ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΝΟΜΙΖΩ?

ΑΝΩΣΗ Εθελοντές Βολιώτες- Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 ‏/ Παραγγελία για Πορτοκάλια, Φασόλια, Φακές, Ρεβίθια και Κρεμμύδια


Σας ενημερώνουμε ότι απο Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2012 ξεκίνησαν οι παραγγελίες για τα ελληνικά προϊόντα:ΠορτοκάλιαΦασόλιαΦακέςΡεβίθια και Κρεμμύδια. Οι παραγγελίες θα γίνονται ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω τηςηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας και ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ καθημερινές στα τηλέφωνα 24210-20483 και 6983633597 (6 έως 9 το απόγευμα).
Προέλευση - Τιμές Προϊόντων
Πορτοκάλια για φαγητό και χυμό ποικιλία «Ναβέλ» (Μέρλιν) φετινής σοδειάς από την Σπάρτη, στην τιμή των 0,35 ευρώ/κιλό, σε σακούλα των 4 κιλών (1,40 ευρώ/4κιλο) και σακούλα των 10 κιλών (3,5 ευρώ/10κιλo) - παραγωγός Καρμίρης Ιωάννης.
Φασόλια μέτρια (φασολάδας) ποικιλία "Northern" καθαρισμένα με μηχανική διαλογή χωρίς ξένα σώματα, φετινής θερινής σοδειάς, εξαιρετικής ευκολίας βρασμού από τα Κάτω Βασιλικά Φαρσάλων στην τιμή των 6 ευρώ/3 κιλά, σε συσκευασία των 3 κιλών (2 ευρώ/κιλό) - παραγωγός Σιμόπουλος Χρήστος.

Υψηλότερη αναλογία αστυνομικών ανά πολίτες στην Ελλάδα από χώρες με δικτατορικά καθεστώτα


Με αφορμή τη χθεσινή "πληθωρική" παρουσία της ΕΛΑΣ στις κινητοποιήσεις, για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, θυμηθήκαμε ένα παλαιότερο δημοσίευμα σχετικά με τον αριθμό των αστυνομικών στην Ελλάδα.

Τις τελευταίες ημέρες αποδείχτηκε ότι η επιβάρυνση από την εξωφρενική πληθώρα αστυνομικών σ’ αυτή την χώρα, δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική, αφού οι ασυγκράτητες ορδές των νεαρών ροπαλοφόρων της ΕΛ.ΑΣ. εμφορούμενες είτε από στρεβλή εκπαίδευση, σκοτεινή άγνοια και παντελή αμορφωσιά είτε από τα κελεύσματα χρυσών αυγών και άλλων παρόμοιων ευαγών ιδρυμάτων, επιτέθηκαν στους Έλληνες πολίτες με τυφλό μίσος διαπράττοντας κάθε μορφής βιαιότητα.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ - ΚΡΥΦΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ


SWAT 2
[περιμένοντας στην ουρά για τα συσσίτια του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου]
Το δημοσίευμα είναι αποσαφηνιστικό των προθέσεων της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να διασώσει το πολιτικό της προφίλ.
Σύμφωνα με αυτό:
«Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου επιτρέπεται στο εν ενεργεία Πολιτικό Προσωπικό (Μόνιμο και Συμβασιούχων Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου) και στα μέλη των οικογενειών τους, η σίτιση στις Στρατιωτικές Λέσχες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με την καταβολή μόνον του αντιτίμου του συσσιτίου, χωρίς την υποχρέωση πάγιας συνδρομής.
Το δικαίωμα αυτό ισχύει και για τα παιδιά των υπαλλήλων που φοιτούν σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας των γονέων τους.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Η αίσθηση της ζωής



Γελωτοποιός

Ο Τζιμ, ο Μόρισον, είχε κάποτε δηλώσει ότι η σημαντικότερη αίσθηση δεν είναι η όραση ή η ακοή, αλλά η αφή. (Έξυπνο παλικάρι ήταν ο Τζιμ, είχε πάρει και κάτι τόνους lsd, δούλευε το μυαλό του.)
Αλλά αν βγεις να κάνεις μια δημοσκόπηση σχεδόν όλοι θα σου πουν ότι η όραση είναι η πιο σημαντική αίσθηση.


Αν έχετε μικρό παιδί ή αν δεν έχετε πάθει αλτσχάιμερ και θυμάστε τα μικράτα σας μπορείτε να ανακαλέσετε πως μαθαίνουμε τις αισθήσεις μας στα πρώτα μας βιβλία: Δίπλα στην όραση ένα μάτι, δίπλα στη όσφρηση μια μύτη (κλπ) και δίπλα στην αφή... Τα χέρια!
Μεγαλώνουμε με τη στρεβλή αντίληψη ότι τα χέρια μας είναι τα όργανα της αφής. Πόσο λάθος είναι αυτό; Αν θέλαμε να είμαστε δίκαιοι με την αφή θα έπρεπε δίπλα της να υπάρχει ολόκληρος ο άνθρωπος.

«Να μην ζήσουμε σαν δούλοι»


Αυτή η εξαιρετική φωτογραφία του Μάριου Λώλου έκανε χτες τον γύρο των social media. Δεν ξέρω αν είναι από τις χτεσινές διαδηλώσεις – δεν έχει σημασία αυτό- αλλά θα ήθελα να σχολιάσω το σύνθημα στον τοίχο.
Έχω γράψει ξανά πως δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει «Να μη ζήσουμε σαν δούλοι».
Και πώς να ζήσουμε;
Θα το καταλάβαινα, αν έγραφε «Να ζήσουμε ελεύθεροι».
Το σύνθημα «Να μην ζήσουμε σαν δούλοι» το βλέπω στους τοίχους της Αθήνας τα τελευταία τρία χρόνια.

Ένας χρόνος χωρίς τον Σόκρατες

Ήταν ένα χρόνο πριν, όταν έφυγε νωρίς από κοντά μας ένας ακόμη μεγάλος του ποδοσφαίρου. Ο Σόκρατες «έσβησε» τα ξημερώματα της 4ης Δεκεμβρίου του 2012. «Γαστρεντερική αιμορραγία», ήταν η αιτία θανάτου για τον 57χρονο άνδρα, αλλά ήταν κοινό μυστικό πως όπως για πολλούς άλλους κορυφαίους της μπάλας το πάθος του για το ποτό (αλλά και για το τσιγάρο) είχε αποδειχτεί αυτοκαταστροφικό. Ακόμη και για έναν επιστήμονα που είχε σπουδάσει κι εξασκούσε την ιατρική. 

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Βραζιλίας. Είδωλο για την Κορίνθιανς, με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε από το 1978 έως το 1984, με 297 εμφανίσεις και 172 γκολ. Την ποδοσφαιρική του καριέρα την ξεκίνησε από την Μποταφόγκο. Στην Ευρώπη αγωνίστηκε με την Φιορεντίνα για έναν χρόνο.

Έγινε ευρύτερα γνωστός, από την ηγετική του παρουσία στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας, με την οποία είχε 22 γκολ σε 60 εμφανίσεις. Ήταν διεθνής από το 1979 έως το 1986, χωρίς όμως να καταφέρει να κατακτήσει κάποιον μεγάλο τίτλο. Υπήρξε μέλος της ομάδας που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1982 και αποκλείστηκε από την Ιταλία με την ήττα 3-2 σε ένα από τα παιχνίδια που έχουν μείνει στην ιστορία του αθλήματος. 

Πιέσεις αεροπορικής εταιρίας σε φαντάρο να πειράξει στοιχεία για να γίνουν κανονικά οι πτήσεις. Πάνω απ' όλα το κέρδος!



Μετά τις απολύσεις πολιτικού προσωπικού στην ΕΜΥ, τις μετρήσεις και τις τοπικές προγνώσεις τις έχουν αναλάβει φαντάροι.

Στο αεροδρόμιο γνωστού κοσμοπολίτικου νησιού οι μετεωρολογικές άδειες προσγείωσης και απογείωσης δίνονται από φαντάρο.

Πρόσφατα δέχτηκε πιέσεις από αεροπορική εταιρία για να πειράξει τα στοιχεία- ένταση μποφόρ- και να γίνουν κανονικά οι πτήσεις!
Εντάξει, ξέρουμε ότι οι νόμοι της αγοράς και τα κέρδη δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές. Ακόμη και στα ατυχήματα που...γίνονται σκέφτονται μόνο το πως θα διαφυλάξουν τη φήμη της εταιρίας και τα κέρδη τους.
Έχουν τρελαθεί τελείως εκεί στο ΓΕΑ; Δίνουν σε απλούς φαντάρους τέτοια ευθύνη και μετά τους αφήνουν απροστάτευτους; Τι περιμένουν; Να πέσει πρώτα κανένα αεροπλάνο και μετά να ψάχνουμε τις ευθύνες (που προφανώς θα φορτωθούν στον φαντάρο);

Ας μη μπουν στον κόπο να διαψεύσουν το γεγονός. Έχουμε τα στοιχεία (πού, ποιός, τί) και επιφυλασσόμαστε.

Καιρός να βρω τον εαυτό μου

Η επανάσταση τελικά δεν είναι ο σκοπός μας. Αυτό που έχει σημασία είναι το ταξίδι, ο δρόμος προς το όνειρο. Αν καταφέρω και αλλάξω εγώ, και εσύ, και ο δίπλα μας, τότε κερδίσαμε. Αν καταφέρω εγώ,και εσύ και ο δίπλα μας να απαλλαγούμε από την ανάγκη για χρήμα, δόξα, αν απαλλαγούμε από την ίδια την ανάγκη και αρχίσουμε να ζούμε το σήμερα, την κάθε στιγμή ξεχωριστά, τότε νικήσαμε. Δεν υπάρχει αρχή στην επανάσταση, ούτε τέλος. Υπάρχουν στιγμές στο ταξίδι προς το όνειρο που σε κάνουν απλά να ανακαλύπτεις ποιος είσαι ή ποιος θέλεις να γίνεις. Δεν υπάρχει παρελθόν ή μέλλον, υπάρχει μόνο τώρα. Δεν υπάρχουν ερωτήσεις όπως, "που είμαι", "γιατί είμαι εδώ", "που θα ήθελα να είμαι", "τι θα ήθελα να κάνω".

…και γονατίζω και το αίμα σου φιλώ


36855_130941126946519_5705276_n



Δεν θέλω να μιλήσουμε άλλο για υποκείμενα και εξεγέρσεις και επαναστάσεις και αιτήματα και κοινωνικά συμβόλαια που σπάνε και ηλίθιες θεωρίες των άκρων και αποτελέσματα και στρατηγική και καπιταλισμό και κρίση και βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Θέλω μόνο να μου πεις πάλι εκείνη την ιστορία για εκείνη την πόλη στον νότο που τα παιδιά του Δεκέμβρη σπάγαν τα ATM και καίγαν τις δεσμίδες των χαρτονομισμάτων στα οδοφράγματα. Γιατί είχαν αποφασίσει πως δεν άξιζαν παρά μόνο γι΄αυτό. Μόνη αξία χρήσης, η φωτιά.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Έχει γούστα ο αντισυστημικός βουλευτής Μαγνησίας της χρύσης αυγής Παν. Ηλιόπουλος

...ειδικά αν πληρώνουν άλλοι


Διατείνονται ότι δεν απολαμβάνουν τα βουλευτικά προνόμια καταδικάζοντας το «σάπιο πολιτικό σύστημα» για τα φαινόμενα χλιδής και πολυτέλειας, ωστόσο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, χρησιμοποιεί μέχρι τελευταίας δεκάρας τα χρήματα των φορολογουμένων για τη διαμονή του σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

4 χρόνια απο την κρατική δολοφονία, ο αγώνας για την ζωή και την αξιοπρέπεια ειναι επιτακτικός- Όλα τα καλέσματα

4 χρόνια από την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου.

4 χρόνια μετά από την νύχτα που το χέρι του  τραμπούκου υπηρέτη των κρατικών μηχανισμών καταστολής, "εκπυρσοκροτούσε" το όπλο αφαιρώντας την ζωή ενός 16χρονου παιδιού.

4 χρόνια μετά οι κρατικές δολοφονίες και τα βασανιστήρια συνεχίζονται.

4 χρόνια μετά από την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη η κοινωνία προετοιμάζει την επόμενή της απάντηση στην κρατική εκστρατεία εξαθλίωσης και εξόντωσης των ανθρώπων, μετρώντας περισσότερα από 3500 θύματα στις τάξεις της.
 
4 χρόνια μετά, 3.500 αυτοκτονίες-δολοφονίες από τα χέρια αυτή την φορά γραβατωμένων σφουγγοκωλάριων οι οποίοι εξυπηρετώντας τα προσωπικά τους συμφέροντα μετατρέπουν ανθρώπους σε νούμερα στα οποία προσθέτουν, αλλά κυρίως αφαιρούν δικαιώματα, όνειρα, παρόν και μέλλον.

4 χρόνια πριν ο Αλέξης Γρηγορόπουλος  ήταν το παιδί που βρέθηκε την «λάθος» ώρα, στον «λάθος» τόπο, δίπλα σε «λάθος» ανθρώπους και το πλήρωσε με την ζωή του.

Δεκάδες δένδρα νεκρά στην Αθήνα εξαιτίας του αλόγιστου κλαδέματος


Δήμος-δήμιος
Όπως είχε καταγγελθεί πέρυσι τέτοια εποχή εδώ, ο Δήμος Αθηναίων είχε κυριολεκτικά σφαγιάσει τα δένδρα της πόλης με βάναυσο κλάδεμα καθώς τεράστια υγιή κλαδιά εξαφανίζονταν κάτω από τα πριόνια των συνεργείων. Σε ερωτήσεις μας γιατί συνέβαινε αυτό παίρναμε ως απάντηση δικαιολογίες περί σάπιων κλαδιών τη στιγμή όμως που τα μάτια μας διαπιστώνανε το αντίθετο κι έτσι μας έμπαιναν υποψίες πως ο υπερβολικός ζήλος για κλάδεμα ίσως σημαίνει ότι τα κομμένα κλαδιά θα καταλήγανε τελικά προς πώληση για καυσόξυλα ή κάτι άλλο.

σκατοκαριόλη χαμήλωσε το πιστόλι-

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Αντώνης Σαμαράς “η Ελλάδα αλλάζει” – Director’s Cut – ότι δεν σας έδειξαν



risinggalaxy

Γεια σου μαέστρο!



Τον παλιό καιρό εκείνο...

Τη θυμάστε; Χαρακτηριστική απαράδεκτη διαφήμιση της προκρισιακής περιόδου (2008) που επιχειρεί να δείξει ότι όσοι έχουν καρτοκινητά και όχι συμβόλαιο είναι άφραγκοι πιτσιρικάδες που "την παλεύουν με το χαρτζιλίκι". Σήμερα δεν θα έβγαζαν τέτοιο πράγμα.

tro-mpa-xtiko

Η σφαγή του Μόντρεαλ. Οι φεμινίστριες του Καναδά θυμούνται

Πρέπει να αντέξουμε. Πρέπει να δημιουργήσουμε. Πρέπει να αντισταθούμε


Της Julie Bindel

Το 1989 ένας οπλισμένος άντρας σκότωσε 14 φοιτήτριες στο Μόντρεαλ. Αυτή την εβδομάδα οι Καναδές φεμινίστριες θα θυμηθούν ένα γεγονός που τρόμαξε την χώρα- και ενίσχυσε τον ριζοσπαστισμό τους.

Ήταν μια κρύα βροχερή μέρα στις 6 Δεκεμβρίου του 1989, όταν ένας νεαρός άνδρας κραδαίνοντας ένα πυροβόλο όπλο όρμησε σε μια αίθουσα της École Polytechnique στο Μόντρεαλ του Καναδά. Οι περίπου 60 φοιτητές είχαν λίγο χρόνο να αντιδράσουν πριν ο άνδρας τους διατάξει να βγουν από την αίθουσα και να αρχίσει να πυροβολεί τις γυναίκες. Έξι φοιτήτριες σκοτώθηκαν αμέσως και τρεις τραυματίστηκαν.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΩ

Αναβολή Μέχρι… Το 2014 Της Δίκης Του Μάριου Ζέρβα


Αναβολή μέχρι… το 2014 της δίκης του Μάριου Ζέρβα
Αναβλήθηκε η δίκη του Μάριου Ζέρβα για μεγάλο χρονικό διάστημα, (θα υπάρξει ειδοποίηση αλλά το χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι μεγαλύτερο του ενός έτους και μικρότερο των δύο) . Αιτία της αναβολής η αναρμοδιότητα του δικαστηρίου. Με βάση τις κατηγορίες και τον κουκουλονόμο  η δίκη παραπέμφθηκε σε τριμελές . Η αναβολή δεν οφείλεται στην απουσία μαρτύρων κατηγορίας.
Μεγάλη η συμπαράσταση από δεκάδες ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό του.  Πάντως ορισμένοι αλληλέγγυοι με παράπονο σχολίασαν ότι αν είχαν έρθει έστω οι μισοί από όσους έκαναν «attending” στην σχετική εκδήλωση στο facebook θα έπρεπε να έχει τριπλάσιο κόσμο.

Εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική: οι επιπτώσεις στα νερά



Να το ξαναπούμε; ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ!

Οι εξορύξεις χρυσού είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολύ τα μέσα ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα. Ένα αμφιλεγόμενο θέμα με οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις. Αφενός η δυναμική αντίδραση των τοπικών κοινωνιών και των περιβαλλοντικών φορέων στα «αναπτυξιακά» σχέδια της κεντρικής κυβέρνησης και αφετέρου η άγρια καταστολή τους, έχουν φέρει στην ημερήσια διάταξη το θέμα των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, και ιδιαίτερα της εξόρυξης χρυσού στη Β. Ελλάδα, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την αναγκαιότητα και χρησιμότητα τέτοιου τύπου επενδύσεων.

Τα επιχειρήματα περί ανάπτυξης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και εισφοράς εσόδων στα ταμεία του κράτους προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη, ότι η επιλογή αυτή αποτελεί τη λύση των οικονομικών προβλημάτων της. Ωστόσο οι φωνές αυτές σκόπιμα αποσιωπούν ή υποβαθμίζουν τις ανυπολόγιστες συνέπειες που επιφέρουν αυτού του τύπου οι δραστηριότητες στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

5 ΑΙΩΝΕΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΧΑΝΙΩΝ


Πάνω από 5 αιώνες στέκεται ο φάρος του παλιού λιμανιού των Χανίων. Ο φάρος που έχει γίνει σήμα αναγνώρισης της πόλης σ' όλο τον κόσμο. Η ιστορία του συνδέεται με την ιστορία του λιμανιού. Το 1212 μ.χ. οι Ενετοί κατέκτησαν όλη την Κρήτη. Τότε αποφάσισαν να οικοδομήσουν μια νέα πόλη πάνω στην αρχαία Κυδωνία (τα σημερινά Χανιά). Το λιμάνι δεν είναι όλο φυσικό. Αρχίζει να κατασκευάζεται ανάμεσα στο 1320 και 1356μ.χ. το έργο συνεχίστηκε για τα επόμενα 200 χρόνια οπότε κατασκευάστηκε και ο φάρος σε διαφορετική μορφή από τη σημερινή. 

Τρεις οροθετικές φυλακισμένες μιλούν για τη διαπόμπευσή τους


Ξεφτιλισμένε Λοβέρδο
Κάθαρμα Χρυσοχοίδη
Ξεφτίλες!

Έχουμε πει και κάνει πολλά για την αποφυλάκιση των οροθετικών γυναικών, για την νομική τους στήριξη και για την ικανοποίηση άλλων αναγκών τους, στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές», από τις αρχές Μαίου έως σήμερα. 

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οι μέρες της φιλανθρωπίας σας είναι μετρημένες!



Οι τηλεμαραθώνιοι που μοιάζουν με φθηνό ριάλιτι και τα εγχώρια σελέμπριτις που σηκώνουν τα τηλέφωνά σοΈρχονται οι μέρες που η φιλανθρωπία σχεδόν επιβάλλεται. Πρώτα τα κανάλια. Με αυτούς τους τηλεμαραθώνιους που στο τέλος μοιάζουν με φθηνό ριάλιτι. Τα εγχώρια σελέμπριτις καλούνται να σηκώσουν τα τηλέφωνα με την προσφορά σου. Βέβαια, πάντα θα υπάρξει χρόνος για να αναφερθούν στην παράσταση που παίζουν ή στο κέντρο που τραγουδούν. Πιο μαύρη διαφήμιση δεν γίνεται. Αυτά ακόμα και εποχές που δεν είχαμε την οικονομική κρίση. Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γίνει φέτος. Αναρωτιέμαι αν τα κανάλια θα μπορούσαν απλά να δώσουν το νούμερο στην οθόνη για προσφορές, χωρίς αυτό το σώου με τα τηλέφωνα που τους δίνει μονάδες στον πίνακα της AGB.

ΒΟΛΟΣ «Η χλωρίωση του νερού "προίκα" για ιδιωτικοποίηση»


Τονίστηκε από τους κατοίκους του Πηλίου σε ενημερωτική εκδήλωση

«Προίκα» στη νύφη (που είναι το νερό του Πηλίου), αποτελεί για τους κατοίκους των χωριών η χλωρίωση του νερού από τη ΔΕΥΑΜΒ, ενόψει της ιδιωτικοποίησης, όπως επισημάνθηκε σε ενημερωτική εκδήλωση που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, παρουσία μερικών δεκάδων κατοίκων των χωριών. Όσον αφορά στην επάρκεια του νερού, χαρακτηρίστηκε υπέρ αρκετή, αν επισκευαστεί το δίκτυο από το οποία χάνεται το 40% της ποσότητας πηγαίων νερών, που καταλήγει στις δεξαμενές ύδρευσης από τις πηγές του Πηλίου και τονίστηκε ότι ολόκληρος ο Δήμος Βόλου μπορεί να υδρευτεί με νερό άριστης ποιότητας. 

Φτώχυνε η Ελλάδα από ανθρώπους πρώτα

Yuri Ovchinnikov
Toυ Γιάννη Μακριδάκη   
Το πιο σπουδαίο απ’ όλα είναι ότι δημοσιεύοντας βιβλία και κείμενα, επικοινωνούν μαζί σου πολλοί άνθρωποι, που αλλιώς δεν θα τους είχες γνωρίσει.
Ένα από τα μέηλ που έφτασε είναι από Γερμανία, μετανάστρια εδώ και 25 χρόνια, όχι τωρινή, η αποστολέας του, η οποία σε μια φράση τα λέει όλα για την κατάντια της Ελλάδας....
Όχι την σύγχρονη αλλά την πρωτινή κατάντια, αυτήν που οδήγησε εδώ.
Γράφει λοιπόν για την μητέρα της: “οικολόγος από την φύση της, με απέραντη παιδεία και διορατικότητα κι ας ήταν μια απλή νοικοκυρά .
παιδάκι μου, μου έλεγε, για τον ξενιτεμό μου, από τη μια σε θέλω κοντά μου κι από την άλλη σκέφτομαι, τι να κάνεις εδώ; έχει γεμίσει η ελλάδα νεόπλουτους. πάνε οι άνθρωποι με αρχοντιά και αξιοπρέπεια που ξέραμε. φτώχυνε η ελλάδα από ανθρώπους”.

ΕN.ΚΑ. ΒΟΛΟΥ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Διαγραφή ρεκόρ κατά 99% χρέους προς τις τράπεζες.


Την διαγραφή ρεκόρ κατά 99% χρέους προς τις τράπεζες αποφάσισε
Ειρηνοδικείο του Βόλου.
Συγκεκριμένα δανειολήπτρια, έγγαμη, χωρίς τέκνα με συνολικό μηνιαίο
οικογενειακό εισόδημα 584eu  από τη σύνταξη της, αναγκάστηκε να
καταφύγει στην Ένωση Καταναλωτών Βόλου ζητώντας τη συνδρομή της,
προκειμένου να ενταχθεί στο νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα
νοικοκυριά.
Το συνολικό ποσό των χρεών της ως οφειλέτιδα και ως εγγυήτρια σε τρεις
τράπεζες, ήταν 219.216,74eu ενώ δεν είχε κινητή ή ακίνητη περιουσία.
Ο σύζυγος της είναι άνεργος, χωρίς να λαμβάνει επίδομα ΟΑΕΔ, και έχει
και αυτός καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον ίδιο νόμο.

Πάρτε το χαράτσι σας και φύγετε απο δώ...Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ» σύμφωνα με δικαστική απόφαση


Γιατί πρέπει να οργανώσουμε ένα κίνημα άρνησης πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΗ
Η ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο
Αθηνών. Η απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα συλλογικής αγωγής από οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών και έχει καθαρογραφεί, είναι προσωρινά εκτελεστή και πλέον υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης, εκπρόσωπος των ομοσπονδιών και ενώσεων καταναλωτών που κατέθεσαν τη συλλογική αγωγή, δήλωσε  ότι «η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε την τελεσιδικία της. Ουσιαστικά η απόφαση αυτή απαγορεύει την είσπραξη ενός αντισυνταγματικού φόρου και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της Ελλάδας. Εφόσον συνεχίζεται η είσπραξη, ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση αφού η ΔΕΗ πλέον δρα παράνομα.

Καταργούν την Στρατιωτική Θητεία στους πλούσιους-Φορτώνουν τα βάρη στους φτωχούς!

Ένταση της ταξικής επίθεσης στην νεολαία με κοκτέιλ εθνικισμού και μιλιταρισμού.

Φτιάχνουν τον Στρατό των Μνημονίων, της Αντεργατικής λαίλαπας, των επεμβάσεων της Ε.Ε.

 
"Η θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική", δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, αντιδρώντας έτσι στην έκθεση της Κομισιόν η οποία μία ημέρα μετά από το Eurogroup πρότεινε για περειτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών την κατάργησή της.
Για μια ακόμη φορά ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος παρουσιάζεται να λέει μισές αλήθειες. Aπό τη μια μεριά ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος βρήκε την ευκαιρία να φανεί ανδρείος έναντι της Τρόικας, υπερασπίζοντας την απλήρωτη εργασία της νεολαίας και τη μετατροπή της σε αναλώσιμο πολεμιστή για τα συμφέροντα των πλουσίων, αλλά από την άλλη μεριά αποκαλύφθηκε πόσο υποταγμένος είναι στα συμφέροντα του αστικού κόσμου. Ουσιαστικά, Καταργεί την Υποχρεωτική Στράτευση για τους πλούσιους, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να την εξαγοράσουν, αποδεικνύοντας περίτρανα το ταξικό περιεχόμενο των επιλογών τους.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

«Εμφιαλωμένη Ζωή» Bottled Life


«Εμφιαλωμένη Ζωή»: Η αλήθεια για την επιχείρηση νερού της Νεστλέ

Μια νέα ταινία – ντοκιμαντέρ φέρνει την γιγαντιαία εταιρεία τροφίμων Nestle, προ των ευθυνών της, σχετικά με τις πρακτικές της στην εμφιάλωση νερού. Οι επικριτές λένε ότι η πολυεθνική είναι πολύ απασχολημένη στην εξόρυξη των υπόγειων υδάτων για τα εμφιαλωμένα νερά της, αφήνοντας τους ντόπιους, συχνά σε φτωχές γωνιές του κόσμου, με τα βρώμικα υπολείμματα.
ΖΥΡΙΧΗ – Στη μικρή κοινότητα Sheikhupura του Πακιστάν, ένας πρώην σύμβουλος του χωριού ο Dilwan, λέει ότι τα παιδιά αρρωσταίνουν από το βρώμικο νερό. Ποιος φταίει; 

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ-Του Γιόχαν Μοστ και της Έμμα Γκόλντμαν


Για τους περισσότερους Αμερικάνους η Αναρχία είναι μια κακόφημη λέξη˙ ένα άλλο όνομα για την ανομία, τη διαστροφή και το χάος. Οι Αναρχικοί θεωρούνται σαν ένα κοπάδι αχτένιστων, άπλυτων και άθλιων τυχοδιωκτών, που έχουν την τάση να σκοτώνουν τους πλούσιους και να μοιράζονται το κεφάλαιό τους. Η Αναρχία ωστόσο στην ουσία εκφράζει, για τους υποστηρικτές της, μια κοινωνική θεωρία η οποία αφορά την συνένωση των κοινωνικών τάξεων με την απουσία κάθε κυβέρνησης ανθρώπου από άνθρωπο˙ εν συντομία, εκφράζει την απόλυτη ατομική ελευθερία.

Γιατί πρέπει να οργανώσουμε ένα κίνημα άρνησης πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΗ


Γιατί πρέπει να οργανώσουμε ένα κίνημα άρνησης πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΗ
Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε αυτήν την κυβέρνηση να κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα σε ανθρώπους που τους κατέστησε πάμφτωχους σε αυτόν τον κρύο χειμώνα που έρχεται! Να ξεπαγιάζουν παιδάκια ανήλικα και υπερήλικες! Όχι!

Όλοι εσείς, όλοι εμείς, που με ευκολία ή δυσκολία μεγάλη πληρώνουμε ακόμη την ΔΕΗ με τις ασταμάτητες και τρελές επερχόμενες αυξήσεις που κάνει στην τιμή, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, αν πραγματικά ενδιαφερόμαστε για την κοινωνία γύρω μας και δεν κοιτάμε απλά την πάρτη μας, θα πρέπει να σταματήσουμε εδώ και τώρα να πληρώνουμε την ΔΕΗ! 

Μόνον έτσι η ΔΕΗ θα επανασυνδέσει ρεύμα στα παγωμένα σπίτια και θα σταματήσει να δολοφονεί ανθρώπους!
Μόνον έτσι η ΔΕΗ θα μειώσει την τιμή στο οικιακό τιμολόγιο, αντί να το αυξάνει τρελά!

Σου κόβουν το ρεύμα; Τηλεφώνησε στο 211 0192839 – Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!

Η σιωπή δεν είναι χρυσός

Του Γιώργου Αυγερόπουλου 
Καθώς ένα χρόνο τώρα ασχολούμαι με τη θεματική «Χρυσός στα χρόνια της κρίσης» έχοντας δουλέψει μαζί με τους συνεργάτες μου στην Κολομβία (1), τη Ρουμανία (2) και την Ελλάδα (3), οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.

Θα συγκρίνω την ελληνική περίπτωση με αυτή της Ρουμανίας (γιατί αν αρχίσω από την Κολομβία πολλοί θα πουν ότι συγκρίνω την Ελλάδα με μια λατινοαμερικανική χώρα και «τι σχέση έχουμε εμείς με αυτούς, εδώ είναι Ευρώπη» και άλλα τέτοια, κατά τη γνώμη μου ευτράπελα).

Πριν απ" αυτό όμως ας θυμηθούμε τι προβλέπουν τα δύο μεταλλευτικά σχέδια...

ΕΛΛΑΔΑ


Το ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα μιας έκτασης 317.000 στρεμμάτων στη Βόρεια Χαλκιδική, πλούσιας σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το κοίτασμα χαλκού - χρυσού στις Σκουριές, που σήμερα εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια, δύο προϋπάρχοντα ορυχεία μαζί με τις εγκαταστάσεις τους, 310 σπίτια στο Στρατώνι, καθώς και τα δικαιώματα έρευνας και επέκτασης της εξορυκτικής δραστηριότητας με το άνοιγμα και άλλων μεταλλείων.

Δεκεμβριανά 1944. Σαν σήμερα πριν 68 χρόνια. Ο Δεκέμβρης του 1944 - Η Μάχη της Αθήνας, 68 χρόνια από την αδελφοκτόνα σύγκρουση.


3 Δεκεμβρίου 1944. Οι πρώτοι νεκροί στο Σύνταγμα.
Αν θέλουμε πραγματικά κάποια στιγμή να δούμε το γιατί έχουμε φτάσει ως εδώ, πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Να δούμε τα ιστορικά γεγονότα. Είναι εύκολο να καταλάβουμε, ότι η σημερινή κατάσταση, είναι η προβολή στο σήμερα, των εθνικών λαθών του Δεκεμβρίου του 1944. 


Το παρακάτω κείμενο είναι από το αφιέρωμα για τα Δεκεμβριανά του 1944, του Γιαννη Νικολόπουλου στο radiobubble
Αντί προλόγου.
«Ενεργήστε σαν να επρόκειτο για κατακτημένη πόλη, στην οποία έχει ξεσπάσει τοπική εξέγερση» (5 Δεκεμβρίου 1944, τηλεγράφημα. Ο βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ στον υποστράτηγο και διοικητή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ρόναλντ Σκόμπυ).
«Κρατήστε τους γιους σας στο σπίτι, μανάδες της Αθήνας. Ή, ανάψτε για αυτούς, τις λαμπάδες, απόψε τη νύχτα. Ο γέρος της Ντάουνιγκ Στριτ φέρνει πίσω το βασιλιά σας». (Μπέρτολτ Μπρεχτ). 

Δεκεμβριανά.

ΔΕΗ: αυξημένα τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο του 2012. Ε, και; Από το 2013 αύξηση τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι 37%


Αναδημοσίευση απο trompaxtiko

Η συσχέτιση του γεγονότος της αύξησης των καθαρών κερδών της ΔΕΗ με το "φρέσκο κουλούρι" περί αύξησης τιμολογίων μέχρι 37% στα τιμολόγια του ρεύματος από το 2013, είναι εύλογη.

Βλέπετε, η ΔΕΗ δεν είναι Ολυμπιακή ή ΟΣΕ να πούν για το "πόσο επιβαρύνει το δημόσιο πορτοφόλι" (το ΠΩΣ το "επιβάρυναν" είναι άλλη κουβέντα) οπότε πρέπει να κατασκευαστεί άλλο προπαγανδιστικό ψέμα να μυρικάσουν οι μνημονιακοί κονδυλοφόροι για το ολοκληρωτικό ξεπούλημά της σε ιδιώτες. Το ΨΕΜΑ είναι αυτό της μείωσης των τιμών λόγω "αύξησης του ανταγωνισμού" και λοιπά γνωστά νεοφιλελεύθερα κουραφέξαλα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η επιχείρηση εξαγοράς του λαού της Κρήτης και ιδιαίτερα της νεολαίας από την άθλια συγκυβέρνηση και το ΝΑΤΟ. Στα Χανιά με έγγραφο που στέλνει το ΝΑΤΟ προς όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων και στους συλλόγους εκπαιδευτικών, προσφέρει χορηγίες σε αναλώσιμα, μηχανήματα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης, ζητώντας από όποιο σχολείο τις αποδεχτεί, να δηλώσει δημόσια ευχαριστήρια προς το ΝΑΤΟ, το Πεδίο Βολής Κρήτης και τους Γερμανούς στρατιώτες του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύονται στο Πεδίο Βολής.
ο άνθρωπος το πρόσωπό τουφέκι

"Μάρκος, η επανάσταση και οι καθρέφτες"


Του Cogito ergo sum

Η Τσιάπας βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Μεξικού και είναι μια πλούσια πολιτεία με φτωχό λαό. Από το 1992 η Παγκόσμια Τράπεζα τη θεώρησε ως Πολιτεία με υψηλούς κινδύνους ενός κοινωνικού ξεσπάσματος. Το 60% του πληθυσμού είναι αγροτικό, ενώ το 40% αντιπροσωπεύεται από αστούς. Περίπου 6.000 οικογένειες κτηνοτρόφων κατέχουν 3.000.000 εκτάρια (=το μισό της διαθέσιμης επιφάνειας της Πολιτείας).

Τον Δεκέμβριο του 1997 και από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού ο «εξεγερμένος Υποδιοικητής Μάρκος» στέλνει «στον Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν και/ή στον Πέπε Καρβάλιο» (= ο διάσημος ήρωας των αστυνομικών μυθιστορημάτων του Μονταλμπάν) δύο γράμματα. Στο πρώτο του γνωστοποιούσε ότι θέματα όπως εκείνα που πραγματεύεται ο Μονταλμπάν στα άρθρα του «… μέσα από διαφορετικούς δρόμους πέφτουν στα χέρια και μπροστά στα πόδια μας… η παγκοσμιοποίηση, το εθνικό κράτος που ψυχορραγεί, η κοινωνική Ευρώπη και εκείνη του χρήματος, η αριστερά στην εποχή μας κ.λ.π. Αυτός ο εφιάλτης που μας πουλάνε τώρα σαν τον καλύτερο από τους εφικτούς δρόμους), ίδιος και συγχρόνως διαφορετικός σε εδάφη και ουρανούς Ευρωπαϊκούς και Αμερικανικούς, μας υπόσχεται την πιο τρομερή από όλες τις καταστροφές: εκείνη της ιστορικής μνήμης…».

Χρυσή Αυγή: Το πουλάκι χάιλ


 της Αφροδίτης Τζιαντζή  Παπαγαλάκια  οι χουντοφοίνικες

Την περασμένη Κυριακή, ενώ η προσοχή των ΜΜΕ ήταν στραμμένη στις Βρυξέλλες εν αναμονή της συμφωνίας του Γιούρογκρουπ, οι ναζί της Χρυσής Αυγής έπαιξαν άλλη μια φορά το έργο «λαγός του κεφαλαίου», από το Ηράκλειο της Κρήτης. Τα πλάνα με τον Ηλία Κασιδιάρη να απειλεί ότι θα υπάρξουν νεκροί...
να βρίζει και να χειρονομεί χυδαία στον αξιωματικό της Αστυνομίας, που λουζόταν καρτερικά το υβρεολόγιο του ναζιστή βουλευτή, έκαναν το γύρο του διαδικτύου, προβλήθηκαν στα κανάλια, καταδικάστηκαν από τα κόμματα και από τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών και κατέληξαν στον εισαγγελέα. Στο ίδιο δεκάλεπτο βίντεο, στο cretalive.gr ο βουλευτής και ιδρυτικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ανεμίζει θριαμβευτικά εν μέσω χειροκροτημάτων τη σημαία της χούντας με το πουλί και το φαντάρο και την ημερομηνία της «εθνοσωτηρίου» της 21ης Απριλίου.

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα το πόσιμο νερό οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων του Πηλίου την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Με αφορμή την εκδήλωση της Δευτέρας η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων του Πηλίου έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:
«Μετά από πάνω από ένα χρόνο συνελεύσεων στα χωριά, συνεδριάσεων της ΣΕ και κινητοποιήσεων εκφράστηκε η επιθυμία των κατοίκων να μοιραστούν τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους με τους κατοίκους της πόλης με τους οποίους άλλωστε μέσω Καλλικράτη είναι πλέον συνδημότες.
Είναι γεγονός ότι τα προβλήματα που αφορούν στην επάρκεια και την ποιότητα του πόσιμου νερού τόσο πάνω στα χωριά, όσο και κάτω στην πόλη, είναι κοινά μια και η διαχειριστική αρχή δηλαδή η ΔΕΥΑΜΒ και η Δημοτική Αρχή που την διοικεί είναι ενιαία.
Εδώ και αρκετά χρόνια η ΔΕΥΑΜΒ αποτελεί αντικείμενο κριτικής των κατοίκων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος για την πολιτική της στην διαχείριση του πόσιμου νερού. Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας παράπονα για την ποιότητα του νερού, για την εφαρμοζόμενη τιμολογιακή πολιτική ακόμη και για την επικοινωνιακή πολιτική της. Είναι τελικά εμφανής η έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στην επιχείρηση και τους κατοίκους-πελάτες της.

Όχι! Δεν είναι αυτή η μοίρα των «καταραμένων»...



Κάτω απ’ τη γέφυρα είχε στήσει πρόχειρα το γιατάκι του ένας άντρας. Χωρίς εισόδημα, σπίτι και –ποιος ξέρει πόσο- μακριά απ’ την πατρίδα του (εκτός από απόκληρος είναι και «αλλοδαπός»)... Μαζί με  το γιατάκι λαμπάδιασε και το κορμί του. Χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

«Η αστυνομία δεν αποκλείει καμιά εκδοχή».

Τί νόημα έχουν οι «εκδοχές»; 

Ρόζα Παρκς: Η γυναίκα- σύμβολο στον αγώνα κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ

Ήταν 1 Δεκεμβρίου του 1955 όταν η Aφροαμερικανίδα Ρόζα Παρκς αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σ’ έναν λευκό άντρα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Αυτή η πρωτοφανής κίνηση για την εποχή, έμελλε να σημαδέψει τον αγώνα των μαύρων για ίσα δικαιώματα στις ΗΠΑ. 
Η 42χρονη μοδίστρα από το Μοντγκόμερυ της Αλαμπάμα έπειτα από μία μέρα στη δουλειά, επιβιβάστηκε σε λεωφορείο στο κέντρο της πόλης και κάθισε στην πρώτη σειρά των θέσεων που προορίζονταν για τους «μαύρους» πολίτες. Σύμφωνα με το νόμο για το φυλετικό διαχωρισμό, ο οποίος ίσχυσε μέχρι το 1956, οι θέσεις των μαύρων επιβατών βρίσκονταν στο πίσω μέρος του λεωφορείου και χωρίζονταν από εκείνες των λευκών με μια κενή σειρά. Όταν το λεωφορείο γέμισε και έμειναν όρθιοι τέσσερις λευκοί, ο οδηγός Τζέιμς Μπλέικ, απαίτησε να αδειάσει η πρώτη σειρά του «έγχρωμου τομέα», στην οποία καθότανε η Παρκς και να μείνει κενή. Ενώ οι έγχρωμοι συνεπιβάτες της συμμορφώθηκαν στη διαταγή του οδηγού, η Παρκς εναντιώθηκε και παρέμεινε στη θέση της με αποτέλεσμα εκείνος να καλέσει την αστυνομία κι εκείνη να συλληφθεί.