ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Το επάγγελμα του μέλλοντος



Σήμερα το πρωί ήμουν μόνος στο εργαστήριο της εριτίμου συζύγου μου (εργαστήριο εικαστικών, δεν είναι τορναδόρος). Κάποια στιγμή βλέπω να περνάει απ’ έξω -όσο πιο ευθυτενής και όρθιος μπορούσε- ένας γέρος της γειτονιάς.
Τον χαιρετούσα όποτε τον έβλεπα και μετά τον παρακολουθούσα με οίκτο καθώς έσερνε τα πόδια του. Είναι πολύ γέρος, πιο παλιός από τις πολυκατοικίες, πιο παλιός από τα πλατάνια, πιο παλιός απ’ οτιδήποτε παλιό στην πόλη –παρεκτός από τα μεσαιωνικά τείχη.
Αλλά –παρά τα χρόνια που του έχουν φορτωθεί στην πλάτη- προσπαθεί πάντα να φαίνεται αξιοπρεπής και αυτοδύναμος -και ας χρειάζεται μισή ώρα να περπατήσει εκατό μέτρα.


Σήμερα άλλαξε ρότα και μπήκε στο μαγαζί. Κρατούσε με το ένα χέρι τη μαγκούρα του και με το άλλο το παντελόνι του, να μην του πέσει.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!




Μεταφέρθηκαν οι κρατούμενοι στη νέα φυλακή Χανίων
Στη νέα υπερσύγχρονη φυλακή στην περιοχή της Αγυιάς Χανίων θα κάνουν φέτος Χριστούγεννα οι κρατούμενοι και οι υπάλληλοι της Δικαστικής φυλακής Χανίων

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ DRONES

corporate_conformity_by_canaan1
Aπο Strangejournal

Πολλοί ονομάζουν την επικράτηση του νεοφιλελεύθερου οικονομικού και ιδεολογικού μοντέλου ως ένα πείραμα εις βάρος της Ελλάδας, αλλά στην προκειμένη ξεχνούν πως ο στόχος είναι να πεθάνει το πειραματόζωο. Το Μνημόνιο και οι πολιτικές που το συνοδεύουν δεν ήταν το μέσον, αλλά ο σκοπός.
Απέναντι η Αριστερά, θολωμένη από την ευκαιρία που της δίνεται να περάσει στην πράξη, φοβισμένη να απαντήσει στον “ρεαλισμό” που επικαλούνται ορισμένοι, όχι με ξαναζεσταμένες τακτικές, αλλά με αυθεντικές προτάσεις. Κι εκεί είναι που δεν τολμά, προσπαθώντας να πείσει τους “νοικοκυραίους”. Περιμένει πότε θα εξασθενίσει ο “εχθρός” για να μετακομίσει στο Μαξίμου. Μέγα λάθος, γιατί αυτή της η αδράνεια δεν κάνει πιο ριζοσπαστικό ή προοδευτικό το κομμάτι του πληθυσμού που την στήριξε, αλλά αντιθέτως τροφοδοτεί την καχυποψία.

Όταν το νερό πωλείται

Οι ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών εταιρειών ύδρευσης ανά τον κόσμο έχουν σχεδόν πάντα ένα κοινό παρανομαστή: γίνονται υπό την πίεση των διεθνών δανειστών σε χώρες με μεγάλο δημόσιο χρέος ή υπό την πίεση πολυεθνικών και πολιτικών σε χώρες με εύρωστη οικονομία.
Το κυρίαρχο επιχείρημα είναι πως το κράτος καθυστερεί πολύ να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες οι οποίες κρίνονται αναποτελεσματικές, στην ουσία όμως οι χώρες που εφάρμοσαν το δόγμα αυτό οδηγήθηκαν στη δημιουργία ενός πανίσχυρου ιδιωτικού μονοπωλίου όπου εξαγορές και συγχωνεύσεις κατέλυσαν κάθε έννοια ανταγωνισμού και κάθε ελπίδα για μειωμένα τιμολόγια.

Μια φωτογραφική αποτύπωση του ναζισμού


Ίσως το πιο τρομακτικό απ’ όλα είναι η συμμετοχή των μαζών και των απλών ανθρώπων στη γένεση και αναπαραγωγή του ναζιστικού τερατουργήματος. Αυτό το φαινόμενο είναι, κατά τη γνώμη μου, που πρέπει να βρούμε τη ψυχραιμία να κατανοήσουμε. 

….

Μια αποτύπωση του τρόμου

.. 

Το ότι εβδομηντατόσα χρόνια μετά, πρέπει να εξηγήσεις εξ αρχής τι σημαίνει φασισμός, δεν το λες και μεγάλη πρόοδο. Ένα μίγμα αμορφωσιάς, απόγνωσης και καφρίλας έχει καθηλώσει ένα αδικαιολόγητα ευμεγέθες κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας στην ευκολία των παράλογων επιχειρημάτων. Των βολικών γενικεύσεων. Των ασυνείδητων επιλογών.
Κοντεύουν Χριστούγεννα και λέω να σε πάω μία βόλτα. Έρχεσαι;

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Της ΕΛΛΑΔΟΣ: Απεργία πείνας,μια πράξη απελπισίας, στέλνει μήνυμα αγώνα για ζωή!


045-0512033523-HUNGER-STRIKEΤην απεργία πείνας διάλεξε ο εργαζόμενος και συνδικαλιστής Κωνσταντίνος Οικονόμου του σωματείου «Ένωση» στο Αλουμίνιο της Ελλάδος, εργοστάσιο του ομίλου Μυτιληναίος (πρώην ΠΕΣΙΝΕ), για να υπερασπισθεί τα κεκτημένα στο εργοστάσιο που όλοι μας δουλεύουμε.
Την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την ζωή και την υγεία του απεργού πείνας Οικονόμου Κωνσταντίνου, από δω και πέρα έχει ο εργοδότης μας, αλλά και η κυβέρνηση που έχει διαμορφώσει το νομοθετικό πλαίσιο για να μπορεί ο κάθε εργοδότης να κινείται ελεύθερα ενάντια στα δικαιώματα και την δουλειά μας.
Μαζί τους ευθύνη έχει και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ που πρόσκειται στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.
Ο απεργός πείνας καταγγέλλει με την προσωπική πρωτοβουλία του – ανεξάρτητα από το πόσο ο κάθε συνάδελφος συμφωνεί με την μορφή αγώνα που επέλεξε – εργοδοσία – κυβέρνηση – συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

ΤΟ "ΝΟΥ ΣΟΥ" ΝΟΥΜΕΡΟ!!!

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


Φωτογραφία Εξώφυλλου
Εδώ και πολύ καιρό παίρνουν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Το αποτέλεσμα των εκλογών το ονομάζουν λευκή επιταγή και συνεχίζουν!
Μετά από δυόμισι χρόνια επιδρομών σε μισθούς, συντάξεις, και σε θέσεις  εργασίας, ήδη έχουν φέρει σε τέλμα τον λαό. Η ανεργία έχει εκτοξευθεί  στο 25%, και μιλάμε για την επίσημη. Το 75% του λαού, ήδη βρίσκεται κάτω  από τα όρια της φτώχειας. Πάνω από 3.000 συμπολίτες μας, έχουν  αυτοκτονήσει, απελπισμένοι από την ανέχεια. Κι αυτοί συνεχίζουν!

ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΗΝ 124 ΠΒΕ, ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012


Το κείμενο των φαντάρων με τίτλο «124 ΠΒΕ ΤΡΙΠΟΛΗ 2η ΜΟΙΡΑ ΠΕΖΙΚΟ-ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΡΕΧΑΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΦΩΝΕΣ!» που επικεντρώθηκε στα ζητήματα «ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ-ΑΚΡΙΒΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΚΨΜ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ!», μεταξύ άλλων συνέβαλε στα εξής:

Καταρχήν, έφερε στο προσκήνιο όλη την αλήθεια για την νέου τύπου στρατιωτική εκπαίδευση που θα υπόκεινται από εδώ και πέρα οι έφεδροι στο πλαίσιο της Διακλαδικότητας και της νέας αντιδραστικής ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων, με βασικό ζητούμενο αυτής, την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της νεολαίας και την εντατική πολεμική προετοιμασία των πολιτών-πολεμιστών!

Βόλος-Επίθεση από νεοναζί δέχτηκαν νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ


Επεισόδιο μεταξύ νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο και μέλών της Χρυσής Αυγής. Όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ, χθες μέλη των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς κολλούσαν ενημερωτικές αφίσες για τη σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέξη Μητρόπουλο, δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους που έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής.
Τα άτομα αυτά αφού παρακολούθησαν για αρκετή ώρα τα μέλη των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, μόλις αυτά βρέθηκαν σε τοποθεσία χωρίς κόσμο και κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τους επιτέθηκαν περικυκλώνοντάς τους και άρχισαν να βρίζουν χυδαία, απειλώντας πως θα τους χτυπήσουν και πως αν δεν σταματούσαν την αφισοκόλληση «θα αποκτούσαν πρόβλημα».
«Η επίθεση των μελών των νεοναζί, ειδικά την ημέρα της επετείου του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων -σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας- αποτελεί επίθεση προς την ελευθερία και τη δημοκρατία και προκαλεί το αίσθημα όλων των δημοκρατικών πολιτών της Ελλάδας.

Οι εργοδότες απαγορεύουν τις συνελεύσεις των εργαζομένων στον ΣΚΑΪ, τη SportDay και το Nova ΣΠΟΡ FM

/Για σήμερα ήταν προγραμματισμένες -με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ- συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς των εργαζομένων στον ΣΚΑΪ 100.3, την αθλητική εφημερίδα SportDay και τον αθλητικό ραδιοσταθμό Nova ΣΠΟΡ FM. Ωστόσο η εργοδοσία και στα τρία μέσα έκανε ότι ήταν δυνατό (με εξώδικα και άλλα τερτίπια) να απαγορεύσει τόσο την είσοδο των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, όσο και την πραγματοποίση των συνελεύσεων των εργαζομένων.... Με αυτό τον άθλιο τρόπο πιστεύουν ότι επιτυγχάνουν το στόχο τους να τρομοκρατούν και να αφαιρούν δικαιώματα απο τους συναδέλφους. Θα λογοδοτήσουν, όχι μόνο στα σωματεία και στους εργαζόμενους, αλλά και στην κοινωνία την οποία υποτίθεται ότι ενημερώνουν αμερόληπτα και πλουραλιστικά…


epitropesdiodiastop

τα ΜΑΤ παίρνουν διαταγές από συχνότητα που δεν καταγράφεται


αναδημοσίευση από το ιστολόγιο

της κατάληψης Σινιάλο:

***
mpatsosΗ  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής σε έγγραφο που απέστειλε προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ν. Παπαγιαννόπουλο την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη και κοινοποιήθηκε στον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Ν. Σερέτη και τον Αττικάρχη κ. Ι. Λιούκα  αναφέρει: «πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους της ΥΜΕΤ ότι στο Κέντρο Επιχειρήσεων διαβιβάζονται διαταγές από τη συχνότητα “83″ η οποία δεν καταγράφεται σε αρχείο και τούτο δημιουργεί μείζον θέμα και ερωτήματα: Για ποιο λόγο δεν γίνεται το ίδιο όπως στις άλλες συχνότητες; Τι εξυπηρετεί; Πως θα διαπιστωθεί, αν παραστεί ανάγκη, τι ακριβώς και πότε διαβιβάζεται η κάθε διαταγή και από ποιον;» …

ΑΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΒΟΛΟΥ - Διανομή Αύριο Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2012‏


Πότε; Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012
Πού; Στο parking απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο
Ώρα έναρξης; 09:00
Τρόπος διανομής; Με  αλφαβητική σειρά όπως ακολουθεί: 
Α, Β, Γ, Δ, Ε --> 09:00 - 10:00
Ζ, Η, Θ, Ι, Κ --> 10:00 - 11:00
Λ, Μ, Ν, Ξ, Ο --> 11.00 - 12.00
Π, Ρ, Σ  --> 12.00 - 13.00
Τ, Υ, Φ, Χ, Ψ, Ω  --> 13.00 - 14.00
Σημαντικό !
Η σωστή διανομή απαιτεί από όλους μας την αυστηρή τήρηση του προγράμματος διανομής. Η προσέλευση θα γίνεται από την πάνω είσοδο του parking σύμφωνα με το πρόγραμμα διανομής - θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλείστε να προσέλθετε στα ταμεία με το ακριβές αντίτιμο για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην “άλλη Κούβα” / Los derechos humanos en la “otra Cuba”


cubadebate.cuMyrsini Tsakiri
του Ιροέλ Σάντσεζ

Πολλά λέγονται σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κούβα. Ακόμα, έχει γίνει κοινός τόπος να αναγνωρίζεται η ικανοποίηση των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων στη Νήσο, ιδίως της πρόσβασης στην υγεία και την εκπαίδευση, για να δηλωθεί στη συνέχεια ότι οι κουβανοί πολίτες δεν απολαμβάνουν πολιτικά δικαιώματα.....

Είναι αλήθεια, ότι η Κούβα διαπρέπει στην ικανοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων. Ήταν η πρώτη χώρα που ανακηρύχθηκε ότι είχε καταπολεμήσει τον αναλφαβητισμό και η συμβολή της στην εξάλειψη του και σε άλλες χώρες, έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ. Το ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας στην Κούβα είναι το χαμηλότερο στην Αμερική, χαμηλότερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και η UNICEF την έχει ανακηρύξει ως τη μόνη χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου δεν υπάρχει υποσιτισμός των παιδιών. Ο Δείκτης Ανθρώπινης Ανάπτυξης της Κούβας την τοποθετεί ψηλότερα από τις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής και στις περιβαλλοντικές επιδόσεις βρίσκεται μεταξύ των πρώτων δέκα εθνών στον κόσμο.

''Αφήστε το νερό της Ελλάδας σε δημόσια χέρια''!


''Αφήστε το νερό της Ελλάδας σε δημόσια χέρια''!

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ:

Στις αρχές του Νοέμβρη, Γερμανοί πολίτες που ανήκουν στην κίνηση «Το Νερό Σε Δημόσια Χέρια» απέστειλαν επιστολή προς την Άγκελα Μέρκελ ζητώντας της να παρέμβει ώστε να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών ύδρευσης σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Στην επιστολή τους τονίζουν πως η πάγια θέση της γερμανικης πλευράς σχετικά με τη μη εμπορευματοποίηση του φυσικού αγαθού που λέγεται νερό και που προστατεύεται από το γερμανικό σύνταγμα θα πρέπει να αποτελεί και πολιτική της Γερμανίας για ολο τον Ευρωπαϊκό χώρο.

Επιστολή των Γερμανών ακτιβιστών κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού προς την Μέρκελ για την Ελλάδα

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Το λες γκάφα, το λες και προπαγάνδα - Δείτε το βίντεο και εστιάστε στο 1:04…

Βιντεάκι με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις της χρονιάς έδωσε στη δημοσιότητα η μηχανή αναζήτησης Google, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στην Ελλάδα. Το εν λόγω βίντεο περιέχει αναφορά για την Ελλάδα, σχετικά με τα αυστηρά μέτρα λιτότητας…χμμμ?

 Το παρατήρησε ο χρήστης του twitter

Είσαι άθεος; Ποινή θάνατος!



Οι άθεοι υπόκεινται σε διωγμό ή διακρίσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ σε τουλάχιστον επτά είναι πιθανό ακόμη και να θανατωθούν εάν γίνουν γνωστές οι πεποιθήσεις τους, σύμφωνα με έκθεση που τιτλοφορείται «Ελευθερία Σκέψης 2012» και που εξέδωσε η Διεθνής Ανθρωπιστική και Ηθική Ένωση (IHEU).
Σύμφωνα με την έκθεση, που εκδόθηκε την Δευτέρα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η έκφραση αθεϊστικών απόψεων ή απόκλισης από την επίσημη θρησκεία μπορεί να επιφέρει την εσχάτη των ποινών στο Αφγανιστάν, το Ιράν, τις νήσους Μαλδίβες, τη Μαυριτανία, το Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία και το Σουδάν.
Σε κάποιες άλλες χώρες,

ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!




Κάθε γωνίτσα κι ένα μαγαζάκι να μαζεύει χρυσό. Κάθε τοκογλύφος επώνυμος (τράπεζες) και ανώνυμος (ο Σάυλοκ της γειτονιάς μας) να δανείζουν με τόκο μια λίβρα κρέας. Το επίσημο κράτος να ζυγίζει ακόμα και το ξύγκι που έχουμε επάνω μας για να δει πόσο πιάνει! Οι εργοδότες να ζυγίζουν πόση αντοχή έχει ο φουκαριάρης ο εργαζόμενος όπως γίνεται με τα ποντικάκια στα κλουβιά των πειραμάτων (να του ρίξουμε λίγο ρεύμα, να του τρυπήσουμε τον εγκέφαλο, να το αφήσουμε στο κρύο, να το βάλουμε στο φούρνο... να δούμε θα ζήσει το άτιμο?)

μπρρρρρρρρ...

Έλληνες μαθητές της Γερμανίας εναντίον Χρυσής Αυγής με ανοιχτή επιστολή!

APOMONWSE_TOUS
«Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στην Γερμανία να επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας».
Αυτό είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο 265 Ελλήνων μαθητών στη Γερμανία, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν γεννηθεί εκεί, για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας στη χώρα μας, τα οποία και καταδικάζουν.
Σε ανοιχτή επιστολή τους, γράμμα όπως το ονομάζουν, τα ελληνόπουλα αυτά της Γερμανίας δηλώνουν ότι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία, τι σημαίνει ναζισμός και εκφράζουν την οργή τους για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων και συμμαθητών τους στην Ελλάδα από μέλη της Χρυσής Αυγής. Την επιστολή των Ελλήνων μαθητών και μαθητριών από το Μόναχο, τη Στουτγάρδη, τη Φρανκφούρτη, το Ντύσελντορφ, την Κολώνια, το Λεβερκούζεν, το Μπόχουμ, το Έσσεν και Γκέτερσλο, κοινοποίησε η ιστοσελίδα: mathites.gr.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

ΣΦΑΓΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ: Ούτε ένας δολοφόνος δεν τιμωρήθηκε- Ημέρα μνήμης για τα Καλάβρυτα

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ . ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ. ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!










Πρόκειται για το σοβαρότερο από τα εγκλήματα πολέμου που συνέβησαν στην Ελλάδα από τους Γερμανούς κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε ως αποτέλεσμα τον αφανισμό του ανδρικού πληθυσμού και την ακόλουθη καταστροφή των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943.

Οι Γερμανοί, κατά τις επιχειρήσεις εξουδετέρωσης των ανταρτών του ΕΛΑΣ στη περιοχή των Καλαβρύτων στην Αχαία, εκτός από τις απώλειες των συμπλοκών, έχασαν και 77 αιχμαλώτους στρατιώτες οι οποίοι εκτελέστηκαν από τους αντάρτες. Σε αντίποινα, οι Γερμανοί διατάχθηκαν να εκτελέσουν άμαχο πληθυσμό της περιοχής και να προκαλέσουν καταστροφές στη περιοχή.

Η Δικτατορία Της Βλακείας (Ντοκιμαντέρ)


Τι είναι τελικά η βλακεία; Είναι μια δυσλειτουργία του εγκεφάλου ή μια υποκειμενικά κρίση;
Τελικά η ευφυΐα και η βλακεία γεννιούνται ή δημιουργούνται;

Σε αυτά και σε πολλά άλλα συναφή ερωτήματα θα προσπαθήσει να δώσει εξηγήσεις η εκπομπή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ενότητα που σχολιάζει τη βλακεία στην πολιτική.

Πηγή:  RAMNOUSIA 

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

...δείτε το σαν επένδυση!

ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ CARREFOUR ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Στα Carrefour δεν ψωνίζει η Εκάλη. Ούτε το Ψυχικό. Ψωνίζουν αυτοί που κρατάνε σφιχτά στο χέρι το χαρτάκι με τη λίστα, κάθε φορά μικρότερο. Στα Carrefour δεν πάνε αυτές που έχουν τα κοσμήματά τους σε θυρίδες, πάνε αυτές που έχουν σ’ ένα μικρό παλιό κουτάκι το δαχτυλίδι της μάνας. Το ανοίγουν, το κοιτάζουν κι αν το φορέσουν, είναι μοναχά μέσα στο σπίτι, μη γίνει καμιά στραβή…

                     Υπόλοιπο άρθρο  >>>

Τα ξένα κόλλυβα του Αλαφούζου

 Antistachef
Όσο βαθαίνει η κρίση τόσο βαθαίνει και η αναγεννητική δραστηριότητα του ΣΚΑΪ, της “Καθημερινής” και των λοιπών τέκνων του Αλαφούζου: Καθαρισμοί ακτών, δεντροφυτεύσεις βουνών, διανομή τροφίμων στους πεινασμένους κ.λπ. Τα δέντρα βέβαια τα φυτεύουν εθελοντές, τις ακτές τις καθαρίζουν επίσης εθελοντές, τα τρόφιμα τα προσφέρει ο κόσμος, όλα τούτα όμως είναι κακεντρεχείς λεπτομέρειες. Η τιμή δεν ανήκει σ’ αυτόν που εργάζεται, αλλά σ’ αυτόν που έχει την ιδέα και μην ακούσω κανέναν να λέει ότι ο Αλαφούζος κάνει κηδείες με ξένα κόλλυβα, γιατί ένα δάκρυ θα κυλήσει στο μάγουλο του Ιησού, ανήμερα των γενεθλίων του.

Όταν η Ε.Ε. εξέδωσε Οδηγία με την οποία υποχρέωνε όλα τα πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο να είναι διπύθμενα, ο Αλαφούζος έδωσε εντολή στον τότε Ναυτιλίας Κεφαλογιάννη να ασκήσει βέτο και ο άλκιμος Μανώλης, ως ευπειθής υπάλληλος των εφοπλιστών, άσκησε ένα βέτο από δω μέχρι την Ελβετία. 

Αναγραμματισμός

Σήμερα είναι του Αγίου Σπυρίδωνος...ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΒΡΕ!!!


 Γιορτάζει ο Άδωνις!

Μάνα του τζάμπα χάσου!


«Τα εν οίκω μη εν δήμω» ήταν μια από τις αρχές. Μια! Το τονίζω. Γιατί οι μάνες δίδασκαν αρχές και τρόπους καλής συμπεριφοράς με την σέσουλα. «Πες ευχαριστώ, παρακαλώ, μίλα στον πληθυντικό», «Ψηλά τους ώμους, μη καμπουριάζεις, μη λες –καλέ-, να σφίγγεις το χέρι όταν χαιρετάς, να κοιτάς στα μάτια όταν σου μιλάνε». Τα αγαθά κόποις κτώνται. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει. Μη φανταστείτε τους ανθρώπους μίζερους. Το αντίθετο. Ήταν οικονόμοι, νοικοκυραίοι στα του οίκου τους αλλά κιμπάρηδες, γαλαντόμοι στις συνευρέσεις, στα δώρα τους.

Άρωμα Ελλάδας στα Όσκαρ!



«Κυρίες και κύριοι, καλωσήρθατε στην 89η απονομή των βραβείων όσκαρ...» Χειροκροτήματα.
«Οικοδεσπότης της βραδιάς ο Ζακ Γαλιφιανάκης!!!»
Περισσότερα χειροκροτήματα.

Βγαίνει ο Γαλιφιανάκης με μια μπλούζα που γράφει «Zorba theCheap», τρώγοντας ένα γύρο-πίτα. Πηγαίνει μπροστά στο μικρόφωνο, αλλά δε μιλάει, παρά συνεχίζει να τρώει κάνοντας θορύβους απόλαυσης.
Ο κόσμος στην αρχή αμήχανος, αλλά καθώς η ώρα περνάει και ο οικοδεσπότης συνεχίζει να τρώει, αρχίζουν διστακτικά να γελάνε. Σύντομα η αίθουσα τραντάζεται από τα γέλια.
Όταν τελειώνει το φαΐ του χειροκροτούν.

Ο Γαλιφιανάκης πετάει το χαρτί κάτω και λέει:
«Γιατί η κότα πέρασε το δρόμο;» Λίγα δευτερόλεπτα σιωπής. «Για να χέσει την Ελλάδα απέναντι.»
Όλοι γελάνε και χειροκροτάνε.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΙΣΧΟΣ! Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ


Ο κ. Στουρνάρας και οι συν αυτώ ομότιμοι τροϊκανοί είναι βαθειά πεπεισμένοι για το ότι η δικαιοσύνη και ιδίως στα ανώτερα κλιμάκια, είναι υποχείριος τους.
Αλλιώς δεν θα είχαν το θράσος να κάνουν τέτοιου είδους δηλώσεις.
"Θα προσφύγουμε στα ανώτατα δικαστήρια και θα αλλάξουμε την απόφαση" φέρεται δηλώσας , σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο κ. υπουργός.
Ποιοί αλήθεια ήταν οι τρείς δικαστές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που είχαν το θράσος (σύμφωνα με τον Στουρνάρα) να τηρήσουν τον όρκο τους και να πάρουν μια απόφαση στο πλευρό του λαού;
"Λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιτάσσουν να συνεχίσει η ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι"δήλωσε ο ναπολεοντίσκος υπουργός.
Μετά από την ουσιαστική διάλυση των εφοριών και την υποβάθμιση, μαζί με όλους τους πολίτες, του βιοτικού επιπέδου των εφοριακών βλέπει ότι δεν μπορεί να ποντάρει σε αυτούς σαν χαρατσο-εισπρακτικό  μηχανισμό..
Με τα καμώματα του, ο απελπισμένος αλλά συνάμα κυνικός υπουργός, θα διαλύσει και τη ΔΕΗ.

Ποιος βάζει βόμβες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής;


του Στέλιου Κούλογλου 
Στην τρομοκρατία, επειδή όλα είναι σκοτεινά, δεν είναι κανείς ποτέ σίγουρος για τους δράστες και το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται από πίσω. Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα, είναι ποια πλευρά ωφελείται πολιτικά από μια τρομοκρατική ενέργεια. Τη χθεσινήβομβιστική επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγήςέτρεξε να αξιοποιήσει η ίδια η νεοναζιστική οργάνωση. Μιχαλολιάκος και Κασσιδιάρης έσπευσαν να κατηγορήσουν την αριστερά: «Πρόκειται για πασίγνωστες αριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις που τα μέλη τους γνωρίζει η ασφάλεια».To site της οργάνωσης δημοσίευσε «αποκλειστικές φωτογραφίες» από τα κατεστραμμένα γραφεία στον Ασπρόπυργο, όπου και φωτογραφήθηκε με στολή-παραλλαγή της αντιτρομοκρατικής και γάντια ο Κασιδιάρης, σε μια νέα εκδοχή life style, την εποχή της κρίσης.

Τα ανθρωπόμορφα κτήνη καμαρώνουν για το «κατόρθωμά» τους



Δύο κτήνη με μάσκες ανθρώπου στα πρόσωπα, ποζάρουν στο φακό ευτυχισμένοι για το «κατόρθωμά» τους. Η φάτσα του σαδιστή-κυνηγού-δολοφόνου είναι ίδια με την ανάγκη του για προβολή: Αποτροπιαστική. Η «υπεροχή» του ανθρώπινου είδους έναντι των άλλων, «επιβεβαιώνεται» διαρκώς και με κάθε τρόπο.

Στην περίπτωση που η άτυχη αρκούδα είχε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τους δολοφόνους της επί «ίσοις όροις» όλοι θα μιλούσαν για αποτρόπαια πράξη. Για το θέαμα της φωτογραφίας τι έχουν να πουν; (Την φωτογραφία τη βρήκε ο οικοδομοςεδώ.)

Δεν πληρώνουμε τίποτα... μέχρι να καταρεύσουν!

Δείτε την απάντηση αγρότη σε δημοσιοκάφρο, σε ερώτηση για το βαμβάκι (vid)

Εφοπλιστές."Φορολογήθηκαν" με 1400 ευρώ μηνιαία,ανά πλοίο, το 2011 & το 2012!

Συμφωνα με το δημοσιευμα, ενα πλοιο των εφοπλιστων ειτε βγαλει 8000 την μερα ειτε 200000, θα φορολογηθει με ενα 50ρικο.

Σύμφωνα με  τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το έτος 2011 και με βάση τον κωδικό εσόδων 0141, ο φόρος των πλοίων για το 2011 υπολογιζόταν στο ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ. Τελικά το κράτος εισέπραξε 14.1 εκατ. ευρώ για το 2011 και 14.6 εκατ. για το 2012, μέσω του (τουλάχιστον γελοίου) τρόπου "φορολογίας",  tonnage tax.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ!


Να παρθούν τώρα πίσω από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Π.Παναγιωτόπουλο και την κυβέρνηση τα μέτρα που στραγγαλίζουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των φαντάρων που προέρχονται από φτωχές εργατοοικογένειες.
Στις σημερινές συνθήκες εξαθλίωσης το να καλείται ο φαντάρος να πληρώσει και τη μετακίνηση του στην οικογενειά του από την παραμεθόριο αποτελεί ένα βάρος που αντικειμενικά δε μπορεί να το σηκώσει.

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ.


Εναλλακτικός τίτλος: Tους περιμένουν τα "λευκά κελιά" του Wolfang Schaeuble

Οι δανειστές μας άργησαν αλλά το κατάλαβαν επιτέλους: Αυτό που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία είναι οι ολιγάρχες της εγχώριας διαπλοκής. Όταν ο Βόλφαγκ Σόιμπλε κάνει λόγο για τις ευθύνες της  ελληνικής επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ γνωρίζει πολύ καλά τι λέει. Και πως να μην το γνωρίζει άλλωστε αφού αρκούσε η πληροφόρηση από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες για να γίνει κάτοχος και των πιο αποσιωπημένων μυστικών των Ελλήνων ολιγαρχών.

“Το δάσος προηγείται του ανθρώπου, η έρημος ακολουθεί” – Σκουριές, 6/12/2012


315889_539918952703369_856190578_n
Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται το σύνθημα του Μάη του ’68: Το δάσος προηγείται του ανθρώπου, η έρημος ακολουθεί. Την εφαρμογή του την βλέπουμε στον τόπο μας, τη Β. Χαλκιδική, εδώ και μερικούς μήνες.
Πριν από δυο μήνες, στις 12 Οκτωβρίου, μια ομάδα γυναικών από τη Β. Χαλκιδική ανεβήκαμε στις Σκουριές για να δούμε με τα μάτια μας την υλοτόμηση του βουνού που ήδη είχε ξεκινήσει. Καταγράψαμε σε βίντεο τις τραγικές εικόνες που αντικρύσαμε και απευθύναμε μια ανοιχτή έκκληση για τη σωτηρία του δάσους των Σκουριών. Πάνω από 30.000 άνθρωποι είδαν το βίντεο, πολλοί άνθρωποι απ’ολη την Ελλάδα άκουσαν την κραυγή μας και από τότε ο αγώνας μας όσο πάει και δυναμώνει.

Η ΠΕΙΝΑ..


Σύστημα ηλιακής θέρμανσης

Βασικά, είναι απίστευτα απλό και φτηνό ηλιακό πάνελ για συμπληρωματική θέρμανση στο σπίτι, το οποίο θερμαίνει τον αέρα άμεσα. Το πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο ηλιακός συλλέκτης είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από άδεια αλουμινένια κουτάκια! 

Είναι κατασκευασμένο από ξύλο (κόντρα πλακέ 15mm), ενώ μπροστά του είναι 3 mm από Plexiglas / πολυανθρακικό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γυαλί).
Το πίσω μέρος της υπόθεσης είναι κατασκευασμένο από 20 χιλιοστά πετροβάμβακα ως μόνωση.
Χρειαζόμαστε κουτιά μπύρας , cola , πορτοκαλάδας ,κλπ βαμμένα σε ματ μαύρο χρώμα ανθεκτικό σε υψηλή θερμοκρασία.
Το άνω και κάτω τμήμα των κονσερβών είναι ειδικά σχεδιασμένα για να παρέχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ των κυτίων και του διερχόμενου αέρα.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ, 12/12/2012




: Στις 12/12 στο ΣτΕ συζητιέται η προσφυγή των κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της απόφασης παραχώρησης του δάσους στις Σκουριές από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και όχι αίτηση αναστολής.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Με αφορμή τη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της νέας αίτησης αναστολής των εργασιών επέμβασης σε δασική έκταση, στις Σκουριές της Χαλκιδικής,, στο πλαίσιο των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ,

η Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας,
την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, στις 9 π.μ., έξω από το ΣτΕ (Αρσάκειο, Πανεπιστημίου)

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Δε γαμιέσαι ρε κράτος ;



Δηλαδή πόσο έξυπνοι είναι οι μηχανισμοί σου, ρε Κράτος, που θέλουν να με βάλουν να πλακωθώ με τους φαρμακοποιούς επειδή μου ζητάνε να πληρώσω τα φάρμακά μου; Πλήρωσα ποτέ ασφαλιστικές εισφορές στο φαρμακοποιό; Τίποτα δε μου χρωστάει εκείνος. Εσύ μου τα χρωστάς, Κράτος απατεώνα.

Πόσο έξυπνο είσαι, ρε Κράτος, που βάζεις τους μηχανισμούς σου να με πείσουν ότι «Κράτος είμαστε όλοι»; Εγώ είμαι πολίτης. Εσύ έχεις υποχρέωση να με υπηρετείς. Εγώ σε πληρώνω χρόνια ολόκληρα. Κι εσύ με κλέβεις χρόνια ολόκληρα. Αν είναι να μπει κάποιος φυλακή επειδή χρωστάει στον άλλον, είσαι εσύ κι όχι εγώ. Δεν είσαι ανώνυμο κράτος.

ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ Χανίων "Σήμερα Εμείς - Αύριο Εσείς"


Η ταινία για το Αποπηγάδι βασίστηκε σε αληθινά video, φωτογραφίες και έγγραφα, από τον αγώνα των κατοίκων και των αλληλέγγυων πολιτών, για τη διάσωση του Αποπηγαδιού.

Ο Μάνος Χατζιδάκις για τους αναρχικούς


"Κορίτσια κι αγόρια με γυαλιά, 
έτσι καθώς κοιτάτε με απορία κι αγανάκτηση για ό, τι συμβαίνει γύρω σας, 
είμαι μαζί σας. 
Και σας αγαπώ."


"....Μια μωβ σκιά Μαΐου ξάπλωσε στον τόπο.
Όσα συνέβησαν στα Εξάρχεια και στη Νομική Σχολή.
Και στην οδό Σκουφά και Σόλωνος, Μαυρομιχάλη και
Ιπποκράτους
ενόχλησαν τους Έλληνες πολίτες και αγανάκτησαν τον Τύπο ολόκληρο.


Γιατί δεν τους εξολοθρεύουν και δεν τους σπάνε το κεφάλι.
Γιατί δεν ρίχνουν δακρυγόνα.
Και η Σύγκλητος και οι φοιτητές όλων των παρατάξεων,
όλοι αγανακτισμένοι με τα τριάντα-εκατό παιδιά που δεν το βάζουν κάτω,
δεν εννοούνε να παραδεχτούν πως η όποια ελευθερία
ανήκει μόνο στους αστυνομικούς και τους ηλικιωμένους.