνιόταν πεισματικά να βάλει την υπογραφή της σ’ αυτό το πράγμα. Ο Υπουργός μας όμως… δεν το σκέφτηκε καθόλου. Ήταν μία από τις πρώτες του υπογραφές ως Υπουργός Περιβάλλοντος.

Γιατί ρε βλάκα αναρχικέ…

Άλλη μια χρονιά απελπισίας μας τελείωσε ,γεμάτη αυτόκλητους σωτήρες, χιλιάδες εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα και τρελές ελπίδες που δεν πρόκειται να ευοδωθούν στον αιώνα τον άπειρο. Γιατί ρε βλάκα αναρχικέ παλεύεις και βασανίζεσαι στις φυλακές της «δημοκρατίας» αφού ο κόσμος δεν ακούει,δεν ακολουθεί ,δεν νοιάζεται;Δεν πρόκειται να σου δώσει σημασία γιατί ακόμα γουστάρει αστραφτερά καθρεφτάκια και χρωματιστές χάντρες. Εδώ μιλάμε για δημοκράτες αντιμνημονιακούς φωνακλάδες που μόλις τα αρπάξουν, ξεχνάνε τις κρίσεις και τις διάφορες αντιδημοκρατικές μαλακίες.

ΑΒΑΣΙΛΙ, είσαι καθίκι… Φιλικά, Πέτρος



ΑΒΑΣΙΛΙ  ΘΕΛΟ   Σ  ΚΙΛΟ

-----


Α Ι  ΒΑΣΙΛΙ ΤΟΡΑ ΚΣΕΡΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟ
ΖΙΤΙΣΑ ΣΚΙΛΟ ΚΕ ΦΕΡΕ ΚΟΚΛΑΚΙ
ΘΕΛΟ ΦΑΡΜΑ ΠΛΕΠΟΠΙΛ ΚΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΟΑ
ΠΕΤΡΟΣ


----

αγαπάμε τη μουσική κι εξακολουθούμε να...

χρωματίζουμε
μ’ αυτή, την
καθημερινότητα μας…

Εμένα οι φίλοι μου…


...είναι διαφορετικοί μετά την κρίση. Τα γέλια, οι χειρονομίες, τα βλέμματα, οι αγκαλιές, όλα αλλάξανε, λιγοστέψανε, κρυφτήκανε σε ένα θλιβερό καβούκι ανασφάλειας. Εκείνο το χαρακτηριστικό χτύπημα στην πλάτη που έδειχνε μια εξ αρχής ανάγκη να αισθανθείς τον άλλο, χάθηκε κι αυτό.

Στη θέση του μπήκε η ελεγχόμενη απόσταση, σαν την ελεγχόμενη χρεοκοπία...
 Λες και κουβαλάμε όλοι ένα νέο είδος αρρώστιας που μας αποτρέπει από το να πλησιάζουμε τους υπόλοιπους ανθρώπους, μήπως και κολλήσουμε κανένα μικρόβιο. Είναι σα να φοράμε εκείνες τις μάσκες με τις οποίες κυκλοφορούνε οι κάτοικοι περιοχής που έχει υποστεί πυρηνική καταστροφή. Μάσκες. Πολλές μάσκες.

Nick Cave & The Bad Seeds - The Weeping Song

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Εισβολή αστυνομικών στην ΑΣΟΕΕ με το πρόσχημα της πάταξης του παρεμπορίου


1 / 1

Αστυνομική επιχείρηση παρουσία εισαγγελέα για τη δήθεν αντιμετώπιση του παρεμπορίου γίνεται αυτή τη στιγμή στον χώρο του πανεπιστημίου της ΑΣΟΕΕ


Ενημέρωση από το Left.gr


Ο χώρος άνοιξε για τις κάμερες των καναλιών. Μαζεύεται κόσμος έξω από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ στο ρεύμα της Πατησίων προς Ομόνοια.


Αφού κατασχέθηκαν προϊόντα και έγιναν προσαγωγές 16 αλλοδαπών, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο της σχολής και κάνουν έρευνες στα στέκια των φοιτητικών σχημάτων.

ΣΕΛΛΙ ΑΜΠΕΛΟΥ - ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ



To Οροπέδιο Λασιθίου αποτελεί ένα μέρος από τις τρεις οροσειρές της Κρήτης. Η υψηλότερη κορυφή της, το Σπαθί (ή Μαδάρα), φτάνει στα 2.148 μέτρα. Το Λασίθι είναι μέρος της Οροσειράς Δίκτη που σχηματίζεται σε υψόμετρο 817- 900 μέτρων. Πρόκειται για ένα εκτεταμένο οροπέδιο, το μεγαλύτερο και ευφορότερο από τα δυο άλλα του νησιού: τη Νίδα της Ίδης (Ψηλορείτης) που βρίσκεται στο Ρέθυμνο και το Οροπέδιο του Ομαλού των Λευκών Ορέων στα Χανιά που αγγίζει τα 1.000 μέτρα.

Το Δίκτυο 21 και οι ακροδεξιές ρίζες της Νέας Δημοκρατίας

Σύλληψη του Φαήλου Κρανιδιώτη το 1988
Από την έναρξη της κυβερνητικής θητείας αλλά και πιο πριν είναι εμφανές ότι σε μια σειρά από γεγονότα ξεπροβάλει ο ακροδεξιός χρωματισμός της Νέας Δημοκρατίας, είτε δια στόματος Σαμαρά είτε μέσω των ανακοινώσεων του κόμματος. Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα είναι η ανακοίνωσή της για τη Νεολαία Συνασπισμού και την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και το ρατσιστικό παραλήρημα του καλοκαιριού με τις εκατοντάδες συλλήψεις μεταναστών και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΑΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ" ΦΙΕΣΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ- ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο για το που πάνε τα ρούχα για τους απόρους…που εκθέτει τον Δήμο Αθηναίων παρά τις χλιαρές διαψεύσεις περί του αντιθέτου.                                                                                             Δειτε επίσης το κείμενο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ" 
epitropesdiodiastop

Τώρα και τις Κυριακές...

To μυστήριο… Banksy


«Αυτοί που στην πραγματικότητα ρυπαίνουν τις γειτονιές μας, δεν είναι παρά οι διαφημιστικές εταιρίες που «μουτζουρώνουν» κτίρια και λεωφορεία με τα τεράστια σλόγκαν τους, προσπαθώντας να μας κάνουν να αισθανόμαστε ανεπαρκείς, αν δεν αγοράσουμε τα προϊόντα τους. Επιδιώκουν να μας «πυροβολούν» κατάμουτρα το μήνυμά τους από κάθε διαθέσιμη επιφάνεια, αλλά χωρίς να μας επιτρέπουν να ανταπαντήσουμε. Ε, λοιπόν, εκείνοι ξεκίνησαν τον πόλεμο και οι τοίχοι είναι το καλύτερο όπλο, όχι μόνο για να δημοσιεύσουμε μια κάποια δουλειά μας, αλλά και για την αντεπίθεση καθεαυτή. Αν κάποιοι άνθρωποι γίνονται μπάτσοι… επειδή θέλουν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, άλλοι γίνονται «βάνδαλοι» επειδή θέλουν να κάνουν τον κόσμο να δείχνει πραγματικά καλύτερος…».

Ιησούς Χριστός: Μια συνέντευξη για όλους και για όλα


Προχθές ήταν η ημέρα των Χριστουγέννων. Πολλά από όσα είχε πει ο Ιησούς Χριστός δεν γίνονται πράξη ακόμη και από εκείνους που δηλώνουν πιστοί, όπως το αγαπάτε αλλήλους. Εάν είχε την ευκαιρία να κατέλθει επί της γης και να δώσει μια συνέντευξη, τι θα απαντούσε ο Θεάνθρωπος σχολιάζοντας σήμερα την επικαιρότητα;

Δημοσιογράφος: Ιησού, Σε ευχαριστώ που ήρθες στην εκπομπή «Εσπερινός στις 10». Ξέρω ότι Είσαι πολυάσχολος και για αυτό δε θα σπαταλήσω τον χρόνο. Θα Ξέρεις πιθανώς για την έλλειψη εισοδήματος στους ανθρώπους του κόσμου στις μέρες μας. Τι θα Έλεγες σε όσους αυτοαποκαλούνται «Χριστιανοί» να πράξουν για αυτό;

Κάλλιο πεινασμένος και μαζί, παρά χορτάτος και ναζί


tumblr_m3x6rzPto51r2y9suo1_500
Άλλη μια μέρα με βρίσκει να ψάχνω στις τσέπες παλιών τζιν για ξεχασμένα νομίσματα. Άλλη μια μέρα που ζητάω χάρη απ’ τον περιπτερά να μ’ αφήσει να ρίξω μια ματιά στην εφημερίδα των αγγελιών, χωρίς να την πληρώσω. Άλλο ένα πρωϊνό που τη βγάζω με ψωμί, αλειμένο με μαργαρίνη και πασπαλισμένη ζάχαρη. Άλλα δέκα λεπτά στο σουπερμάρκετ προσπαθώ ν’ αυτοσχεδιάσω βρίσκοντας κάτι φθηνό να προσθέσει μια νέα γεύση στα μακαρόνια, λίγη νοστιμάδα στις φακές, μια νότα απόλαυσης στο ρύζι. Μπορώ, βέβαια, να πω πως φέτος γνώρισα για πρώτη φορά την πόλη μου, μοιράζοντας βιογραφικά. Φέτος αντιλήφθηκα πως η χυλόπιτα του εργοδότη

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ντοκιμαντέρ: Ο άνεμος γυρίζει, τα σημάδια προμηνύουν θύελλα



Πρόκειται για ντοκιμαντέρ το οποίο με φόντο την παγκόσμια αντιτρομοκρατική εκστρατεία μετά και την 11/9, ψηλαφεί την υπόθεση συλλήψεων ατόμων ως μέλη της Επαναστατικής Οργάνωσης 17 Νοέμβρη,

Ερωτοχτυπημένος νεαρός ζητά τη βοήθεια σας (χρονιάρες μέρες)

By Freddos 
Χαίρετε και χρόνια πολλά.
Τα χνάρια του φημισμένου ποδοσφαιρικού ρήτορα, πανελληνίως γνωστού ως “Παράγοντας του Εδεσσαϊκού“, έχουν χαθεί εδώ και καιρό. Το ίδιο ισχύει και για τον Έμπορα της Κρήτης.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει χαθεί η επιρροή τους.
Το αντίθετο.
Η σπιρτάδα, η διαύγεια, το καθαρό μυαλό, ο λακωνικός λόγος, η ευφράδεια, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά όχι μόνο παραμένουν ισχυρά αλλά μεταφέρονται και σε άλλες μορφές επικοινωνίας, πχ στον γραπτό λόγο.
Να και το παράδειγμα ενός νεαρού χτυπημένου και από τον έρωτα και από την κρίση:

...

Μια αποκαλυπτική βόλτα στον ανθρωποφαγικό κόσμο των αγγελιών εργασίας


Εφιαλτικός, γεμάτος απελπισία είναι ο δρόμος της αναζήτησης μιας θέσης εργασίας στην Ελλάδα του Μνημονίου και των διθυραμβικών σχολίων για την εκταμίευση της δόσης. Μια ματιά στις αγγελίες που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο και στις εφημερίδες, αρκεί για να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι ο μέσος προσφερόμενος μισθός δεν ξεπερνά τα 400 ευρώ το μήνα, ενώ παράλληλα γίνονται κατανοητοί οι λόγοι που η πλειονότητα της νεολαίας επιλέγει τη μετανάστευση, αναζητώντας το επαγγελματικό της μέλλον στο εξωτερικό. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων που ζητούν εργαζόμενους δεν αναφέρουν -στην πλειοψηφία των περιπτώσεων- τη δυνατότητα ασφάλισης, αφού μάλλον κάτι τέτοιο, πλέον, έχει περάσει στη σφαίρα της φαντασίας...

Υπάρχει τελικά κάποιο επάγγελμα στη χώρα μας που μπορεί να προσφέρει στον εργαζόμενο 8ωρη, 5νθήμερη απασχόληση με βασικό μισθό, ικανό για να επιβιώσει με αξιοπρέπεια; Η απάντηση είναι αρνητική, ειδικά για όσους είναι ανειδίκευτοι στην Ελλάδα.

Villa Amalias: μια υπόθεση που μας αφορά όλους


Νέλλη Ψαρρού
Villa Amalias: μια υπόθεση που μας αφορά όλους
(Με αφορμή την επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη Villa Amalias λόγω «ανώνυμης καταγγελίας περί ναρκωτικών» και τη σύλληψη των κατοίκων για κακουργηματικές πράξεις περί κατασκευής εκρηκτικών υλών).

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στην Αθήνα η αστυνομία με την παρουσία εισαγγελέα εισέβαλαν στην κατάληψη Villa Amalias ύστερα από «ανώνυμη καταγγελία περί ναρκωτικών». Οι κάτοικοι συνελήφθησαν και κατηγήθηκαν για κακουργηματικές πράξεις περί κατασκευής εκρηκτικών υλών! Αυτό δεν ήταν παρά άλλη μια σκηνή από το έργο της σίγασης κάθε ελεύθερης φωνής από μια κυβέρνηση που ξεπουλά την Ελλάδα τώρα, αφού την έχει σχεδόν καταστρέψει εδώ και 35 και πλέον χρόνια. Αυτή τη φορά η σκηνή αφορούσε την εξόντωση των ανθρώπων και χώρων που στέκονται αποφασιστικά απέναντι στις παρακρατικές ομάδες φασιστών που στηρίζουν το έργο αυτής της κυβέρνησης. Σε λίγο θα.. ολοκληρωθεί με την ηθική, ψυχολογική ή και φυσική εξόντωση όλων μας.

Συγκέντρωση ενάντια στα μαυραγορίτικα... στην Πρέβεζα!


Αυτή την Παρασκεύη 28/12/2012 τις 6μμ στο ''Pολόϊ'' (Αγιος Χαράλαμπος) στην Πρέβεζα (Πεζόδρομος αγοράς - παλιά πόλη)
                      Έξω οι μαυραγορίτες από τις γειτονιές μας
  «Εκμεταλλέυομαι την ανάγκη σου» ο μαυραγορίτης της γειτονίας σου

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - Δεν λείπουν οι μέρες από το λαό για να ψωνίσει. Τα χρήματα λείπουν




Ανακοίνωση 50 σωματείων για απεργία την Κυριακή 30/12
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, φίλοι καταναλωτές.

Κάτω τα χέρια απ’ την κυριακάτικη αργία! Όχι στη σύγχρονη δουλεία!


Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνισμού όλα τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ τα μικρά μαγαζιά (κάτω από 250 τ.μ. που δεν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων) θα μπορούν να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του χρόνου. Κερκόπορτα για να γενικευτεί το μέτρο για όλα τα καταστήματα αργότερα. Το μέτρο αυτό που υλοποιεί ένα από τα μόνιμα αιτήματα των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών στηρίζεται σε μια σειρά ψέματα.
Ψέμα πρώτο: «Θα αυξηθεί η κίνηση στην αγορά και θα ανακάμψει ο τζίρος που έπεσε λόγω κρίσης».Όμως, η αλήθεια είναι ότι οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι απλήρωτοι, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, που έχουν υποστεί δραματική μείωση των μισθών και συντάξεων τους, που πληρώνουν δυσβάστακτους φόρους και χαράτσια, χρόνο έχουν! Χρήματα δεν έχουν, για να καταναλώσουν!!!...

Χαινηδες-Ο θανατος του παληκαριου

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Τι ήταν τα Τάγματα Ασφαλείας;

Ταγματασφαλίτης ποζάρει δίπλα στο θύμα τους
“Από της Ιεράς Γης της Αρχαίας Σπάρτης υψούται η προσευχή μας: Κύριε διαφύλασσε τον Φύρερ μας“.

Ιδιαίτερα στους νέους είναι άγνωστη η πρόσφατη ιστορία. Ακούνε και διαβάζουν για τάγματα εφόδου, για τάγματα ασφαλείας κλπ και δεν ξέρουν ποιά είναι η ιστορική σημασία τους και τι σημαίνει για το σήμερα.

Παρακάτω είναι ένα μικρό κείμενο που με λίγα λόγια περιράφει τι ήταν τα τάγματα ασφαλείας

 (Το παρακάτω κείμενο το πήραμε από τον Κόκκινο Τύπο)

 Τα Τάγματα Ασφαλείας ιδρύθηκαν τον Απρίλιο του 43 με πρωτοβουλία του Ράλλη, αρχηγού τότε του Λαϊκού Κόμματος, γι’ αυτό και ο λαός τους έδωσε το παρατσούκλι “ράλληδες”.

Η αναγγελία της νίκης στο Στάλινγκραντ, δημιούργησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στον αστικό κόσμο της Αθήνας.
Ο αστικός κόσμος αντιμετώπιζε ήδη το ενδεχόμενο της επόμενης μέρας μετά την αποχώρηση των γερμανών. Πολλοί αστοί...

Υπογράφουμε Υπέρ του Πέτρου Καπετανόπουλου...


Μπας και βρεθεί κανένας δικαστής με παντελόνια κι έξω από τις στοές...

«Ήταν Σάββατο 21 Ιουλίου, τα μεσάνυχτα, όταν ο Πέτρος Καπετανόπουλος άκουσε φωνές στην γειτονιά του, στον Κολωνό. Μόλις είχε βάλει για ύπνο το μικρό παιδί του και είπε στην σύζυγό του ότι θα κατέβει να δει τι συμβαίνει. Κατεβαίνοντας είδε πέντε άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να έχουν συλλάβει έναν μετανάστη, ενώ ένας εξ αυτών είχε το πόδι του πάνω στην κοιλιά του συλληφθέντα. «Γιατί το κάνετε αυτό; Τον συλλάβατε, δεν χρειάζεται βία», τους είπε. Τότε εκείνοι του...

To Δώρο του Θανάτου: Για τη φρενίτιδα της χριστουγεννιάτικης κατανάλωσης


Δεν υπάρχει τίποτα που να χρειάζονται, τίποτα που να μην έχουν ήδη, τίποτα που ακόμη και να θέλουν. Οπότε τους αγοράζεις ένα ηλιακά κινούμενο φυτό, μια βούρτσα για τον αφαλό ή ένα σετ μίνι-γκολφ για την τουαλέτα. Φαίνονται διασκεδαστικά την πρώτη μέρα των Χριστουγέννων, βαρετά τη δεύτερη, ντροπιαστικά από την τρίτη και μετά. Ως τη δωδέκατη μέρα έχουν μετατραπεί σε σκουπίδια. Για 30 δευτερόλεπτα αμφιλεγόμενης διασκέδασης, ή ένα ηδονιστικό ερέθισμα που διαρκεί όσο και μια δόση νικοτίνης, εγκρίνουμε τη χρήση υλικών των οποίων οι επιπτώσεις θα είναι ορατές για γενιές μετά.
Κάνοντας έρευνα για την ταινία της Η Ιστορία των Πραγμάτων, η Annie Leonard ανακάλυψε πως από τα υλικά που ρέουν μέσω της οικονομίας του καταναλωτισμού, μόνο 1% παραμένει σε χρήση έξι μήνες μετά την πώληση [1]. Ακόμα και τα αγαθά που θα περιμέναμε να διαρκέσουν περισσότερο, σύντομα καταδικάζονται σε αχρηστία είτε επειδή είναι προσχεδιασμένα να χάνουν τη χρήση τους (χαλάνε γρήγορα), είτε επειδή θεωρείται πως την έχασαν (βγαίνουν εκτός μόδας).

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Από το σύμβολο του Ήλιου στα Ηλιούγεννα και τα Χριστούγεννα


Το σύμβολο μπορεί να παρασταθεί σαν μια πολυσήμαντη εικόνα. Μπορεί να μην έχει αντικειμενική ύπαρξη, αλλά σαν δυναμική τάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επιστήμη, στην τέχνη, τη φιλοσοφία και τη θρησκεία. Στη θρησκεία από πολύ νωρίς χρησιμοποιήθηκε αφού πίσω από το σύμβολο συχνά οι ιδεαλιστές κρύβουν αλληγορικές έννοιες.

Αν θα έπρεπε με λίγα λόγια να δώσω ένα ορισμό για τη θρησκεία θα έλεγα ότι είναι η φανταστική αντανάκλαση εκείνων των υπερβατικών δυνάμεων που κυριαρχούν στην καθημερινή ζωή του πιστού. Αυτές οι δυνάμεις αρχικά ήταν φυσικές, γι αυτό στα πρώτα στάδια της πνευματικής του ανάπτυξης, ο άνθρωπος, θεοποίησε και λάτρεψε τη φύση.

Κάλαντα Ικαριώτικα

Ενάντια στη φρενίτιδα της χριστουγεννιάτικης κατανάλωσης


Ένα ανώνυμο γράμμα ήρθε σήμερα στο inbox μου. Ως γνήσιο τέκνο του Εμπενίζερ Σκρουτζ (πριν τις επισκέψεις κι άλλες γλυκανάλατες σάχλες) προσυπογράφω, δημοσιεύω και κλείνω την πόρτα  στη μούρη της, με το στανιό, εύθυμης διάθεσης- με πάταγο. Δώσαμε!
***
Ένα σχόλιο για τα “δώρα” των γιορτών… και για όσα εν δυνάμει και εν αγνοία βαποράκια επιμένουν, ακόμη και εν  κρίση να πουσάρουν, διότι περί πούσινγκ πρόκειται.
Για αυτή την  ατελείωτη σαβούρα των χρησίμων-άχρηστων προιόντων που είτε ως γκάτζετ  έχουν σχεδιαστεί αυστηρά για να καταναλωθούν σαν  δώρα και μαρτυρίες αγάπης προς τον αποδέκτη, είτε σαν κάτι πιό καθημερινό έρχονται απλώς  να στοιβαχτούν  σε ένα ντουλάπι .
Για όλα αυτά τα προιόντα που η αξία χρήσης τους εξαντλείται στο να φαίνονται διασκεδαστικά την πρώτη μέρα, βαρετά τη δεύτερη, αδιάφορα  την τρίτη και  που μέσα  στο δεκαπενθήμερο  μετατρέπονται  σε σκουπίδια.

Ηλιόπουλε, δε γυρνάς στη Ραφήνα, αρκετά έκανες το Βόλο μπουρδέλο


Ηλιόπουλε, δε γυρνάς στη Ραφήνα, αρκετά έκανες το Βόλο μπορντέλο

...με αφορμή τα πρόσφατα και ιδιαιτέρως επικίνδυνα γεγονότα στο κέντρο του Βόλου

ΕΝΤΑΞΕΙ ΗΛΙΟΠΟΥΛΕ, αν και ξένος προς την Μαγνησία μας, κάποιοι έκαναν τη μαλακία να σε στηρίξουν, ρίχνοντας τρέξιμο μάλιστα και μεγάλο αγώνα για την εκλογή σου...

O.K. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ή καλύτερα εμείς το γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή, επιτέλους το κατάλαβαν και όλοι εκείνοι που σε στήριξαν... Δεν αποτελείς απλά και μόνο ένα γρανάζι στο νέο κομματικό αμορτισέρ απορρόφησης των κραδασμών υπέρ της εξουσίας, δεν είσαι απλά και μόνο άλλο ένα πολιτικό ανδρείκελο που χέστηκες από την χαρά σου με τα προνόμια της εκλογής σου (βλέπε διαμονή σε ξενοδοχείο spa και μάλιστα στην Αγριά του Βόλου, επίδειξη του κουμπουριού σου και μάλιστα στην κεντρικότερη λεωφόρο της πόλης έναντι πολιτών), δεν είσαι απλά και μόνο ένας φαντασμένος φασίστας, που θεώρησε ότι με την εκλογή του έπιασε τον Πάπα απ' τα αρχ..., είσαι πρωτίστως πολιτικά επικίνδυνος. 

* O Αϊ ΒασΤίλης έρχεται.. *

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ο PSY ΚΑΙ Ο ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ

  Είναι και επίσημο πλέον. Έχω έρθει από άλλο πλανήτη, απλά δεν ξέρω  από που. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που το μυαλό μου δεν μπορεί να συλλάβει σχετικά με την ανθρώπινη σκέψη. Αλλά χτες μόλις άκουσα πως το σημάδι για τη νέα εποχή ήρθε γιατί το βίντεο ενός PSY συνδυάζεται με μια προφητεία του Νοστράδαμος κι έπιασε ένα δις στο youtube την ώρα που υποτίθεται πως θα καταστρεφόταν ο κόσμος.... κόλλησα. 

Μου ήρθε στο μυαλό μια φράση που λέει ο σύντροφός μου και πολλές φορές έχουμε τσακωθεί για το αν ισχύει. "Ο άνθρωπος δεν έχει χιούμορ, είναι ο ίδιος το κοσμικό ανέκδοτο!" Ω, ναι. Ζητώ ταπεινά συγνώμη γι΄αυτούς τους τσακωμούς κι ίσως πρέπει ν΄αρχίσω να συμμαζεύω λίγο τη σκέψη μου προς αυτή τη κατεύθυνση! Ο PSY και ο Νοστράδαμος. Την ίδια στιγμή που σε μαι έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο για το ποιος θα μπορούσε να σώσει το κόσμο από τη καταστροφή ο κόσμος απάντησε ο Μπρους Γουίλις και η Σιγκούρνει Γουίβερ!! 

Η κατάντια μας…


Μπορείς να γράψεις πολλά κείμενα που θα κάνουν τους άλλους να βουρκώσουν ή και να κλάψουν. Κανένα κείμενο όμως δε μπορεί να με κάνει να βουρκώσω, να ντραπώ, να εξοργιστώ τόσο όσο η πραγματικότητα. Δε θέλω να γράψω τίποτα. Διάβασα αυτό:
«Η Γ΄ τάξη του Γενικού Λυκείου Πύλης διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα της, το Σάββατο 22/12/2012 και ώρα 9μ.μ., στο ξενοδοχείο «Πύλη» στην Πόρτα Παναγιά. Τιμή κάρτας: μόνο 12€. Στην τιμή περιλαμβάνεται πλούσιο φαγητό και άφθονο ποτό. Επίσης θα διεξαχθεί λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα. Το μεγάλο δώρο είναι μια 6μηνη σύμβαση εργασίας στην εταιρία LIDL (αποθήκες Μεγαλοχωρίου). Σας περιμένουμε!».
Δεν ξέρω τι με περιμένει…

ΠΗΓΗ:kartesios.

“1600 μπουκάλια the movie” η νέα εμπλουτισμένη έκδοση της μεγάλης επιτυχίας της ΓΑΔΑ[video]


“1600 μπουκάλια the movie”

και για να μην ξεχνιόμαστε …..

305356_183845351760382_1562364836_n

"Ξένος ήμουν...και δεν με δεχτήκατε"- (κατά Ματθαίον)

Σύμφωνα με τις γραφές, πριν 20 αιώνες και κάτι, γεννήθηκε σε μια κατεχόμενη χώρα ένας φτωχός μαραγκός που γνώρισε από βρέφος την πίκρα της προσφυγιάς, που έκανε παρέα ταπεινούς ψαράδες και πόρνες, που δίδαξε "αγάπα τον διπλανό σου σαν τον εαυτό σου" και "αν έχεις δύο πανωφόρια, το ένα να το δόσεις σε όποιον δεν έχει" γιατί "πιο εύκολο να περάσει σχοινί από την τρύπα της βελόνας, παρά να μπει πλούσιος στη βασιλεία των ουρανών" ... που τελικά εκτελέστηκε από τους κατακτητές σαν αντάρτης, αφού παραδόθηκε στους δήμιους από αρχιερείς, φαρισαίους και λοιπούς δωσίλογους...
Χρόνια Πολλά σε όλους !

Π.Π. (απο το fb)


Πηγή

Όπως είπε και ο μπάτσος που με συνέλαβε..."Εμείς είμαστε το κράτος"....

Σάββατο, 22 Δεκέμβριος 2012 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ




To Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την αθλιότητα του κράτους που, για άλλη μια φορά, λειτουργεί ως μπράβος της φασιστικής Χρυσής Αυγής.
Σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Βόλο, ενάντια στη διοργάνωση φιέστας «διανομής τροφίμων» από τους παρακρατικούς, η αστυνομία προσήγαγε όλους τους παρευρισκόμενους αγωνιστές. Ανάμεσα τους και στέλεχος του ΕΕΚ από την περιοχή. 
Η τρικομματική κυβέρνηση της φτώχειας κι εξαθλίωσης, όχι μόνο χτυπά, βασανίζει και συλλαμβάνει αντιφασίστες όταν αυτοί σταματούν τα φασιστικά πογκρόμ, όπως με τους 15 της Πλατείας Αμερικής, αλλά τώρα επεμβαίνει κατασταλτικά βοηθώντας τη Χρυσή Αυγή να φτιάξει το «φιλάνθρωπο» προφίλ της. Ενώ είναι το πιο πιστό μαντρόσκυλο των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και όλων όσων μας έχουν κλέψει τη  τελευταία μπουκιά από το στόμα, διοργανώνουν με τα λεφτά του ελληνικού λαού από τις επιχορηγήσεις (κι όχι μόνο…) πανηγυράκια για να… μοιράσουν ψίχουλα στους πεινασμένους.
Είναι αδύναμοι. Δεν μας φοβίζουν. Το κράτος επιστρατεύει τους φασίστες επειδή βρίσκεται σε κρίση και οι φασίστες δεν μπορούν να σταθούν ούτε λεπτό στο δρόμο χωρίς το κράτος. Η εργατική τάξη θα τους συντρίψει και τους δύο.

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων!